Dutchies Diary: december 2020

by DutchieontheRoad
1 comment

De beste wensen! Het is eindelijk 2021 jongens 🙂 Make it a december to rebember. Nou…dat werd het, haha. Ik ben echt zo klaar met 2020 en ik ben niet de enige. De zware lockdown kwam voor mij best als een verrassing. Natuurlijk wist ik wel dat er strengere maatregelen zouden komen, maar ik had nooit verwacht dat de basisscholen en kinderopvang weer zouden moeten sluiten. Dus…kwam ik weer gedeeltelijk thuis te zitten. Daar baalde ik flink van, maar het is niet anders. Ik probeer me te focussen op de dingen die wel kunnen en niet op de dingen die niet kunnen. Feit is wel dat ik blij ben dat het eindelijk 2021 is. Kom maar op met dat vaccin! Blikken jullie met mij terug op de laatste maand van het jaar?

Dutchies Diary: december 2020

Er kwamen slechts vijf artikelen online en mijn motivatie was eerlijk gezegd ver te zoeken in de maand december. Ik heb nog gezocht bij de vele cadeautjes onder de kerstboom, maar helaas…niet te vinden, haha 😉 Mijn bezoekersaantallen blijven maar kelderen en ik had gewoon even geen zin om over reizen te schrijven, ondanks het feit dat er nog voldoende te schrijven is. Daarom schreef ik voornamelijk over mijn favoriete periode van het jaar…kerst. Het is geen groot geheim dat ik een groot liefhebber ben van de kerstperiode dus daar schreef ik dan ook voornamelijk over.

Ik trapte de maand december af met de Kerst-tag en vertelde jullie meer over mijn kerst favorieten. December was een ontzettend creatieve maand en het ene na het andere project kwam uit mijn handen. Eén van de creatieve projecten was deze leuke Kerst DIY. Ik ben zo blij met dit leuke houten huisje en baal dat ik deze over een paar dagen weer moet opruimen. Ik ben dol op foute kerstfilms en heb dan ook de nodige kerstfilms gekeken in de maand december. Daarom mocht een artikel over de 12 leukste kerstfilms voor kinderen (en volwassen) niet ontbreken. Inmiddels ben ik wel klaar met de kerstfilms en heb ik ze weer gewisseld voor een ander genre.

Nu het eindelijk 2021 is, mag een terugblik op 2020 natuurlijk niet ontbreken. Een jaar geleden deelde ik een artikel over 20 dingen die ik in 2020 wilde doen. Het zal jullie niet verbazen dat dit een tikkeltje anders verliep, haha. Dit is mijn flashback op dat artikel. Een jaaroverzicht mag natuurlijk ook niet ontbreken en daarom probeerde ik een zo goed mogelijk overzicht te maken van mijn (reis)jaar. Verder dan Texel ben ik niet gekomen in 2020, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb meer dan voldoende leuke uitjes kunnen ondernemen.

Dutchies Diary december 2020

Persoonlijk: Creatieve decembermaand en kerst in kleine kring

In december was ik vooral waar we moesten zijn…thuis. Ik ben sowieso best een huismus, maar in de maand december was ik echt heel veel thuis. Al mijn decembercadeaus bestelde ik online en gelukkig was alles voor de kerst binnen. Vol verbazing keek ik naar de beelden van overvolle winkelstraten en ik snapte werkelijk niet waar de mensen mee bezig waren. Waarom!? Blijf gewoon thuis! Het was dus wachten op strengere maatregelen en deze bleken strenger te zijn dan verwacht. Eigen schuld, dikke bult zullen we maar zeggen.

Net voor de kerstvakantie ging ook de kinderopvang dicht en zat ik weer gedeeltelijk thuis. Ik mag echter niet klagen want er zijn genoeg mensen die al vanaf maart thuiswerken, maar ik baalde best wel. Vooral omdat ik het niet zag aankomen. Ik ben dan ook blij dat ik nog gedeeltelijk op locatie mag/kan werken.

