Dutchies Diary: april 2018

by DutchieontheRoad
10 comments

Mei is aangebroken…kom maar op met het goede weer 🙂 April is weer voorbij gevlogen dus is het tijd voor een nieuw maandoverzicht. Wat werden we onverwacht verwend met het weer! Heerlijk. In april maakte ik een leuk uitje en boekte een lang weekend weg. In Dutchies Diary blik ik terug op vorige maand en natuurlijk mogen de maandelijkse InstaSpam en Happy Links ook niet ontbreken. Blikken jullie met mij terug op de maand april?

Dutchies Diary: april 2018

In april kwam er acht artikelen online. Ik trapte af met een artikel over Chitwan National Park en bewees dat je in Nepal ook heel goed op safari kunt. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om veel te reizen, maar dat is ook helemaal niet nodig (maar wel leuk natuurlijk 😉 ) Je kunt thuis ook heel goed genieten van reizen. Ik ben echt dol op safari en schreef een artikel met 8 redenen waarom je écht een keer op safari moet gaan.

Pokhara is echt een hele leuk en relaxte stad in Nepal en bijna iedere toerist gaat hier een paar dagen naar toe tijdens hun rondreis. Eind april ging de meivakantie weer van start en daarom zette ik 10 leuke uitjes op een rij, voor jong én oud. Deze uitjes zijn uiteraard ook uitermate geschikt buiten de meivakantie. Nieuwsgierig naar mijn fotomateriaal? Ik gaf jullie een kijkje in mijn cameratas.

27 april kleurde Nederland weer oranje en ik kon uiteraard niet achterblijven. Ik deelde 10 oranje foto’s. Eind april bezocht ik voor het eerst de Keukenhof en wat was ik positief verrast. Zo ontzettend mooi en ik begreep meteen waarom alle toeristen hier naar toe gaan. Ik kon naar hartenlust fotograferen en heb voor jullie een aantal tips met betrekking tot fotografie in de Keukenhof.

dutchies diary april 2018
dutchies diary april 2018
dutchies diary april 2018
dutchies diary april 2018

Persoonlijk

April was een fijne maand! De zon kwam eindelijk te voorschijn 🙂 Begin april werd ik wel onverwacht geveld door de buikgriep…die zag ik niet aankomen. Ik heb altijd zo’n hekel aan de buikgriep en had een week amper eetlust. Kelly en geen eetlust klopt niet. Gelukkig was dit slechts van korte duur en haalde ik de schade dubbel en dwars weer in 😉

In april werd de barbecue voor het eerst aangestoken…zo fijn! Eind april bezocht ik de Keukenhof en wat was het mooi! Vanwege het mooie weer was er een enorme kleurexplosie. Ik heb de hele dag gefotografeerd, genoten van het prachtige weer, ijsjes gegeten en was getuige van een huwelijksaanzoek…ahhhh.

Zoals ik al aangaf, boekte ik eindelijk weer een tripje. Ik ga nog niet verklappen waar naar toe. Dat lezen jullie in mijn volgende blog, haha. Ik zal een tipje van de sluier oplichten: ik ga vier dagen weg in juni en blijf lekker dicht bij huis. O ja…ik ga wel vliegen.

Op Koningsdag had ik lekker een extra vrij dag en deze bracht ik voornamelijk schminkend door. Tientallen kinderen heb ik voorbij zien komen en ze gingen allemaal weer tevreden weg. Hoppa, weer wat centjes in de vakantie spaarpot.

dutchies diary april 2018
dutchies diary april 2018
dutchies diary april 2018
dutchies diary april 2018

Happy Moments

 • Eindelijk weer voor het eerst teenslippers dragen…zo fijn!
 • Begin april was het natuurlijk ook nog Pasen. Bij ons betekent dat vooral veel en lekker eten met familie.
 • Ik maakte voor het eerst Pad Thai en waande mezelf weer even in Thailand. Ook maakte ik voor het eerst in lange tijd weer Gado Gado. In Indonesië at ik dit echt zo vaak 🙂
 • ‘s Weekends is het meestal tijd voor lunchdates en dat was deze maand niet anders. Altijd fijn. Ik ben dol op lunchdates 🙂
 • Na tien jaar was mijn dagrugzak echt aan vervanging toe en daarom trakteerde ik mezelf op een nieuwe. Wel even wennen, maar wat een ruimte. Hij is echt heel groot.
 • Lekker chillen in de tuin onder het genot van een banana smoothie. Life is good!
 • Mijn fotoalbum van Thailand was eindelijk af en hij is zo mooi geworden. Nog twee albums te gaan, haha.
 • Samen met mijn moeder klusten we een leuke kast voor in mijn hal. Herkennen jullie de bekende Kallax kast van Ikea? Super leuk! Over de aankleding ben ik nog niet helemaal tevreden, maar dat komt nog wel. Het duurt altijd even voordat ik besloten heb wat ik nou eigenlijk wil.
 • Ook kocht ik een super leuk bedje voor mijn kat bij Ikea, haha. Echt briljant. Ze vindt het bedje echt heel leuk en anders is hij ook nog heel geschikt als poppenbedje voor mijn nichtje. Wie weet legt ze over een paar jaar zelf de kat in het bedje 😉
 • O ja…ik word ook erg blij van de brede schaterlach van mijn nichtje. Serieus, dat kind lacht gewoon altijd. Ze krijgt haar eerste tandjes en dat ziet er zo schattig uit.
jaaroverzicht 2018
dutchies diary april 2018

