Dutchies Diary: december 2017

by DutchieontheRoad
6 comments

Happy New Year!! Iedereen een fijne jaarwisseling gehad? December is écht voorbij gevlogen…niet normaal meer. Wat een leuke, maar hectische maand. Januari is altijd zo’n saaie en kabbelende maand, maar eerlijk gezegd vind ik dat nu eigenlijk best prettig. Kom maar op 2018! Het is natuurlijk weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. In Dutchies Diary besteed ik aandacht aan de afgelopen maand en natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken. Blikken jullie met mij terug op de feestmaand december?

Dutchies Diary: december 2017

December is natuurlijk niet compleet zonder kerstmarkt. Ik zou eigenlijk naar Valkenburg gaan (alweer), maar daar kwam helaas iets tussen. Hieronder lees je wat 😉 Ik maakte een overzicht van de leukste kerstmarkten van 2017. In oktober was ik een weekend in Berlijn. Een onwijs leuke stad waar ontzettend veel te doen is. Wat er allemaal te doen is, lees je in dit artikel 🙂 Genoeg inspiratie voor een leuk weekendje weg.

Nog niet zo lang geleden was ik in Nepal. Ik bracht de nodige dagen door in Kathmandu en ontdekte onwijs leuke restaurantjes. Deze restaurantjes in Kathmandu wil jij zeker bezoeken. In december mag een leuke DIY natuurlijk niet ontbreken. Weinig tijd? Geen probleem. Deze leuke DIY is echt super makkelijk EN low budget. De Okavango Delta is zonder enige twijfel één van de meest bijzondere gebieden waar ik geweest ben. O ja…ik had serieus zo’n schrik om dit gebied te bezoeken. Waarom? Lees dan snel mijn artikel over de Okavango Delta.

Natuurlijk ben ik al aan het dromen over nieuwe bestemmingen en misschien dat ik volgend jaar wel een keer in Europa blijf. Deze bestemmingen staan op mijn Europa Bucketlist. Eind december zie je de ene na het andere jaaroverzicht voorbij komen. Lekker cliché, maar toch lees ik ze altijd erg graag. Zijn jullie ook nieuwsgierig naar mijn jaaroverzicht? Ik maakte een overzicht met mijn mooiste Instagram foto’s van 2017 en een algemeen jaaroverzicht 2017 mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

DIY KerstPersoonlijk

Jongens, wat is december toch altijd een belachelijk drukke maand. Ik kijk altijd erg uit naar deze feestmaand, maar meestal kan ik pas vanaf 24 december genieten van al dat moois. Iedereen rent van hot naar her en dit jaar kreeg ik ook nog eens de buikgriep cadeau. Zo onhandig net voor de feestdagen.

Na Sinterklaas werd de kerstboom opgetuigd, kerstmenu’s werden samengesteld, cadeaus werden gekocht en ingepakt en natuurlijk moest de halve supermarkt geplunderd worden. Als ik ergens een bloedhekel aan heb, zijn het de kerstboodschappen. Dit jaar dacht ik slim te zijn en heel vroeg te gaan. Helaas hadden meerdere mensen dat geniale idee en liep ik alsnog in de file door de supermarkt.

Halverwege december viel er nog even twintig centimeter sneeuw. Daar ging ons bezoek aan de Dickens kerstmarkt in Helmond. Het was die desbetreffende zondag echt bar en boos, maar desondanks ging ik nog wel een kijkje nemen bij de SBS 6 kerstparade in Eindhoven. Mooi, maar het zou prettig zijn als de parade ook op tijd zou vertrekken en niet een uur te laat. Tip voor SBS 6: vertrek op tijd wanneer er grote hordes kleine kinderen en oudere mensen in een rolstoel staan te wachten in de kou en sneeuw. Ik vind sneeuw echt prachtig, maar helaas kon ik er niet echt van genieten. Ik stond namelijk in de file en glibberde voorzichtig naar mijn werk 😉

Dutchies Diary december 2017
Dutchies Diary december 2017
Dutchies Diary december 2017
dutchies diary december 2017

Toen zou het eindelijk tijd zijn voor de kerstmarkt in Valkenburg. Daar waren we immers vorig jaar niet geweest wegens ziekte. Kennen jullie die grap van die familie die twee jaar op een rij niet gingen wegens ziekte? Vrijdagochtend ging het al niet zo lekker, maar ben ik toch gaan werken. Zaterdag was het feest helemaal compleet….flinke buikgriep. Ik nam me voor dat het slechts een dagje zou duren en dat ik zondag best naar Valkenburg kon gaan. Grapjas. Ik lag het hele weekend plat en het duurde nog een aantal dagen voordat ik me weer enigszins de oude voelde. Wat een naar griepje was dat.

De kerstdagen waren daarentegen heerlijk! Ik was lekker vier dagen vrij en ik heb met volle teugen genoten. Vier dagen lekker eten samen met familie en cadeaus onder de boom, onder het genot van een foute kerstfilm. Dat is mijn ideale kerst 🙂

