Dutchies Diary: februari 2021

by DutchieontheRoad
2 comments

Jeeejjj…het is eindelijk maart! Ik ben zo klaar met de winter jongens. Februari is niet bepaald mijn meest favoriete maand en de lockdown helpt ook niet echt mee 😉 Ik was dan ook als een kind zo blij toen het vorige week richting de 20 graden Celsius ging. Heerlijk! Kom maar op met het voorjaar. Blikken jullie mee terug op de maand februari.

Dutchies Diary: februari 2021

Vroeger was ik dol op sneeuw en een groot fan van wintersportvakanties. Mijn liefde voor sneeuw heeft tegenwoordig plaats gemaakt voor liefde voor de zon. Ik vind sneeuw wel leuk hoor, maar alleen met kerst of in het weekend, haha. Niet als ik vijf dagen lang een half uur eerder moet opstaan om glibberend naar het werk te rijden. Toch heb ik ook een hele leuke winterse middag gehad en zat zelfs even op de slee. De Winter Tag mocht daarom niet ontbreken en ik dacht weer even terug aan de vele wintersportvakanties. Ik vond zelfs nog een leuke kleuterfoto van mezelf met ski’s…best schattig.

Ondanks het feit dat we momenteel niet kunnen reizen, laat staan buiten Europa, had ik toch zin om twee artikelen over Japan te schrijven. Ben je een James Bond fan? Dan wil je zeker een keer naar Nagasaki waar je Hashima Island kunt bezoeken, het eiland waar ze opnames hebben gemaakt voor de film Skyfall. Cultuur speelt een belangrijke rol in Japan en je struikelt nog net niet over de bijzondere tempels. Ik heb uiteraard zo mijn favorieten en maakte een lijstje voor jullie.

sensoji tempel Tokyo

Persoonlijk: weer een maandje lockdown

Zijn jullie de lockdown ook zo beu? Ik inmiddels wel. Natuurlijk begrijp ik volkomen dat maatregelen nodig zijn, maar ik vind het wel pittig worden. De avondklok doet mij eerlijk gezegd weinig, maar ik mis het winkelen en lekker lunchen buiten de deur enorm. Ik snap dat iedereen het lastig heeft, maar begrijp echt niet dat mensen massaal naar de parken gaan. Wat was ik met stomheid geslagen toen ik de beelden zag van het Vondelpark. We willen allemaal weer terug naar normaal, maar dit soort acties helpen echt niet. Gelukkig mogen de kapsalons weer starten en daar ben ik erg blij mee. Niet voor mijn eigen coupe hoor, maar twee familieleden hebben een eigen kapsalon en hadden het erg zwaar. Voor hen ben ik dan ook erg blij.

De kinderopvang mocht ook weer gedeeltelijk starten, maar helaas is de buitenschoolse opvang nog steeds dicht. Daar baal ik eerlijk gezegd best van aangezien dat mijn vaste stekkie is. Daarom werk ik nu tijdelijk ook op andere groepen en uiteraard op mijn vaste peutergroep. Ik hoop dat we snel weer volledig open mogen want ik mis de kinderen wel.

Ik volgde maar liefst drie online creatieve cursussen en heb deze week mijn laatste les. Via Carla Kamphuis volgde ik twee weken lang de cursus ‘Huisportretjes’ schilderen en via Nanja’s Illustraties leerde ik planten schilderen met waterverf. Momenteel ben ik de cursus ‘Lekkers’ aan het afronden en schilder ik dus wekelijks taartjes, macarons en dergelijke. Helemaal geen straf, haha. Ik ben benieuwd wat er aankomende donderdag op het programma staat.

Mijn kleine neefje vierde afgelopen maand zijn eerste verjaardag. Hiep hiep hoera! Tante Kelly maakte een leuke berentaart die ook nog eens meer dan uitstekend smaakte. De kleine man werd goed verwend met cadeaus en het is maar goed dat hij niets merkt van al dat gedoe rondom corona. Hij werd geboren in de coronatijd en vierde zijn verjaardag in coronatijd. Het was dus een karige verjaardag, maar het was zeker een dag met een gouden randje. We staken zelfs even de barbecue aan en prezen onszelf gelukkig met het feit dat we konden barbecueën in februari.

