Dutchies Diary: februari 2020

by DutchieontheRoad
3 comments

Ben ik de enige die zo toe is aan het voorjaar? Volgens mij niet toch? Ik ben al geen fan van de winter, maar deze winter is wel echt heel belabberd. Waar blijft de zon!!!??? Oké…genoeg geklaagd. Februari was niet bepaald mijn maand. Er was een flinke tegenslag, maar gelukkig ook heel fijn nieuws. Blikken jullie met mij terug op de vreemde maand februari?

Dutchies Diary: februari 2020

Er kwamen slechts vijf artikelen online in februari. Oplettende lezers hadden misschien al opgemerkt dat er de afgelopen weken minder artikelen gepubliceerd werden. Dat had vooral te maken met drukte, maar ook met persoonlijke omstandigheden waar ik dadelijk meer over zal vertellen.

Ik vind het zo leuk om artikelen te schrijven over Japan en daarom trapte ik de maand februari af met de vakantievragen-tag over Japan. Onlangs zag ik een filmpje voorbij komen van het belachelijk drukke verkeer in Vietnam en daar moest ik zo om lachen. Vervolgens schreef ik meteen het artikel oversteken in Vietnam: tips & tricks. Mijn inziens is dat namelijk hele fijne informatie als je naar Vietnam gaat 😉

Een paar weken geleden zag ik bij Marcella een update voorbij komen over dingen die je graag wilt, maar nooit doet. Dat vond ik een goed idee en daarom gaf ik ook een update en eerlijk gezegd kon ik toch best een paar dingen wegstrepen. En toen was het weer carnaval. Tja…dat feest ging niet door voor mij dit jaar, maar dat wist ik nog niet toen ik dit artikel schreef. Ik zette een aantal leuke optochten op een rijtje en vervolgens gingen er een aantal niet door ivm de harde wind, haha. Vorige week publiceerde ik een artikel over 10 highlights in Japan. Dat viel niet mee want Japan is zo ontzettend tof. Binnenkort heb ik weer meer tijd en dan komen er vast meer artikelen online 🙂

dutchies diary februari 2020Persoonlijk

Laat ik eerst met het goede nieuws beginnen: ik ben tante geworden. Op carnavalszaterdag nota bene…één week voor de uitgerekende datum. Mijn schoonzus bleek plots een hele hoge bloeddruk te hebben en werd vervolgens meteen naar het ziekenhuis gestuurd waar de bevalling ingeleid werd. Na een snelle bevalling kwam Jason ter wereld. Ik had de naam goed…voor de tweede keer!! Haha. De kleine uk bleek verrassend klein te zijn. Dat hadden we niet verwacht aangezien zijn grote zus heel behoorlijk was 😉 Moeder en zoon maken het goed, maar mijn schoonzus kampt nog steeds met een hoge bloeddruk waar ze inmiddels medicatie voor krijgt.

Van carnaval vieren kwam dus helemaal niets terecht. De optocht was sowieso geen optie meer want die ging immers toch niet door. Ik ben op zondagmiddag alleen een paar uurtjes gaan kinderschminken en dat was mijn carnaval 2020. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Zieke hond…

Helaas was er ook minder goed nieuws. De hond van mijn ouders bleek ziek te zijn…ernstig ziek. Het begon met een zware oogontsteking en een paar dagen later abcessen die opensprongen, met als gevolg dat de hond meerdere open wonden had over heel haar kleine lijfje. Zo zielig!! We kregen antibiotica mee en werden net voor het carnavalsweekend weer naar huis gestuurd. De hond werd voor het eerst in haar leven helemaal kort geknipt zodat we haar beter konden verzorgen. Helaas bleek de medicatie niet aan te slaan en kreeg de hond nog meer open wonden. Het was het een zielig hoopje ellende en ze lag alleen maar te trillen. Omdat we de hond niet alleen wilden laten en mijn schoonzus ook nog eens lag te bevallen, besloot ik het weekend bij mijn ouders te logeren. Jippie is echt onze familiehond en we wilden dat er constant iemand bij haar was om haar te troosten en de wonden te verzorgen.

Na het weekend waren we het beu en vroegen om een doorverwijzing naar een dermatoloog. Er moest iets anders gaande zijn en dat bleek. Kleine Jippie blijkt een zeldzame auto immuunziekte te hebben: nodulaire panniculitis. Oorzaak onbekend…pure pech volgens de dermatoloog. We kregen meteen de zwaarst mogelijke medicatie mee: prednison. Als dit niet helpt is er geen andere behandeling mogelijk en moeten we haar laten inslapen. Inmiddels zit ze een week aan de prednison en zijn we voorzichtig positief. Even waren we uit het veld geslagen toen ze een paar dagen geleden toch weer een open wond had maar de wonden die ze al had, genezen opvallend snel. Ik dacht echt dat het weken/maanden zou duren voordat die grote wonden genezen zouden zijn. Gelukkig reageert ze tot nu toe positief op de prednison en heeft ze enorme eetlust (we zijn een slechte eter gewend) en is ze heel vrolijk. Als het komende week goed blijft gaan, mogen we over een paar dagen heel voorzichtig gaan afbouwen met de prednison want ze zit nu op een hele hoge dosis. We gaan heel langzaam afbouwen en hopen dat het niet terugkeert. De bedoeling is dat de prednison haar immuunsysteem reset, maar we weten niet of dat ook zo gaat werken.

