Dutchies Diary: januari 2019

by DutchieontheRoad
5 comments

Normaliter vliegt de tijd, maar dat was in januari niet het geval…voor mijn gevoel dan. De kerstboom is de deur uit en alles is ineens zo kaal en grauw. Het is wel duidelijk…januari is niet bepaald mijn maand. Gelukkig ben ik niet de enige die halsreikend naar het voorjaar uitkijkt 😉 Oké, die sneeuw was wel leuk voor even, maar na een paar dagen was ik er wel klaar mee Blikken jullie met mij terug op de januari?

Dutchies Diary

Er kwamen acht blogs online in januari en dat is prima 🙂 Ik startte 2019 met een blog over creatieve workshops. Voor mij persoonlijk een erg leuke blog om te schrijven omdat ik erg graag workshops volg, gewoon voor de gezelligheid maar ook om iets te leren. Melbourne is toch wel één van mijn favoriete steden en daarom mag een artikel over deze wereldstad niet ontbreken. Melbourne is voor velen ook het beginpunt van één van de mooiste autoroutes ter wereld, de Great Ocean Road.

Afgelopen oktober was ik in Marokko en maakte een mooie rondreis van twee weken. Fez is een van de vier koningssteden in Marokko en na Marrakesh de bekendste stad in Marokko. Steeds meer mensen vliegen naar Fez voor een stedentrip…en terecht! Er is ontzettend veel te doen in deze hectische stad en ik vertel jullie wat je allemaal kunt doen in slechts één dag! De Marokkaanse keuken verraste mij enorm en daarom schreef ik een blogpost over de lekkerste vegetarische gerechten. Ik vind het na een vakantie altijd wel leuk om terug te blikken en de Vakantievragen-Tag is daar ideaal voor.

De afgelopen jaren heb ik al de nodige watervallen gezien en daarom werd het tijd voor een overzicht: mijn top 8 favoriete watervallen. Mijn vakantie is inmiddels goedgekeurd en uiteraard ben ik al het oriënteren naar nieuwe bestemmingen. Wensen genoeg in ieder geval. Dit zijn mijn reiswensen voor 2019 🙂

Dutchies Diary januari 2019Persoonlijk

Ik was blij verrast toen er plots een dik pak sneeuw viel. Super mooi om te zien, maar iets minder praktisch op de weg. Meer dan eens zaten mijn autodeuren vastgevroren en moest ik via de achterzijde naar voren klimmen. Candid camera moment 😉 Zo onhandig. Mijn koekblik op wielen kan daar gewoon niet zo goed tegen. Ook stond ik in die enorme monsterfile en duurde het maar liefst bijna anderhalf uur voordat ik thuis was, in plaats van vijftien minuten. Maar goed…mooi is die sneeuw natuurlijk wel. Kleine Hailey vond het in ieder geval geweldig en tante Kelly werd getrakteerd op hele schattige foto’s in de sneeuw, inclusief slee. Zo leuk 🙂

Voor het eerst in lange tijd had ik weer een newbornshoot en de kleine dame in kwestie sliep slechts vijf minuten! Dat viel niet mee, haha. Ondanks de grijze dag en de wakkere baby, zijn de foto’s toch erg mooi geworden. Ook mocht ik weer een middag kinderschminken in het weekend. Altijd leuk en een goede oefening voor carnaval. Dat is immers ook weer in aantocht.

Het derde weekend van januari had ik helaas weer een buikgriep te pakken. Ik was echt verbaasd want dit was de derde keer in zes weken tijd dat ik ziek was en dat is helemaal niets voor mij. Gelukkig wel iedere keer in het weekend dus dat scheelt. Voor mij alleen maar een bevestiging dat ik klaar ben met de winter en dat ik nog meer groente en fruit moet eten.

