Ducthies Diary: augustus 2017

by DutchieontheRoad
11 comments

Er is weer een nieuwe maand aangebroken dus is het tijd voor een maandoverzicht. In Dutchies Diary blik ik terug op de vorige maand. Uiteraard mogen de Happy Links en en InstaSpam ook niet ontbreken 🙂 . Blikken jullie met mij terug op de maand augustus?

Dutchies Diary: minder artikelen…meer bezoekers!

In augustus publiceerde ik slechts acht artikelen. Dat is heel weinig voor mijn doen, maar vreemd genoeg wisten meer mensen mijn blog te vinden. Mijn bezoekersaantal is de laatste drie maanden verdubbeld en in augustus verwelkomde ik ruim vijfhonderd nieuwe bezoekers. Wow! Super leuk natuurlijk en ik ben er hartstikke blij mee. Het zomerrooster is mij zo goed bevallen dat ik besloten heb het voorlopig zo te laten. Ik heb op deze manier meer tijd om betere artikelen te schrijven, kan oude blogposts weer updaten en heb meer tijd voor Social Media. Hebben jullie nog tips of verbeteringen voor Dutchie on the Road. Ik ben benieuwd of jullie iets missen op Dutchie on the Road. Zo ja…hoor ik het uiteraard graag 🙂

Ducthies Diary augustus 2017Terugblik op de maand augustus

In augustus besteedde ik aandacht aan het mooie Sumatra. Ik schreef een blogpost over het relaxte Tobameer en Samosir. Hier wil je echt naar toe om een paar dagen te relaxen. Eén van mijn favoriete plekken in Sumatra is het plaatsje Bukittinggi. Zelden heb ik zo’n mooie omgeving gezien en er is hier zo veel te doen. In augustus kwam er slechts één PhotoFriday online, maar het was wel meteen een hele mooie 😉 . Ik schreef een artikel over het bijzondere Landschaftspark Duisburg-Nord, de ideale plek om te oefenen voor Urbexfotografie. Hebben jullie ook altijd grootse ideeën, maar komt er weinig van terecht? Ik maakte een lijst met dingen die je graag wilt, maar nooit doet. Herkenbaar?

Het stadje Oudtshoorn in Zuid-Afrika is vooral bekend om de vele struisvogelboerderijen. Die struisvogels vond ik eerlijk gezegd niet heel bijzonder, maar Oudtshoorn heeft nog één hele grote trekpleister waar je absoluut naar toe wilt. Mijn favoriete artikel in augustus was toch wel de City Guide: Hotspots in Eindhoven. Ik wilde al een tijdje mijn eigen stad in het zonnetje zetten en deze maand was het eindelijk zover. Geheel tegen verwachting in, werd dit artikel heel positief ontvangen. Zo leuk!

Ik vind persoonlijke artikelen altijd erg leuk om te lezen én te schrijven. Daarom maakte ik een lijst met 25 reisweetjes over mij. Nieuwsgierig? De maand augustus sloot ik af met een budgetartikel. Ik deelde een overzicht met goede en betaalbare accommodaties onder de € 25 in Thailand. Altijd handig 🙂

Reizen door SumatraPersoonlijk

De maand augustus bracht ik eigenlijk voornamelijk werkend door, haha. Ik combineer twee totaal verschillende banen en het was behoorlijk schakelen in de vakantieperiode, maar dat houdt het afwisselend en spannend. Persoonlijk vind ik de afwisseling erg fijn. September wordt een erg drukke maand, maar zodra mijn collega terug is, mag ik ook bijna op vakantie 🙂

Begin augustus bracht ik eindelijk een bezoekje aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Mijn conclusie: pandaberen zijn ook in Nederland erg lui. Persoonlijk had ik er iets meer van verwacht. Het was ontzettend druk en het was haast niet mogelijk om de pandaberen fatsoenlijk te zien/fotograferen. De vele Chinese bezoekers stonden pontificaal twintig minuten voor het raam en hadden geen erg in andere bezoekers. Even waande ik mijzelf weer in China, haha. Uiteindelijk hebben we wel een erg leuke dag gehad.

