Dutchies Diary: april 2017

by DutchieontheRoad
18 comments

April doet wat hij wil. Brrr…wat een koude maand. De maand is voorbij gevlogen dus het is weer tijd voor een maandoverzicht. In Dutchies Diary blik ik terug op afgelopen maand en natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken. Blikken jullie met mij terug op de maand april.

Dutchies Diary: april 2017

Ik publiceerde twaalf blogposts in april 🙂 . Het eerste weekend van april bezocht ik Harry Potter: The Exhibition. Wat een leuke tentoonstelling en zeker de moeite waard. In april kwamen ook eindelijk de reuzenpanda’s naar Nederland. Je moet echt onder een steen hebben geleefd als je dat nieuws hebt gemist. Ik schreef een blogpost over deze twee enorme ‘knuffelberen’. In de tag: Top 5 gemiste highlights vertelde ik jullie welke vijf highlights ik gemist heb in de afgelopen jaren. Een aantal jaar geleden bezocht ik het plaatsje St. Lucia in Zuid-Afrika. Omdat je hier ontzettend leuke dingen in de omgeving kunt ondernemen, schreef ik een artikel wat er allemaal te doen is. Eind april ging de meivakantie van start en zoals ieder jaar, is het weer niet om over naar huis te schrijven 😉 . Gelukkig deelde ik een aantal uitjes in Nederland die ook heel geschikt zijn bij slecht weer. Het was al een tijd geleden dat ik een DIY met jullie deelde. Ik maakte een multifunctionele, eenvoudige en low-budget Travel Jar. Ik maakte in samenwerking met Verrassende Vietnam een erg mooie Infographic over Vietnam. Hebben jullie deze al gezien? Zeker even een kijkje nemen. Natuurlijk werden er ook de nodige PhotoFridays gedeeld en de foto van Jack Sparrow op een kameel was toch wel de meest gelezen PhotoFriday, maar mijn persoonlijke favoriet is de foto van de prachtige zonsondergang in de Okavango Delta.

Persoonlijk

April was een drukke, maar ook erg leuke maand. Ik bezocht Harry Potter: The Exhibition en ging naar Beauty and the Beast. Aanrader! Uiteraard werden er weer de nodige proeverijen verorberd want trouwe lezers weten inmiddels wel dat ik een echte lekkerbek ben 😉 . Ook genoot ik van twee extra vrije dagen…altijd fijn.

Omdat er een nieuw nichtje op komst is (yep…het is een meisje) en mijn logeerkamer gedateerd is, begon ik met een grote make-over. Ach jaar geleden schilderde ik Peter Pan en Tinkerbell op de logeerkamer van mijn petekinderen (hoe verwend kun je zijn dat je een eigen logeerkamer hebt bij je peettante), maar inmiddels worden de kinderen bijna twaalf. Dan is Peter Pan natuurlijk niet cool meer 😉 . Omdat het een logeerkamer voor drie kinderen wordt, moeten er de nodige aanpassingen gedaan worden. Eerst moest ik de muurschilderingen zien te verbergen. Tinkerbell is een koppige dame want ze had een schuurbeurt, een primer en twee lagen verf nodig voordat ze het opgaf. Inmiddels staan er twee kamers op zijn kop. Pfff…waar begin ik toch weer aan, haha.

Dutchies Diary april

Dutchies Diary april

Dutchies Diary april

Koningsdag bracht ik door in Nieuwegein want het zoontje van een vriendin werd 1 jaar. Het weer was niet om over naar huis te schrijven dus ik zat daar meer dan prima met een lekker stuk gebak 🙂 .

Vorige maand had ik een stoere zwangerschapsshoot op Strijp-S. De foto’s zijn inmiddels geleverd en wat zijn ze mooi geworden. Inmiddels is er een heel mooi meisje geboren die ik binnenkort mag gaan fotograferen. Super leuk!

