Dutchies Diary: augustus 2016

by DutchieontheRoad
14 comments

Wow, wat is augustus voorbij gevlogen zeg! Het was een leuke maar ook zeer drukke maand. Wegens vakanties van collega’s, bracht ik de nodige uurtjes door op de werkvloer. Gelukkig was er ook nog tijd voor leuke dingen 🙂 . Blikken jullie met mij terug op de maand augustus?

Augustus op Dutchie on the Road

In augustus publiceerde ik veertien artikelen. Er werd uiteraard regelmatig aandacht besteed aan mijn reis door Thailand. Zo plaatste ik een artikel over het Elephant Retirement Park en nam ik jullie mee langs een tempelroute door het oude centrum van Chiang Mai. Ik maakte een aantal moeilijke keuzes in de Zomerse dilemma’s-Tag. Mijn artikel over toiletperikelen in China viel blijkbaar ook goed in de smaak 😉 . Ik bracht een middag door in de dierentuin en deelde mijn tips met betrekking tot dierentuinfotografie. Ook nam ik jullie weer even mee in naar het bijzonder mooie Tibetaanse plateau. Als afsluiter liet ik jullie genieten van de lekkerste Thaise gerechten.

Elephant Retirement park

Dutchie heeft eindelijk een logo

Het heeft eventjes geduurd, maar Dutchie on the Road heeft eindelijk een logo 🙂 . Ik kon online niet vinden wat ik eigenlijk wilde, dus ging ik zelf aan de slag in Photoshop. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Voor mijn fotografie heb ik al een eigen logo en omdat deze mij prima bevalt, paste ik deze gewoon aan. Ik koos een ander lettertype, plakte er een vliegtuigje bij en klaar was Kelly. Ik ben er super blij mee 🙂

Logeetjes

Begin augustus logeerde de hond – oké, hondje – van mijn ouders weer bij mij. Zo ontzettend gezellig om deze kleine verwende deugniet in huis te hebben. Mijn katten vinden het iets minder gezellig maar dat is hun probleem 😉 . Zo nu en dan zag ik een wit hondje achter twee katten rennen, en een paar minuten later waren de rollen weer omgekeerd. Het zorgde in ieder geval voor veel leven in de brouwerij.
Mijn petekinderen bleven ook gezellig logeren. We brachten de middag door bij een natuurzwembad en genoten van patat en ijsjes. ’s Avonds leerde ik de kinderen loempia’s vouwen want dat had ik ze een aantal weken geleden beloofd. Tante Kelly bakte zoals altijd ouderwetse wentelteefjes op zondagochtend en omdat ik in een goede bui was, bakte ik ook nog verse wafels. Niet heel gezond maar de kinderen gingen op scoutingkamp en dan hebben ze een goede basis nodig 😉 .

Who? Me? Not guilty!

Lekker wandelen

In the morning, i’m making waffles…

Fotografie

Tijdens mijn vakantie werd er in mijn omgeving weer een knappe kleine knul geboren. Ik mocht daarom na mijn vakantie meteen aan de slag en legde dit jonge gezin vast op de gevoelige plaat. Het blijft erg leuk en bijzonder om dit vast te mogen leggen.
Ook stond er nog een andere leuke fotoshoot op het programma. Ooit van een Cake Smash gehoord? Het dochtertje van een vriendin werd 1 jaar en dat vierden we met slingers en veel taart 😉 . De jarige Job had de ochtend van haar leven…wat een feest! Ik vind een Cake Smash echt zo ontzettend leuk om te fotograferen. Dit was mijn tweede Cake Smash en het was echt hilarisch. O ja, de taart maakte ik trouwens zelf 🙂 .

Cake Smash - Photography by Kelly

DIY

De weinige vrije uurtjes die ik over had, spendeerde ik  aan mijn DIY projecten. Een project is eindelijk klaar en zal volgende week gepubliceerd worden. Ik ben er echt zo ontzettend blij met het resultaat :).
Project nr. 2 is ook al een heel eind gevorderd en zal waarschijnlijk in oktober online komen. Ik ben zelf zo enthousiast over deze DIY en ben erg benieuwd naar jullie reacties.

DIY - Dutchie on the Road

DIY

Lang leve de zomer!

Woehoe…lang leve de zomer. Wat een weertje was het zeg. Heerlijk! Ik hoorde vooral weer veel geklaag dat het te warm was, maar mij hoorde je niet klagen. Ik vond het heerlijk. Slippers, blote voeten thuis, ijsjes, BBQ, korte broeken en veel buiten eten. De zomer kan wat mij betreft niet lang genoeg duren.

Dutchies Diary: augustus 2016

InstaSpam

De maandelijkse InstaSpam mag ook niet ontbreken De duidelijke nummer 1 van de afgelopen maand was de foto uit Botswana. Ik zag zoveel olifanten op Instagram voorbij komen, dat ik er zelf ook een plaatste, zonder dat ik wist dat het een nationale dag voor olifanten was. Al die feestdagen ook…ik kan het niet meer bijhouden 😉 .

Instagram - Dutchie on the Road

Instagram - Dutchie on the Road

Instagram - Dutchie on the Road

Instagram - Dutchie on the Road

Instagram - Dutchie on the Road

InstaFan

Het niet bepaald een geheim dat ik een groot fan ben van Instagram. Ik vind het echt geweldig om prachtige plaatjes voorbij te zien komen en weg te dromen bij de meest geweldige bestemmingen. Daarom deel ik deze maand ook vijf foto’s die veel indruk op mij maakte. Misschien zit jouw foto er wel tussen!

