Dutchie gaat weer on the road…

by DutchieontheRoad
17 comments

De kogel is door de kerk! Dutchie gaat weer on the road. Een aantal weken geleden liet ik op Facebook al wat doorschemeren over eventuele opties. De meningen waren zeer duidelijk. India en Nepal sprongen er met kop en schouders bovenuit. Maar ja, India en Nepal tijdens de moesson blijkt toch niet heel praktisch te zijn ontdekte ik na enige navraag. Nepal en India worden dus voorlopig uitgesteld. Interrailen door Oost-Europa was ook nog een optie. Het leek me wel gaaf om van Amsterdam naar Istanbul te reizen per trein. Helaas verwacht ik dan wel moeilijker contact te kunnen leggen met andere reizigers aangezien ik nog voor de zomervakantie vertrek en de meeste mensen toch interrailen in juli/augustus. Die optie viel eigenlijk al vrij snel af.
Japan kwam ook nog om de hoek kijken. Een hele gave bestemming die al lang heeeel hoog mijn wishlist staat. Na enig onderzoek bleek dat het regenseizoen in juni start en dat het dan drie weken flink kan regenen. Ook niet bepaald handig dus daar ging Japan…verdorie. IJsland dan? Zoals jullie de afgelopen weken hebben kunnen lezen heeft IJsland mijn hart gestolen en wil ik nog heel graag een keer terug. Misschien dan toch maar een auto huren en in mijn eentje door IJsland touren? De kans op contact met eventuele reizigers is hier ook gering want er reizen niet veel mensen alleen door IJsland vanwege de hoge kosten. Een auto en accommodatie delen is toch wel zo praktisch en een stuk betaalbaarder. Ook IJsland viel af.

En de reis gaat naar…

Waar gaat de reis dan wel naar toe dit jaar? Ik wil graag naar een bestemming met natuur, cultuur en als het enigszins kan ook een beetje wildlife (love Afrika). Het moet betaalbaar zijn en het zou wel fijn zijn om eventueel contact te kunnen leggen met andere reizigers omdat ik helemaal in mijn uppie ga. THAILAND NATUURLIJK!!!


Ondanks dat ik al het nodige van de wereld heb gezien, ben ik verbazingwekkend genoeg nog nooit in Thailand geweest. Daarom stap ik over 4,5 week al op het vliegtuig naar Bangkok.
Onwijs spannend want het is al heel wat jaren geleden dat ik echt alleen heb gereisd en in Azië heb ik dat nog nooit gedaan. Meestal reisde ik met een avontuurlijke groepsreis, een vriendin, familie enz. maar dat ging dit jaar niet. Ik weet dat Thailand heel goed te doen is als vrouw alleen maar toch vind ik het erg spannend. Ik heb nu geen reismaatje of organisatie om op terug te vallen. Ik zal het in mijn eentje moeten uitzoeken. Daarentegen kan ik nu wel geheel mijn eigen ding doen. Ik hoef niet om 6.00 uur op te staan als ik daar geen zin in heb, ik hoef niet op een bepaald tijdstip terug bij de bus te zijn omdat we weer vertrekken, ik kan net zo lang blijven fotograferen als ik zelf wil, ik kan verblijven waar ik wil, ik kan eten waar ik wil en als ik ergens geen zin in heb, doe ik dat toch lekker niet. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb vele mooie groepsreizen gemaakt en ik vind het serieus vaak ideaal maar niet altijd. Daarom dit jaar eens wat anders. Misschien vind ik het wel vreselijk in mijn eentje en hobbel ik volgend jaar weer met een groepsreis mee, maar daar kom je alleen maar achter als je het probeert. Lonely Kelly met Lonely Planet dit jaar dus 😉 .

Wanneer, wat en hoe?

Thailand is natuurlijk een onwijs toeristisch land en dat besef ik me maar al te goed. Ik hoop toch nog wat minder bezochte plekjes te ontdekken want die zijn er zeker nog. Ik ben druk bezig met het bepalen van een eventuele route. Ik leg niet alles vast want ik wil enigszins flexibel kunnen zijn.
Half juni vlieg ik vanaf Amsterdam naar Bangkok via Dubai. Ik heb nog even overwogen om op de terugweg een lange stop over te maken maar besefte me al snel dat het dan juli is. Temperaturen van 50 graden Celsius liggen mij niet zo dus daarom vlieg ik maar meteen weer door. Ik heb Dubai immers toch al gezien.

