Dutchies Diary: december 2018

by DutchieontheRoad
3 comments

Nog een paar dagen en dan is het gewoon 2019! Serieus mensen….het jaar is voorbij gevlogen. Heel cliché maar wel waar. December is altijd een belachelijk drukke maand. Ik heb eigenlijk nog nooit mensen gesproken die december een relaxte maand vinden. Toch kijken we er ieder jaar naar uit, haha. December was een hectische maand met leuke dingen, minder leuke dingen, sinterklaas, kerstvoorbereidingen, een bezoek aan een kerstmarkt, buikgriep, verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en natuurlijk twee dagen kerst met familie.

Blikken jullie met mij terug op de feestmaand december? Ik heb veel te vertellen, dus pak maar een grote kop thee (of koffie)

Dutchies Diary

Begin december zette ik de leukste kerstmarkten voor jullie op een rij. Zelf ging ik een dagje naar Essen. Super leuke kerstmarkt al zeg ik het zelf 🙂 Ook maakte ik een leuk overzicht van winteruitjes voor jong én oud. Altijd handig. Het is slechts twee maanden geleden dat ik in het mooie Marokko was. Wat vliegt de tijd. Volgens de Lonely Planet moet je volgend jaar naar Meknes en dat kan ik alleen maar bevestigen. Ik vond Koningsstad Meknes een ontzettend leuke en compacte stad.

Een leuke DIY mag natuurlijk niet ontbreken in de maand december. Omdat het altijd zo’n drukke maand is, maakte ik een super simpele en low budget DIY: een Happiness Jar. In december vliegen de kerstartikelen je om de oren en ik wilde eigenlijk wel eens wat anders. Daarom publiceerde ik 15 (on)zinnige feiten over mezelf. Zijn jullie ook weer een beetje op de hoogte 😉

Dutchies Diary december 2018Sinterklaas

De eerste week van december was eigenlijk een vreemde week. Ik keek erg uit naar Sinterklaas maar ivm het overlijden van mijn opa eind november, hebben we de feestelijkheden toch aangepast. Het jaarlijkse dobbelspel hebben we verzet naar Kerstmis want dan leek ons toch meer gepast. Wel hebben we op 5 december gegourmet met de familie om toch een beetje sinterklaas te vieren. Twee dagen later was de crematie en hebben we op een mooie manier afscheid genomen.

Het eerste weekend van december ga ik altijd schminken voor een sinterklaasviering, maar dit werd last minute gecanceld vanwege een enorme brand aan de overzijde van het pand. Er mocht niemand in het gebouw en zo stond ik op zaterdagochtend om 8.15 uur weer thuis. Tja…overmacht. Zo sneu voor die kinderen. Leg maar eens uit dat Sinterklaas die dag geen cadeautjes bij papa/mama op het werk komt brengen vanwege een brand. Toen ben ik maar de kerstboom gaan zetten…en dat op 1 december. Sorry sinterklaas.

dutchies diary december 2018Gezellig naar de kerstmarkt

In december ging ik voor het eerst in drie jaar weer eens naar de kerstmarkt. Eindelijk! Een buikgriep gooide bijna roet in het eten, maar uiteindelijk zijn we toch gegaan. Wat was het mooi en gezellig. Dickens in Helmond stond eigenlijk ook nog op de planning, maar mijn kleine nichtje was verkouden het leek ons niet verstandig om dan in de kou te gaan lopen. We gingen daarom even naar de Feel Good Market op Strijp-S. Daags nadien werd ik plots flink verkouden en daar baalde ik flink van. Ik heb altijd pijntjes en koudjes net voor de feestdagen. Zo onhandig.

Dutchies diary december 2018

dutchies diary december 2018It’s Christmas Time

Ik had dolgraag naar de kerstmarkt in het winkelcentrum willen gaan, maar ik lag helaas gevloerd op de bank. Mijn verkoudheid maakte plaats voor een voorhoofdsholteontsteking. Toch te weinig rust genomen en vrijdagavond stortte ik in. Twee dagen kon ik helemaal niets en het leek alsof er iemand met een drilboor op mijn hoofd tekeer ging. Kerstdag was het acceptabel en kocht ik de laatste kerstcadeautjes en deed kerstboodschappen. Bizar hoe vermoeiend dat kan zijn als je niet fit bent  Maar goed…niets aan te doen.