Baalde jullie ook zo van het weer? Jeetje. Ik wil eigenlijk niet klagen, maar ik had echt medelijden met de mensen die in Nederland op de camping stonden. Gelukkig werd het de laatste week beter en daarom gingen we meteen barbecueën en een ijsje mocht natuurlijk ook niet ontbreken 😉

Het laatste weekend van augustus volgde ik een onwijs leuke muzikale workshop. Ik leerde in 2,5 uur tijd ukelele spelen bij Uked. Ik heb altijd al een muziekinstrument willen leren bespelen en de ukelele is een laagdrempelig instrument. Zonder enige ervaring speelde ik na deze workshop al drie liedjes. Hoe cool is dat! Ik was zo enthousiast dat ik meteen een eigen ukelele gekocht heb en nu kan ik lekker thuis oefenen.

Dutchies Diary augustus 2017

Dutchies Diary augustus 2017Happy Moments

 • De muurschildering is eindelijk af. Mijn schoonzusje is half september uitgerekend en het bedje staat inmiddels gespreid. Ook heb ik nog een leuke verrassing voor mijn broer en schoonzus, maar dat blijft natuurlijk nog even een geheimpje 😉
 • Mijn nicht is inmiddels ook bevallen van haar zoontje. Gefeliciteerd en welkom in de familie lieve Storm!
 • Ik had spontaan zin in Italiaans ijs en reed daarom meteen naar de ijssalon.
 • In augustus had ik lekker twee vrije middagen en heb ik veel kunnen doen in huis. Af en toe is het zo heerlijk om veel dingen van je lijstje te kunnen schrappen.
 • Ook ging ik heerlijk lunchen in Oldtown Gourmet Market…een nieuwe eetgelegenheid in Eindhoven. Hier wil je echt naar toe.
 • Ik kocht twee onwijs leuke hoedjes. Jullie hebben geen idee hoe blij ik ben. Ik heb namelijk een erg groot hoofd (serieus) en vrouwenhoeden passen mij gewoon niet. In de uitverkoop zag ik twee leuke mannenhoeden en ze staan zo leuk. Ideaal voor de komende stedentrip.
 • Dat brengt mij weer op het volgende. We boekten eindelijk twee vliegtickets naar Berlijn. 30 september vlieg ik met mijn moeder naar Berlijn voor drie dagen. Zo’n zin in! Hebben jullie nog tips?
 • O ja, ik zag trouwens een ree in een weiland toen ik ‘s ochtends om 7.00 uur naar mijn werk reed. Zo bijzonder om deze dieren ‘s ochtends in de mist te zien staan.
 • Mijn broer en schoonzus wilde nog graag een zwangerschapsshoot dus gingen we op pad op de Strabrechtse Heide die nu overigens prachtig in bloei staat. Het viel overigens niet mee om een fotoshoot in te plannen want het heeft echt veel geregend de laatste tijd…pfff

Dutchies Diary augustus 2017

Dutchies Diary augustus 2017Happy Links

 • Diane van Stripe Away was de vorige maand in Zambia. Daar fietste ze in zes dagen maar liefst 600 kilometer (!!) voor Cycle for Plan. Diep respect voor Diane!!! You go girl!!
 • Bangkok is echt een walhalla voor liefhebbers van street food. Overal kun je de heerlijkste gerechten eten. Stéphanie van Expeditieaardbol.nl ging mee met een street food tour in Bangkok en deelt haar ervaringen.
 • IJsland is één van mijn favoriete bestemmingen, maar helaas ook één van de duurste. Esther van Lifelicious.nl schreef een blogpost met handige budgettips voor IJsland. Kijk…daar heb ik iets aan 🙂
 • Martin van Indenvreemde.nl deelt erg lekkere recepten. Laat ik nou dol zijn op eten en deze Turkse courgettekoekjes lijken mij erg lekker.
 • Londen is een geweldige stad en één van mijn favoriete steden. Milou van Explorista.nl is een echte kenner en verzamelde 16 goedkope hotels in het centrum van Londen.
nom nom nom tag
Dutchies Diary augustus 2017

InstaSpam

Jullie favoriete foto van de maand augustus was de foto van deze jonge en nieuwsgierige monnik. Verder waren de foto’s van Indonesië erg populair en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Mooi groen is niet lelijk 😉 .