Bangkok zal ik snel achter me laten want deze wereldstad bewaar ik tot het laatst. Met een binnenlandse vlucht zal ik verder reizen naar Sukhothai waar ik Sukhothai Historical Park wil bezoeken wat zeer de moeite waard blijkt te zijn. Deze tempels zijn veel minder bezocht dan het drukke Ayutthaya. Omdat Sukhothai minder goed bereikbaar is, slaan veel reizigers dit stukje Thailand over. Er is echter een klein vliegveld en daarom wil ik meteen vanaf Bangkok naar Sukhothai vliegen.
Vanaf Sukhothai zal ik mijn reis per bus of trein vervolgen naar het bekende Chiang Mai. Daar zal ik ongeveer vijf dagen verblijven want in Chiang Mai kun je je meer dan prima vermaken. Een bezoekje aan het Elephant Retirement Park staat op mijn wensenlijst, net zoals een kookworkshop, de bekende Flight of the Gibbon, een bezoekje aan Doi Suthep en misschien een trekking maar dat zal afhankelijk zijn van het weer. Het is meer dan genoeg te zien dus vijf dagen zal ik hier zeker nodig hebben.
Na Chiang Mai ligt de planning nog een beetje open. Ik twijfel of ik misschien nog via Bangkok naar Siem Reap (Cambodja) zal vliegen om de tempels van Angkor Wat te bezoeken. Misschien niet een hele logische route maar gezien het feit dat in Cambodja eigenlijk alleen deze immense tempels op mijn wishlist staan, toch het overwegen waard. Echter zal ik dan wel een deel van Zuid-Thailand moeten overslaan. Moeilijk…de keuze is reuze.
Een meer logische keuze is vanaf Chiang Mai vliegen naar Surat Thani waar ik graag het Khao Sok National Park zou willen bezoeken. Dit schijnt echt een van de hoogtepunten van Thailand te zijn en dit nationale park is blijkbaar minder toeristisch. Hier zou ik graag een tweedaagse jungletour willen doen…lijkt me echt geweldig!
Vanaf Khao Sok zou ik dan nog wat zuidelijker kunnen reizen naar Krabi/Ao Nang om daar wat dagtours te maken richting bijvoorbeeld Railay Beach. Vanwege mijn zeeziekte wil ik zo min mogelijk gebruik maken van boten wat niet makkelijk is in Zuid-Thailand. Koh Lanta spreekt me ook wel aan (tegenwoordig ook bereikbaar zonder boot 🙂 ) maar dat zal afhankelijk zijn van het weer. Ik ben geen snorkeltype dus als ik twee/drie dagen strand heb gezien, vind ik het wel prima. Vanaf het zuiden zal ik weer richting Bangkok reizen per vliegtuig of nachttrein. Afhankelijk van de tijd wil ik eventueel nog Kanchanaburi bezoeken en anders nog een aantal dagen in Bangkok verblijven. Er moet immers ook nog gewinkeld worden 😉 .

Vanaf Chiang Mai is het dus nog onduidelijk wat ik ga doen. Ik reis ook in het regenseizoen waardoor niet alle eilanden in het zuiden goed te bezoeken zijn. Dat is helaas iets waar ik rekening mee moet houden. De eilanden die wel prima te bezoeken zijn tijdens het regenseizoen zoals Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao trekken mij minder dus vandaar dat ik nog zoekende ben wat ik ga doen na Chiang Mai.

Hebben jullie tips voor Thailand? Wat mag ik absoluut niet missen en er zijn er toevallig nog enigszins onontdekte pareltjes in Thailand? Tips zijn welkom!

You may also like

17 comments

Marcella 18 mei 2016 - 13:10

Mooie plannen joh! Ik was 8 jaar geleden in Thailand met een groepsreis. Geen recente tips helaas. Kirsten van Travelaar heeft al best veel van Thailand gezien. Neem eens een kijkje op hun blog!

Reply
DutchieontheRoad 18 mei 2016 - 13:17

Ik was inderdaad al van plan om even een kijkje te nemen op hun blog want ik zie regelmatig leuke berichtjes voorbij komen op Facebook. De website tipsthailand.nl is ook ideaal en super uitgebreid…en anders hebben we de Lonely Planet nog 🙂 .

Reply
Rowan 18 mei 2016 - 19:30

Mooie plannen! En super stoer dat je helemaal alleen gaat! Ik kan niet wachten op de foto’s! Kan ik lekker meegenieten! 😉

Reply
DutchieontheRoad 19 mei 2016 - 20:18

Het zal wel even wennen zijn om helemaal alleen te gaan, maar dat komt wel goed. Ik kan nu in ieder geval lekker mijn eigen plan trekken en heeeeel veel fotograferen 😉 .

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 18 mei 2016 - 20:04

Gaaf!! Ik heb geen tips, maar kijk wel uit naar je avonturen! 😀

Reply
Inge 18 mei 2016 - 20:55

Treetops safari in het Khao Sok park is super! 1 nacht in boomhut en 2 op een hutje op het meer. Geweldig! Verder is koh lipe helemaal geweldig. Ga daar naar het Lipe beach resort. Fantastische plek met het mooiste steand van Lipe. In Bangkok natuurlijk met co van kessel fietsen. Rambuttri village is een tophotelletje om de hoek bij Kao San Road, en in een supergezellige straat , en zwembad!

Reply
DutchieontheRoad 19 mei 2016 - 20:20

Top Inge! Bedankt voor de tips! Treetops had ik inderdaad al van gehoord en dat ziet er inderdaad erg goed uit. Koh Lipe lijkt me echt paradijs op aarde maar ligt wel enigszins uit de route en is niet handig in het regenseizoen heb ik gelezen. Het lijkt me wel super dus zeker het overwegen waard. Uiteraard ga ik fietsen met Co 🙂 dat moet je gewoon gedaan hebben. Dat hotelletje ziet er goed uit…ik zet hem op het lijstje 🙂 .