Dutchies Diary februari 2021

Dutchies Diary februari 2021

yoga

Happy Moments: sneeuw en lente in één week

  • Ik kocht nieuwe vetplanten bij de Lidl. Helaas bleken ze te groot voor mijn bloempotten en moet ik dus nieuwe bloempotten aanschaffen, haha. Mijn ouders zijn inmiddels verblijd met de te kleine bloempotten want ook zij waren op zoek naar iets nieuws.
  • Mijn moeder kan echt fantastische pokébowls maken en dit doet ze dan ook geregeld in het weekend. Wat een feestje!
  • Ik stond weer diverse keren op de yogamat en begin echt fan te worden. Inmiddels heb ik de nodige oefeningen gevonden om mijn rug soepeler te krijgen en hoop dat het snel zijn vruchten gaat afwerpen.
  • Ondanks het feit dat ik niet zo blij was met de sneeuw, heb ik een heerlijke middag gehad met mijn kleine nichtje. We maakten een sneeuwpop en gingen samen met de slee van een kleine heuvel.
  • Mijn katten waren ook duidelijk geen fan van de sneeuw en hebben de hele week geen poot buiten de deur gezet. Voor het eerst in jaren gingen ze weer op de kattenbak en vonden een nieuwe slaapplek in huis…op de convectorput. Lekker warm 🙂
  • Ik maakte weer een aantal leuke doodles voor de wekelijkse Doodle Donderdag. Blijft leuk om te doen.
  • Ook volgde ik buiten de creatieve cursussen om, een leuke workshop ‘sneeuwpop schilderen’ op Valentijnsdag. Hij is echt te leuk geworden.
  • Wat was ik blij het mooie weer jongens. Daar had ik zo’n behoefte aan. Ik zag zelfs een man die langs de kant van de weg stond te dansen en moest zo lachen. Wat een beetje zon niet met mensen kan doen.
  • Ik plaatste mijn eerste bestelling bij de Action 🙂 Ik mis de Action echt enorm, haha. Gisteren kon ik eindelijk mijn bestelling ophalen waaronder een nieuwe kweekbak voor mijn moestuin. Heb helemaal zin om mijn moestuin weer in te richten nu de lente in zicht is.

poke bowl

Dutchies Diary februari 2021

doodle donderdag

Ondanks de saaie maand februari, heb ik toch de nodige leuke dingen gedaan. Ik ben blij dat het voorjaar in zicht is want daar gedij ik veel beter bij. Merk de laatste twee maanden dat ik weinig energie heb en daar mag wel wat verandering in komen. Op naar het voorjaar dus! Over een paar dagen mag ik veel te veel kaarsjes uitblazen en vier ik mijn tweede corona verjaardag. Deze zal nog kariger worden dan vorig jaar, maar het is niet anders. Ik neem wel een extra stuk gebak voor de mensen die er niet bij kunnen zijn 😉

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Chayenne 1 maart 2021 - 18:46

Ik herken je frustraties wel over de lockdown hoor. Ik ben in februari voor de 2e keer gevaccineerd en dan voelt het al helemaal krom. Al zijn we er nog lang niet volgens mij. Ik ben wel benieuwd naar je yoga oefeningen voor de rug. Dat heb ik ook nodig haha.

Reply
Petra Pekel 5 maart 2021 - 13:39

Ook ik verlang erg naar de lente en een versoepeling van het corona beleid. Denk dat onze vakantie in mei,juni iets te vroeg komt. De 20 graden hebben wij hier nog niet gehad helaas. Maar het zonnetje schijnt nu eindelijk wel, vandaag de zeemist wel overwonnen leuk om.weer even bij je te gluren.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.