Dutchies Diary: augustus 2021

by DutchieontheRoad
0 comment

Weer een zomermaand voorbij…wat vliegt de tijd! Voor we er erg in hebben, kunnen we de kerstboom optuigen. Ik vind het maar een vreemde zomer…als we überhaupt van een zomer mogen spreken. Nederlanders staan bekend om klaaggedrag, maar deze zomer is wel heel slecht vind ik persoonlijk. Mijn tuin is eerlijk gezegd nog steeds niet zomerklaar omdat er gewoonweg te weinig zomerdagen zijn om in de tuin te werken, haha.

Over een week gaan de scholen in het zuiden ook weer starten en heb ik voor het eerst sinds een half jaar eindelijk weer een normaal/vast werkrooster waar ik erg naar uitkijk…lekker een vaste dag in de week vrij 🙂 Ook ik kan gaan aftellen want over zes weken heb ik ook vakantie. Zo’n zin in! Nog geen idee waar ik naartoe ga, dat zie ik over een aantal weken wel. September zal een erg drukke maand worden. Blikken jullie mee terug op de maand augustus?

Dutchies Diary: augustus 2021

Gelukkig had ik in augustus iets meer tijd dan in de maand juli. Ik ging met mijn petekind naar een superleuk Instagram museum in Best waar we ons uitstekend hebben vermaakt. Een ideaal uitje voor een regenachtige zondag.

Natuurlijk kon een uitje met mijn neefje en nichtje ook niet ontbreken en daarom gingen we naar het Oertijdmuseum in Boxtel. Een hartstikke leuk uitje voor dino-fans en laat mijn nichtje nou dol zijn op dinosaurussen. Sommige dino’s vond ze wel wat spannend, maar we hebben ons prima vermaakt. We hadden ook super veel geluk met het weer 🙂 Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuk uitje met kinderen, kan ik dit museum zeker aanraden.

Over een aantal weken heb ik ook eindelijk vakantie. Ik weet uit ervaring dat de komende weken wat zwaarder zullen worden omdat iedereen al op vakantie is geweest of nog gaat in september. Toch kies ik bewust voor een vakantie in het najaar. Als iedereen weer terug is, kan ik nog lekker op pad. Ideaal. Normaliter heb ik mijn vakantie al geboekt, maar corona gooit uiteraard roet in het eten. Ik ga voor een last minute boeking ivm alle maatregelen, maar ik neig stiekem naar Italië. Benieuwd naar mijn ideetjes voor oktober? Lees dan mijn blog over reizen in Europa.

Dutchies Diary augustus 2021

Persoonlijk: Paarse heide en mijn eerste ‘To good to go box’

Augustus was een drukke maand en daarom maakte ik goed gebruik van mijn schaarse vrije uurtjes. Zoals jullie al hebben kunnen lezen, ging ik op pad naar Instagrammuseum Likeland en het Oertijdmuseum.

Op een vrije woensdagmiddag scheurde ik richting de Strabrechtse Heide. Het was droog en zonnig dus daar moet je meteen gebruik van maken. Ik wandelde ruim anderhalf uur over de paarse heide en sloot de middag af met een drankje bij het Heidecafé. Ik vind de paarse heide zo ontzettend mooi en zou eigenlijk heel graag de Posbank willen bezoeken, maar ben een beetje bang dat ik er geen tijd meer voor heb de komende weken.

Op een regenachtige dinsdag besloot ik naar het Vincent van Gogh museum in Nuenen (Vincentre) te gaan. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik een kunstliefhebber ben. Ik ben kind aan huis in Nuenen maar omdat ik er zo thuis ben, is alles heel normaal voor mij terwijl het een harstikke mooi dorp is. Het museum is klein, maar zeker de moeite waard. Ik zal er binnenkort een blog over schrijven, samen met diverse tips over Nuenen.

