Dutchies Diary: december 2019

by DutchieontheRoad
2 comments

Woehoe…het is eindelijk 2020! Ik ben toe aan een nieuw jaar, nieuwe kansen, leuke uitdagingen, mooie reizen, veel creativiteit en nog veel meer. Kom maar op! Maar ik kan 2020 natuurlijk niet starten zonder een laatste maandoverzicht. December is zoals vanzelfsprekend een onwijs drukke maand…voor iedereen. Gelukkig wel een hele leuke maand. Ik neem afscheid van 2019 met een laatste Dutchies Diary. Blikken jullie met mij terug op de feestmaand december?

Dutchies Diary: december 2019

In december kwamen er slechts 5 artikelen online…heel weinig voor mijn doen, maar meer was helaas niet mogelijk door alle drukte. Maakt ook niet uit. Hierdoor leer ik prioriteiten stellen en kan ik steeds beter loslaten. December stond voornamelijk in het teken van artikelen over kerst, één van mijn favoriete periodes van het jaar.

December betekent natuurlijk ook cadeaus…bij ons in de familie in ieder geval wel. Ik zette daarom de leukste decembercadeaus voor reizigers op een rij. Altijd handig. Het was weer even geleden dat ik een tag invulde en toen ik de kerst-tag voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik deze wilde invullen. Ik ben immers een groot liefhebber van kerst 🙂

Ook ben ik dol op foute kerstfilms en ik kon het dan ook niet laten om de leukste kerstfilms op Netflix op een rij te zetten. Het jaar sluit je uiteraard af met een jaaroverzicht en wat was het een bewogen jaar. 2019 was niet mijn beste jaar te noemen en mede daarom kijk ik heel erg uit naar 2020.

Dutchies diary december 2019Persoonlijk

December 2019 was volgens mij de drukste december ooit MAAR ik was voor het eerst in vier jaar niet ziek met kerst, haha. Hang de vlag uit! Ik heb mezelf de laatste tijd zo volgepropt met vitaminen, dat ik volgens mij niet ziek kon worden 😉 Iedereen in mijn omgeving was ziek dus ik zag de bui al hangen, maar dit jaar heb ik optimaal van de kerst kunnen genieten. Happy Kelly!

Ondanks de enorme drukte heb ik wel heel erg genoten van de maand december. Uiteraard startte de maand met Sinterklaas en ook dat vieren wij inmiddels weer op de traditionele manier, ondanks het feit dat mijn nichtje nog net te jong is. Volgend jaar zal ze het wel begrijpen dus dat wordt dikke pret.

Ik ging een middagje shoppen in Utrecht met mijn beste vriendin en we aten een Japans gerecht tijdens de lunch…ik kon het niet laten, haha. De kerstboom werd dit jaar extra vroeg opgetuigd omdat ik er gewoon onwijs veel behoefte aan had. Ook volgde ik voor het eerst in lange tijd weer een creatieve workshop en wat was het leuk! Ik volgde een kerstworkshop royal icing cookies…echt een aanrader en ze waren verbazingwekkend nog lekker ook. Ik dacht altijd dat dergelijke koekjes onwijs zoet zouden zijn, maar dat was helemaal niet het geval.

Een kerstmarkt mocht uiteraard ook niet ontbreken en daarom stapten wij zondagochtend in de auto naar Oberhausen. Jeetje, wat was het belachelijk druk! We hebben genoten maar ik ga nooit meer op zondag. Natuurlijk hebben we weer veel te veel genuttigd. Lijnen doen we in januari wel weer 😉

Ik heb echt heel erg van kerst genoten dit jaar! We zijn met ons gezin veel samen geweest, hebben elkaar enorm verwend met mooie cadeaus onder de kerstboom, hebben uiteraard veel te veel gegeten en gedronken, spelletjes gespeeld, enorm gelachen en ga zo nog maar even door. Het was een hele fijne kerstweek!

