Dutchies Diary: augustus 2019

by DutchieontheRoad
2 comments

De zomervakantie is weer voorbij hoor…wat vliegt de tijd. Nog even bikkelen en dan is mijn vakantie ook in zicht. Augustus was een absurd drukke maand en dat zal in september niet anders zijn. Als iedereen op vakantie is, vang ik alles wel op 😉 Gelukkig was ik niet alleen maar aan het werk (maar dat scheelt niet veel, haha) en waren er ook genoeg leuke dingen. Blikken jullie met mij terug op de maand augustus.

Dutchies Diary: augustus 2019

Ondanks de drukte kwamen er maar liefst negen blogs online. Ik sta er zelf van te kijken, haha. Afgelopen maand ontdekte ik de sushi salade. Ik ben dol op sushi maar ben geen held in sushi rollen (bewees ik afgelopen maand nogmaals). Daarom maakte ik een sushi salade in a jar. Super makkelijk en erg lekker.

Twee maanden geleden was ik in het mooie Krakau. Wat een fantastische stad! Ik bracht uiteraard een bezoek aan Auschwitz en Birkenau. Zo onwerkelijk en heel bizar. Het duurde dan ook een aantal weken voordat er een artikel online kwam. Ik wist gewoon niet goed hoe ik mijn bezoek onder woorden moest brengen. Krakau heeft gelukkig nog veel meer te bieden waaronder hele toffe street art. Echt de moeite waard om op zoek naar te gaan. Wil je iets meer van de omgeving van Krakau zien? Ga dan een halve dag naar Wieliczka, een van de grootste zoutmijnen ter wereld. Absoluut een bezoek waard.

Op zondagmiddag had ik nog een gaatje vrij om even creatief bezig te zijn. Deze leuke Geluks Boeddha stond op het programma. Super makkelijk en binnen tien minuutjes in elkaar gezet. Deze DIY kan echt iedereen maken 🙂 Toen ik deze Geluks Boeddha aan het maken was, viel het mij op dat de muur boven mijn hobbytafel wel erg wit was. Daar mocht wel iets mee gebeuren en daarom bestelde ik een mooie hexagon fotocollage. Hij is echt zo ontzettend leuk geworden en heel erg makkelijk om op te hangen.

Vorig jaar oktober was ik in het drukke Marrakech, een onwijs chaotische stad waar ik echt even moest acclimatiseren. Gelukkig was daar Jardin Majorelle, een oase van rust. Wat een heerlijke en kleurrijke plek om even te ontspannen. Deze botanische tuin wil je echt gezien hebben als je in Marrakech bent.

Vorige week boekte ik eindelijk mijn vakantie!! Jawel…ik ben ook bijna aan de beurt. Eindelijk. Pfff…ik ben zo aan vakantie toe maar moet nog een aantal weken wachten. Eind oktober vlieg ik naar Japan.Ik wil al zo ontzettend lang naar Japan en kan haast niet wachten. Zin in!

Dutchies Diary augustus 2019Persoonlijk

Zoals ik al aangaf bestond mijn maand augustus voornamelijk uit werken. Dat is voor mij standaard iedere zomer. Iedereen gaat weg en dat betekent knallen voor mij. Momenteel is mijn directe collega weg en neem ik zijn werkzaamheden over. Aangezien ik twee banen heb, is dat extra goed plannen en maak ik werkdagen van maar liefst 12 uur (en dat vijf dagen 🙁  ). Niet leuk maar het is even niet anders. Nog twee weekjes knallen en dan is hij weer terug en keer de rust weer enigszins terug.

Gelukkig had ik toch wat gaatjes vrij om leuke dingen te ondernemen. Een beetje ontspanning op zijn tijd moet ook gebeuren toch. Zo bezocht ik de Brabantse dag in Heeze waar ik volgende week meer over zal vertellen. Het was dit jaar echt zo gaaf! Het weer zat ook mee en gelukkig hadden we een plekje in de schaduw weten bemachtigen. Al met al een hele fijne dag.

