Dutchies Diary: december 2016

by DutchieontheRoad
7 comments

Hallo 2017! December was een gekkenhuis. December was de maand van Sinterklaas, het optuigen van de kerstboom (met hulp van mijn katten 😉 ), een groots familiefeest, kerstcadeautjes kopen, kerstmenu’s samenstellen, quality time met mijn petekind, veel foute kerstfilms, het cancelen van ons bezoek aan Valkenburg en de griep. O ja, ik moest natuurlijk ook nog werken 😉 . In Dutchies Diary blik ik terug op de drukke maand december en natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam, Happy Memories en Happy Links ook niet ontbreken.

Dutchie on the Road in december

Vorige maand publiceerde ik dertien artikelen. Begin december schreef ik een blogpost over leuke kerstuitjes in Nederland. Co bedacht een hele originele tag en ik wilde de uitdaging wel aangaan. Ik ging met de billen bloot en deelde vreemde reisfoto’s. Een kerst DIY mocht natuurlijk niet ontbreken en daarom deelde ik deze low budget Kerst DIY. Hartstikke leuk én makkelijk. Een paar dagen voor kerst deelde ik een aantal tips voor laatste voorbereidingen met betrekking tot kerst. Deze maand werd het fotoboek “Wereld Natuur” uitgebracht. Ik ben onwijs trots dat mijn foto een plaatsje wist te bemachtigen in dit bijzonder mooie boek. Op 2de kerstdag vertelde ik jullie welke vijf feesten of festivals ik graag zou willen bezoeken en eind december publiceerde ik het jaaroverzicht van 2016. Pfff…het was me een jaartje wel zeg. December is weer voorbij gevlogen en ik kijk erg uit naar 2017.

Dutchies Diary

Surprise

5 december was het weer zover. Mijn petekinderen zijn inmiddels groot genoeg voor surprise ;). Weg met de zakken cadeaus en hallo surprises en gedichten. Onwijs leuk, maar wel veel werk. Door alle drukte was ik veel te laat begonnen en stond daarom daags van te voren nog te knutselen. Ik heb mijn creativiteit niet van een vreemde, maar was toch blij verrast. Wat een creatieve familie! Zelf werd ik door mijn petekind verrast met een levensgrote cupcake. Echt geweldig! Andersom kon ik haar weer verrassen met een enorme hengel met kattenspeelgoed. Het was een meer dan geslaagde avond. Dank u Sinterklaasje 🙂 .

Oh Christmas tree…

De week na Sinterklaas zette ik maar liefst drie (!!!) kerstbomen. Gelukkig staan ze niet alle drie bij mij thuis, haha. Uiteraard moest er thuis een kerstboom worden opgezet, maar ook op het werk tuigde ik twee kerstbomen op. Helaas moet ik ze na de feestdagen ook weer alle drie afbreken 🙁 . Tja, dat hoort er ook bij. Mijn katten vinden de kerstperiode ook altijd erg leuk. Ze zijn dol op alle dozen en kratten met glitters en helpen dan ook graag een handje (uhh…pootje) mee. Gelukkig zijn ze oud en wijs genoeg dat ze niet meer in de kerstboom klimmen, maar er zijn andere tijden geweest 😉 .

Dutchies Siary

Kennen jullie die familie die naar Valkenburg zouden gaan? Die gingen niet…

Al maanden keek ik hals reikend uit naar december. Eindelijk weer een foute kerstmarkt bezoeken. Ik ga bijna ieder jaar naar een traditionele kerstmarkt in Duitsland met mijn moeder. Dit jaar wilden we voor het eerst in vijftien jaar naar Valkenburg gaan. We zouden in het weekend gezellig met zes personen naar Valkenburg rijden. Maar ja, toen kwam daar die vervelende griepepidemie om de hoek kijken. De halve familie was grieperig dus moesten we helaas ons dagje uit cancelen. Helaas pindakaas. Ik deed het dat weekend lekker rustig aan want dan zou ik met de kerst weer opgeknapt zijn. Uhhh…niet dus.

Santa Claus is coming to town…

Jaaa…en toen was eindelijk kerstmis in zicht. Helaas voor mij reed ik vrijdagavond voor kerst rillend naar huis. Ik dacht weer opgeknapt te zijn, maar niets was minder waar. Ik kroop onder de wol en kreeg die nacht flinke koorts. Balen! Daar gaat mijn kerst. De week voor kerst vertelde ik een collega dat ik met kerstmis een pyjamadag wilden houden, inclusief foute kerstfilms. Die voorspelling kwam inderdaad uit 😉 . Kerstdag lag ik inderdaad op de bank naar kerstfilms te kijken…met koorts, keelpijn en zware hoofdpijn. Dat had ik dan weer niet voorspeld, haha. Gelukkig viel de schade mee want op 1ste kerstdag ging het weer stukken beter. Weg koorts en de overige klachten kon ik onderdrukken met de nodige paracetamol. Ik had zelfs weer honger. Komt dat even goed uit tijdens de feestdagen 😉 .

Op eerste kerstdag at ik mijn buikje weer rond bij mijn ouders. Ik had kerstdag weinig gegeten dus had voldoende ruimte. Ik relaxte thuis op de bank met nog meer kerstfilms, werkte mijn blog bij, rommelde wat in huis en ging voor het eerst aan de slag met handletteren. Wat is dat leuk zeg! Kelly heeft weer een nieuwe hobby. Ik heb uiteraard nog niet voldoende hobby’s, haha. Tweede kerstdag had ik weer lekker een rommeldag in huis en ging ’s avonds uiteten met mijn ouders. Yummy! Al met al was het toch een erg fijne kerst. Ik had weer lekker tijd voor mezelf, heerlijk. Dat moet ik echt vaker doen.