Happy Links

 • Sanne pakte haar koffer en ging solo op reis door Zuid-Afrika. Hoe gaaf is dat! Ze ging op safari, paragliden en zelfs kooiduiken met haaien. Heel stoer!
 • Freek en Claudia gingen met hun zoontje op reis naar de Lofoten. Wat een bijzondere bestemming! Zij geven veel ins en outs over vervoer naar de Lofoten.
 • Daisy en Patrick zijn op wereldreis hebben een artikel naar mijn hart gepubliceerd: 13 vragen en opmerking die ik als vegetariër niet meer wil horen. Serieus…bedankt voor deze blogpost.

InstaSpam

Dit is de top 5 van de maand april. De foto met de zebra’s was jullie nummer 1 en ik was verrast dat er ook twee foto’s van de Keukenhof in de top 5 staan, waaronder ook een foto van mijzelf. Oké, ik ben zelf ook heel blij met die foto want ik ben altijd zo slecht in het maken van selfies. Deze vind ik zelf ook heel geslaagd, al zeg ik het zelf 😉

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Hebben jullie ook een fijne maand gehad?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

10 comments

Laura 4 mei 2018 - 08:48

Wat een fijne maand weer Kelly! Oja, ik ben ook groot fan van lekker weekend lunches! Ik snap waarom de foto met de mooie Zebra’s als eerste staat. Wat een top foto!

Reply
DutchieontheRoad 4 mei 2018 - 20:04

Weekend lunches are the best 🙂

Reply
Dewi 4 mei 2018 - 16:33

Dat klinkt als een fijne maand, op de buikgriep na! en dat bedje voor je kat is echt geniaal 🙂
Dewi onlangs geplaatst…Wereldreisvoorbereidingen #7: De visa voor de Trans Mongolië ExpressMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 mei 2018 - 20:04

Ik moest ook zo lachen toen ik dat bedje zag…hebben, hebben, hebben 😉

Reply
Marcel 4 mei 2018 - 18:08

Klinkt als een drukke, maar fijne maand. Ook jij was dus geveld door de buikgriep. Het duurde bij mij erg kort, gelukkig, maar zó vervelend. Ik ben heel benieuwd waar je in juni naartoe gaat. Dichtbij huis én vliegen, een combinatie die naar het Verenigd Koninkrijk brengt? Wellicht Edinburgh?
Marcel onlangs geplaatst…De 9 leukste badplaatsen van Nederland volgens reisbloggersMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 mei 2018 - 20:06

Ik was uiteindelijk maar één avond en één dag ziek, maar het duurde echt bijna een week voordat mijn eetlust weer terug was. Mijn maag vond eten niet zo prettig en dat is vrij uniek 😉 Je zal het maandag te weten komen waar ik naar toe ga, haha.

Reply
Martin 5 mei 2018 - 10:03

Wat een leuke maand! En een leuk vooruitzicht…ben benieuwd waar je trip heen gaat! Gado2 moet ik ook weer eens maken…zo lekker!! Bedankt voor het idee!
Martin onlangs geplaatst…Echte Indonesische sate ayam met satesausMy Profile

Reply
Sanne Goede 6 mei 2018 - 20:09

Leuk om te schminken! Je zal heel wat kinderen blij gemaakt hebben. Nepal is en blijft een van mijn favoriete landen, leuk om er weer wat over te lezen!
Sanne Goede onlangs geplaatst…Bezienswaardigheden Sicilië: de 15 leukste tips voor een fijne vakantieMy Profile

Reply
Wanda 7 mei 2018 - 19:30

Zo te zien hebben jullie een heerlijke maand gehad! Mooie foto’s trouwens van de Keukenhof. Wij zijn er vorige week voor het eerst geweest en hebben echt genoten daar. Verder eindigde mijn april wat minder want de griep sloeg alsnog toe.
Wanda onlangs geplaatst…Wat moet je weten voor een bezoek aan De Keukenhof?My Profile

Reply
Marcella Molenaar 11 mei 2018 - 22:17

Wauw, wat heb je de Kallax kast mooi gemaakt joh. Heel stijlvol! Het bedje voor de kat is echt onwijs schattig. Ik ben benieuwd waar je weekendje weg naartoe gaat. Londen misschien?
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Mijn ervaringen met een kat uit het asielMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.