Dutchies Diary augustus 2017

Dutchies Diary augustus 2017

Dutchies Diary augustus 2017

Dutchies Diary augustus 2017

Dutchies Diary augustus 2017

Hadden jullie ook een fijne maand?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

11 comments

Carolien 1 september 2017 - 08:05

Klinkt als een drukke werkmaand maar toch met leuke uitstapjes. Het bezoek aan de panda’s sla ik nog even over zo te horen. Misschien ga ik helemaal nietg dan blijft het bijzonder als ik ze on het ‘wild’ zie. Je maakt trouwens prachtige foto’s. Echt genieten ?
Carolien onlangs geplaatst…11x zien en doen in Zuid EngelandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 september 2017 - 20:04

Ik heb inderdaad een aantal leuke uitstapjes gemaakt 🙂 . De panda’s waren wel leuk hoor, maar ik heb ze natuurlijk al in China gezien en de eerste keer is het toch altijd indrukwekkender.

Reply
Marcel 1 september 2017 - 19:19

Een drukke maand heb je achter de rug, maar het einde is in zicht en dan lekker op reis. Wat een goede keuze is het geweest om minder blogs per week te publiceren. En fijn dat je bezoekersaantallen gestegen zijn. Gefeliciteerd! Ook nu heb ik weer van je prachtige foto’s genoten.
Marcel onlangs geplaatst…De maand van yourtravelguideonline: Augustus 2017My Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 september 2017 - 20:07

Het einde is inderdaad in zicht. Nog twee weken bikkelen en dan ga ik weer een normaal rooster draaien en over vier weken heb ik vakantie. De laatste week heb ik helaas weer minder bezoekers, maar ik ben dan ook amper actief op social media vanwege de drukke werkzaamheden op het werk. Nog eventjes en dan kan ik weer ‘mijn ding’ doen, haha.

Reply
Martin 1 september 2017 - 19:45

Wat leuk dat het zo goed met je blog en ook nog met een lagere frequentie! Ik was in 1995 in Bukittingi…prachtig gebied. Een van mijn favoriete plaatsen op Sumatra!

Leuk om te lezen dat je mijn recepten kan waarderen. De courgettekoekjes zijn echt heerlijk ? Deze week ook weer een heerlijk gerechtje….
Martin onlangs geplaatst…Hollandse zomerstamppot met rucola en Spaanse ChorizoMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:09

Bukittinggi is ook een van mijn favoriete plaatsen op Sumatra. Ik ben dol op koken en bakken dus recepten zijn altijd welkom 🙂

Reply
Marcella 1 september 2017 - 21:04

Wauw, de muurtekening is te gek geworden! Je bent met recht een kunstenares! Je nieuwe hoedje ziet er gaaf uit! En tof dat je met je moeder naar Berlijn gaat. Leuke stad!

Reply
Jessica 2 september 2017 - 08:22

De muurtekening is echt mooi geworden meid! En wat fijn dat je een paar nieuwe hoeden hebt kunnen vinden, kan me voorstellen dat dat best een opgave is. Alvast veel plezier met de voorpret voor Berlijn! 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Israël: tips om de Dode Zee + omgeving te bezoekenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:09

Thanks 🙂 Ik echt zo ontzettend veel zin in Berlijn. Nog even bikkelen en dan kan ik eindelijk weer op pad. De laatste loodjes wegen het zwaarst 😉

Reply
Niels 2 september 2017 - 09:04

De Oldtown Gourmet Market is zeker een aanrader. Waarschijnlijk gaan we er vanmiddag weer even eten. Mooie muurschildering is het geworden! Leuk dat je bezoekersaantallen stijgen, ondanks dat je minder post. Dat gebeurd bij mij ook. Beetje raar eigenlijk maar wel leuk om te zien! Veel plezier in Berlijn. Geniet ervan.
Niels onlangs geplaatst…Foto van de Week #92: Zicht op de oude stad van KoblenzMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:11

Leuk dat jullie er gisteren geweest zijn. Ik zat gisteren bij de Happiness Café, ook een aanrader.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.