DIY Travel: Creatief met vakantiefoto’s

by DutchieontheRoad
13 comments

Ik ben een echte createa…oftewel…creakelly. Ik was dan ook als een kind zo blij toen ik laatst een leuke DIY zag. Ik had dit idee al eerder gezien op mijn geliefde Pinterest en maar nu ging ik toch overstag. Het regende buiten en had even zin om iets creatiefs te maken. Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn met vakantiefoto’s en vandaag laat ik zien hoe je deze leuke letters zelf maakt.

Creatief met vakantiefoto’s: Wat heb je nodig voor deze DIY?

Om deze letters te maken heb je natuurlijk een paar hobbyspullen nodig en foto’s of afbeeldingen uit tijdschriften. Even heb ik getwijfeld om afbeeldingen uit tijdschriften te gebruiken, maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen vakantiefoto’s te gebruiken. Omdat ik natuurlijk in een reisthema wilde werken, heb ik ook nog een landkaart overwogen maar het zijn uiteindelijk toch foto’s geworden.

Mijn foto’s liet ik afdrukken op formaat 15×20. Let wel op dat je staande foto’s kiest. De foto’s pasten helaas niet helemaal op de letters R, A en V maar met een beetje creativiteit, kom je een heel eind. Ik heb bij deze drie letters, restjes van de foto’s in de hoekjes geplakt. Je kunt natuurlijk ook grotere foto’s bestellen maar dan ga je meteen richting 20×30. Dat is een keus die je zelf even moet maken.

Dit heb je verder nodig:
– Kartonnen 3D letters (Xenos € 1,99)
– Hobbylijm
– Schaar
– Verf
– Kwast

Hoe ga je te werk?

Stap 1

Bestel de foto’s die je op de 3D letters wil plakken. Ik had voor de zekerheid extra foto’s besteld zodat ik even kon kijken welke foto’s het beste uitkwamen. Let wel op dat je staande foto’s bestelt want anders gaat het zeker niet passen. Het is dus even zoeken want net zoals de meeste mensen, heb ik meer liggende dan staande foto’s.

WP_20160128_005travel
Stap 2

Je kunt de letters uiteraard aan alle kanten beplakken maar omdat ik de letters mijn slaapkamer wil hangen, en een zwart bed heb, ga ik de letters zwart verven. Je kunt de letters zwart spuiten maar aangezien ik toch nog zwarte verf heb liggen, maak ik het mezelf makkelijk. Ik verf ze lekker zwart. Laat ze even goed drogen want je wilt niet dat ze afgeven op je mooie foto’s.

DIY Travel
Stap 3

Als de letters droog zijn, kun je bepalen welke foto’s je nou echt gaat gebruiken. Ik heb zelf eerst mallen gemaakt van de letters. Ik heb de letters op stevig papier gelegd, deze omgetrokken met potlood en uitgeknipt. Waarom heb ik eerst mallen gemaakt? Omdat ik deze mallen op de foto’s kan leggen om te bepalen welke foto’s het beste uitkomen op welke letter. Dat is even extra werk maar het leverde wel een mooier resultaat op. Ik koos namelijk voor sommige letters een andere foto omdat dit mooier uit bleek te komen.

Stap 4

Trek de mallen over op de foto’s en knip of snijd ze uit met een mesje.

Stap 5

Smeer de kartonnen letters in met lijm en verdeel de lijm goed. Zorg dat de lijm ook goed in de hoekjes zit. Gebruik transparante lijm want je wilt niet dat er witte lijmresten onder je foto’s vandaan komen. Dat is zonde van al je werk.

Stap 6

Leg de uitgeknipte foto’s op de 3D letters en druk de foto’s zachtjes aan. Omdat ik drie grotere letters had, moest ik enkele hoekjes opvullen. Ik had bewust de restjes van de foto’s nog bewaard zodat ik de hoekjes kon opvullen met bijpassende restjes. Als je dit goed op elkaar laat aansluiten, zie je er op een afstandje niets van. Wil je dit niet, zal je een groter formaat foto moeten bestellen. Laat de letters even drogen en ze zijn klaar.

creatief met vakantiefoto's

Stap 7

Je kunt de letters mooi op een kast of vensterbank zetten of ergens ophangen. Ik had al een muur in gedachte op mijn slaapkamer en bevestigde de letters met dubbelzijdig plakband. Omdat ik geen zin had om zes gaten in de muur te boren en de letters niet zwaar zijn, was dubbelzijdig plakband een prima oplossing.

creatief met vakantiefoto's

Ik ben erg tevreden met het resultaat en het is een superleuke manier om creatief bezig te zijn met vakantiefoto’s! De 3D letters komen erg goed tot hun recht op mijn kleurrijke slaapkamer. Hebben jullie nog leuke DIY’s?

Wat vinden jullie van mijn DIY?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

13 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 3 februari 2016 - 13:33

Leuk idee zeg, creatief! 😀

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 3 februari 2016 - 20:15

Dank je Narelle 🙂

Reply
Marieke 3 februari 2016 - 23:07

Super leuk idee! En erg mooi gemaakt!!!

Reply
DutchieontheRoad 10 februari 2016 - 16:36

Thnx Marieke 🙂

Reply
Rowan 4 februari 2016 - 20:51

Wat een leuk idee! Heel creatief en staat hartstikke leuk!

Reply
DutchieontheRoad 10 februari 2016 - 16:37

Dank je Rowan! Het staat inderdaad erg leuk en ben er ook erg blij mee. Heb al veel positieve reacties gehad.

Reply
Jessica 8 februari 2016 - 23:49

Dit ziet er erg tof uit Kelly! Ook leuk als cadeau voor iemand die reisverslaafd is! 🙂

Reply
DutchieontheRoad 10 februari 2016 - 16:35

Dank je Jessica! Is inderdaad een leuk cadeau om te geven 🙂

Reply
Sander 9 februari 2016 - 22:50

Wij hebben er één aan de muur hangen maar dan met een wereldkaart i.p.v. foto’s. Is ook echt heel leuk. Zo met foto’s is het ook prachtig!

Reply
DutchieontheRoad 10 februari 2016 - 16:38

Ik heb ook gedacht aan een wereldkaart maar uiteindelijk toch voor foto’s gekozen. Heb ook al zelfgemaakte onderzetters met een wereldkaart dus deze keer voor iets anders gekozen 🙂

Reply
Demi 31 januari 2018 - 12:35

Wat creatief zeg! Super leuk gedaan 🙂 Slim ook om de letters van te voren zwart te verven. Geeft de letters een mooie afgewerkte uitstraling.

Reply
Patricia de Vos 31 januari 2018 - 12:47

Leuk Kelly

Ga ik ook proberen

Patricia

Reply
Ann 3 februari 2018 - 12:33

Heel inspirerend! Leuk gedaan!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.