Dutchies Diary: januari 2018

by DutchieontheRoad
8 comments

Jazeker…het is inmiddels weer februari. Het nieuwe jaar is van start en januari is voorbij gevlogen. De meeste mensen hebben een ontzettende hekel aan deze maand, maar ik had een erg fijne maand. Blikken jullie met mij terug op de maand januari? Uiteraard mogen de Happy Links en InstaSpam ook niet ontbreken.

Dutchies Diary: januari 2018

Er kwamen negen artikelen online in januari en na de tamme decembermaand, kwamen jullie weer in grote getale een kijkje nemen. Hartstikke leuk! Een van mijn favoriete plaatsen in Namibië is het stadje Swakopmund. Buiten het feit dat het een leuk en compact stadje is, kun je er onwijs veel doen en ik vertelde jullie hier meer over. Kathmandu is ook een ontzettend leuke stad. Oké, het is druk, chaotisch en vies maar Kathmandu heeft veel te bieden. Ik zette een aantal onbekendere bezienswaardigheden op een rijtje voor jullie. Na mijn terugkeer uit Nepal mocht de vakantievragen-tag ook niet ontbreken 🙂

Normaliter overnacht ik in hostels of budgethotels, maar in Berlijn verbleef ik in een luxe hotel. Dat is toch best prettig 😉 Ik schreef een review over Riu Plaza Berlin. Het populairste artikel deze maand was toch wel de blogpost over 15 rare wetten in het buitenland. Ik heb ook smakelijk moeten lachen om deze vreemde regels. Mijn persoonlijke favoriet is het artikel over Homestays. Ik gaf jullie 5 redenen om te overnachten in een Homestay en schonk aandacht aan de community stays die ik in Nepal bezocht. Artikelen over safari doen het altijd goed en dat vind ik ook  niet vreemd. Er is natuurlijk niets leukers dan op safari gaan 🙂 Ik schreef een blogpost over Chobe Nationaal Park, een prachtig nationaal park waar je gegarandeerd olifanten ziet. Januari werd afgesloten met een artikel over een hele mooie dagwandeling in Nepal. Je hoeft niet altijd een meerdaagse trekking te doen in Nepal. Er is voor ieder wat wils.

Dutchies Diary: januari 2018Persoonlijk

Januari is eigenlijk maar een hele saaie maand na alle feestdagen, maar eerlijk gezegd was ik wel toe aan een beetje ‘rust’. Even geen verplichtingen en toeters en bellen. Gewoon…normaal. Dat is ook wel eens lekker. De kerstboom gooide ik weer in de schuur en de kamerplant kwam er weer in. Ook kwamen er twee nieuwe lampen in mijn woonkamer. Zo blij mee! Wat een wereld van verschil. In mijn hal maakte ik eindelijk de langverwachte fotowand. De lijstjes had ik pas een half jaar hoor, haha. Op Marktplaats scoorde ik een leuk Ikea kastje die ik ga opknappen en deze komt ook in de hal te staan. Het ene project is dus af en het volgende project staat weer klaar 🙂

Ik had een erg leuk schminkcursus begin januari en heb weer een aantal nieuwe technieken geleerd. Kan ik meteen toepassen tijdens carnaval. Ook stonden er weer een aantal lunchafspraken en etentjes gepland…altijd gezellig en lekker. Mijn kleine nichtje kwam voor het eerst logeren en dat was natuurlijk helemaal gezellig, ondanks dat ik amper geslapen heb 😉 In januari ging ik ook weer creatief aan slag en waarschijnlijk zal er in februari een nieuwe DIY online verschijnen.

Eind januari kreeg ik erg leuk nieuws: ik heb een vast contract gekregen!! O jongens, wat ben ik hier blij mee zeg! Twee en een half jaar geleden ging ik door een zware periode heen qua werk. Ik overleefde de crisis niet. Dat was al erg vervelend, maar de manier waarop deed pijn…heel erg veel pijn. Ik ging meteen aan de slag met een jobcoach, krabbelde snel weer op, maakte een gedeeltelijke carrière switch en dat bleek een zeer verstandige keus. Normaliter houd ik zaken m.b.t mijn werk privé op mijn blog, maar dit wilde ik toch even kwijt 🙂 We vierden dit goede nieuws meteen met een avondje sushi!

Dutchies Diary januari 2018Happy Moments

 • De schaterlachjes van mijn kleine nichtje. Ze is nu vier maanden oud en begin steeds meer te ontdekken. Heerlijk! Een pientere meid met een hele sterke wil!
 • Groentekroketjes…I love it!
 • Ik ontdekte een nieuwe smaak van Tony Chocolony: Pretzel Toffee. Daar ging de reep…oeps. Deze kan ik beter niet meer kopen.
 • Sushi…need I say more?
 • Ik maakte weer kaneelrollen…zo lekker op zondagmiddag. Ook maakte ik zelf pizza met Turks Brood als bodem. Tja…die viel in de smaak 🙂 Na vele jaren maakte ik ook weer eens een ovenschotel met spruitjes. Dat moet ik toch vaker doen.
 • Er ging een flinke bezem door het huis. Oude lampen eruit (lang leve Marktplaats) en nieuwe lampen erin. Januari is de perfecte maand voor een flinke schoonmaak en ik ben nog steeds niet klaar. Volgens mij ben je nooit klaar in je huis.
 • Friends op Netflix! Hang de vlag uit! Momenteel kijk ik zelfs meerdere series omdat ik gewoon niet kan kiezen. Friends, Arrow, Reign…en ik wil ook de nieuwe afleveringen van Homeland zien. De keuze was reuze in januari.
 • Vakantievoorpret 😉 Ik heb nog niets geboekt hoor, maar ben wel stiekem aan het neuzen 🙂
 • Mijn vaste contract was natuurlijk het beste nieuws van de maand!