Dutchies Diary april

Happy Moments

 • Ik bezocht Harry Potter: The Exhibition 
 • Ook ging ik naar Beauty and the Beast. Leuk, leuk, leuk!
 • Met de paasdagen ging ik gezellig gourmetten en brunchen met familie. Love food . Ik maakte trouwens croissants met Nutella en banaan. Ohhh…mijn broer en zwangere schoonzus gingen uit hun dak. Die mag ik vaker maken.
 • Ik ontdekte een nieuwe lunchroom in het centrum van Eindhoven: The Happiness Kitchen. Wat een aanrader. Heerlijk vegetarisch en veganistisch eten. Yum. Ze hebben trouwens ook een geweldig Instagram account.
 • Mede door deze lunchroom ontdekte ik courgetti. Wow, heerlijk! Afgelopen weekend maakte ik ook dit gerecht. Mmm..om je vingers bij af te likken.
 • Bij mij om de hoek kun je heerlijk lunchen bij een biologische boerderij en ze hadden er groente kroketten. Soms heb je zo’n zin in een lekkere kroket en deze ging er wel in. Omdat ik zelden een vegetarische kroket eet, bestelde ik er meteen twee. Als je het doet, doe het dan meteen goed 😉 .
 • Mijn foodprocessor bevalt prima en de eerste vegetarische burgers zijn al gemaakt.
 • Mijn maandelijkse bezoekersaantal stijgt nog steeds. Super leuk!
 • Ik ben mijn kasten opnieuw aan het organiseren. Normaliter vind ik opruimen niet zo leuk hoor, maar ik creëer zo wel extra ruimte en dat is dan wel weer prettig. Ook schafte ik een aantal leuke opbergdozen aan bij de Ikea.
 • Ik ging gezellig babyshoppen met mijn schoonzus en moeder. Wat een belachelijke hoeveelheid kinderwagens zijn er tegenwoordig 
 • Mijn muurschilderingen zijn bijna verwijderd, maar ik mag er binnenkort wel een gaan maken bij mijn broer en schoonzus. Kom maar op met de verf en penselen.
 • Na een hele lange pauze ging ik weer verder met de serie Homeland. Wat een goede serie is dat toch! Ook is er weer een nieuw seizoen van The Originals van start gegaan. Ik ben dol op die serie.

Dutchies Diary april

Happy Links

 • Elisa van liesvandewereld.nl is net terug van twee weken Japan en zij blikte alvast terug op deze te gekke reis.
 • Ik was vorig jaar in Thailand en bezocht vooral toeristische plekken. Yvonne ontdekte Thailand zonder toeristen.
 • Ik heb nog nooit een roadtrip gemaakt omdat een auto huren in je eentje niet mijn voorkeur heeft. Toch lijkt het mij geweldig om een roadtrip te maken. Marcella van marcellamolenaar.nl heeft al de nodige roadtrips gemaakt en geeft een aantal goede tips. Altijd handig.
 • Onze zuiderburen hebben hartstikke veel te bieden en toch ben ik niet verder gekomen dan Antwerpen en Brugge. Natasja van watzijzegt.nl nam een kijkje in Mechelen. Wat een verrassend leuke stad.
 • Vinden jullie wandelen ook zo fijn? Ik wel. Stopandstare.nl deelde meeste bijzondere wandelroutes ter wereld.

InstaSpam

Natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken. Jullie favoriete foto was deze onwijs groene foto uit Java.

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

Mei belooft een mooie maand te worden 🙂 . Ik ga weer lekker verder klussen in huis en ik ga eindelijk naar de Lion King! Zin in 🙂 . Ik ben benieuwd hoe jullie maand was.

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

18 comments

Shirley 1 mei 2017 - 07:57

Het klinkt als een productieve maand. Mijn april stond in het teken van werken en een aantal lange weekenden 🙂 Ik hoop dat we in mei wat mooier weer krijgen, waar we laatst al een voorproefje van kregen.
Shirley onlangs geplaatst…De dag dat mijn koffer de code van het cijferslot veranderdeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:06

Laten we hopen op een warme maand want dat hebben we wel verdiend 🙂

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 1 mei 2017 - 09:06

Klinkt als een leuke (en koude inderdaad haha) maand! Ik vind de eerste 2 foto’s van je Instaspam zo mooi kleurrijk!
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…HET MIDDELPUNT VAN DE HARZ: WERNIGERODEMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:07

Het was inderdaad een leuke maand, maar de temperatuur mag wel wat hoger 😉 .