Happy Moments

 • Die flinke strijd om cadeau’s op 5 december 😉 Geweldig dat mijn petekind de strijd aanging met haar moeder om een foto van de kleinste telg in de familie. Mijn petekind won en de foto staat nu op haar slaapkamer, haha. Ze is dol op haar nichtje. Ik heb ook flink gestreden en won een foute kersttrui.
 • Ik ben dol op het optuigen van de kerstboom…en dan natuurlijk met Skyradio op de achtergrond. All I want for Christmas…is youuuuuuuuu!!!
 • Ik ging weer heerlijk lunchen bij één van mijn favoriete lunchplekken…Mangiare. Ook at ik nacho’s bij de plaatselijke schaatsbaan in Geldrop een smakelijke Club Sandwich bij een tuincentrum in Valkenswaard. Begin december ging ik ook nog een hapje eten met collega’s.
 • Kerstcadeaus kopen kan best stressvol zijn, maar dit jaar kocht ik het nodige online. Dat scheelde weer tijd 😉 Die tijd besteedde ik weer aan het maken van leuke persoonlijke cadeaulabels. Dat maakt een cadeau toch weer af.
 • Mijn tuin was echt winterwonderland en mijn palmboom stond bijna op instorten, haha.
 • Ik maakte een onwijs leuke DIY die in mijn huiskamer staat.
 • Ik had vier dagen vrij met kerst. Heerlijk! We vierden pakjesavond bij mij thuis en eerste kerstdag bij mijn ouders. Tweede kerstdag gingen we heerlijk uiteten. Ik was lekker lui en keek de nodige kerstfilms in mijn kerst onesie 🙂 Op eerste kerstavond besloot mijn petekind dat ze liever bij tante Kelly wilde logeren. Prima meid! Geen probleem. Zo had ik onverwacht een logeetje met kerst.
 • Tijdens de feestdagen moet er uiteraard gekookt en gebakken worden. Ik maakte voor het eerst homemade Cinnamon rolls. Zo lekker. Die gingen erin als zoete broodjes 😉
 • O ja…ook boekten we een lang weekend weg in februari. Jazeker! Mijn ouders hadden nog een weekendje tegoed en daarom besloten mijn broer en ik een lang weekend Center Parcs te boeken. Vroeger gingen we jaarlijks naar Center Parcs dus jullie begrijpen natuurlijk wel dat wij hier onwijs veel zin in hebben. Lekker een paar dagen genieten en zwemmen.

dutchies diary december 2017

Dutchies Diary december 2017Happy Links

 • Op zoek naar reisinspiratie voor 2018? Carolien van Dream the World maakte in samenwerking met een aantal reisbloggers een lijst met bestemmingen waar je echt naar toe wilt in 2018.
 • Vuurwerk fotograferen? Niet echt mijn ding aangezien ik best schrik heb. Diana van Stripe Away heeft een aantal tips op een rijtje gezet om vuurwerk op de gevoelige plaat vast te leggen. Altijd handig.
 • Dutchies Abroad bezochten een erg bijzondere bestemming in de winter: Slovenië! Die foto’s! Wow!
 • De Azoren staan hoog op mijn wishlist en Sigrid van My Travel Secret verzamelde de mooiste wandelingen op Sao Miguel.
 • Ook Schotland lijkt mij geweldig en staat op de nominatie voor volgend jaar 😉 Lotte van Scratching my Map bezocht Schotland in de herfst en ik was erg onder de indruk van haar foto’s. Wat een prachtige route en die herfstkleuren. Zo mooi!

Dutchies Diary december 2017InstaSpam

Ik plaatste erg weinig foto’s in Instagram in december. Het was gewoon te druk en daarom stond Social Media op een laag pitje. Soms moet je gewoon even prioriteiten stellen en ik had ook gewoon even geen zin in Instagram. Toch plaatste ik een aantal leuke foto’s en dit was de top 5 van de maand december.

dutchies diary december 2017

Dutchies Diary december 2017

Dutchies Diary december 2017

Dutchies Diary december 2017

Dutchies Diary december 2017

Ik hoop dat jullie ook een fijne maand hebben gehad. Uiteraard wens ik jullie een geweldig, liefdevol, gezond en reislustig 2018. Dat het een fantastisch jaar mag worden voor iedereen!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

6 comments

Lotte 3 januari 2018 - 09:48

December is altijd zo’n gezellige maand en dat was bij jou niet anders (minus die buikgriep uiteraard). Ik probeer ook altijd mijn pakjes leuk in te pakken, al ben ik niet zo handig als jij dus zo’n mooie labels had ik niet. 🙂 Leuk om te lezen dat je mijn artikel van Schotland fijn vond: het was er zo mooi tijdens de herfst!
Lotte onlangs geplaatst…3x het beste van 2017My Profile

Reply
Aniek 4 januari 2018 - 13:32

Heerlijk, die sneeuw in december. Maar ik ben wel blij dat alle drukte voorbij is. Nu kunnen we weer mooi reisplannen gaan maken voor 2018 😉
Aniek onlangs geplaatst…Schoonheid en kogelgaten: Oude Brug en historische stad van Mostar in Bosnië en HerzegovinaMy Profile

Reply
Sigrid Hoek 4 januari 2018 - 20:19

Wat een leuk overzicht weer! Bedankt voor de vermelding xx

Reply
Jenny 5 januari 2018 - 15:21

Fijn overzicht!

Vuurwerk fotograferen is erg leuk. Heb jij het dit jaar geprobeerd? Ik had helaas geen vuurwerk….

Reply
Britte 5 januari 2018 - 23:09

Ahh die buikgriep vlak voor kerst is heel herkenbaar! Ik was ook een paar dagen gevloerd. Maar aan je foto’s te zien heb je daarna nog best een leuke tijd gehad 😉 En thanks voor het noemen van ons artikel over Slovenië!!
Britte onlangs geplaatst…Ljubljana in één dag: deze hotspots mag je niet missenMy Profile

Reply
Carolien 6 januari 2018 - 14:52

Buikgriep is erg naar. Hier heeft onze familie ook vaak patent op griep tijdens kerst. Ditmaal moesten mijn ouders j kerstdiner afhaken, erg jammer maar niks aan te doen. Wat een leuke crea kerstlabels zeg! Enne..Dank voor de vermelding. Op naar 2018.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.