Dutchies Diary januari 2018

Dutchies Diary januari 2018Happy Links

 • Nerd Alert! Ik ben dol op Lord of the Rings en een bezoek aan Hobbiton in Nieuw-Zeeland staat dan ook hoog op mijn wishlist. Natasja van Wat Zij Zegt was er vorig jaar. Lucky bastard.
 • Ik was jaren geleden in China en ondanks het feit dat het een geweldige reis was, vond ik de Chinezen maar een raar volkje. Linda en Remco van Travellers of the World hebben 9 vooroordelen over China en Chinezen op een rijtje gezet.
 • Georgië is momenteel veel in het nieuws door Wie is de Mol. Je kunt geen betere reclame hebben 😉 Yvonne van der Laan was in Georgië met haar man en twee dochters. Wil jij dit bijzondere land ook bezoeken? Neem dan even een kijkje want Yvonne heeft heel veel tips op een rijtje gezet.
 • Als je interesse hebt in duiken/snorkelen, moet je niet op mijn blog zijn 😉 Carolien van Dream the World heeft de 5 beste snorkelplekken in Australië voor jullie op een rijtje gezet.
 • Januari is de maand dat veel mensen een vakantie boeken. Ook ik ben al druk aan het zoeken. Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets? Wie niet! Diana van Stripe Away deelt 15 handige tips m.b.t. het boeken van goedkope tickets. Altijd handig!

InstaSpam

Januari was een rustige maand qua Instagram. Ik merk dat ik de laatste tijd minder actief ben en dat is ook wel prima. Uiteraard merk ik dat wel in het aantal volgers, maar daar is de laatste tijd toch geen touw aan vast te knopen, haha. Dit waren jullie vijf favoriete foto’s 🙂

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Hadden jullie ook een fijne maand?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

8 comments

Aniek 2 februari 2018 - 08:53

Gefeliciteerd met je contract! Dat geeft vast veel rust. En over hiken in Nepal lees ik altijd graag, want dat nog hoog op mijn wishlist.
Aniek onlangs geplaatst…Wat te doen in Tel Aviv!My Profile

Reply
Gabriëlle 2 februari 2018 - 11:28

Gefeliciteerd met je contract, dat moet een fijn gevoel geven. Ik vind januari ook altijd lekker rustig na de feestdagen, alleen heb ik heel veel gewerkt (oeps) dus uiteindelijk was het alsnog een hele drukke maand. De nieuwe lampen vind ik echt super mooi!
Gabriëlle onlangs geplaatst…Winactie: Op avontuur in Zuid-Holland – Bij Boerderij Dichtbij & 2SUR5My Profile

Reply
Marcel 2 februari 2018 - 18:15

Gefeliciteerd met je contract! Zorgt vast voor veel rust. Je artikel over rare wetten in het buitenland was bizar om te lezen. Ik ben heel benieuwd wat je volgende bestemming wordt. Leuk hè dat rondneuzen?!
Marcel onlangs geplaatst…De maand van yourtravelguideonline | Januari 2018My Profile

Reply
Carolien 2 februari 2018 - 19:40

Wat een leuke lampen! En wat fijn dat je een vastcontract krijgt in een job die jou past. Hier was januari een maand waarin veel gebeurde in mijn bolletje, daarom veel gewandeld om na te denken en bij te tanken. Mijn terugblik moet nog komen, heb er nog geen energie voor gehad. Komt wel! Enne, dank voor het benoemen van mijn blog. Superleuk!
Carolien onlangs geplaatst…Review IXXI: collage reisfoto’sMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 2 februari 2018 - 22:24

Leuke lampen, fijn dat je zo lekker bezig bent in huis. Ik wil ook graag een fotowand, misschien zo’n IXXI. Wat gaaf dat je een vast contract heb joh, gefeliciteerd! Ik ben nu op zoek naar een nieuwe baan die goed bij me past. Hopelijk kan ik binnenkort goed nieuws delen. Fijn weekend!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist januari 2018 – Zonnige bestemmingen & een nieuw record!My Profile

Reply
Denise 2 februari 2018 - 22:59

Op de een of andere manier krijg ik vanavond allemaal blogs te zien met lekker eten. Die kopfoto… Mjammie!
Wat apart dat je een schminkcursus hebt gedaan, leuk! En gefeliciteerd met je vaste contract!
Denise onlangs geplaatst…Rondreis van 2 of 3 weken door ThailandMy Profile

Reply
Jenny 2 februari 2018 - 23:14

Gefeliciteerd met je vaste baan! En stukje zekerheid is best fijn.

Ik heb vanwege het regenseizoen ook alleen maar kortere trekkings in Nepal gemaakt. En dat beviel prima.

Reply
Jessica 4 februari 2018 - 22:40

Wat ontzettend fijn nieuws, gefeliciteerd meid! Ik wens je veel geluk met je nieuwe avontuur 🙂 En sushi is inderdaad altijd een goede reden, maar al helemaal om zoiets als dit te vieren. Ik heb die nieuwe Tony smaak trouwens helemaal gemist, snel maar eens in de winkel checken of deze er nog ligt!
Jessica onlangs geplaatst…Terugblik – Januari 2018My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.