DIY Kerstdecoratie: Houten huisje schilderen

by DutchieontheRoad
1 comment

Het is écht veel te lang geleden dat ik een DIY geplaatst heb. Eigenlijk een beetje vreemd aangezien ik de laatste tijd veel creatief bezig ben. Dit corona jaar is zonder enige twijfel één van de meest creatieve jaren ever, maar jullie hebben er nog niets van gezien. Daar komt vandaag dus verandering in met deze superleuke en eenvoudige DIY kerstdecoratie. Dit kan echt iedereen…kind kan de was doen.

DIY Kerstdecoratie

De kerstperiode is aangebroken en normaliter heb ik alles behalve tijd om creatief bezig te zijn. Ik ren dan als een kip zonder kop langs alle winkels om cadeaus te scoren, ga iedere zaterdag uitgebreid lunchen en uiteraard ook op bezoek bij familie en vrienden. Tja…mijn cadeaus heb ik dit jaar allemaal online gekocht, restaurants zijn gesloten en mijn sociale bubbel beperkt zich tot mijn ouders en broer + schoonzus. Dus…heb ik extra tijd over. Deze extra tijd besteed ik voornamelijk aan creatieve projecten. Ik ben dol op leuke DIY’s en kerst. Nog leuker is om het te combineren 🙂

Ik schilderde een houten huisje en zette deze als kerstdecoratie in mijn kast. Zo blij mee en ik heb al veel leuke reacties gehad! Ik maakte tijdens de Sinterklaasperiode ook een dergelijk huisje voor op mijn werk en kreeg ook daar positieve reacties. Super makkelijk om te maken en daarom geschikt voor iedereen…ook voor de ‘knutselkneuzen’ onder ons 😉

Wat heb je nodig voor deze DIY?

Voor deze DIY Kerstdecoratie heb je het volgende nodig:

  • Een houten huisje uiteraard. Ik bestelde mijn huisje via deze website, maar ze zijn ook vast en zeker bij andere hobbywinkels verkrijgbaar.
  • Afbeelding van internet die je wilt overtrekken
  • Carbonpapier
  • Tekenpotlood
  • Zwarte verf + penseel of een zwarte Posca Stift

DIY kerstdecoratie

Hoe maak je dit leuke houten huisje?

Als je goed kunt tekenen en/of handletteren, kun je natuurlijk ook zelf een ontwerp maken. Helaas is niet iedereen met creatieve genen gezegend en daarom heb ik een tip voor jullie: carbonpapier. Serieus…lang leve carbonpapier. Ondanks het feit dat ik goed kan tekenen en schilderen, maak ik ook geregeld gebruik van dit handige hulpmiddel. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Het scheelt veel tijd en frustratie.

Aan de slag
  • Zoek op internet een leuke afbeelding die je wilt overtrekken. Houd rekening met het formaat want de afbeelding moet natuurlijk wel op je houten huisje passen. Print de afbeelding uit en check of deze goed past.
  • Pak een stuk carbonpapier en leg deze met de donkerblauwe zijde naar beneden (tekst boven) op je houten huisje. Leg de geprinte afbeelding op het carbonpapier. Let goed op dat de afbeelding op de juiste plek zit. Ben je tevreden over de plek van je afbeelding? Dan kun je gaan overtrekken.
  • Houd het carbonpapier en de afbeelding goed vast. Je kunt eventueel een stukje plakband gebruiken als je bang bent dat de afbeelding gaat verschuiven. Trek de afbeelding over met een potlood en zorg ervoor dat je geen lijntjes vergeet. Kom niet in de verleiding om halverwege je werk te controleren want de kans dat je werk gaat verschuiven is aanwezig. Gewoon alles laten zitten en eerst de afbeelding geheel overtrekken. Klaar?
  • Verwijder de afbeelding en het carbonpapier en je tekening staat op het houten huisje. Ideaal! Desgewenst kun je de tekening nog een keer overtrekken met een fineliner.
  • Nu kun je de tekening gaan schilderen of inkleuren met een watervaste stift. In eerste instantie was ik van plan om te gaan schilderen want dat had ik bij het houten huisje van Sinterklaas ook gedaan. Maar toen kwam ik tot de ontdekking dat ik nog een zwarte Posca Stift in huis had. Deze stift heb ik twee jaar geleden gebruikt bij het maken van deze leuke DIY en is watervast. Deze stift leek mij ook wel geschikt voor dit houten huisje en dat bleek inderdaad het geval te zijn. Ik was echt heel snel klaar. Posca stiften zijn heel geschikt voor hout, textiel, karton, metaal, keramiek en plastic.

DIY Kerstdecoratie

DIY Kerstdecoratie

Wat vinden jullie van deze DIY kerstdecoratie? Ik vind het houten huisje echt heel leuk geworden en hij heeft een mooi plaatsje in mijn kast gekregen.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

DIY Kerstdecoratie

You may also like

1 comment

Aniek 1 januari 2021 - 21:39

Wat leuk en wat makkelijk te maken! Je kunt met deze techniek ook mooie andere dingen maken: reisquotes op houten borden, of andere afbeeldingen.
Aniek onlangs geplaatst…Micro-avontuur: 2 dagen bikepacken over de Utrechtse Heuvelrug en de VeluweMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.