DIY: Travel Bullet Journal

by DutchieontheRoad
14 comments

Jaaaa…er is weer een nieuwe DIY online. Dat is lang geleden! Ik heb al een tijdje een nieuwe hobby (wanneer heb ik geen nieuwe hobby 😉 ) en op InstaStories hebben sommigen misschien al een sneak preview voorbij zien komen. Een paar maanden geleden schafte ik een Bullet Journal aan en dat is toch wel erg leuk. Ik zou Kelly niet zijn als ik een Travel Bullet Journal zou maken. Kijken jullie mee in mijn Bullet Journal?

Travel Bullet Journal/ BuJo

Toen ik maanden geleden voor het eerst BuJo voorbij zag komen, had ik geen flauw idee wat het betekende. Buwattes?? BuJo is gewoon een afkorting voor een Bullet Journal. Op Facebook zag ik prachtige pagina’s voorbij komen, maar mijn gedachte was “weer een nieuwe hype”  Na het handletteren ging Nederland massaal aan de Bullet Journal. Ik zag het eerlijk gezegd niet zo zitten…te tijdrovend.

Na een tijdje was ik toch wel nieuwsgierig en kocht ik mijn allereerste Bullet Journal voor slechts een paar euro bij de Action. Ach…voor die prijs. Waarom niet? Eenmaal, andermaal…verkocht. Kelly was de Sjaak. Weer een nieuwe hobby 

Maar goed, wat is het eigenlijk? Een Bullet Journal is een agenda die je zelf maakt en aanvult met wat je maar wilt. Denk aan to-dolijstjes (ben ik dol op!!), tekeningen, quotes, verjaardagskalender en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Het is immers jouw Bullet Journal. Deze manier van vastleggen, geeft veel mensen een stukje rust. Je bent creatief bezig met je eigen dagelijkse werkzaamheden, to-dolijstjes en afspraken.  Let wel op: het kan erg verslavend zijn dus het woord ‘rust’ is misschien relatief 😉

Travel Bullet JournalMijn Bullet Journal

Mijn Bullet Journal is eigenlijk nog erg leeg, maar dat heeft vooral met tijdgebrek te maken. Sommige mensen maken complete maandoverzichten en weekoverzichten, maar dat bleek niet helemaal mijn ding te zijn. Inderdaad erg tijdrovend. Dat hoeft ook helemaal niet. Ga aan de slag in je Bullet Journal wanneer jij daar zin in hebt en wanneer je inspiratie hebt.

Ik ben dol op lijstjes dus ik begon mijn Bullet Journal met een bucketlist en een leuke Travel Quote. Zeg nou zelf, wie is niet dol op Travel Quotes. Hoe leuk om deze in je zelfgemaakte ‘agenda’ te hebben. Toen Edinburgh om de hoek kwam kijken, wilde ik graag iets met deze stedentrip doen. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn Bullet Journal werd dus al snel een Travel Bullet Journal.

Travel Bullet Journal

Travel Bullet JournalIk kan toch niet tekenen???!!!

Ja maar Kelly…ik kan helemaal niet tekenen!!! Dat hoeft ook helemaal niet! Laat de tekeningen gewoon achterwege als je dat niet wilt of smokkel gewoon een beetje  Wegens tijdgebrek deed ik dat ook. Ik kan heel goed tekenen, maar had eerlijk gezegd niet zo’n zin (en tijd) om ingewikkelde tekeningen te maken. Gelukkig heb ik thuis een lichtbak…ideaal! Ik zocht daarom een aantal leuke plaatjes op internet, printte deze uit en trok vervolgens de grote lijnen over met mijn lichtbak (kan ook makkelijk op een raam). De details tekenende ik vervolgens wel met de hand. Vind je dit toch te gecompliceerd? Print plaatjes uit van internet en plak deze op in je BuJo. Kind kan de was doen.

Een Bullet Journal hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Plak leuke foto’s of plaatjes uit tijdschriften in je Bullet Journal, schrijf leuke quotes op van je kinderen, houd bij hoeveel water je op een dag drinkt, hoe vaak je sport, wat je eet, nieuwe restaurants, welke boeken je allemaal gelezen hebt…het kan allemaal. Je hoeft echt geen creatief talent te zijn om een Bullet Journal te maken. Het is gewoon lekker ontspannend en helpt je om alle gedachtes op een rijtje te zetten.

