Dutchies Diary: januari 2017

by DutchieontheRoad
8 comments

Er is weer een maand voorbij en daarom is het weer tijd voor Dutchies Diary. Januari is nou niet bepaald mijn favoriete maand, maar ik weet dat ik niet de enige ben die tegen deze maand opziet. Gedeelde smart is halve smart 😉 . Om de maand goed door te komen, besloot ik mijn woonkamer leuk aan te kleden en lekker veel te cocoonen. Volgens mij doen veel mensen dat om de maand januari aantrekkelijker te maken, haha. Blikken jullie met mij terug op de koude maand januari?

Dutchies Diary

Begin januari werkte ik hard om mijn blog weer up to date te krijgen. Het menu werd aangepast, ontwierp een digitale handtekening, meldde me aan voor een aantal Facebookgroepen, breidde PhotoFriday uit met fotografietips en paste nog een aantal kleine dingetjes aan.  Al met al een aantal goede verbeteringen 🙂 . Ik heb zin in het jaar 2017!

Ik plaatste dertien blogposts in januari en begon 2017 met een blogpost over wereldwonder Petra. Met een knipoog plaatste ik een artikel over het Brabantse dialect. Hedde gullie da al gelezen? Nieuwsgierig naar mijn  favoriete bezienswaardigheden in Thailand? Dit is mijn top 10. Een van mijn favoriete blogposts is het artikel over Wadi Rum. Een geweldige ervaring met een minder fijne afsluiting. Natuurlijk mocht een nieuwe DIY ook niet ontbreken. In januari ontdekte ik een nieuwe hobby: handletteren. Ik maakte een aantal leuke reisquotes. Dit jaar wil ik écht een stedentrip maken en daarom deelde ik een aantal steden die op mijn lijstje staan. Wat is jullie favoriet? Natuurlijk mocht een artikel over de oude Romeinse stad Jerash ook niet ontbreken. Jordanië is zo ontzettend mooi, maar ik merk dat veel mensen deze bestemming niet durven te bezoeken vanwege alle onrust. Zo ongelooflijk jammer want Jordanië is echt wonderschoon. De maand januari sloot ik af met een artikel over één van mijn favoriete steden: Kaapstad. Ik deelde mijn tien favoriete bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom Kaapstad.

Wadi Rum

Dag kerstboom…hallo kamerplant

Volgens mij hebben veel mensen last van Blue january ipv Blue Monday 😉 . Na de gezellige decembermaand is die kale woonkamer toch wel even slikken. Vorig jaar kreeg mijn woonkamer een nieuw kleurtje maar door de decemberdrukte, was het er niet meer van gekomen om deze verder aan te kleden. Januari is de ideale maand voor een make-over. Een beetje aankleding doet wonderen.

Ik kocht nieuwe (oranje) kussens, plaatste een grote yucca naast de televisie en hing een plank op aan de muur waar inmiddels ook de nodige snuisterijen staan te pronken. Kaarsjes aan en januari is meteen veel gezelliger 🙂 . Binnenkort is de hal aan de beurt waar ik een grote fotowand wil maken. Nu al zin in!

Dutchies Diary

Cocoonen

In januari heb ik altijd enorm de behoefte om te cocoonen. Normaliter ben ik ALTIJD in de weer, maar in januari heb ik toch een aantal keer in mijn behoefte kunnen voorzien 😉 . Zo ontdekte ik de serie Bitten op Netflix, begon ik eindelijk aan het nieuwste boek van Harry Potter en ontdekte ik een nieuwe hobby, handletteren. Alsof ik nog niet genoeg hobby’s heb. Serieus, dat is echt verslavend. Helaas had ik ook weer niet zoveel tijd over dus hoop ik binnenkort eindelijk een aantal kaarten te kunnen maken. Ook in het zuiden werden we verrast door sneeuw. Ondanks het feit dat ik een enorme koukleum ben, vond ik het toch wel heel erg mooi. Helaas was de sneeuw hier weer snel verdwenen 🙁 .

Dutchies Diary

Fotografie en nieuw project

Het was al even geleden dat ik met fotografie bezig was, maar in januari had ik eindelijk weer een newbornshoot. Het was deze keer extra bijzonder omdat er ook twee oudere broers op de foto gingen. Altijd spannend om te zien hoe kinderen reageren op een fotocamera, maar de trotse broers deden het hartstikke goed.

In mijn jaaroverzicht gaf ik aan een nieuw fotoproject te gaan starten. Ik had grootse plannen, maar moest de laatste dagen van januari nog snel aan de slag om mijn deadline te halen. Vanwege de griepgolf viel de ene na de andere collega om en werd ik weer omgedoopt tot “kellyheeftgeenprivéleven.nl”. Gelukkig was dat tijdelijk en ging ik alsnog aan de slag met mijn fotoproject.

Mijn fotoproject heet Me, Myself and I. Mijn plan is om iedere maand een zelfportret te maken. Nee, geen simpele selfie – hoewel ik daar al heel slecht in ben – maar een serieus zelfportret. Waarom een zelfportret?

 • Ik hoef geen modellen te regelen. Dat is wel zo handig 😉 .
 • Ik vind mezelf niet heel fotogeniek dus wil ik enigszins fatsoenlijk op de foto staan, moet ik er serieus moeite voor doen. Door een zelfportret leg ik de lat hoger voor mezelf. Ik wil immers niet voor paal staan.
 • Uitdaging! Ik vind het een uitdaging om twaalf totaal verschillende zelfportretten te maken. Ik wil gaan experimenteren met verschillende soorten licht, double exposure, levitation enz. Het worden dus geen standaard kiekjes. Ik houd wel van experimenteren en ik denk dat dit project daar uitermate geschikt voor is.
Double exposure

In januari wilde ik experimenteren met double exposure. Voor een double exposure foto heb je twee foto’s nodig. Een foto van een persoon (in dit geval een zelfportret) en een foto van het landschap die je in de foto terug wil laten zien. Ik gebruikte een landschapsfoto uit mijn eigen archief, namelijk een foto uit Thailand. Het ziet er heel ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee. Er zijn meer dan voldoende tuturials te vinden over het maken van een double exposure foto. Dit is mijn resultaat.

