DIY: Maak een spaarpot van een weckpot…de Travel Jar

by DutchieontheRoad
11 comments

Weckpotten zijn hartstikke leuk en multifunctioneel. Ik heb de nodige exemplaren in mijn keuken staan en het leek mij erg leuk om deze te pimpen. Op Pinterest zag ik een aantal leuke weckpotten die niet in mijn mijn kleurrijke interieur zouden misstaan. Ik maakte een spaarpot van een weckpot…de Travel Jar. Deze leuke DIY is low budget, kinderlijk eenvoudig en multifunctioneel. Snel aan de slag dus!

Benodigdheden

 • Weckpot (verkrijgbaar bij de Action, Xenos of Ikea voor een paar euro, maar een andere glazen pot kan natuurlijk ook)
 • Porseleinstift of andere watervaste stift
 • Lint/touw/raffia (mijn touw heb ik gekocht bij Ikea)
 • Leuke medaillons (verkrijgbaar bij hobbywinkel)
 • Schilderstape

Hoe ga te te werk

De mogelijkheden zijn echt oneindig. Ik ben een groot fan van handletteren en baal dat ik zo weinig tijd heb om het te beoefenen. Je kunt handletteren op papier, glaswerk, servies, muren…gewoon op alles. Pinterest is een grote inspiratiebron voor mij en ook daar zijn meerdere Travel Jars te vinden. Je kunt je eigen Travel Jar bedenken, maar je kunt natuurlijk ook een idee ‘lenen’ 😉 .

 • Plak een stukje schilderstape op de weckpot zodat je een lijnt hebt om op te schrijven. Als je een vaste hand hebt, kun je ook zonder tape beginnen met schrijven.
 • Schrijf een leuke tekst op de weckpot, eventueel aangevuld met een eenvoudige tekening. Dit hoeft echt geen hoogstaand kunstwerk te zijn (dat is mijn Travel Jar ook niet). Less is more…
 • Wikkel lint/touw/raffia aan de bovenkant van de weckpot en bevestig een aantal leuke medaillons. Ik koos voor een Boeddha en een veertje 🙂 . Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik vond het een leuk detail.
 • Gooi al je kleingeld in je nieuwe spaarpot. Zo heb je toch een leuk extraatje en het staat leuk in je interieur.

DIY Travel Jar

DIY Travel Jar

DIY Travel Jar

DIY Travel Jar

Overige ideeën

Zoals ik hierboven al aangaf zijn de mogelijkheden oneindig. Je kunt natuurlijk veel meer maken dan alleen een spaarpot.

 • Wat denken jullie van een Bucket Jar. Hoe gaaf is dat!? Schrijf al je (reis)wensen op kleine briefjes. Rol ze op, bind ze vast en stop ze in de weckpot.
 • Een Happy Jar vind ik ook erg leuk. Schrijf inspirerende quotes of lieve boodschappen op een briefje en stop deze in de weckpot. Ook leuk om cadeau te geven aan iemand. Wie wil er nou niet een leuk briefje openen als hij/zij daar behoefte aan heeft of gewoon als inspiratie.
 • Je kunt weckpotten natuurlijk ook gewoon pimpen voor functioneel gebruik. Schrijf op de weckpot wat er in zit. Simpeler kan haast niet en het ziet er toch net een beetje leuker uit.

Inspiratie

Wat denken jullie van onderstaande exemplaren? Super leuk toch! Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb kunnen helpen. Genoeg inspiratie voor een regenachtige zondag;) .

DIY Travel Jar

Meer DIY

 

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

11 comments

Jenny 26 april 2017 - 18:21

Grappig!

Mijn handschrift wordt met de tijd steeds slordiger. (Ik schrijf meer op whiteboards dan op papier.) Ik durf niet eens aan handlettering te beginnen….

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:17

Mijn handschrift is ook niet meer wat het geweest is. Ik had echt een prachtig handschrift tijdens mijn studie, maar daar is weinig meer van over. Schrijven op whiteboards is sowieso moeilijker vind ik. Je schrijft nog sneller en dan ziet het er helemaal niet meer uit 😉 .

Reply
Linda | travellersoftheworld 26 april 2017 - 19:51

Wat een leuk idee zeg! Als ik weer een keer iets creatiefs wil doen onthoud ik deze zeker 🙂 Ik ben ook al heel vaak begonnen aan een travel notebook, maar ik stop er altijd mee nog voor het echt iets leuks / moois word. Zo zonde eigenlijk

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:18

Een Travel Notebook is ook leuk zeg! Ik probeer iedere reis een dagboek bij te houden, maar ik schrijf altijd zo snel dat het haast onleesbaar wordt, haha.

Reply
Aniek Rooderkerken 27 april 2017 - 10:22

Oh wat een leuk idee! Een hele reis bij elkaar sparen duurt wel even, maar als je kleine aankopen niet doet (ik moet ook stoppen met die broodjes op het station) spaar je zo een leuke stedentrip bij elkaar.
Aniek Rooderkerken onlangs geplaatst…Zonsopkomst boven Massada, Ein Gedi en drijven in de Dode ZeeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:19

Een extra zakcentje voor een leuke stedentrip is altijd welkom toch 🙂 .

Reply
Rieneke 30 april 2017 - 16:14

Superleuk, die weckpotten! Ik weet nu waar ik al ons overgebleven geld in ga stoppen 🙂 Nog een leuke herinnering als onze reis er straks op zit.

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:20

Ik neem ook altijd een paar buitenlandse muntjes en briefgeld mee naar huis. Altijd leuk om te bewaren en deze verzameling heb ik nu in de weckpot zitten 🙂 .

Reply
Stéphanie 2 mei 2017 - 19:43

Echt een super leuk idee en een beetje extra cash sparen voor je reis is natuurlijk altijd welkom. Ik heb nog zo’n veertjes medaillon liggen en zo’n pot en touw heb ik volgens mij ook nog liggen.. Ik heb bijna geen reden om er niet mee aan de slag te gaan. Die adventure jar op de inspiratie foto’s vind ik ook erg leuk. Wie weet 🙂
Stéphanie onlangs geplaatst…De charme van Noord Frankrijk: Ontdek de OiseMy Profile

Reply
Eva 3 mei 2017 - 14:13

Voor wat ‘pocket money’ stop ik mijn kleingeld in een oud koekblikje dat ik ooit van oma kreeg.
Eva onlangs geplaatst…België | Spelen tussen de striphelden @ Comics station AntwerpenMy Profile

Reply
Xenia 27 augustus 2017 - 14:59

Ziet er super leuk uit! Wij hebben dit jaar ook een pot gemaakt van de vakantie

Ik ben gek op deze potten, handletteren kan ik ( nog) niet maar ik besticker ze vaak!
Xenia onlangs geplaatst…Rollend de week doorMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.