Travel bullet Journal

Travel Bullet Journal

Travel Bullet JournalWat heb je allemaal nodig?

Zie je het helemaal zitten? Nou…dat snap ik heel goed. Wat heb je eigenlijk nodig om een Bullet Journal te maken? Gelukkig niet heel veel dus je kunt al snel aan de slag.

  • Een Bullet Journal (goh…inkoppertje). Ik kocht mijn Bullet Journal voor een paar euro bij de Action, maar ook Kruidvat, Xenos en Hema hebben regelmatig BuJo’s voor een klein prijsje.
  • Potlood, gum, liniaal
  • Fineliners

Met bovenstaande heb je eigenlijk al voldoende materiaal om te starten met je Bullet Journal. Je kunt dit uiteraard uitbreiden met gekleurde stiften, markers, washi tape, stempels en ga zo maar door.

Travel Bullet JournalTips voor beginners

  • Kies voor een Bullet Journal met puntjes. Dit heb ik ook en werkt echt ideaal. Door de puntjes kun je namelijk zelf de lijnen bepalen.
  • Start met potlood en zodra je tevreden bent, trek je de lijnen over met een fineliner en gum je de potloodlijnen uit.
  • Wil je maandoverzichten en weekoverzichten maken, werk dan met een index. Dit houdt het overzichtelijk. Ik heb voorin mijn Bullet Journal ook een aantal pagina’s vrij gehouden voor een index die ik kan aanvullen.
  • Een legenda kan ook makkelijk zijn want zo kun je de verschillende lijsten van elkaar onderscheiden.
  • Gebruik stiften en fineliners op waterbasis. Stiften en fineliners op alcoholbasis drukken vaak door. Ik heb veel stiften van de Action en deze zijn helaas onbruikbaar in mijn Bullet Journal.
  • Houdt het lekker simpels als je net begint. Maak het jezelf niet te moeilijk want dan geef je het al snel op. Het moet wel leuk zijn.

Inspiratie

Er zijn echt ontelbare voorbeelden te vinden die je als inspiratie kunt gebruiken. Neem vooral een kijkje op mijn Pinterest. Daar heb ik al de nodige inspiratie verzameld 🙂 Ook op You Tube zijn talloze filmpjes te vinden die makkelijk te volgen zijn. Op Facebook  en Instagram zijn er verschillende groepen waar je dagelijks prachtige voorbeelden voorbij ziet komen. Ideaal! Schrik niet van die mooie voorbeelden. Als je geen creatief wonder bent, kunnen dergelijk voorbeelden afschrikken. Who cares! Lijkt het je leuk om een Bullet Journal te maken, start gewoon. Het is jouw BuJo..zolang jij er maar plezier in hebt!

Wat vinden jullie van mijn Travel Bullet Journal en zien jullie een dergelijke agenda wel zitten?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

14 comments

Sanne 20 augustus 2018 - 18:41

I love it. En jee, wat kan jij goed tekenen! Het lijkt wel een echte print, mooi. Ik ben in de weer met stickers om mijn agenda wat op te leuken. Lekker creabea. Wie weet waag ik me ook nog weleens aan het tekenen. 🙂

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:21

Dank je Sanne 🙂 Stickers zijn ook leuk om je agenda mee te versieren. Gewoon eens beginnen met tekenen. Oefening baart kunst…echt waar. Mijn ‘kleine’ broertje wilde vroeger op de middelbare school mijn tekeningen gebruiken, maar daar trapte ik uiteraard niet in 😉 Uiteindelijk ging hij toch zelf aan de slag en hij maakte op een gegeven moment écht leuke tekeningen…en hij kon echt niet tekenen. Je moet er alleen aan beginnen en geduld hebben.

Reply
Judith 21 augustus 2018 - 07:53

Ik ben er een tijdje geleden ook mee begonnen. Het werkt heel verslavend. Nou bezig met een travel bullet journal voor Canada & Cuba. Zo leuk om te doen maar inderdaad heel veel werk. Het wordt tevens een reisdagboek dus straks heb ik een heel mooi naslagwerk als het goed is 🙂
Judith onlangs geplaatst…Mountainbiken in Doi Suthep National Park, Chiang MaiMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:16

Ik dacht jouw werk inderdaad een keer gezien te hebben in een Facebook groep. Leuk dat jij ook een Bullet Journal bijhoudt. Het werkt inderdaad verslavend, haha.