Dutchies Diary

Happy New Year!

Tussen kerst en Oud & Nieuw moest ik gewoon werken en maakte ik nieuwe plannen voor mijn blog. Ik geef eerlijk gezegd helemaal niets om Oud & Nieuw. Ik wens iedereen altijd het beste en houd niet zo van al die poespas rondom Oud & Nieuw. Ook ben ik geen liefhebber van vuurwerk. Dit jaar vierden we Oud & Nieuw weer bij mijn broer. Gezellig gourmetten met de familie en verder geen gedoe. We hadden ook drie honden in huis dus hielden we het lekker rustig. Mijn katten geven gelukkig helemaal niets om vuurwerk dus die kan ik ieder jaar met een gerust hart thuis laten.

Happy Moments

• Gezellig Sinterklaasavondje
• Veel samen zijn met familie
• Nieuwsgierige katten tussen alle kerstspullen
• Spinnende kat op schoot
• Gezellig lunchen in het weekend 🙂
• Dickens Festival in Helmond bezoeken
• Mijn nieuwe Kerst DIY!
• De laatste ruimte van de benedenverdieping is eindelijk geschilderd! Weg met alle rotzooi!
• De geweldige 40 jarige bruiloft van mijn ouders. Wat een gezellig feestje 🙂
• Ik volgde met mijn petekind een workshop taart maken. Zo onwijs leuk om samen te doen en ze heeft bijna alles alleen gedaan. Super trots!
• Op de bank hangen met veel foute kerstfilms zoals Home Alone, Santa Clause en Marry Poppins
• Oké, ik heb ook een avondje gebruld bij All you need is love. Sorry, guilty pleasure 😉 .
• Verwend zijn met veel cadeaus onder de kerstboom
• Mijn nieuwe handletterset. Zo blij mee!
• Veel lekker eten 🙂

Dutchies Diary

Brrrrr…koud in de winter

Dutchies Diary

Betrapt onder het oude dekbed 😉

Dutchies Diary

Dickens Festival Helmond

Dutchies Diary

Wat een verwennerij

Happy Links

• Jenny is een groot fan van Bali en heeft er zelfs gewoond en gewerkt. Jenny geeft tips over de leukste bezienswaardigheden. Wie weet ga ik ook ooit nog terug naar Bali.
• Melissa gaat over een aantal werken met haar vriend op wereldreis. Hoe gaaf is dat! Ze zijn al aan het aftellen.
• Ivonne reisde in 2016 maar liefst drie maanden door Amerika. Het land van de onbegrensde mogelijkheden. Ik was erg onder de indruk van haar hoogtepunten van Yellowstone National Park. Ik wil ook!
• Chantal bekende haar grootste reisblunders van 2016.
• Stéphanie maakte de ultieme bucketlist voor Japan.

InstaSpam

De absolute nummer 1 is meteen ook de meest gelikete foto van heel 2016. Jullie smolten spontaan van dit schattige Indonesische meisje. Dit is de top 5  🙂

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

Hebben jullie een fijne december gehad?

Volg mijn reisavonturen 🙂 FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

7 comments

Ilona 2 januari 2017 - 12:56

Wat een fijne maand is december geweest 🙂 Leuk overzicht! Ben je inmiddels al weer beter? Héél herkenbaar, een kat in de kerstboom 😉 Ook wij hebben drie van die bengels hier rondlopen en af en toe verdwijnt er ook wel eens een bal. De beste wensen voor 2017!

Reply
Marlies 2 januari 2017 - 21:51

Prachtige foto’s en een leuke maand!
Ik heb het meeste van december in Engeland gezeten, vrienden bezocht en naar concerten geweest. Heerlijk 🙂
Marlies onlangs geplaatst…My New Years Eve in Sydney, AustraliaMy Profile

Reply
Denise - Follow my footprints 3 januari 2017 - 23:58

Ohhh, die foto’s weer, prachtig! Die van Ayutthaya heb ik zelf ook, maar hij blijft mooi.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Follow my footprints jaaroverzicht 2016My Profile

Reply
Sanne 8 januari 2017 - 21:18

Die foto van je kat in de kerstboom, zo lief!! ? Mijn katten zijn ook gek op de kerst en dat heeft alles te maken met de kerstboom. Mooie insta foto’s!

Reply
Marcella 9 januari 2017 - 21:21

Balen dat je zo ziek was 🙁 Ik had er de week voor Kerst ook last van. Gelukkig kon je wel alsnog Kerst vieren. Mooie foto’s weer trouwens. Wauww!
Marcella onlangs geplaatst…Winactie – Maak kans op een weekend Leuven!My Profile

Reply
Gabriëlle ~ GlobeGirl 11 januari 2017 - 10:36

Wat een geweldig leuke foto van jou en je hond voor de kerstboom, ik krijg meteen weer het kerstgevoel! Jammer dat jullie niet naar Valkenburg zijn geweest, altijd erg leuk daar met kerst, volgend jaar weer een kans 😉
Gabriëlle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Review: Skyline Gothenburg muurstickerMy Profile

Reply
Yvonne 11 januari 2017 - 21:25

Zo te lezen ondanks de griep toch een hele geslaagde maand gehad. Prachtige foto’s zag ik ook weer langskomen. En superleuk: met dat hondje bij de boom! 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…6x Budget vakantie tip gezinMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.