Dutchies Diary: april 2020

by DutchieontheRoad
8 comments

Dag april en hallo mei. Het was weer een vreemde corona maand. Af en toe lijkt het wel een hele slechte film. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat ze er ooit een film over gaan maken met New York in de hoofdrol. Net als heel Nederland was ik natuurlijk veel thuis. Ook had ik nog een week vakantie en was ik voor het eerst sinds jaren thuis. Volgens mij is het ongeveer 15 jaar geleden dat ik tijdens een vakantie thuis was. Jeetje!!! Desondanks was het een erg drukke week, haha. Blikken jullie met mij terug op de maand april?

Dutchies Diary: april 2020

Er kwamen vijf blogs online en ik begin te merken dat ik weer inspiratie krijg. Dat is best fijn want ik had even een blogdipje. Begin april plaatste ik een tof artikel over lekker eten in Japan. Japan is echt een walhalla als het gaat om eten en ik zette veel tips op een rij voor jullie.  Eén van mijn favoriete Japanse gerechten is toch wel okonomiyaki, een hartige pannenkoek. Ik was zo blij toen dit recept thuis lukte. Inmiddels heb ik vorige week ook noedels toegevoegd want dit hoort er eigenlijk wel bij…zo lekker! Het recept is inmiddels ook goedgekeurd door mijn moeder 😉

Ik vond dat het weer tijd was voor een persoonlijke blog en daarom publiceerde ik een artikel over 10 dingen die jullie nog niet over mij wisten.  Het is al weer wat jaartjes geleden dat ik in mijn geliefde Zuid-Afrika was. Ik ben dol op Zuid-Afrika! Wisten jullie dat je onwijs goed walvissen kunt spotten in Zuid-Afrika. Zeker een aanrader! En toen was het Koningsdag…of eigenlijk ‘Woningsdag’. Wat een vreemde dag was dat zeg. Voor het eerst bleef Nederland massaal thuis. Ik ging twee uur fietsen en het was echt opvallend rustig op straat. Het leek mij wel leuk om 12 oranje foto’s te delen voor een beetje ‘oranje gevoel’.

Dutchies Diary april 2020Persoonlijk: een weekje thuis in plaats van op reis

Gelukkig hadden we qua weer niets te klagen in de maand april…we zijn verwend 🙂 Ik ben nog steeds gedeeltelijk thuis aan het werk, maar we zijn inmiddels wel druk bezig met de voorbereidingen want na de meivakantie gaan we weer opstarten. Ik vind het wel spannend maar heb er wel zin in.

Ik ben zo klaar met die corona! Ook ik had begin deze maand lichte klachten en bracht de paasdagen alleen door. Gelukkig was het loos alarm en had ik waarschijnlijk last van de pollen. Dat vind ik toch wel een dingetje hoor…iedereen kijkt meteen verschrikt als je hoest of niest. Ik durf haast niet meer te hoesten, terwijl ik in het voorjaar standaard last heb van mijn luchtwegen. Ik ben dat zo gewend dat ik er normaliter niet bij stilsta.

Eigenlijk zou ik eind april op stedentrip gaan, maar dat feest ging niet door. Dan maar klussen in huis. Ik moet  al een aantal jaar schilderen en stelde dat iedere keer weer uit. Nu was het echt tijd om de mouwen op te stropen. De woonkamer werd onder handen genomen en kreeg een fris kleurtje. Ook de deuren in de hal werden geschilderd en dat zijn er maar liefst vijf! Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik liever muren dan deuren verf. We zijn een heel eind gekomen, maar het eind is nog niet in zicht. De kozijnen beneden moeten allemaal nog geschilderd worden (ook buiten) en deuren boven ook. Het project waar ik het meest tegenop zie is zonder enige twijfel het trappengat en de trap Gelukkig heb ik maar één trap.

Ik heb me dus geen moment verveeld in de vakantie, maar had wel onwijs last van reiskriebels. Het voelde zo vreemd om niet weg te zijn en wilde zo graag op ontdekking. Daarom ging ik op pad in mijn eigen stad. Ik wilde namelijk al twee jaar (!!) op zoek naar Street Art en dat kwam er iedere keer niet van. Na vijf dagen schilderen was ik er even klaar mee en stapte  op de fiets. Het was heerlijk weer en ik heb echt toffe dingen gezien. Superleuk om te doen. Zeker voor herhaling vatbaar en uiteraard komt er snel een blog online 🙂