Reply
Linda | travellersoftheworld 21 augustus 2018 - 23:16

Je bullet journal ziet er geweldig uit! Ik heb een blanco boekje waarin ik lekker teken en schrijf. Ik heb er vooral quotes in met disney tekeningen etc, maar houd ook de groei van mijn blog erin bij. Verder wil ik er ook iets meer met reizen mee doen. Echt goed kan ik niet tekenen, maar toch teken ik alles zelf en ik merk langzaam toch verbetering. Elke maand maak ik ook een herinneringen pagina, maar ik wil niet dat het een soort verplichting wordt om elke week eraan te zitten omdat je anders achter loopt.
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…10 dingen die wij zijn kwijt geraakt op reisMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:10

Ik maakte vroeger op de middelbare school altijd Disney tekeningen zodra ik klaar was met mijn werk. Ben overigens nog steeds gek op Disney maar heb al even geen Disney tekening meer gemaakt. Als je veel oefent, ga je dat inderdaad zien. Ik zie mijn Bullet Journal ook niet als een verplichting…het moet wel leuk blijven.

Reply
Laura 23 augustus 2018 - 16:34

Wat ziet dit er mooi uit en wat kun je goed tekenen! Ik heb zelf geen bullet journal maar een Mascha Planner waar ik super blij mee ben. Het is een beetje hetzelfde idee, maar dan is een gedeelte al vooraf ingevuld waardoor je wel een aantal dingetjes zelf kunt neerzetten. Het geeft mij gek genoeg ook heel veel rust.
Laura onlangs geplaatst…Wat willen we nog in Nederland ontdekken?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:09

Gek toch dat we van lijstjes maken zo rustig worden, haha. Zegt iets over ons leven van tegenwoordig.

Reply
Aniek 23 augustus 2018 - 19:49

Ziet er gaaf uit! Ik heb ook een bullet journal, maar wegens tijdgebrek is dat meer een to-do boekje met aantekeningen geworden 😉
Aniek onlangs geplaatst…Grodkällan: het mooiste meer van ZwedenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:08

Hij wordt in ieder geval gebruikt 😉 Ik heb ook weinig tijd om in mijn Bullet Journal te werken. Heerlijk wanneer de blaadjes weer van de bomen gaan vallen.

Reply
sanne 23 augustus 2018 - 20:42

Ziet er leuk uit. Ik heb alle spullen ook in huis. Handletteren doe ik wel regelmatig, heb ook meerdere workshops gedaan, ook met handletteren. Maar je moet veel oefenen! De lichtbak is zeker een ideale aankoop.

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:07

Die lichtbak is inderdaad ideaal! Heeft een vader van een oude schoolvriendin ooit voor mij gemaakt. Ding is inmiddels 22 jaar oud maar hij doet het nog steeds, haha. Ik wil ook nog een keer een workshop volgen, ben dol op creatieve workshops.

Reply
Michal 29 augustus 2018 - 21:52

Wat een leuk Travel Bullet Journal heb je gemaakt. Echt mooi. Ik zou willen dat ik het kon, maar ik kan niet eens zo netjes schrijven ;-). Ik heb laatst idd ook zo’n BuJo met puntjes bij het Kruidvat gekocht voor een paar euro, maar ben er nog niet in begonnen. Omdat ik er de tijd niet voor heb en omdat ik bang ben dat het toch niets wordt. Maar als ik dan die van jou zie, dan gaat het toch kriebelen…

Reply
Marcella Molenaar 7 september 2018 - 12:15

Wauww, wat heb je een toffe BuJo! Zo mooi kan ik de mijne nooit maken 😉 Ik heb een planner en daar maak ik nog wel eens wat creatieve lijstjes in. Maar dat is niks vergeleken bij jouw uitspattingen! Ik plak er wel eens plaatjes in om het wat leuker te maken.
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…VIDEO – Roadtrip Côte d’AzurMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.