Dutchies Diary: augustus 2020

by DutchieontheRoad
6 comments

De zomervakantie is echt voorbij gevlogen. Vinden jullie ook dat de zomervakantie zo snel is gegaan…voor mijn idee sneller dan voorgaande jaren. Time flies. Ondanks dat ik redelijk goed tegen warmte kan, vond ik die hittegolf toch niet zo prettig. Met een tuin op het zuiden en een plat dak, zijn dergelijke temperaturen echt niet prettig. De ventilator was dan ook mijn BFF in huis. Een graad of 25 vind ik meer dan genoeg in Nederland. Augustus was een drukke, maar wel leuke maand en ik was zelfs twee dagen van huis. Blikken jullie met mij terug op de maand augustus?

Dutchies Diary: augustus 2020

In augustus kwamen er zeven blogs online en ik merk dat ik weer een beetje in mijn blogritme begin te komen. Wel blijf ik het lastig vinden waar ik over wil schrijven. Ik heb meer dan voldoende ideeën, maar ik ben nou eenmaal een reisblogger die voornamelijk buiten Europa reist. Laat dat nou net het ‘probleem’ zijn aangezien de meeste mensen momenteel met de eigen auto binnen Europa reizen. Ik heb de laatste jaren bar weinig van Europa gezien en ik onderneem ook erg weinig in ons eigen kikkerlandje. Gelukkig heb ik binnenkort zelf vakantie en kan ik ook op pad.

Begin deze maand was ik twee dagen in Biddinghuizen. Mijn familie had daar een huisje aan het Veluwemeer gehuurd en ik mocht een nachtje blijven logeren. Als ik heel eerlijk ben, heb ik mezelf gewoon uitgenodigd 😉 Ik wilde namelijk al jaren naar de Orchideeënhoeve, maar dat is best een stukje rijden. Zondagochtend bezocht ik eindelijk de Orchideeënhoeve en wat was het gaaf. Echt de moeite waard.

Vorig jaar bezocht ik Universal Studios Japan en ik voelde mij echt een kind in een snoepwinkel. Ik ben namelijk een fan van Harry Potter en in dit pretpark vind je het themagedeelte ‘The Wizarding World of Harry Potter’. Mocht je ooit naar Japan gaan, kan ik dit pretpark echt van harte aanbevelen. Zo fijn ook om even een dagje geen tempels te bezichtigen, haha.

Over zes weken heb ik eindelijk vakantie. De laatste loodjes zijn dus in zicht, maar waar ik naar toe ga…geen idee. Ik stel mijn beslissing uit tot het laatste moment, maar heb inmiddels wel een aantal ideetjes. Twee jaar geleden kreeg ik een Kletspot cadeau, een leuk spel voor een ouderwets tafelgesprek. Omdat ik er nog steeds niets mee gedaan had, stelde ik mezelf een aantal Kletspot vragen.

Orchideeënhoeve

Persoonlijk: een weekendje Veluwemeer en een mooie heidewandeling

Begin deze maand was ik twee dagen bij Aquacenter Biddinghuizen, een camping aan het Veluwemuur. Mijn oom en tante hadden daar een heel schattig huisje gehuurd, pal aan het Veluwemeer. Wat een heerlijke plek was dat zeg en ideaal voor watersporters! Het huisje was klein, maar van alle gemakken voorzien en ik paste net op de bank 😉 Dikke prima voor één nachtje. Mijn petekind heeft sinds kort een eigen motorbootje en ging met hem op pad op het Veluwemeer, haha. Trotse tante. Zaterdagmiddag gingen we naar Harderwijk, maar helaas sloeg het weer snel om en waren we snel terug op de camping. Zondagochtend was het tijd om afscheid te nemen want ik ging naar de Orchideeënhoeve. Het was een heerlijk weekend, maar ik was echt kapot toen ik zondagavond weer thuis kwam. Gelukkig was het maandag erg rustig op het werk en kon ik ‘s middags naar huis om bij te slapen.

De heide staat weer prachtig in bloei en ik maakte een wandeling over de Stratumse Heide. Het heidegebied was erg klein, maar niet minder mooi. Op de Stratumse Heide lopen ook een aantal Schotse Hooglanders rond en ik had gehoopt deze te spotten, maar ze waren helaas niet thuis. Ik hoop binnenkort nog naar de Strabrechtse Heide te gaan want dat is toch wel één van mijn favoriete wandelgebieden in de buurt van Eindhoven.

Veluwemeer

Veluwemeer

Lekker en gezond eten

Ik ben de laatste weken meer op mijn voeding aan het letten. Minder snoepen en gezonder eten. De laatste maanden had ik regelmatig last van mijn buik en daarom ben ik nu het een en ander aan het proberen. Ik ben voorzichtiger met knoflook omdat ik merk dat ik daar op reageer. Sinds twee weken probeer ik ook lactose te vermijden en ondanks het feit dat dit nog maar kort is, merk ik wel dat mijn buik minder opgezet is. Ik eet daarom voorlopig nog even lactose vrij en dan ben ik benieuwd of ik er daadwerkelijk baat bij heb. O ja…ik zal wel eerlijk toegeven dat ik begin deze maand nog een belachelijke grote ijsco gegeten heb, haha.