Begin januari ging ik naar de huisarts om twee moedervlekken na te laten kijken (ik heb er écht heel erg veel) en vervolgens werd ik doorgestuurd naar de dermatoloog. Door maar liefst drie artsen werd ik van top tot teen bestudeerd en kreeg de mededeling dat ik toch onder het mes moest. Er zaten twee afwijkende moedervlekken die ze voor de zekerheid wilden verwijderen voor onderzoek. Eergisteren hebben ze deze poliklinisch weggesneden. Een kleine ingreep maar mijn hobby is het natuurlijk niet. Over twee weken mogen de hechtingen verwijderd worden en krijg ik de uitslag van het onderzoek. Fingers crossed! Ik heb in het verleden al elf moedervlekken laten verwijderen en deze waren ook steeds goedaardig dus ik ga er maar vanuit dat het deze keer ook weer in orde is.

dutchies diary januari 2019
dutchies diary januari 2019

Happy Moments

  • Ik ging twee keer lunchen bij een tuincentrum. Altijd gezellig 🙂 Sowieso ga ik graag naar tuincentra om rond te neuzen. Ook kocht ik een mooie hangplant voor boven op de kast.
  • Voor kerst had ik een cadeau van Casa gekregen en ik ging natuurlijk meteen even shoppen voor leuke hebbedingetjes. Ze hadden niet heel veel meer, maar ik heb toch drie leuke items kunnen scoren. Ik heb nog tegoed over dus ik ga nog een keer shoppen zodra de nieuwe collectie binnen is.
  • Ondanks dat ik geen fan van de winter ben, vind ik krakende sneeuw altijd heel fijn. Dat doet mij herinneren aan de skivakanties als kind zijnde. Ook voor kinderen is het natuurlijk geweldig! Helaas was het in het weekend weer verdwenen waardoor ik geen wandeling door de sneeuw heb kunnen maken. Volgende keer beter.
  • Ziek zijn is natuurlijk nooit leuk maar als je dan plat op de bank ligt, kun je het maar beter zo comfortabel mogelijk maken. Daarom keek ik het nieuwe seizoen van Prison Break op Netflix. Ik keek meteen het hele seizoen in één dag. Hij was weer geweldig!
  • Ook stond het eerste deel van Pitch Perfect weer online. Guilty pleasure 😉
  • Mijn vakanties zijn goedgekeurd dus dat betekent dat ik eindelijk naar reizen/tickets kan gaan kijken. Woehoe! Vakantievoorpret is altijd zo leuk.

Ik was de hele maand (op één foto na) afwezig op Instagram. Gewoon even geen zin en dat moet kunnen. Dat komt wel weer 🙂 Zoals jullie hebben kunnen lezen, was januari niet mijn meest favoriete maand. Tja…het is niet anders. Ik heb daarentegen wel weer zin in februari 🙂 Er zitten weer een aantal leuke dingen aan te komen dus kom maar op februari! Ook zal ik proberen weer wat meer foto’s te maken want ik heb echt amper foto’s gemaakt, oeps. Hebben jullie wel een fijne maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Janet 1 februari 2019 - 19:12

Oeh ik moet het nieuwe seizoen van Prison break nog kijken.. ben benieuwd! Ik heb verder ook niets met de sneeuw maar het zorgt wel voor erg mooie plaatjes!

Reply
Maaike 3 februari 2019 - 18:55

Oh heerlijk, een tuincentrum! Ik kan er ook heerlijk rondsnuffelen. En die Insta-dip had ik ook deze januari. Gewoon lekkerr laten gaan!

Reply
Eva 4 februari 2019 - 12:57

Tsja, sneeuw prachtig, maar logistiek gezien zo onhandig. Toch hoop ik dat Nederland een dezer dagen opnieuw onder een wit laagje bedekt wordt. En jij?

Reply
Jessica 4 februari 2019 - 20:46

Hahaha ik zie het inderdaad zo voor me, hoe je de auto in bent geklommen :’) Januari is inderdaad normaal gesproken ook niet mijn maand, maar het voelde nu wel als een frisse start van het jaar. Al mag het zonnetje wel weer eens doorbreken 🙂

Reply
Aniek 5 februari 2019 - 18:27

Marokko! Wat wil ik daar graag naartoe. Het is dan een reis van oktober, maar leuk om daar nu de blogs over te lezen.
Aniek onlangs geplaatst…Verborgen Boekarest: de schoonheid van een Roemeense stadMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.