We hadden een fijne kerstavond met familie. Ik proefde niet alles door de verkoudheid, maar in ieder geval meer dan het weekend voor kerst. Toen was mijn smaak/reuk geheel verdwenen en ik zag de bui al hangen. We zijn allemaal weer ontzettend verwend door de kerstman 😉 Wij vieren kerst echt heel traditioneel met veel cadeautjes onder de boom. Mijn nichtje kreeg haar eerste muziekinstrumentjes van tante Kelly. Papa blij, haha. Super schattig om te zien.

dutchies diary december 2018
dutchies diary december 2018
dutchies diary december 2018

Eerste en Tweede kerstdag ging ik uitgebreid brunchen bij mijn ouders. Eerste kerstavond was het gezelschap nog groter want mijn oom & tante + petekinderen kwamen pizzaretten en natuurlijk dobbelen. Het dobbelspel was onwijs gezellig en er werd flink gestreden om het theekopje van Belle en het Beest, haha. Toen ik dat kopje zag bij de Primark, wist ik dat ze zouden gaan vechten om dat ding 😉 Ook mijn petekinderen zijn weer verwend met pakjes onder de boom. Tweede kerstdag sloot ik af bij Nagoya 🙂

Verder heb veel gerust tijdens de feestdagen. Veel filmpjes gekeken, opgeruimd, gewassen en gestreken want dat was er in het weekend niet van gekomen. Eigenlijk had ik tijdens mijn vijfdaagse mini vakantie heel veel willen doen, maar het liep nou eenmaal anders. Tja, niets aan te doen. Al met al heb ik toch wel fijne dagen gehad.

dutchies diary december 2018
dutchies diary december 2018
dutchies diary december 2018
dutchies diary december 2018

December = filmmaand

Voordeel van ziek zijn…veel films kijken. Ik ben dol op films. Netflix is dan ook mijn grote vriend 🙂 Normaliter spendeer ik de nodige uurtjes achter de computer in mijn vrije tijd, maar deze maand bracht ik extra uurtjes door op de bank. Bankzaken noem ik dat. Lang leve Netflix en december filmmaand. Deze films keek ik afgelopen maand (yep…dat zijn er nogal wat)

 • The Christmas Chronicles (aanrader)
 • The Santa Clause 1 + 2
 • Mowgli
 • Nanny mcPhee
 • The Accountant
 • Lord of the Rings 1 + 2 + 3
 • The Holiday (Jude Law…need I say more??)
 • Bridget Jones Baby
 • Frozen
 • Ratatouille
 • De prinses en de kikker (ik ben nou eenmaal dol op Disney)
 • Home Alone 1 + 2
 • The Sound of Music
 • Love Actually
 • The Expatriate

Happy Moments

Ondanks dat ik niet helemaal fit was in december, zijn er natuurlijk ook genoeg leuke momenten geweest. Always think positive!

 • Mijn nieuwe salontafel kwam eindelijk binnen en hij is zo gaaf!! Mijn neef wilde mijn oude tafel graag hebben dus hij ook weer blij…twee mensen blij 🙂
 • Op mijn werk kreeg ik super lief persoonlijk kaartje, erg lekkere thee, chocolaatjes en een cadeaubon. Ik trakteerde mezelf op een mooie windlicht. Deze staat nu op mijn nieuwe salontafel. Heel erg blij mee!
 • Ook vierden we Sinterkerst op het werk. We hadden geen flauw idee wat we konden verwachten. Gingen we lootjes trekken en een cadeautje kopen voor een collega. Het was immers koopavond. Super leuk!
 • Omdat ik niet fit was, kwam mijn moeder twee keer soep brengen. Heel erg lief!
 • Uitspraak van de maand: “Kelly…jij bent echt zo’n typisch mens die voor alles heel veel geduld heeft”. En dat uit de mond van een zesjarige  Ik kwam écht niet meer bij.
 • Hailey achter haar nieuwe xylofoon. Dat gezichtje…echt geweldig!

Morgen staat er nog een leuk uitje op de planning met mijn petekind…een creatief uitje. Super veel zin in. Ook wil ik nog graag de schaatsbaan in Geldrop bezoeken want daar hebben ze zo’n lekkere nacho’s  Ik hoop dat jullie een fijne decembermaand achter de rug hebben. Voor nu wens ik jullie een heel fijn uiteinde en een gelukkig, liefdevol, gezond en reislustig 2019!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Janet | thatonetime 28 december 2018 - 09:40

Wat heb je veel films gekeken joh!! 😳 Daarvoor moet je inderdaad wel zien zijk geweest! Gelukkig heb je ondanks alles toch nog van de kerstdagen kunnen genieten!

Reply
Jenny 28 december 2018 - 09:48

Jij ook de beste wensen voor 2019! En sterkte met het verlies van je opa.

Dobbelspellen zijn altijd leuk. Ik heb ze nooit met familie gedaan, maar wel in het verleden mat vrienden. De goede oude tijd…

Reply
Aniek 1 januari 2019 - 21:20

De kerstmarkten heb ik dit jaar overgeslagen, alleen in Berlijn liep ik even over een markt. En ga je ook schaatsen in Geldrop, of alleen lekker eten? 😉 Ik haal deze week de schaatsen ook maar eens uit het vet.
Aniek onlangs geplaatst…Reisplannen: Italy DivideMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.