DIY Wereldbol

by DutchieontheRoad
17 comments

Een tijdje geleden plaatste ik een blog over een aantal DIY’s. Ik gaf al aan dat ik zeker aan de slag wilde met de wereldbol. Inmiddels ben ik de trotse bezitter van een zelf beschilderde wereldbol. Het duurde even maar dan heb je ook wat. Vandaag wil ik graag deze DIY Werelbol met jullie delen.

Benodigdheden

• Wereldbol
Je kunt uiteraard naar de winkel (speelgoed- of online winkel) gaan en een dergelijke globe kopen, maar dat vond ik toch best een duur grapje. Ik kon er geen vinden in de kringloopwinkel dus speurde ik een tijdje op marktplaats. Daar had ik al snel beet. Binnen twee weken was ik de trotse eigenaar van een wereldbol…voor € 5,-. Prima deal. Ik blij en kind in kwestie ook want zij had € 5,- in haar spaarpot.
• Penselen
Ik zweer bij fatsoenlijke penselen dus ik heb zelf een fatsoenlijke collectie van een goede hobbywinkel. De Action verkoopt natuurlijk ook penselen maar eerlijk is eerlijk…met die ‘troep’ kan ik niet schilderen maar dat is persoonlijk. De haartjes van goedkope penselen laten geregeld los en dat schildert gewoon niet prettig.
• Zwarte verf
Deze kocht ik dan wel weer bij de Action…een spuitbus van € 2,99 en dat werkte prima
• Witte plakkaatverf (had ik nog in huis)

Werkwijze

• Een plastic standaard vond ik niet zo fraai dus deze wilde ik zwart verven. Ik plakte de onderkant van de wereldbol af, zodat ik de standaard makkelijk zwart kon spuiten. Kind kan de was doen.


• Zoek een leuke TravelQuote. Deze zijn er natuurlijk belachelijk veel maar deze quote staat al op mijn blog vermeld, dus dat was een makkelijke keus: Be an Explorer. The world is filled with wonder and magical things.
• Ik zocht een leuk lettertype en printte de quote uit op papier. Tip: print verschillende lettertypes en groottes uit, want dan kun je makkelijker een keus maken. Niet ieder lettertype is geschikt (of makkelijk) om te gebruiken. Dat geldt ook voor de grootte van het lettertype.
• Knip de TravelQuote uit. Een iets groter lettertype kan makkelijker zijn 😉 . Ik spreek inmiddels uit ervaring en heb halverwege een ander lettertype gekozen. Al dat gefriemel 😉
• Plak de TravelQuote op je wereldbol met een klein stukje plakband. Op deze manier kon ik goed zien waar en hoe ik de TravelQuote op mijn wereldbol wilde hebben. Als een kip zonder kop gaan schilderen leek mij niet zo’n goed idee. Dat was een goede inschatting want ik veranderde voortdurend de positie van de TravelQuote.


• Tevreden? Tekenen maar! Omdat ik een wat groter lettertype had gekozen, kon ik de letters omtrekken en dat is toch wel zo prettig. Uit de hand tekenen/schilderen vond ik een te groot risico. Vandaar deze strategie.


• Schilderen maar! Nu is het alleen nog maar een kwestie van inschilderen met verf. De verf dekte minder goed dan ik had verwacht dus daarom moest ik zelfs drie lagen aanbrengen. Hierdoor werden de letters wel iets groter dan verwacht omdat je keer op keer opnieuw over de verf gaat. De verf droogt wel snel dus je kunt vrij snel aan de tweede en derde laag beginnen.
• Klaar? Zoek een leuk plaatsje voor je wereldbol.

TIP: Ik vond achteraf de letters toch best groot geworden en vroeg mezelf af hoe je een dunner lettertype netjes op een globe kunt schilderen want dat is niet makkelijk met een penseel. Tja, blijken er tegenwoordig ook verfstiften te zijn. Uiteraard kwam ik daar pas achter NA dit project. Verfstiften lijken mij veel handiger werken dan verf en penselen dus doe er je voordeel mee 😉 .

DIY Wereldbol

DIY Wereldbol

Inspiratie

Ik heb best eventjes gezocht naar wat ik nou eigenlijk wilde. Ik ben heel slecht in keuzes maken dus dat duurde even, haha. In eerste instantie wilde ik de gehele wereldbol schilderen maar uiteindelijk besloot ik toch alleen een tekst aan te brengen. Waarom? Ik vond eigenlijk zonde dat de wereldkaart zou verdwijnen. Het is immers een wereldbol! Ook zag ik ergens een dergelijke wereldbol terwijl de verlichting aan was, en dat gaf de doorslag. Dat zag er ook cool uit. Je kunt de wereldbol op deze manier ook als nachtlamp gebruiken…hoe leuk is dat! Ik heb nog wat ideetjes gevonden op Pinterest en wie weet raak je wel geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

Benieuwd naar meer DIY’s?