dutchies diary december 2019
dutchies diary december 2019

Happy Moments

 • We hebben wat gegourmet in december zeg! Zowel met Sinterklaas, kerst en Oud & Nieuw kwam het gourmetstel tevoorschijn. Ik ben dol op gourmetten…helemaal bij iemand anders zodat ik de stank niet in huis heb
 • Ik kreeg een sushimaker met kerst…ideaal! Nu moet ik alleen nog een fatsoenlijk mes aanschaffen om de suhsi te snijden en dan is het feest compleet. Ook kreeg ik het kookboek Recepten uit Tokyo. Ik kan niet wachten om diverse recepten uit te proberen en ook mijn nieuwe sushi kookboek komt zeer van pas. Zo kan ik nog lang nagenieten van mijn mooie reis door Japan.
 • We gingen meerdere keren buiten de deur eten…zo fijn!
 • Ik gaf mijzelf een aroma diffuser en yogamat cadeau. De diffuser wordt al dagelijks gebruikt en staat op mijn nachtkastje. Heerlijk om ‘s avonds in slaap te vallen met een beetje lavendel op de achtergrond. Ik ben nu al fan en wil nog meer heerlijke oliën aanschaffen. Ook mijn moeder gaf ik er eentje cadeau en haar bevalt het ook goed. De yogamat ga ik in januari in gebruik nemen 🙂
 • Ik was echt zo trots op mijn zelfgemaakte kerstkoekjes! Wat een leuke workshop volgde ik bij Bregje. Het was wel moeilijker dat verwacht en ik twijfel nog of ik het thuis wil gaan doen. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan verwacht, maar het was zeker voor herhaling vatbaar.
 • Mijn schoonzusje nodigde mij uit om mee naar de 3D-echo te gaan van de kleine uk. Zo mooi om te zien en hij lachte serieus! Heel gaaf om te zien. We zagen al hele bolle wangen, haha.
 • Ik maakte voor het eerst in mijn leven erwtensoep, met vegetarische rookworst uiteraard (niet die van de Unox want die is niet te eten). Ondanks dat ik eigenlijk geen liefhebber ben van erwtensoep, smaakte het helemaal niet verkeerd. Toch maar eens vaker maken.
 • Ik ging naar de kapper voor een make-over en heb nu voor het eerst in twintig jaar weer een pony. Ik twijfelde enorm, maar de kapper verzekerde mij dat ik er blij mee zou zijn en daar heeft ze helemaal gelijk in.
 • Van mijn ouders kreeg ik met Sinterklaas een adventskalender van de Rituals zodat ik iedere dag een cadeautje kon uitpakken. Zo leuk!
 • Traditiegetrouw gaan wij ieder jaar naar de schaatsbaan in Geldrop omdat ze daar de lekkerste nachos hebben. Yum!
 • Met kerst spelen wij ieder jaar het dobbelspel en dit jaar ging ik de strijd aan met mijn petekind. Ik wist van te voren al dat zij vol voor de eenhoornsloffen zou gaan spelen, haha. We hebben heel hard gestreden en uiteindelijk ging zij heel blij naar huis met de roze sloffen. Superleuke avond!
 • Ik ben al heel lang aan het sparen voor nieuwe meubels omdat mijn bank en eettafel echt aan vernieuwing toe zijn. Mijn bankstel begint door te zakken en  de eettafel zit vol met lelijke vlekken. Na de feestdagen ging ik shoppen want er waren immers leuke kortingen bij de meubelzaken. Inmiddels heb ik een heel mooi bankstel en eettafel besteld. Ben ik blij dat ik nog even ging kijken bij de meubelwinkel bij mij om de hoek want dat scheelde behoorlijk in de kosten. Ben er zo blij mee en over 10 tot 12 weken wordt het geleverd. Misschien dat ik ook mijn muur een nieuw fris kleurtje geef. Nieuwe woonkamer, nieuw kapsel…alles nieuw in 2020 🙂
 • Oud & Nieuw sloten wij af met 30 seconds (de vrouwen hebben 2x gewonnen!!) en uiteraard veel oliebollen, bubbels en vuurwerk.
dutchies diary december 2019
wat doen na de lockdown
dutchies diary december 2019
20 dingen die ik in 2020 wilde doen

Jeetje, dat waren veel Happy Moments in december. Goed teken toch!? Ik wens iedereen in ieder geval een prachtig, gezond, liefdevol en reislustig 2020. Make all your wishes come true. De staatsloterij heb ik in ieder geval niet gewonnen (niks, nada, noppes) dus die wens is in ieder geval niet uitgekomen Ik heb 31 december afscheid genomen van één van mijn twee banen en start vanaf 2 januari met ‘nog maar’ één baan. Niet meer op en neer pendelen, niet meer mijn aandacht verdelen over twee werkgevers…gewoon lekker één baan. Lijkt me heerlijk! Kom naar op 2020…ik ben er klaar voor!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Marcha 5 januari 2020 - 19:50

Gelukkig nieuwjaar en alle goeds voor 2020! “Nog maar één baan” klinkt als gewoon druk in plaats van heel druk haha. Succes met al je plannen voor het nieuwe jaar!
Marcha onlangs geplaatst…Gratis doen in (Magisch) Maastricht: Magische LichtrouteMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 14 januari 2020 - 17:32

Mooi dat je veel nieuw hebt in 2020: echt een frisse start! Ik ben benieuwd naar je nieuwe meubels! Ik lees veel positiefs over de aroma diffuser en ben er zelf ook wel benieuwd naar geworden. Werkt het goed?
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…5x Doen in de Rocky MountainsMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.