dutchies diary april 2020
dutchies diary april 2020
dutchies diary april 2020

Happy Moments

  • Ik heb weer een aantal keer heerlijk gekookt. Okonomiyaki, Japanse Ramen en risotto met geitenkaas waren mijn favoriet. Ik moet echt weer vaker gerechten nieuwe gerechten koken.
  • Ook testte ik voor het eerst de waterverf die ik mezelf vorige maand cadeau deed. Wat een mooie kleuren! Ik schilderde een schattige egel en ik vond hem helemaal niet slecht voor de eerste keer.
  • In tegenstelling tot sommige huisdieren, vinden mijn katten het heerlijk dat ik meer thuis ben. Geen gestreste katten hier…ze willen alleen maar meer knuffelen.
  • De bloesemboom bij mijn ouders in de tuin stond weer in bloei en die is zo ontzettend mooi. Ook mijn blauwe regen stond vorige week in bloei. Helaas kan ik nu ook héél veel paarse bloemen opruimen.
  • Mijn ouders kwamen tijdens de paasdagen eten brengen…zo lief!
  • Ik maakte weer een kleine moestuin en heb nu tomaten, sla, aardbeien en diverse kruiden in mijn tuintje.
  • Ik geef heel eerlijk toe dat ik naar een tuincentrum geweest ben en diverse planten gekocht heb…op een rustig tijdstip weliswaar. Zo fijn om weer wat kleurrijke planten in mijn tuin te hebben. Als ik dan niet op vakantie kan, maak ik van mijn tuintje wel een klein paradijsje.
  • Veel mensen zeggen dat ze minder geld uitgeven tijdens deze crisis, maar daar is bij mij geen sprake van Ik wilde plots twee nieuwe lampen en kocht deze voor een leuk prijsje online. Zo blij mee! Nadeel als je gaat klussen…je wilt ineens nieuwe dingen aanschaffen. Mag ook wel want mijn interieur is al jaren hetzelfde.
  • Ik vond het zo fijn om op ontdekkingstocht in mijn eigen stad te gaan. Heerlijk om even lekker te fietsen. Normaliter ga ik dan nog even langs de ijssalon, maar heb deze keer maar thuis een verse smoothie gemaakt. Ook geen straf.
Bijna vakantie
dutchies diary april 2020

Ik hoop dat jullie ondanks alle toestanden toch een fijne maand gehad hebben. Stay safe en blijf gezond!

 

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

8 comments

Sanne 1 mei 2020 - 16:31

Wat een leuke tekening van die egel. Ik ben ook maar thuis aan het klussen. Toch is de maand ook weer zo voorbij gevlogen!

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2020 - 20:04

Ik vind ook dat de tijd snel gaat. Volgende week nog gedeeltelijk thuis werken en vanaf 11 mei mag ik weer fulltime op locatie werken. Spannend maar heb er wel zin in. Volgens mij is heel Nederland aan het klussen.

Reply
Jenny 1 mei 2020 - 22:51

Hey, een bekende Pauw uit Eindhoven. Toffe street art heb je daar he?

Ik ben de Corona ook zat. Wie niet… vooral de onzekerheid is slopend.

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2020 - 20:02

Ik was zo blij toen ik die pauw gevonden had, haha. Had deze twee jaar geleden online voorbij zien komen, maar had werkelijk geen idee waar ik hem kon vinden. Zo ontdek je nog wat in je eigen stad 🙂

Reply
Denise 3 mei 2020 - 11:29

Ik kan het soms ook nog stééds niet bevatten dat we in deze slechte film beland zijn! Dan word ik wakker en besef weer: het is echt zo.
Maar mmmm, het klinkt heerlijk wat je allemaal gekookt hebt! En de bloesem doet me denken aan mijn jeugd. Als kind had ik zo’n boom in de tuin en vond dat zo wonderlijk mooi! Gelukkig zie/zag ik ze hier in de stad ook wel.
Fijn dat je weer inspiratie hebt. Bij mij is de inspiratie nooit weg, de tijd om rustig te kunnen schrijven is wel vaak zoek de laatste weken en dat frustreert me enorm!
Nou, hopelijk staat alles er over een maand weer ietsje gunstiger voor!
Denise onlangs geplaatst…Fotoboek met reistips: 1000 plekken die je echt gezien moet hebbenMy Profile

Reply
Petra en Jan 3 mei 2020 - 15:39

Ja, ik ben die corona ook zat.Wij zouden 2 weken naar Frankrijk, maar helaas. Maar wel eindelijk weer eens wat aan het opruimen thuis. En de bloempotten al vast gevuld. Er kan er nog 1 vol met bloemen. Rocky vindt het wel fantastisch dat ie de hele dag 2 bedienden heeft. Dat zal vanaf 10 mei weer tegen vallen 🐈🐈🌷🌷ik krijg wel steeds mooie tulpen van Jan en we wandelen veel.

Reply
lizette 3 mei 2020 - 20:02

Ah de moestuin, daar is het prachtig weer voor. Het zal vast goed groeien. Ik wacht nog op de aardbeien hier. Je vakantie thuis heb je wel lekker nuttig doorgebracht, dat lijkt me wel fijn! Hopelijk hebben we niet al te veel verplichte staycations.
lizette onlangs geplaatst…Verblijven in Sigiriya: Nelu VilaMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 4 mei 2020 - 10:42

Heerlijk, al die bloemen! Bij ons staat de sering nu in bloei en de magnolia is alweer uitgebloeid. Het gaat te snel hé… Wij zijn hier nog niet echt aan het klussen, maar hebben wel plannen én we laten na de zomer onze tuin opknappen. Genoeg geld uit te geven dus 😉
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist april 2020 – Weer wennen in NederlandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.