Dutchies Diary: februari 2018

by DutchieontheRoad
9 comments

Februari hebben we al even achter ons gelaten, maar dat neemt niet weg dat jullie nog een Dutchies Diary tegoed hebben. Wegens drukke werkzaamheden ben ik tijdelijk afwezig geweest, maar vanaf vandaag ben ik er weer! Woehoe 🙂

Dutchies Diary: februari 2018

Ondanks de drukte kwamen er toch nog acht blogs online. Ik dacht eigenlijk dat het er minder waren dus dat valt toch best mee, haha. Begin februari maakte ik mijn reisplannen voor 2018 bekend 🙂 Super leuke plannen, maar nu nog uitvoeren. Ik heb nog niets geboekt, maar wil dit aankomende maand wel gaan doen.

Een toen was het weer tijd voor carnaval en daarom zette ik vijf leuke optochten op een rij. De voorjaarsvakantie valt in het zuiden altijd samen met Carnaval en er is natuurlijk genoeg te doen tijdens de schoolvakantie. Ik verzamelde een aantal leuke uitjes voor kinderen in de voorjaarsvakantie.

Mijn hoogtepunt van februari is ongetwijfeld ons lang weekendje weg naar Centerparcs de Kempervennen. Oké, ik werd enigszins geveld door de griep, maar ik was eindelijk een weekend weg. Ik maakte mijn reisplannen bekend, maar het leek mij ook wel eens leuk om een lijstje te maken met landen waar ik niet naar toe zou willen. Niet iedereen deelde mijn mening, maar ja…het is en blijft natuurlijk een persoonlijke mening 😉

Het was al even geleden dat ik een PhotoFriday gepubliceerd had dus gooide ik deze last minute nog online. Ook kwam ik de Travelconfessions tag tegen en deze vond ik zo leuk, dat ik besloot hem snel in te vullen. Hebben jullie mijn travelconfessions al gelezen?

Dutchies Diary februari 2018Persoonlijk

Zoals ik hierboven al aangaf, was februari een erg drukke maand…te druk. De eerste drie weken was ik erg druk met het organiseren met het personeelsweekend van mijn werk. Samen met negen collega’s organiseerden we een complex moordspel, vol intriges. Onwijs leuk om te doen, maar wel erg veel werk. Moe maar voldaan, plofte ik de derde zondag van februari op de bank om vervolgens een gat in de dag te slapen. Dat wil wat zeggen want ik doe niet aan middagdutjes.

Eindelijk weer een normaal ritme…dacht ik. Yeah right. De griepepidemie sloeg toe bij mijn andere baan (ik heb twee banen). Maandagochtend bleek mijn directe collega de griep te hebben, samen met vele andere collega’s. Oeps. Werkdagen van twaalf uur waren een feit en mijn moeder kwam iedere avond een warme maaltijd naar kantoor brengen. Onwijs lief en mijn dank was erg groot 🙂 Joost mag weten hoe ik alles rond gekregen heb, maar het is gelukt. We hebben serieus nog nooit zo veel zieken gehad als die week.  Gelukkig is mijn directe collega weer hersteld en vanaf vandaag is alles weer als vanouds…hoop ik.

Natuurlijk was het ook nog carnaval in februari. Normaliter ga ik zelf ook even op pad, maar dit jaar heb ik eigenlijk alleen geschminkt. Super leuk natuurlijk, maar hierdoor heb ik  zelf geen carnaval kunnen vieren. Toch wel een beetje jammer.

Op een lang weekend Center Parcs en carnaval na, heb ik eigenlijk vrij weinig tot niets ondernomen. Februari bestond dus voornamelijk uit werken, eten, slapen en de griep 😉 Overigens ben ik erg blij dat de vrieskou weer het land uit is. Hartstikke fijn dat  mensen kunnen schaatsen en dergelijke, maar mijn ding is het niet. Jeetje, wat was het koud! Ik krijg ook altijd last van kapotte handen en na een een tijdje ben je daar echt wel klaar mee. Kom maar op met die lente en de zomertijd! Ik heb er zin in 🙂

Happy Moments

 • Ons lang weekend weg was natuurlijk heel erg fijn. De griep was iets minder prettig, maar ik heb wel gewoon lekker kunnen genieten en daar gaat het om. We gingen voor het eerst zwemmen met kleine Hailey en dat was natuurlijk zo leuk 🙂
 • Tijdens ons weekendje weg speelden we vele spelletjes (en maakte ik iedereen in) en gingen we lekker gourmetten. Ben ik dol op!
 • Ik heb twee dagen goed kunnen oefenen met schminken. De cursus van januari heeft zijn vruchten afgeworpen en ik kon na de carnaval geen unicorns, draken en tattoos meer zien.
 • Kleine Hailey vierde voor het eerste carnaval als Minnie Mouse. Zo schattig. Helaas kon ik er niet bij zijn omdat ik moest werken, maar onderstaande foto is toch té leuk.
 • Ik bestelde een aantal handletter artikelen, waaronder twee tijdschriften. Ik vind creatieve tijdschriften altijd erg leuk om inspiratie op te doen. Deze maand ga ik echt weer aan de slag want ik wil al een hele tijd een nieuwe DIY plaatsen, maar het komt er iedere keer niet van.
 • Friends op Netflix…love it!
 • Helaas weinig eetafspraken en lunchdates deze maand. Geen spannende maand dus, haha.