Ik ben thuis weer flink aan het experimenteren met lekkere gerechten en heb weer de nodige nieuwe gerechten ontdekt. De laatste tijd eet ik geregeld een Buddha Bowl…zo lekker. Snel klaar en heel gezond. Ook maakte ik voor het eerst in lange tijd weer Vietnamese Springrolls, quiche met pompoen en gevulde courgette 🙂

Dutchies Diary augustus 2020

Dutchies Diary augustus 2020

Happy Moments

  • Ik waande mij weer even in de tropen tijdens mijn bezoek aan de Orchideeënhoeve.
  • Met mijn petekind in een bootje was zo leuk, haha. Ik voel me dan echt zo’n oude trotse tante 😉
  • Ik ging voor de verandering weer naar het tuincentrum en kwam uiteraard niet met lege handen thuis. Er staat nu een prachtige monstera op mijn kast.
  • Ook heb ik een prachtige rieten vaas die naast mijn bankstel staat. Uiteraard wil ik daar van die mooie pampas pluimen in, maar ze zijn op veel plaatsen uitverkocht. Nog even verder zoeken dus.
  • Voor het eerst in maanden ging ik weer shoppen. Dat was echt een eeuwigheid geleden en ging naar huis met een rok (de wonderen zijn de wereld nog niet uit) en een geweldige jumpsuit. Ik ben echt dol op jumpsuits. Ideaal voor het warme weer. Omdat ik zo ontzettend veel complimenten kreeg over de rok, schafte ik nog een lange jurk en een maxirok aan. Kelly ging helemaal los in de maand augustus. Wie weet word ik ooit nog wel een rokken- en jurkenmeisje 😉
  • Ook ging ik voor het eerst in maanden weer naar de binnenstad van Eindhoven. Heet viel mij eerlijk gezegd mee met de drukte en er was ook een duidelijke looproute aangegeven waar de meeste mensen zich keurig aan hielden. Een fijne middag en we aten een heerlijke Pokébowl.
  • Ik maakte ook eindelijk een plantenhanger met macramé, maar ik heb er nog geen foto van. We moeten nog een gat in het plafond maken en dat vinden we een beetje spannend. Ik hoop de volgende maand een foto te kunnen laten zien, mits mijn halve plafond niet naar beneden is gekomen.

Dutchies Diary augustus 2020

Augustus was een erg fijne maand 🙂 In september hoop ik nog een mooie heidewandeling te maken en volgende week ga ik naar de Philips Fruittuin, appels en peren plukken. Dat lijkt me hartstikke leuk, nu nog hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn met al die regen de laatste week. Hebben jullie een fijne maand achter de rug?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

6 comments

Bianca Schrijft 2 september 2020 - 18:08

De orchideeënhoeve wil ik ook al zo lang bezoeken. Het lijkt me echt machtig mooi, maar ik denk dat ik daar uren loop te fotograferen. 🙃 Voor mij duurde augustus echt te lang. Door ziekte kon ik de hitte niet verdragen. Koorts en een hittegolf is een combo uit de hel. Dus wat dat betreft, ben ik blij dat het september is, want ik ben er nog niet. Prachtige foto’s bij je stuk👍.
Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Wat zijn je opties en mogelijkheden bij een nekherniaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 september 2020 - 11:35

Balen dat je ziek was Bianca. Ik kan me voorstellen dat koorts en een hittegolf niet prettig is. Hopelijk knap je snel weer op.

Reply
Marcella 4 september 2020 - 21:21

Je maand klinkt heerlijk! Fijn, die gezonde inspiratie joh. Ik maak ook af en toe een poké bowl en ben echt fan. Maar eens wat meer gaan experimenteren. Je maakt me nieuwsgierig naar je nieuwe rok, jurk en jumpsuit. Ik heb onlangs een fijne zwarte kokerrok gekocht. Superblij mee!
Marcella onlangs geplaatst…20x Leuke uitjes in NederlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 september 2020 - 11:34

Ik ben ook steeds meer van de rokken en jurken, terwijl ik eerst echt een broekenmeisje was. Heerlijk een poké bowl…ik ben echt fan.

Reply
Jenny 4 september 2020 - 21:23

Wat zijn je maaltijden mooi (en waarschijnlijk lekker!) geworden.

De heide is prachtig. Ik hoop dit weekend ook nog een heidewandeling mee te pakken. Lekker een frisse neus halen.

Veel plezier tijdens je vakantie.

Reply
DutchieontheRoad 6 september 2020 - 11:33

Ik ga vanmiddag ook nog even over de heide wandelen…de zon schijnt 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.