November was een creatieve maand, maar december al helemaal. Ik maakte cadeaulabels voor het hele gezin en dacht last minute dat het wel leuk zou zijn om een aantal mensen te verblijden met een zelfgemaakte kerstkaart. Normaliter heb ik daar absoluut geen tijd voor, maar nu was dat wel mogelijk. Ook volgde ik weer een aantal leuke creatieve online workshops…zo leuk 🙂

Kerst vierde ik in kleine kring en inmiddels kan ik geen gourmetstel meer zien. Ik wil weer gewoon eten en verlang naar Hollandse stamppot. Uiteraard ben ik weer een aantal kilo rijker dus dat betekent dat ik meer op mijn voeding ga letten in het nieuwe jaar. Ook Oud & Nieuw vierde ik in kleine kring en was niet heel bijzonder, maar het spreekt voor zich dat het weer een avond met veel en lekker eten was.

dutchies diary december 2020

Dutchies Diary december 2020

Happy moments

  • We zouden het haast vergeten, maar Sinterklaas bracht ons natuurlijk ook nog een bezoekje op 5 december. Mijn tante en petekind kwamen nog even langs als Piet en dat vond mijn kleine nichtje maar al te spannend. Gelukkig kroop ze snel uit haar schulp en pakte ze de mooiste cadeautjes uit.
  • Normaliter hebben wij op het werk ook een kerstborrel, maar dat was natuurlijk niet mogelijk. Voor het eerst in mijn leven ging ik online via Teams (ik loop een beetje achter, haha) en kon ik ook ervaren hoe andere bedrijven dit al maanden doen. Wegens netwerkproblemen waren mijn collega’s mij plots kwijt en het lukte niet om opnieuw in te loggen. “Kelly, we zijn je kwijt” kreeg ik via Whatsapp te horen. Het duurde daarom iets langer voor de pubquiz van start kon, maar na een tijdje had ik het probleem gevonden en was ik weer online. Hallo…daar ben ik weer 🙂
  • Eindelijk kon ik mijn nieuwe kersttrui aan. Hij is zo fout, maar zo ontzettend leuk.
  • Ik bracht extra veel tijd door met mijn kleine nichtje en neefje…zo fijn. Wat een heerlijke kinderen 🙂
  • Ik werd weer onwijs verwend met prachtige cadeaus onder de kerstboom. Wij vieren kerst altijd erg uitgebreid met pakjes onder de boom. Ik kreeg nieuwe hobbyspullen, een verzwaringsdeken en nieuwe serviesborden van de kerstman. Zo blij mee!
  • Omdat ik vrij was op 24 december, had ik extra tijd om te koken. Daarom maakte ik een voorgerecht en een heerlijk dessert met lotuskoekjes. Zo ontzettend lekker. Dat is echt een blijver.
  • Voor het jaarlijkse dobbelspel, maakte ik een leuk pakket met twee zelfgemaakte items. Ik brandde een leuke quote op een serveerplank met een houtbrander en ik handletterde een weckpot als Cookie Jar. Iedereen ‘vocht’ om mijn cadeau, maar mijn schoonzus ging er uiteindelijk met de buit vandoor.
  • Ik won overigens een geurkaars, geurstokjes en handschoenen met het dobbelspel. Helemaal blij mee.
  • De openhaard bij mijn ouders brandde voor het eerst in jaren weer na een defect. Daar moest ik uiteraard meteen gebruik van maken…heerlijk.
  • Eind december haalde ik mijn petekind op voor een ontspannen knutselmiddagje. Ik had twee leuke DIY pakketten besteld voor haar verjaardag en we maakte beiden een leuke opbergmand. Mijn mand staat inmiddels op mijn slaapkamer met een plant.

Dutchies Diary december 2020

DIY Kerstkaarten

Ondanks de lockdown was december een hele fijne maand, maar ik kijk ook erg uit naar het nieuwe jaar. Ik ben zo klaar met die pandemie, maar dat zijn we allemaal. Nog even volhouden 🙂 Als we nu met z’n allen snel die vaccinatie laten zetten, kunnen we heel misschien halverwege het jaar weer lekker met meer mensen samenzijn en ook eindelijk weer op vakantie. Hang de vlag uit!

Voor 2021 heb ik geen voornemens, behalve beter voor mezelf zorgen. Ik kijk wel hoe het jaar loopt want één ding heb ik wel geleerd van 2020…het komt zoals het komt. Vooruitzicht op nieuwe reizen zijn er niet, ik heb nog voldoende in te halen van 2020. Ik wens iedereen beste toe in 2021 en vooral veel liefde en gezondheid want dat is immers het belangrijkst.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

1 comment

Marcella 23 januari 2021 - 14:24

Wat een jaar hé! Je hebt ‘m wel goed afgesloten in december. Veel creativiteit en leuke momenten. Fijn! Hopelijk gaan de scholen over een paar weken weer open en kan er weer aan het werk. Ik moet nog wel even thuis blijven werken, met af en toe een online voorlichting die ik begeleid. Toch nog een escape 🙂 En ja, kom maar met dat vaccin, maar dat gaat nog wel even duren. We zitten nu pas rond de 150.000 en dan moeten die mensen ook nog een tweede gaan krijgen…
Marcella onlangs geplaatst…Slot Neuschwanstein, sprookje in Zuid-DuitslandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.