Dutchies Diary: april 2019

by DutchieontheRoad
4 comments

En toen was het weer mei! Heel cliché maar de maand april is echt voorbij gevlogen. Zoals gewoonlijk was het weer een belachelijk drukke maand, maar wel met de nodige leuke dingen. Blikken jullie met mij terug op de maand april?

Dutchies Diary: april 2019

Er kwamen acht blogartikelen online in de maand april. Ik trapte af met een artikel over één van de mooiste plekken in Australië: Fraser Island. Wat heb ik goede herinneringen aan dit bijzondere eiland 🙂 Vorig jaar maakte ik een prachtige rondreis door Marokko en wat was ik onder de indruk van de prachtige Dades kloof en Dades Vallei. Het geweldige hotel hielp overigens wel een handje mee 😉 Nee, alle gekheid op een stokje. Dit stukje Marokko wil je echt niet missen en omdat het minder toeristisch is, kun je hier rustig wandelen.

Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho was mijn eerste kennismaking met Afrika. Meteen drie landen in één klap…hoppa. Ik was verkocht. Dit was mijn reisroute door reisroute door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho. In april werd ik getagd in de Happy Travel Tag, een super leuke tag die een klein kijkje achter de schermen geeft 😉

En toen was het weer meivakantie (in april ) en dat is natuurlijk de tijd voor leuke uitjes met de kinderen, vrienden of familie. Ik heb een aantal leuke uitjes voor jullie op een rij gezet, maar ze zijn uiteraard ook heel erg geschikt buiten de meivakantie 😉

De afgelopen jaren heb ik de nodige vreemde plaatsen bezocht, maar Lüderitz behoort toch wel tot de top 5, haha. Dit vreemde Duitse dorpje in Namibië staat bekend om zijn verlaten spookdorpen in de omgeving. Over het algemeen wil ik altijd graag nieuwe bestemmingen bezoeken, maar er zijn ook landen waar ik graag een tweede (en derde en vierde keer) naar toe zou willen. Amerika is zo’n land waar ik graag nog een keer terug zou willen gaan en daar heb ik zo mijn redenen voor.

Dutches Diary april 2019Persoonlijk

April was uiteraard de maand van Pasen en ik ben dol op deze twee feestdagen. Niet dat ik zo christelijk ben hoor, maar een extra lang weekend met familie en lekker eten is natuurlijk altijd welkom 🙂 En dat weer! Serieus…we vielen écht met onze neus in de boter. Eerste Paasdag heb ik uitgebreid gebruncht bij mijn ouders en ‘s avonds kwamen mijn ouders, broer en schoonzus bij mij pizzaretten (is dat überhaupt een werkwoord?) Tweede paasdag vierden we bij mijn ouders en toen was het tijd voor de eerste barbecue van het jaar…dat er nog maar veel mogen volgen. Ook gingen we voor het eerst paaseieren zoeken met mijn nichtje…zo schattig. Dat koppie…onbetaalbaar. Papa heeft nu heel veel chocolade, haha 😉

Verder heb ik vooral erg veel gewerkt in de maand april. De vakantieperiode is in zicht en dat betekent voor mij vakantieroosters maken en extra werken. Ook volg ik een opleiding via mijn werk en deze heb ik bijna afgrond. Nog even de laatste loodjes 🙂  Ik kampte de afgelopen weken met een flinke verkoudheid die maar niet over wilde gaan…heel irritant. Gelukkig gaat het de afgelopen week eindelijk de goede kant op.

Happy Moments (en ook een minder leuk moment, haha)

Er gebeurde natuurlijk nog veel meer in april:

  • Ik kocht een nieuw matras en deze is gisteren geleverd. Ik ben erg benieuwd hoe hij bevalt, maar het zal altijd beter zijn dan mijn 10 jaar oude matras.
  • Ook kocht ik een nieuwe bikini en ondanks dat ik enorme haat-liefdeverhouding (eigenlijk gewoon haat) heb met bikini’s, vind ik deze toch wel erg leuk.
  • Iets minder leuk was het feit dat ik blijkbaar drie kilo ben aangekomen de afgelopen maanden. Hoe dan? Ik heb al jaren een stabiel gewicht dus ik was erg verbaasd. Misschien toch iets te veel chocolade en koekjes op het werk gegeten…die koekjestrommel ook 😉 Even opletten de komende weken want anders komt er niet veel terecht van die nieuwe bikini.
  • Afgelopen zomer zijn er de nodige planten gesneuveld door de hitte en aangezien ik nog cadeaubonnen had liggen, heb ik al wat nieuwe planten gekocht. Normaliter wacht ik altijd netjes tot ijsheiligen, maar ik verwacht niet dat het nog gaat vriezen. Ik kon het niet laten en had gewoon zin om de tuin aan te kleden.
  • Als je dan toch planten gaat kopen, kun je net zo goed meteen even gaan lunchen.
  • Nog een maandje werken en dan ben ik lekker een week vrij jongens! Woehoe…zin in. Lekker een paar dagen naar Krakau.
  • Ik ben weer opnieuw begonnen met de serie Prison Break…gewoon omdat het kan. Ik zit er weer helemaal in. Het blijft een dijk van een serie. Hebben jullie trouwens nog goede aanraders qua series op Netflix?

Dutchies Diary april 2019

Eind volgende maand ga ik lekker een paar dagen op reis 🙂 Hebben jullie een fijne maand en Pasen achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

4 comments

Jenny 3 mei 2019 - 23:49

Ohhhh, hoe gaat het met de bloemen? Jk hoorde vandaag op het journaal dat er kant zou zijn op sneeuw?

Ik heb helemaal niks met Pasen. Maar meivakantie is altijd leuk.

Reply
Eva 6 mei 2019 - 08:52

Wij gingen met de paasdagen naar België, naar Oostende en Luik om precies te zijn. Op Koningsdag zochten we pas paaseieren, want niet iedereen van de familie was met de pasen in de gelegenheid. Dat maakte de zoekactie er niet minder hilarisch om. Tot op heden missen we nog altijd niet minder dan 5 eieren…

Reply
Manon 7 mei 2019 - 11:30

Heerlijk he, wij hebben met de Pasen lekker geluncht in de tuin met de familie. Heerlijk om te doen, kijk nu al uit naar de overige mooie dagen die komen gaan.

Reply
Janet 8 mei 2019 - 20:58

Wat is je nichtje een poppie zeg, leuke foto. Wij hebben met Pasen juist eens helemaal niets gedaan. Waar ga je heen deze maand?

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.