Reply
Marcel 1 mei 2017 - 18:45

Drukke maand had je, maar vooral met leuke dingen. Mooie foto’s op IG, vooral de eerste vind ik prachtig! Veel klusplezier, geloof dat dat wel goed gaat komen 😉
Marcel onlangs geplaatst…De maand van yourtravelguideonlineMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 mei 2017 - 12:06

Dat klussen komt uiteindelijk wel goed, maar het zit helaas behoorlijk tegen. Duurt even, maar dan heb je ook wat 😉 .

Reply
Elisa 1 mei 2017 - 22:26

Toffe maand heb je gehad! Wat een prachtige muurschildering, gewoon zonde dat hij weg moest! Ik ging ook naar Harry Potter en Beauty and the Beast, echt te leuk 🙂 Volgend jaar komt trouwens the Lion King, daar kan ik echt nu al naar uit kijken haha.
Elisa onlangs geplaatst…Dit hield mij bezig in: April 2017My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 mei 2017 - 12:07

Ik had ook gelezen dat ze een film van de Lion King aan het maken zijn. Super leuk! Wil ik zeker naar toe 🙂

Reply
Jenny 2 mei 2017 - 10:27

Wat een gave muurschildering had je gemaakt! Echf zonde om weg te doen…

Ik ben benieuwd naar hoe het wordt.

Reply
DutchieontheRoad 9 mei 2017 - 12:08

Dat hoor ik vaker van die muurschildering, haha. Inderdaad zonde, maar na acht jaar heb je Tinkerbell echt wel gezien en de kinderen worden dit jaar twaalf. Niet cool meer 😉 .

Reply
Sanne 2 mei 2017 - 16:59

Een maand vol mooie dingen! Coole muurschildering, eigenlijk jammer dat hij weg gaat!

Reply
DutchieontheRoad 9 mei 2017 - 12:10

Inderdaad jammer, maar na acht jaar is het tijd voor iets anders. Mijn petekinderen worden dit jaar twaalf en dan is Tinkerbell echt niet cool meer. Het moet wel leuk blijven om te logeren 😉 .

Reply
Rowan 5 mei 2017 - 11:18

Het klinkt als een leuke maand! En wat een prachtige muurtekening zeg! Het is gewoon zonde om daaroverheen te moeten verven! 😉 Hoelang ben je daar ongeveer mee bezig geweest?
Rowan onlangs geplaatst…April | This made me smileMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 mei 2017 - 12:12

Het verven valt enigszins tegen 😉 . We hebben inmiddels de muurschildering moeten schuren en daaroverheen zit een primer en drie lagen verf…en dan nog zie je op sommige plekken de contouren van de muurschildering. Ik had niet verwacht dat het zoveel werk zou zijn. Duurt even, maar dan heb je ook wat. Een muur wordt behangen met sterrenbehang 🙂 .

Reply
anto 5 mei 2017 - 12:43

Ik zit je blog te lezen rond lunchtijd en krijg er acuut honger van … snel naar de supermarkt voor een broodje dus want mijn koelkast is nagenoeg leeg … fijn wkd!

Reply
Eva 9 mei 2017 - 10:07

April klinkt als een goede maand – op een eigenwijze Tinkerbel na – op naar een mooie meimaand!
Eva onlangs geplaatst…Maleisië | Orang Belanda, op zoek naar de Nederlander in BorneoMy Profile

Reply
Marcella 12 mei 2017 - 15:01

Bedankt voor het linkje! Ooit een roadtrip maken hoor, is zo gaaf! Je bent lekker bezig geweest afgelopen maand. Al vind ik het wel jammer van die prachtige muurschilderingen. Wat heb je die gaaf gemaakt!
Marcella onlangs geplaatst…Winactie – Ik geef 2x een toffe Cube Click Clock weg!My Profile

Reply
Aniek 12 mei 2017 - 22:41

Ah leuk. Harry Potter wil ik nog steeds bezoeken. En dan te bedenken dat ik een paar honderd meter van de expo af woon…. moet echt eens gaan.
Aniek onlangs geplaatst…Zonsopkomst boven Masada, Ein Gedi en drijven in de Dode ZeeMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.