DIY: weckpotten handletteren + gratis printable

by DutchieontheRoad
10 comments

Jaaa…eindelijk weer een nieuwe DIY. De laatste weken zit ik weer in een enorme creatieve flow dus hier is er weer eentje 🙂 Met kerst kreeg ik een onwijs leuk bakkersrek cadeau van mijn ouders waar ik erg blij mee ben. Deze stond al tijden op mijn verlanglijst en ik wist ook al wat ik er mee wilde doen. Het duurde even, maar goed werk heeft tijd nodig. Ik ging weer aan de slag met handletteren en versierde een aantal leuke weckpotten. Deze staan inmiddels in mijn keuken te pronken.

Kruidenrek & weckpotten handletteren

Ik wist al maanden dat ik een kruidenrek wilde maken. Ook wilde ik graag een aantal weckpotten met pasta, rijst, noodles en dergelijke want dat zijn producten die ik wekelijks gebruik. Ik ben dol op koken en probeer graag de nodige wereldse recepten uit. Hoe leuk is het als je diverse producten leuk kunt presenteren in je keuken. Ik zou geen Kelly heten als ik die weckpotten niet een beetje zou pimpen, haha.

Tijdens mijn laatste poging om een weckpot te handletteren, viel het mij op dat het lastig was om brede letters te maken. Ik had niet het juiste materiaal dus ging op onderzoek uit. Al snel ontdekte ik het merk Posca. Niet goedkoop, maar deze stiften zouden de oplossing zijn. Ik besloot een poging te wagen en bestelde een zwarte Posca stift en ik kon het niet laten ook een witte chalkstift aan te schaffen. Deze ga ik binnenkort even testen op schoolbordverf. De Posca bleek een schot in de roos te zijn. Met onderstaande materialen maak je in een mum van tijd je eigen weckpotten.

Weckpotten handletteren
Weckpotten handletteren

Wat heb je nodig?

  • Weckpotten (Action, Xenos, Ikea)
  • Papier
  • Plakband
  • Zwarte en/of witte stift van het merk Posca (ik gebruikte eerder een watervaste Edding stift en dit werkte minder prettig vond ik persoonlijk)

Hoe ga je te werk?

  • Ga op zoek naar inspiratie op Pinterest. Bekijk diverse lettertypes, frames en dergelijke en kijk wat jou aanspreekt. Neem vooral eens een kijkje op mijn bord Handlettering.
  • Maak een proefkaartje. Ga niet als een kip zonder kop op een weckpot schrijven want dat valt altijd tegen. Ik heb eerst kaartjes gemaakt met de juiste afmeting en ben daar op gaan tekenen/schrijven. Schrijf een tekst naar keuze op het kaartje en maak desgewenst ook een frame. Ben je geen tekenheld? No worries. Oefening baart kunst, maar je kunt natuurlijk ook in Word een tekst typen en deze vervolgens uitknippen.
  • Tevreden? Plak het kaartje aan de binnenkant van de weckpot.
  • Trek met een zwarte stift de tekst over. De Posca stift droogt erg snel dus je hoeft niet bang te zijn dat je vlekken krijgt.
  • Klaar? Verwijder het kaartje uit de weckpot en vullen maar 🙂

Weckpotten handlettteren

Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Ben je enthousiast en wil je zelf aan de slag? Voor de liefhebbers heb ik een Free Printable met twee teksten. Have fun 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*In dit blog vinden jullie een link naar een webshop. Dit betreft geen samenwerking, maar gaat puur om een webshop en merk stift waar ik enthousiast over ben en graag met jullie wil delen.

You may also like

10 comments

Daphne de Vries 26 maart 2018 - 10:36

Wat een super leuke DIY! Ik wil ook dit soort printables, hoe leuk! Heb er nu (in Australie) niets aan, maar ik ga het onthouden voor als ik weer terug ben!

Reply
DutchieontheRoad 27 maart 2018 - 19:15

Kun je meteen een weckpot voor Vegemite maken 😉

Reply
Lizzie | Globalizious 26 maart 2018 - 17:47

Ahh wat is dit leuk!! Ik vind dat soort dingen er altijd zo superleuk uitzien, maar zelf kan ik t nooit zo moooi maken. Misschien ga ik het wel een keer proberen. Zie t al voor me al die potten op n rijtje. Word je we echt vrolijk van!

Reply
DutchieontheRoad 27 maart 2018 - 19:17

Ik word ook erg vrolijk als ik iedere ochtend die potten op een rijtje zie staan. Ziet er echt heel erg leuk uit in mijn keuken 🙂 Gewoon eens proberen. Wie niet waagt, wie niet wint 🙂

Reply
Keforma 28 maart 2018 - 12:40

u do not have to install it at all if u do not want to but if u use it for the same computers it is best to download it it is not as fast if u use the web client it is a vary cool sit/program FOR A Longer tutorial go to youtube.com/watch?v=B3dyNcXZVlM i seen this and 30min later i was on both my computers with one mouse and one keybord (i moved a 19GB file in 1 hour not fast but u can do it from any computer and u can use a PC to control a MAC and divices

Reply
Gabriëlle 29 maart 2018 - 12:28

Super leuk, ik ben echt niet creatief maar dit moet mij nog wel lukken. Wij hebben alleen dichte kastjes, dus dan vind ik het zonde dat je die mooie potten niet ziet.
Gabriëlle onlangs geplaatst…Kom tot rust in Landal Miggelenberg op de VeluweMy Profile

Reply
Rowan 29 maart 2018 - 16:46

Wauw, wat mooi zeg! Echt knap! Ik kan nog steeds niet heel erg mooi handletteren, ik moet echt meer oefenen.

Reply
Lotte 3 april 2018 - 19:24

Ik ben echt heel slecht met handletteren, maar misschien dat het met je printables wel moet lukken. 😉 Al gaan die potten nog even de kast in (haha) want ik kan pas over een ruim jaar de keuken van onze nieuwe huis gaan inrichten. Tijd genoeg om te oefenen dus. 😉
Lotte onlangs geplaatst…Oh dierbaar België: het Hallerbos in bloeiMy Profile

Reply
Kirsten 2 augustus 2018 - 12:17

Hoihoi, mag ik vragen waar je dat leuke rek hebt gekocht waar de weckpotten op staan?

Groetjes Kirsten

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2018 - 16:13

Vorig jaar gekocht bij de Blokker, maar ik heb ze ook wel eens gezien bij de Actio, Xenos en Kwantum 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.