Happy Links

 • Daphne de Vries heeft 10 mooie roadtrips op een rijtje gezet. Altijd handig wanneer je op zoek bent naar reisinspiratie.
 • Dutchies Abroad helpt je op weg met het plannen van een wereldreis. Ook moeite met het bepalen van je route? Valt ook niet mee, maar met dit artikel kom je een heel eind.
 • Ik ben dol op falafel en was dan ook erg blij met dit recept van In den Vreemde. Je kunt nooit genoeg falafel eten.
 • Japan staat hoog op mijn verlanglijstje en dan vooral tijdens de herfst of wanneer de kersenbloesem in bloei staat. Vooral de laatst genoemde periode is erg populair. Op Expeditie Aardbol vind je 10 tips voor het bekijken van de kersenbloesem.
 • Ondanks het feit dat ik slecht tegen kou kan, staat Zweeds Lapland hoog op mij bucketlist. Op Travelvibe geven ze een aantal praktische tips.

InstaSpam

Tja…aangezien ik maar twee foto’s op Instagram geplaatst heb in de maand februari, valt er weinig te spammen 😉 Soms lukt het gewoon even niet en februari was zo’n maand. De eerste foto’s zijn inmiddels weer geplaatst in maart dus jullie houden de InstaSpam nog tegoed van mij.

Ik hoop dat jullie een fijne maand gehad hebben 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

9 comments

Daphne de Vries 12 maart 2018 - 11:59

Haha zo grappig, jouw foto van chocomel met slagroom trok gelijk mijn aandacht. Ik zou echt niet weten wanneer ik dat voor het laatst heb gehad, maar ik vind het super lekker! Dus dacht lezen dit artikel haha. En toen zag ik ook nog eens dat je naar mijn blog hebt gelinkt! Wat super lief 🙂 En inderdaad, weer mega veel inspiratie! Genoeg voor de komende jaren!

Reply
Caro 13 maart 2018 - 16:41

Jeetje wat een drukke maand heb je gehad! Heb zelf ook ruim een week met de griep gezeten en iedereen om mij heen was ook ziek… Heb nog nooit zoveel afgezegd omdat ik ziek was. Supergoed dat je alles toch hebt gered en heel lief van je moeder inderdaad dat ze elke avond eten kwam brengen! Hopelijk wordt maart weer wat rustiger voor je 🙂
Caro onlangs geplaatst…Vijf tips over het treinreizen in IndiaMy Profile

Reply
Gabriëlle 14 maart 2018 - 09:44

Het klinkt als een leuke maand, maar inderdaad een drukke. De Kempervennen is een park waar ik nog nooit ben geweest maar ik hoor er alleen maar goede verhalen over. En ik ben ook gek op gourmetten dus vaak naar zulke parken gaat ook bij mij het gourmetstel mee in de kofferbak 😛
Gabriëlle onlangs geplaatst…Een rondreis Côte d’Azur: de mooiste plekkenMy Profile

Reply
Marcel 16 maart 2018 - 16:13

Wat een drukke maand heb je achter de rug. Erg fijn dat je collega’s weer terug zijn en je de teugels kunt laten vieren. En dat wordt je zelf ook nog eens geveld door de griep, balen! Gelukkig heb je wel kunnen genieten van het familieweekend.
Marcel onlangs geplaatst…Fietsen in Sevilla | De perfecte manier om de stad te leren kennenMy Profile

Reply
Britte 16 maart 2018 - 16:50

Jeetje, wat een drukke maand heb je achter de rug! Gelukkig voor jou dat ie voorbij is. Ik ben dol op schaatsen en winter, dus ik vind het stiekem best jammer dat het weer voorbij is allemaal. Maar die eerste lentedagen zijn ook wel weer heerlijk 🙂 Leuk dat je m’n artikel over een wereldreis plannen in je lijstje hebt staan 😀
Britte onlangs geplaatst…Allemansrätten in Zweden: vrijheid in de natuurMy Profile

Reply
Jessica 18 maart 2018 - 09:51

Wat rot om te horen dat jij ook met de griep getroffen werd (volgens mij lag heel Nederland er een paar weken uit). Ik vind het overigens wel bewonderingswaardig dat jij dan alsnog 8 blogs online kunt zetten, complimenten daarvoor! Ik zal wat zon vanuit Israël jullie kant op sturen, want ik hoorde dat het binnenkort alweer gaat vriezen in Nederland, brrrr…
Jessica onlangs geplaatst…Goed voorbereid met de auto naar Oostenrijk voor de wintersportMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 19 maart 2018 - 10:46

Gelukkig is de drukte nu voorbij, klinkt als een heftige periode. Wat lief dat je moeder elke dag eten kwam brengen bij je. Wat een schat! Ik hoop dat na deze koude dagen nu toch écht de lente start!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Waarom ik Antwerpen niet de leukste stad van België vindMy Profile

Reply
Sanne 20 maart 2018 - 19:20

Dat weekendje Center Parcs kwam precies op het juiste moment! Even lekker bijkomen. Super lief van je moeder dat ze je eten kwam brengen op je werk. Moet een pittige week geweest zijn!
Sanne onlangs geplaatst…Foodmarkt: de St. George’s market in BelfastMy Profile

Reply
E. Hopstaken 21 maart 2018 - 10:32

Spannend of niet, ik hou van maandoverzichten. Klinkt, ondanks de griepverschijnselen, toch als een fijne maand.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.