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 22 mei 2016 - 15:11

Wat heerlijk!! Thailand is echt nog steeds – en ik heb al behoorlijk wat gezien in Azië – mijn favoriete land in Azië! Wij mogen in juli weer die kant op en ik kan niet wachten 😀 Jij gaat al snel zeg. Fijn! Heeel veel plezier alvast!

Reply
DutchieontheRoad 23 mei 2016 - 11:42

Ik ben erg benieuwd naar Thailand! Leuk dat jullie ook die kant weer opgaan. Ik ben er alleen de eerste week van juli nog en dan vlieg ik weer terug naar ons koude kikkerlandje.

Reply
Jenny - ikreis.net 22 mei 2016 - 21:40

Wat een heerlijke plannen! Zelf vind ik de omgeving van Chieng Rai erg leuk, maar veel reizigers gaan liever naar Pai voor een trekking.

Reply
DutchieontheRoad 23 mei 2016 - 11:45

Pai heb ik ook naar gekeken want dat lijkt me ook erg leuk. Helaas zijn die 762 bochten voor mij niet zo aantrekkelijk ivm bewegingsziekte. Dat is niet zo verstandig en dan moet ik ook nog een keer terug. Ik heb helaas zo mijn beperkingen waaronder deze…helaas pindakaas.

Reply
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl 26 mei 2016 - 10:23

Wow gaaf! Thailand is altijd een goed idee 🙂 Vooral in het noorden Pai niet overslaan. Het is zo’n heerlijk backpackersdorpje waar een hele chille sfeer hangt en je ook toffe trekkings kunt maken. Ook vanuit Chiang Mai trouwens. Het klopt inderdaad dat je 762 bochten omhoog moet 😉 De hele bus rook naar gember, iedereen was bang ziek te worden, maar helpt het voor jou niet als je pillen slikt? Ga ook lekker naar Koh Lanta, heerlijk relaxed en minder druk dan Koh Phi Phi en Phucket enzo. Have fun!!
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl onlangs geplaatst…Etosha National Park: het grootste nationale park van NamibiëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 27 mei 2016 - 19:10

Ik ben erg benieuwd naar Thailand 🙂 . Pai sla ik helaas toch over. Na 762 bochten kun je me echt afvoeren…medicijnen helpen bij mij niet goed. In Australië gebruikte ik een middeltje dat wel werkte maar dat verkopen ze hier niet. In Engeland verkopen ze het wel maar verzenden is zo belachelijk duur (40 euro voor een klein doosje medicatie!!) dat ik misschien verplicht een weekendje naar Londen moet 😉 . Koh Lanta houd ik nog in gedachte als ik tijd over heb 🙂 .

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 27 mei 2016 - 15:09

Ooohh wat heerlijk! Thailand! Ik ben vorig jaar 4 weken geweest en ben inderdaad naar Khao Sok geweest, vond het echt fantastisch om in zo’n hutje te slapen op het water. Ik ben ook vanaf Chiang Mai naar Pai gegaan, maar dan op de scooter, veel comfortabeler! En ik kan nog zoooveel meer dingen aanraden haha.
Mellisa – Grenzeloosreizen onlangs geplaatst…ROUTE / Reisroute 8 dagen Marokko met autoMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 27 mei 2016 - 19:12

Ik kijk echt heel erg uit naar Khao Sok en zag vanmiddag onwijs leuke jungle huisjes. Ik werd helemaal enthousiast dus ga maar eens kijken of ik dat kan boeken. Een tweedaagse jungletour inclusief hutje op het water staan ook op de planning 🙂 .

Reply
Carolien | Dream the World 27 mei 2016 - 15:45

Thailand was mijn eerste verre reis… zo’n 18 jaar geleden alweer (oeps)! Ik ging met een groepsreis. We hebben sukothai en chiang mai (trekking) ook gedaan, evenals River Kwai. We zijn ook naar Koh Chang geweest. Maar eerlijk gezegd is het allemaal te lang geleden om jou advies te geven. Misschien moet ik zelf weer eens gaan…maar ja, ben bang dat het nu zoveel toeristischer is dan toen (en toen was het al toeristisch). Veel plezier met voorbereiden! Wel spannend, helemaal alleen, ik heb dat ook nog nooit gedaan.
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Handig voor jou: checklist verre reizenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 27 mei 2016 - 19:15

Ik ben ook wel een beetje bang dat het te toeristisch is maar dat merk ik vanzelf wel. Ik ga daarom ook wel bewust naar Sukhothai en Khao Sok omdat het daar blijkbaar minder druk is. Ik vind het ook erg spannend om alleen te gaan. De ene dag ben ik super enthousiast en daags nadien vraag ik mezelf af waarom ik dit eigenlijk ga doen, haha. Heb ik wel vaker last van maar zodra ik onderweg ben, komt dat vast goed.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.