Dutchies Diary: april 2021

by DutchieontheRoad
0 comment

April was een fijne maand want ik had eindelijk een weekje vrij. Daar was ik zo aan toe…even een weekje bijkomen van alle coronastress van de afgelopen maanden. Ik boekte last minute een tripje naar Zandvoort en wat was het fijn 🙂 Verder ging Kelly Klus natuurlijk weer aan de slag en was ik weer lekker creatief. Blikken jullie mee terug op de maand april.

Dutchies Diary: april 2021

Na anderhalf jaar werd het wel tijd voor een blogpost over Kyoto. Er is zo ontzettend veel te doen in Kyoto dat ik gewoon niet wist waar ik moest beginnen. Er zijn onwijs veel toffe bezienswaardigheden in Kyoto en ik kan niet wachten om weer terug te gaan. Wat een leuke stad!

Zoals ik al aangaf, had ik een weekje vrij in de maand april en ik start mijn vakantie altijd met een wishlist. Wat wilde ik allemaal gaan doen? Je leest het hier. Zoals verwacht heb ik niet alles kunnen doen, maar dat geeft niets. Veel heb ik van mijn lijstje kunnen strepen.

Ik begon mijn vakantie met de Stadswandeling 040, een leuke wandeling door Eindhoven. Ik ontdekte nieuwe stukjes Eindhoven en steunde daarmee ook de lokale horeca. Een superleuk initiatief en zeker voor herhaling vatbaar.

Anderhalve week geleden bezocht ik de tulpen- en bollenvelden rondom Lisse. Drie jaar geleden was ik voor het eerst in de Keukenhof en was positief verrast door alle kleurrijke bloemen. Zo ontzettend mooi! Aangezien de Keukenhof dit jaar gesloten is, bracht ik een bezoek aan de omgeving. Zo de moeite waard en lekker rustig zonder al die buitenlandse toeristen.

Stadswandeling Eindhoven

Persoonlijk: Wildlife spotten in Nederland en lekker wandelen

Het is geen groot geheim dat ik een liefhebber ben van wildlife spotten en Afrika is niet voor niets mijn favoriete continent. Dierentuinen zijn al maanden gesloten dus ook daar kan ik geen dieren fotograferen en dat mis ik. Bij wildlife denk je niet meteen aan Nederland en toch heb ik afgelopen maand hele toffe foto’s kunnen schieten. Zo ontzettend blij mee!

Ik ging voor de derde keer naar de Amsterdamse Waterleidingduinen in de hoop een vos te spotten. Dit was de vorige keren niet gelukt en daar baalde ik flink van! Urenlang wandelde ik met mijn moeder door de Waterleidingduinen en zij sprong een gat in de lucht bij het zien van een hert…had ze namelijk nog nooit gezien in het wild. Hoe prachtig ik de herten ook vind…ik ging voor de vos. Drie keer is scheepsrecht toch? Na uren wandelen, hadden we nog steeds geen vos gespot en mijn moeder was er eigenlijk wel klaar mee. Ik haalde haar over nog vijftien minuten te blijven want ik wilde nog even om de hoek spieken. Nog geen vijf minuten later zag ik ‘mijn’ vos in de verte….JAAAAAAAAA! Ik trok serieus een sprint en werd al rennend gespot door twee andere fotografen die vervolgens mij achterna renden. Moet er vast en zeker hilarisch uit gezien hebben, haha. Al met al heb ik eindelijk een vos kunnen fotograferen…happy Kelly!

Twee dagen later maakte ik voor het eerst kennis met Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Wow…wat een prachtig gebied! De zon stond hoog aan de hemel en de temperatuur was ook heerlijk. Zo ontzettend fijn! Na een paar uur wandelen wilden we eigenlijk terug gaan naar de auto, maar ik had helaas nog geen Schotse Hooglanders gezien. Toch nog even een paar minuten om de hoek kijken. Wie weet lukt het wel een tweede keer. Wat denken jullie…honderd meter verderop stond een Schotse Hooglander op het pad. It must be my lucky holiday 🙂

Vossen Amsterdamse Waterleidingduinen

Schotse Hooglander Kennemerduinen

Happy Moments: schilderen, lekker eten en verwenontbijtjes

 • April was een erg koude maand en het paasweekend was niet anders. Toch was het een fijn weekend en hebben we paaseieren gezocht met mijn nichtje en neefje. Blijft leuk.
 • De hond van mijn broer propte zichzelf in het mandje van de hond van mijn ouders. Gevalletje If it fits…it sits 😉
 • Ik verwende mezelf met een aantal verwenontbijtjes en kan daar zo van genieten. Voor het eerst in lange tijd at ik weer overnight oats, maar nu met cacaopoeder. Dat was lekker zeg. Ik zal binnenkort een artikel schrijven met drie verwenontbijtjes.
 • Uiteraard ben ik weer lekker creatief bezig geweest afgelopen maand. Ik schilderde een zelfportretje, maakte een gezinsportret van mijn broer, schoonzus en de kinderen en volgde een leuke online workshop van Gouden Lijntjes. Ook stipte ik weer voor het eerst in jaren. Zo ontspannend om te doen.
 • Mijn bureau van steigerhout had een opknapbeurt nodig en daarom schilderde ik deze zwart. Hij ziet er weer netjes uit.
 • Ook mijn tuin werd onder handen genomen. Het terras werd schoongemaakt, ik richtte mijn moestuin weer in en maakte een leuke kruidentuin voor aan de muur. Helemaal blij mee.
 • Ik kocht een ticket voor de online Kreadoe in mei. Nu al zin in om online workshops te volgen.
 • Ondanks de kou en harde wind in april, heb ik tijdens mijn vakantie bijna de hele week zon gehad. Dat is toch best een vermelding waard, haha.
 • De vader van mijn beste vriendin kreeg eindelijk zijn welverdiende lintje en mag zich nu lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Zo blij voor hem want als één persoon het verdient, dan is hij het wel want hij is al 50 (!!!) jaar vrijwilliger bij Jong Nederland. Chapeau!
 • De bloesem staat weer prachtig in bloei…zo ontzettend mooi en ik kan daar echt van genieten.
 • Ik stond weer diverse keren op de yogamat en begin er echt plezier in te krijgen. Ook word ik steeds soepeler en dat is een grote uitspraak voor mij want ik ben echt een stijve hark, haha.
 • Op Koningsdag ging ik lekker wandelen op de Strabrechtse Heide. We gingen picknicken en het kabouterpad lopen wat een groot succes was voor de peuter.

bull terrier

Dutchies Diary april 2021

Dutchies Diary april 2021

Dutchies Diary april 2021

Al met al was april een fijne maand. Ik maak me wel een beetje zorgen om de versoepelingen. Aan de ene kant ben ik héél erg toe aan versoepelingen, maar de berichten vanuit de ziekenhuizen vind ik wel zorgwekkend. Ik hoor steeds vaker dat er mensen in mijn omgeving besmet raken en dat baart mij zorgen. Mijn vader is gisteren gevaccineerd en mijn moeder een aantal weken geleden…een grote opluchting.

Ik hoop dat jullie ook een fijne maand achter de rug hebben 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.