We hopen dat ze uiteindelijk zonder medicatie verder kan, maar daar kunnen ze nu nog niets over zeggen. Eerst hopen dat ze stabiel blijft, dan langzaam afbouwen en kijken hoe haar immuunsysteem reageert. Het blijft spannend maar we zijn voor nu in ieder geval opgelucht dat ze geen pijn meer heeft en dat de wonden sluiten. Ze is pas vijf jaar dus het gaat nog om een hele jonge hond. Met andere woorden: het was een bewogen maand en ik had mede hierom ook geen zin om te bloggen. Ik had andere dingen aan mijn hoofd.

Happy Moments

Tja..het was vooral een hele drukke en bewogen maand waarin ik heel veel gewerkt heb. Gelukkig waren er ook een paar leuke dingen voor de afwisseling, haha.

  • Het leukste nieuws is natuurlijk dat ik weer tante geworden ben. Wat een heerlijk kereltje is het! Super klein vergeleken met Hailey. Binnenkort ga ik een newborn shoot doen met de kleine spruit. Ik vind het ook zo lief om te zien hoe de hond van mijn broer en schoonzus reageert op de baby. Ze zou het liefste de hele dag tegen de kleine aan willen liggen wat natuurlijk niet kan Ik weet dat heel veel mensen het enge honden vinden, maar neem maar van mij aan deze hond écht een zachtgekookt ei is
  • Half februari gingen we naar Landgraaf want mijn petekind had al héél lang een proefles snowboarden tegoed van mij. Mijn broer had ook een paar uur snowboarden van mij cadeau gekregen voor zijn verjaardag en daarom gingen we met een auto vol naar Landgraaf. Zelf bleef ik netjes kijken. Ik kan wel skiën, maar had niet zo’n behoefte aan kou dus ik zwaaide enthousiast voor het raam. Ook gingen mijn petekinderen tubegliden op de baan en dat vonden ze fantastisch. Uiteindelijk was het een hartstikke leuke dag!
  • Ik werd verrast door mijn bazin met een prachtige bos bloemen omdat ik een jaar niet ziek ben geweest 🙂
  • We gingen lekker lunchen bij het pannenkoekenhuisje, maar ik koos uiteindelijk toch voor een broodje halloumi. Zo lekker! Ook gingen we nog lunchen bij tuincentrum Coppelmans, één van onze favoriete lunchplekjes de laatste tijd. Betaalbaar, lekker en je kunt nog even gezellig door het tuincentrum lopen. Altijd leuk 🙂
  • Eindelijk heb ik alle foto’s van Japan bewerkt! Er leek geen einde aan te komen. Ik kan dus eindelijk onbeperkt blogs gaan schrijven over Japan, haha. Ook ga ik binnenkort beginnen aan mijn fotoalbum.
  • Afgelopen weekend kocht ik weer nieuwe oliën voor mijn aroma diffuser. Ik ben helemaal fan en wil graag een tweede aanschaffen zodat ik niet de hele tijd op en neer hoef te lopen tussen de slaapkamer en de woonkamer. Hij staat namelijk iedere nacht aan en mijn inziens val ik sneller in slaap sinds ik de diffuser gebruik.
  • Ik ben dol op risotto en maakte een heerlijke winterrisotto met bieten en spruitjes. Zo lekker
dutchies diary februari 2020

Ik ben blij dat februari achter de rug is want heel eerlijk gezegd vond ik het niet zo’n fijne maand. Volgend weekend is het personeelsweekend en als dat voorbij is, heb ik weer meer vrije tijd 🙂 We zijn bezig met de laatste loodjes en belooft weer een tof weekend te worden. Ik hoop dat in maart mijn nieuwe meubels binnenkomen en dan ga ik de woonkamer restylen. Zin in!! Hebben jullie een fijne maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Denise 2 maart 2020 - 10:23

Wat leuk dat je tante bent geworden! Van harte!
En ja, wat een verschrikkelijk weer de laatste tijd hè? De kinderen waren de hele week bij mij en dan is al die regen en kou zo jammer! Toen ze het weekend weer naar hun vader gingen en ik aan het werk ging ging de zon schijnen…
Oeh, m’n woonkamer restylen mag ik ook wel eens doen ja. Die oude rommel hier. Nou, genoeg te doen dus en laat die lente maar komen!
Denise onlangs geplaatst…Time Out Market Lisboa: trendy foodhal in Mercado da RibeiraMy Profile

Reply
Yvonne van der Laan 2 maart 2020 - 20:49

Wat super dat je opnieuw tante bent geworden, gefeliciteerd. En wat sneu van de hond, echt zielig. Hopelijk gaat het steeds weer wat beter. Leuk om te lezen wat je deze maand heeft beziggehouden.. op naar een mooie maart-maand!! Met eindelijk zon.. en lente!

Reply
Lizette 9 maart 2020 - 19:37

Van harte gefeliciteerd dat je weer tante bent geworden! Wat een klein schatje is het ook. Super zielig voor Jippie zeg, ik hoop dat de medicatie afgebouwd kan worden. En de carnaval, ja ik baalde er wel van hoor. En met het “inhalen” van de optocht ben ik er niet. Volgend jaar maar beter dan.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.