Double exposure

Happy Moments

 • Alle aanpassingen op mijn blog. Ik ben erg blij met het resultaat 🙂 .
 • Lekker cocoonen in huis. Pyjama aan, kopje thee, iets lekkers erbij (hoezo lijnen in januari  ), kat op schoot en Netflixen maar. Heerlijk!
 • Ik ben zo blij met mijn nieuwe kussens. Ik was al een tijdje op zoek, maar kon niet de juiste kleur vinden.
 • Ook ben ik onwijs blij met de plank vol met snuisterijen. Weg kale muur 🙂 .
 • Lekker lunchen met mijn moeder 🙂
 • Gourmetten met familie
 • Ontdekken van handletteren. Hoezo verslavend?
 • Ik maakte zelf kokosmakronen. Zo ontzettend lekker!

Happy Links

 • Yvonne van der Laan reisde afgelopen zomer met haar gezin naar Sri Lanka. Zij bewijst dat je met kinderen heel goede verre reizen kunt ondernemen. Dit zijn haar favoriete stranden in Sri Lanka.
 • Marcella Molenaar bezocht Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. Wat een prachtig stadje zeg! Daar wil ik ook naar toe 🙂 .
 • Jenny was onlangs in Lapland. Zo ontzettend gaaf! Zij deelt tips met betrekking tot het fotograferen van het noorderlicht. Altijd handig want het noorderlicht staat nog hoog op mijn lijstje 🙂 .
 • Wil je net zoals mij ook naar Lapland? Lees dan vooral dit artikel van We Are Travellers. Deze avontuurlijke activiteiten wil je echt niet missen.
 • Nu we het toch over koude bestemmingen hebben. Wat denken jullie van IJsland. Ik bezocht IJsland jaren geleden, maar wil heel graag terug. Dit artikel van What About Her zorgt ervoor dat ik spontaan een ticket naar Reykjavik wil boeken.

InstaSpam

Natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken. In januari was ik iets actiever dan normaal in de hoop over de 600 volgers te gaan. Serieus, dat volgen en ontvolgen op Instagram. Ik snap er niets van. Inmiddels ben ik de 600 volgers gepasseerd, tenzij er weer veel mensen gaan ontvolgen  .  Jullie favoriete foto van afgelopen maand was onderstaande foto van de giraffe. Goede keus van jullie 🙂 .

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

Hoe was jullie maand?

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

8 comments

Lien Robberechts 1 februari 2017 - 11:47

Wat leuk om te lezen! Ik snap ook geen hol van dat volgen & ontvolgen op Instagram, dus plaats ik gewoon maar wat leuke foto’s 😀

Reply
Ilona 1 februari 2017 - 17:19

Ah, wat een leuk om te lezen, Kelly. Ik vind een kijkje achter de schermen altijd leuk. Januari was dus een knusse maand. Maar wel een koude hoor, brr.
Ilona onlangs geplaatst…De wegen van Zuid-Afrika en SwazilandMy Profile

Reply
Judith | Worldwife.nl 5 februari 2017 - 18:57

Leuk om meer te lezen over de persoon achter het blog. Zelf komt het er nooit van om dat te doen. Ben al blij als ik 5 blogs per maand kan plaatsen. Het handletteren heb ik vorig jaar ook ontdekt. Zo leuk! Jammer dat het zoveel tijd kost 🙂 Al met al lijkt januari toch wel een fijne maand geweest te zijn voor je.

Reply
Rowan 7 februari 2017 - 19:50

Wat een gaaf fotoproject ben je gestart! Knap hoor, zo buiten je comfort zone door jezelf op de foto zetten! Ik ben ben zelf ook geen held voor de camera. 😉 De eerste foto vind ik in ieder geval prachtig!
Rowan onlangs geplaatst…Januari | This made me smileMy Profile

Reply
Wanda 9 februari 2017 - 14:18

Mooi fotoproject ben je gestart. Ik ben zelf ook geen fotogeniek persoon en vind het heel lastig om leuk op de foto te staan. Misschien moet ik ook maar eens wat gaan experimenteren.
Wanda onlangs geplaatst…Inspiratie opdoen op de Fiets- en WandelbeursMy Profile

Reply
Jenny - IkReis 9 februari 2017 - 17:55

Wat lief dat je mijn noorderlicht tutorial noemt! Dit weekend verschijnt een nieuwe blog over Lapland met de meest foute selfies ever 🙂

Ik mag van m’n vriend niet elke keer een nieuwe plant kopen. Snap ik wel, maar ik heb dol op planten en bloemen. Jouw hoekje ziet er echt leuk uit zo.

Reply
Yvon 10 februari 2017 - 13:08

Leuke aankleding! Dat mis ik echt wel hoor, aan een gemeubileerd huurhuis.

En de foto van de giraffe <3

Reply
Marcella 11 februari 2017 - 11:20

Lekker, fijn chillen in huis. Ook wij hebben wat dingetjes in huis gedaan. We wonen hier nu bijna twee jaar, en eindelijk wordt het steeds meer ons thuis. Fijn! Leuk dat je mijn linkje naar het artikel over Durbuy hebt gedeeld. Ik vond het echt zó leuk daar!
Marcella onlangs geplaatst…Reisplannen – Amsterdam, Sevilla en RondaMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.