Ik ben al jaren fan van Columbus Magazine en ben ook al jaren actief als reisreporter. Drie jaar geleden won ik er zelfs twee vliegtickets naar Dubai…hoe gaaf! Ik zag deze foto voorbij komen op Instagram en was meteen ‘blown away’. Wat een gave opname!

Hoe gaaf is deze foto! Wow! Ik was meteen helemaal weg van deze foto en zo te zien aan de hoeveel likes, ben ik niet de enige die onder de indruk was. Sigrid is een groot fan van Azië en is net weer terug uit Sumatra.

Weer een kleurrijke opname van Yvonne! Yvonne reist met haar man en kinderen de hele wereld over en is een groot fan van India. Ik ben in ieder geval fan van deze foto 🙂 .

Karlijn is ging vorig jaar voor de tweede keer op wereldreis en is echt een geweldige reisfotografe! Haar foto’s zijn altijd erg kleurrijk en ik ben dol op kleur.

IJsland is echt één van de gaafste bestemmingen ter wereld en was dan ook meteen helemaal weg van deze geweldige foto van we12travel.

Hebben jullie ook een leuke maand gehad?

You may also like

14 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 5 september 2016 - 13:17

Je logo is mooi geworden! Ziet er weer fris uit. Het ziet eruit als een erg leuke maand en wat een geweldige roze taart heb je gemaakt zeg!
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…DE INSTAGRAM TOP 5 VAN AUGUSTUSMy Profile

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 11 september 2016 - 17:00

Dank je Narelle 🙂 . Ik ben ook erg blij met het logo. Ik vind het sowieso altijd leuk om taarten te maken maar deze zijn toch altijd wel heel speciaal 😉 .
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…PhotoFridayMy Profile

Reply
Jessica | Corners of the World 5 september 2016 - 20:32

Die taart ziet er zo leuk uit, en wat een schatje is die hond! Alvast een nieuwe fijne maand gewenst en succes met de DIY projecten 🙂
Jessica | Corners of the World onlangs geplaatst…Bijzondere reiziger Laura: fotograferend de wereld ontdekkenMy Profile

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 11 september 2016 - 17:01

De hond weet zelf ook heel goed dat ze een schatje is 😉 . De eerste DIY komt morgen online 🙂 .
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…PhotoFridayMy Profile

Reply
Niels 6 september 2016 - 19:54

Mooie foto’s en een leuk nieuw logo! Leuke maand heb je gehad. Ben trouwens nu wel benieuwd wat je gemaakt hebt tijdens je DIY projecten

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 11 september 2016 - 17:03

Dank je Niels 🙂 . De eerste DIY komt morgen online 🙂 .
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…PhotoFridayMy Profile

Reply
Sanne 6 september 2016 - 20:06

Leuk, je nieuwe logo! Het is mooi geworden. De taart ziet er erg lekker uit, wat goed dat je die zelf gemaakt hebt!

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 11 september 2016 - 17:04

Dank je Sanne 🙂 . De taart was ook erg lekker…heerlijk gevuld met slagroom, jam en aardbeienkwark 🙂 .
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…PhotoFridayMy Profile

Reply
Yvonne 11 september 2016 - 21:51

Wat een mooi logo! Tja… die toiletperikelen in China… iedereen heeft er wel een mening over hoe die Chinezen daarmee omgaan, vooral als je er zelf geweest bent, haha.

Wat lief dat je mijn foto deelt. Het is ook 1 van mijn eigen favorieten, door de hele ervaring die we bij deze gypsies hadden, was super! Ik ben nog niet zo lang weer met Instagram bezig trouwens, maar ondanks dat fotograferen mijn grootste hobby is ben ik nog steeds niet overtuigd… wie weet wordt het ooit nog wat, Instagram en ik. 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Accommodaties Sri Lanka – onze favorietenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 17 september 2016 - 11:00

Ik zag dat je inderdaad actief was op Instagram. Hartstikke leuk want je maakt super mooie foto’s. Ik ben echt groot fan van Instagram, haha. Instagramaddict 😉

Reply
Aniek 16 september 2016 - 09:55

Ik ben fan van het nieuwe logo! Ik heb mijn logo ook zelf in Photoshop in elkaar gezet, maar ben nog steeds bezig met het omzetten van het logo naar een goed .png bestand. En wat een prachtige Instagram foto’s weer! Er is niets fijner dan iedere dag door alle mooie reisfoto’s op Instagram te scrollen. 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Hiken naar de Partschinser Wasserfall: 2e etappe Meraner HöhenwegMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 17 september 2016 - 11:02

Dank je Aniek! Ik ben ook zo blij met mijn nieuwe logo 🙂 . Ik vond het wel zo praktisch om mijn fotografielogo te combineren met Dutchie on the Road. Twee vliegen in éém klap 😉 . Het is inderdaad wel altijd even puzzelen met Photoshop.

Reply
Carolien | Dream the World 16 september 2016 - 18:51

Mooie maand en wat ben je creatief! Supermooie taart. Ik vind cakesmashes altijd erg onsmakelijk en zonde van de taart, haha, smaken verschillen 😛
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Alles over kamperen in AustraliëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 17 september 2016 - 11:04

Dank je Carolien 🙂 . Het is maar goed dat smaken verschillen…anders zou iedereen hetzelfde leuk vinden. Dat is ook zo saai 😉 . Ik vind CakeSmashes altijd zo lachwekkend 🙂 . Het is inderdaad zonde van de taart maar je moet er wat voor over hebben.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.