Ik wilde koste wat kost ook graag wandelen over de heide. Zoals iedereen natuurlijk weet, staat de heide nu vol in bloei en daar wilde ik toch wel weer heel graag getuige van zijn. Vorig jaar viel het heel erg tegen door de warme zomer maar dit jaar stond hij weer vol in bloei hoor. We namen de hond van mijn ouders mee en wandelden een ochtend over de Strabrechtse Heide. Hond helemaal blij, mama blij en ik ook 🙂

In Augustus is het ook altijd kermis in Eindhoven. Dat stelt over het algemeen niet heel veel voor, maar ik vind het wel altijd leuk om even over de kermis te wandelen. Uiteraard met mijn kleine nichtje die haar Nijntje ballon niet meer losliet, haha. Dat was toch wel het cadeau van de week.

Happy Moments

  • Ik had weer een goede ziekenhuiscontrole en dat vierden we met een heerlijke nougatine ijstaart. Zo lekker!
  • Ook gingen we heerlijk lunchen bij de Kleine Dommel, een pannenkoekenrestaurant waar ze overigens ook erg lekkere broodjes hadden. Ik koos voor een broodje gesmolten halloumi. Dat was een hele goede keus, haha
  • Ik paste een avond op mijn kleine nichtje en we konden het niet laten om een leuke selfie te maken. O ja…ik word trouwens weer tante!! Hailey wordt grote zus!! Laten we hopen dat de kleine uk niet op de uitgerekende datum komt want dat is namelijk 29 februari…lekker handig.
  • Ik verwende mezelf met een nieuwe telefoon want ik werd stapelgek van mijn oude. Hij bleef om de haverklap hangen en zat constant vol (ook al verwijderde ik de nodige data). Binnen twee dagen (dat is heel snel voor mij) had ik mijn keus gemaakt en ik ben nu de trotse bezitter van een Huawei. Hij bevalt tot op heden prima en maakt erg mooie foto’s.
  • Augustus had weer een paar mooie zomerdagen en vooral afgelopen zaterdag was heerlijk! Ik was kapot na een lange vermoeiende werkweek en besloot een ochtend over de heide te gaan lopen. Mijn zeurende hoofdpijn verdween als sneeuw voor de zon. Dat moeten we vaker doen.
  • De maand augustus sloten we af met een barbecue bij mijn broer. Wij houden nou eenmaal van barbecueën in de familie.
Brabantsedag in Heeze
Brabantsedag in Heeze

Ondanks dat het een drukke maand was, heb ik toch nog een aantal leuke dingen kunnen ondernemen. De komende twee weken bikkel ik nog even door. Toch staan er aankomende maand ook weer leuke dingen op het programma. Waarschijnlijk een dagje Efteling en mijn nichtje viert haar tweede verjaardag (waar tante Kelly uiteraard een schandalig lekkere en mooie taart voor gaat bakken) Hebben jullie ook een fijne maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Jenny 6 september 2019 - 07:22

Vier het leven, taart na een ziekenhuisbezoek is altijd goed! Fijn dat het op je werk wat rustiger wordt, 12 uur per dag is gewoon pittig.

Ik ben heel benieuwd naar je Japan ervaringen.

Reply
Marcella Molenaar 6 september 2019 - 21:31

Ook ik had een drukke zomer, al werkte ik wel wat minder uur dan jij. Toch had ik in mijn eerste 2 maanden van 4 dagen per week bij deze werkgever wel meteen alle verantwoordelijkheid voor een campagne waar flink wat geld in om gaat… Blij en trots dat ik dat goed om de rit heb gehouden/gezet. Maar nu wel erg fijn dat ik vakantie heb. Paar dagen bijkomen, een fietstocht zondag, dinsdag naar Rotterdam en dan vliegen we woensdagochtend vroeg naar Finland, zin in!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Behind the scenes #8 – Onze tas pakken we in op ’t laatste momentMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.