Dutchies Diary: februari 2019

by DutchieontheRoad
2 comments

Februari was een hele vreemde maand voor mij. Deze korte maand begon goed met leuke lunchdates, ik boekte een superleuke citytrip, de buitenkant van mijn huis werd opgeknapt en carnaval is in zicht. Helaas was er ook minder goed nieuws. Blikken jullie met mij terug op de maand februari?

Dutchies Diary: februari 2019

Er kwamen acht blogartikelen online in de maand februari 🙂 In Marokko werd ik verrast door het kleine berberdorpje Midelt. Wij maakten daar een korte stop van een halve dag en ik had niet verwacht dat het daar zo leuk zo zijn! Wij mochten even een kijkje nemen in het dagelijkse leven van de berbers. Ik ben dol op stedentrips en daarom maakte ik een top 10 van mijn favoriete steden. Soms valt een stad ook wel eens een beetje tegen en daarom maakte ik ook een lijstje met steden die mij minder konden bekoren.

Ook maakte ik mijn volgende citytrip bekend 🙂 In 2008 maakte ik een geweldige rondreis door de Verenigde Staten. De Grand Canyon stond al jaren op mijn whishlist en wat was het gaaf! In Marokko bezocht ik de woestijn Erg Chebbi. De ultieme beleving is natuurlijk overnachten in Erg Chebbi. Ben je op zoek naar een echte woestijnervaring, dan is dit een absolute aanrader! Het is inmiddels al heel wat jaartjes geleden dat ik in Australië was, maar de herinneringen staan nog steeds in het geheugen gegrift. Met name de Whitsunday eilanden vond ik geweldig!

Dutchies Diary februari 2019Persoonlijk

Ik gaf al even aan dat februari een hele vreemde maand voor mij was. Het waren hele heftige weken voor mij. De reden waarom laat ik vooralsnog nog even in het midden en houd ik privé. Waarom schrijf ik dit dan en zeg ik vervolgens niets? Omdat ik ook niet ga doen alsof momenteel alles rozengeur en maneschijn is want dat is het allesbehalve. Wie weet ga ik er ooit nog wel op in, maar nu even niet. Daar wil ik het even bij laten.

Gelukkig waren er ook leuke dingen in februari en daar wil ik wel over schrijven 🙂 In februari had ik een aantal leuke lunchdates en zoals jullie in een eerder artikel hebben kunnen lezen, boekte ik een een citytrip. Eind mei ga ik naar Krakau en daar heb ik ontzettend veel zin in. Ook werd mijn huisje aan de buitenzijde opgeknapt. Toen ik mijn huis kocht, wist ik dat het voegwerk van deze huizen slecht was en ooit vervangen moest worden. Dat heb ik deze maand laten doen. Wat een verschil. Mijn huisje ziet er weer spik en span uit aan de buitenkant. Erg blij mee 🙂

Het laatste weekend van februari was het zo belachelijk lekker weer (hallo….17 graden in Brabant!!) dat we een dagje naar de dierentuin gingen. In mijn zomerjas welteverstaan!! Niet normaal in februari. We gingen een dagje naar Dierenrijk. Ik wilde al jaren een abonnement en nu mijn nichtje iets groter wordt, is dat natuurlijk wel erg leuk. Een paar dagen geleden sloot ik daarom een abonnement af. Ik woon zelfs op fietsafstand van deze dierentuin en dan kan ik ook af en toe even gaan fotograferen als ik daar zin in heb. Ideaal! De kleine meid vermaakte zich uitstekend op deze zonnige zondag en zette de hele speeltuin op stelten toen we weer gingen. Ze heeft de glijbaan ontdekt en was het er niet mee eens dat het tijd was om te gaan. Daaaaaag glijbaan 

Dutchies Diary februari 2019
Dutchies Diary februari 2019
Dutchies Diary februari 2019

Happy Moments

 • Groentekroketjes als lunch…altijd een goed idee.
 • Ook verorberde ik de nodige worteltaartjes deze maand 😉 En bakte ik zelf een wortelcake op zondagochtend.
 • Een avondje gourmetten met mijn petekinderen was ook erg welkom.
 • Mijn ultieme eetmoment was toch wel die belachelijke grote gamba’s bij de Griek.
 • O ja…mijn fotoalbum van Nepal kwam eindelijk binnen. Mocht ook wel na ruim anderhalf jaar. Ik ben daarom meteen ook maar met mijn album van Marokko begonnen.
 • De hond van mijn ouders bleef een aantal nachtjes slapen en ik vond haar ‘s ochtends in de meest vreemde posities in mijn bed. Gek beest.
 • Ik ging gezellig een middag midgetgolfen met mijn petekinderen en we aten heerlijke nacho’s.
 • Op het werk zijn we weer druk in de weer met de organisatie van het jaarlijkse personeelsweekend en het belooft een geweldig weekend te worden vol gekken en grollen.
 • Ik kocht weer twee nieuwe planten voor in de woonkamer. Ik heb geen groene vingers dus zo nu en dan sneuvelt er een plant…sorry.
 • Jaaaaa….Wie is de Mol??!! Iets om iedere zaterdag naar uit te kijken. Wie is mijn mol? Tja…ik zit eigenlijk al vanaf het begin op Merel maar ik acht de kans aanwezig dat het toch Sarah is. Mijn mol is namelijk meestal de winnaar, haha.
 • Zoals ik hierboven al aangaf, heeft mijn nichtje de speeltuin ontdekt en dan met name de glijbaan. Wat een plezier kan een kind hebben.
 • Ik ben erg blij met mijn abonnement bij de dierentuin. Ideaal wanneer ik even met mijn nichtje op pad wil en ook erg leuk voor mezelf als ik even wil fotograferen.
Dutchies Diary februari 2019
Dutchies Diary februari 2019
Dutchies Diary februari 2019
Dutchies Diary februari 2019

InstaSpam

Het is al even geleden dat ik een InstaSpam plaatste en afgelopen maand heb ik een aantal mooie foto’s van Marokko gepubliceerd. Deze wil ik jullie niet onthouden.

Dutchies Diary februari 2019

Dutchies Diary februari 2019

Dutchies Diary februari 2019

Dutchies Diary februari 2019

Hoe was jullie februari?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Jenny 1 maart 2019 - 22:28

Je deelt dan wel niet alles, maar kijkend naar wat je deelt is het een fijne maand geweest! Ik vind et echt altijd ontzetten lief hoe je over je nichtje schrijft. Mijn dochtertje is nog een stuk jonger, maar ook bij haar vind ik het heerlijk hoe zij de wereld ziet.

Krakau is leuk. Goede keus.

Reply
Daphne de Vries 5 maart 2019 - 09:42

Prachtige foto’s van Marokko. Het is ook zo’n fotogeniek land! Ik heb slechts een klein deel gezien, maar wil zeker terug. Wat vervelend trouwens dat er in februari ook wat nare persoonlijke dingen zijn gebeurd. Ik snap dat je die niet wilt delen, want sommige dingen wil je ook gewoon liever voor jezelf houden. Groot gelijk!
Daphne de Vries onlangs geplaatst…10x lekker eten in ThailandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.