Onlangs las ik over de ‘Too good to go’ en dat sprak mij wel aan. Met name de groente- en fruit box van de Lidl leek mij wel wat, ik ben immers vegetariër. Een aantal dagen nadat ik de app geïnstalleerd had, wist ik mijn eerste box te scoren. Jeetje…ik was serieus positief verrast toen ik mijn box op ging halen. Dit had ik niet verwacht. In mijn ‘Too good to go box’ zat een maaltijdpakket Curry Madras, een grote zak appels, sinaasappels, citroenen, limoenen, twee komkommers, snack komkommers, passievrucht en een broccoli…en dat voor slechts € 3,99!! Zeker weten dat ik vaker een dergelijke box ga halen 🙂

Dutchies Diary augustus 2021

Too good to go

Happy Moments

  • Goed werk heeft tijd nodig, maar mijn neefje loopt eindelijk. De kleine man was nog een beetje lui, maar hij heeft het eindelijk door. In de eerste week had hij al meteen een tand door zijn lip en een bult op zijn hoofd, maar hij loopt.
  • Mijn plantenterrarium was al een hele poos aan vervanging toe (er was alleen nog varen zichtbaar, haha) en daarom ging ik shoppen bij het tuincentrum. Hij staat er eindelijk weer goed bij en misschien dat ik binnenkort wel een DIY plaats. Het is kinderlijk eenvoudig om zelf een plantenterrarium te maken.
  • Ik rondde eindelijk de serie Bones af…dat waren veel seizoenen zeg, maar het blijft een goede serie. Vervolgens ging ik verder met de Netflix serie The Last Kingdom. Ook een aanrader! Ik zag een acteur voorbij komen die wel heel erg op Tygo Gernandt leek en even was ik heel verbaasd. Zal wel een dubbelganger zijn. Na een paar afleveringen ben ik maar even gaan googlen omdat zelfs zijn stem leek…bleek hij het ook te zijn, haha.
  • Hoe blij kun je zijn met een nieuwe stofzuiger? Heel blij blijkbaar. Mijn oude Miele had het begeven en mijn katten zijn nog steeds enorm in de rui (er lijkt dit jaar geen eind aan te komen). Ik wist dan ook niet hoe snel ik een nieuwe moest bestellen, maar ik wilde wel speciaal eentje voor honden-en kattenharen. Helaas liet mijn bestelling even op zich wachten en dat is met twee katten echt geen pretje. Gelukkig had ik na een paar dagen wachten eindelijk mijn nieuwe Philips stofzuiger. Wow…nog even en ik ga stofzuigen zelfs leuk vinden. Wat een verschil met mijn oude stofzuiger zeg. Ik ben er helemaal blij mee.
  • Begin augustus was het weer tijd voor Park Hilaria, de Eindhovense kermis. Natuurlijk konden we het niet laten om een rondje over de kermis te lopen. Mijn petekinderen waren ook van de partij…gezellig. Gelukkig wilde Hailey nu wel in diverse attracties dus tante Kelly mocht eindelijk weer meerijden op de scooters. Gevalletje jeugdsentiment.
  • Ik maakte voor het eerst in lange tijd weer Japanse Okonomiyaki…dat was veel te lang geleden. Zo lekker!
  • Ook ging ik weer lekker buiten de deur lunchen. Het was lang geleden dat ik bij de Wasvenboerderij geweest was, één van mijn favoriete lunchadresjes in de buurt waar ze ook veel vegetarische opties hebben. Sinds kort hebben we ook een nieuw adresje…het Heerenhuys in Geldrop. Je kunt hier heerlijk lunchen op het mooie terras 🙂

Dutchies Diary augustus 2021

Dutchies Diary augustus 2021

September belooft een drukke maand te worden met de nodige feestjes. Kleine Hailey wordt vier jaar oud en mag starten op school. Mijn beste vriendin gaat eindelijk trouwen want ook zij hebben de bruiloft moeten uitstellen door corona. Ben zo benieuwd. Binnenkort ga ik weer appels en peren plukken in de Philips fruittuin…zo’n zin in. Ik hoop dat we nog een mooie nazomer krijgen in september want dat hebben we wel verdiend.

Hebben jullie een fijne maand achter de rug?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.