You may also like

17 comments

Rowan 9 mei 2016 - 21:01

Wat een super leuk DIY project! Ik hoop dat ik snel (voor weinig) een wereldbol op de kop kan tikken! Het resultaat is echt heel leuk. En bedankt voor de tip, ik wist ook niet dat dat soort stiften bestonden!
Rowan onlangs geplaatst…DIY: marmer klok met plakfolieMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 mei 2016 - 14:11

Dank je Rowan! Op marktplaats staan er vast wel en anders misschien op een rommelmarkt 🙂 . Die stiften waren wel makkelijk geweest, haha. Echt iets voor mij om daar pas achteraf achter te komen.

Reply
Jessica 15 mei 2016 - 21:57

Heel erg leuk geworden Kelly! Ik vind jouw DIY Travel verhalen sowieso erg leuk om te volgen 🙂 Fijn als mensen hun huis extra reisproof maken hihi.
Jessica onlangs geplaatst…10 redenen waarom Madrid op jouw bucket list moet staanMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 mei 2016 - 12:03

Dank je Jessica 🙂 . Ik heb gelukkig meer dan voldoende ideetjes en ben al bezig met een nieuw project.

Reply
Jessica 19 mei 2016 - 01:05 Reply
Denise - Follow my footprints 16 mei 2016 - 01:25

Wat leuk en mooi! Super creatief!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Zakynthos: 2 miljoen olijfbomen op 1 eilandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 mei 2016 - 12:04

Dank je Denise 🙂 . Creatief bezig zijn is echt een uitlaatklep voor mij…even mijn hoofd leegmaken. Als je dat kunt combineren met reizen, is dat natuurlijk helemaal ideaal.

Reply
Marcella 16 mei 2016 - 13:13

Echt heel leuk geworden joh! Toffe diy!
Marcella onlangs geplaatst…Instagram pareltjes #12 – CubaMy Profile

Reply
Marcella 16 mei 2016 - 13:14

Je tijd staat trouwens niet goed, want het is nu 13:14 en niet 15:19 uur…
Marcella onlangs geplaatst…Instagram pareltjes #12 – CubaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 mei 2016 - 13:32

Dank je Marcella! Had ik niet gezien…heb het meteen aangepast 🙂

Reply
Sanne 18 mei 2016 - 09:52

Super leuk gedaan! Heel creatief. Soms kunnen DIY projecten lekker ontspannend zijn. Soms ook helemaal niet trouwens, bij mij gaat het ook regelmatig mis.. aahhh!

Reply
DutchieontheRoad 18 mei 2016 - 13:14

Bij mij lukt het ook niet altijd hoor 😉 . Ondanks dat ik erg creatief ben, heb ik ook wel eens een off day. Ik leg dan gewoon alles aan de kant en ga een andere keer weer verder. Doorgaan met een off day werkt toch niet dus alles aan de kant en wachten tot een betere/creatievere dag 😉 .

Reply
Jenny - ikreis.net 20 mei 2016 - 13:07

Leuk project weer! Ik heb vroeger ooit een wereldbol (zonder quote) van Sinterklaas gekregen, geen idee waar dat ding gebleven is.

Reply
Carolien | Dream the World 22 mei 2016 - 11:06

Leuk om je eigen draai aan iets bestaands te geven! Ik hou ook wel van frobelen. Zo heb ik fotolijstjes beschilderd met aboriginal art en daar portretten (kaarten) van aboriginals in gehangen. Was ook een megaproject, want aboriginal art betaat uit stipjes…haha, maar het is wel heel persoonlijk geworden. Dit herinnert me eraan dat ik binnenkort weer eens een DIY project moet starten 😉
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Vliehors-Express VlielandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 22 mei 2016 - 13:13

Aboriginal Art is ook altijd erg leuk! Heb ik toevallig onlangs op mijn werk met een aantal kids gedaan…maar dan wat eenvoudiger, haha. Fotolijstjes beschilderen is ook een goed idee! Ik vind Aboriginal Art altijd erg ontspannend werken…maar waarschijnlijk ben ik een van de weinige, haha. De meeste mensen krijgen het op de zenuwen van al die stipjes 😉 .

Reply
Jempi 22 mei 2016 - 11:08

Ik (Nina ook trouwens) ben dus zot van die wereldbol hé! Geweldig idee en nog super-origineel ook. Moet plezant zijn als je zo’n creative geest hebt zoals jij Kelly, en het resultaat mag zeker en vast gezien worden. Ben beetje jaloers want ik heb op dat gebied echt wel twee linkse poten 😉
Jempi onlangs geplaatst…Staying at Le Taha’a: barefoot luxury on a secret Vanilla islandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 22 mei 2016 - 13:17

Ik heb inderdaad een creatieve geest 🙂 en daar ben ik erg blij mee, haha. Creatief bezig zijn is echt een uitlaatklep voor mij. DIY is niet altijd voor creatieve mensen hoor 😉 . Sommige mensen verbazen zichzelf bij bepaalde creatieve projecten en wisten niet dat ze daar toe in staat waren. Je hoeft niet in het bezit te zijn van twee rechterhanden. Een goed idee is het begin en als je daar moeite mee hebt, ‘leen’ je een idee van een ander 😉 daar hebben we tegenwoordig social media voor.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.