DIY: handletteren

by DutchieontheRoad
16 comments

Ik begin het nieuwe jaar vol goede moed en met veel creativiteit. De maand januari is de ideale maand om lekker thuis te zijn. Gordijnen dicht, mok warme thee, verwarming omhoog en een nieuwe DIY. Heerlijk! Ik ging aan de slag met handletteren.

Handletteren

Handletteren is hartstikke populair. Je ziet het steeds meer, handgeschreven quotes. Voor mij lag er een onwijs mooie set onder de kerstboom en kon niet wachten om aan de slag te gaan. Een groot voordeel is dat je niet veel nodig hebt. Ideaal! Op een luie zondag begon ik met oefenen, maar daar was ik veel te ongeduldig voor, haha. Ik wil altijd snel resultaat dus maakte drie toffe Travel Quotes. Wil je ook graag beginnen, maar weet je niet hoe? Lees dan snel verder voor mijn tips en tricks.

Wat heb je nodig?

Je hebt serieus niet veel nodig. Hartstikke fijn want ik heb altijd de neiging om veel aan te schaffen wanneer ik weer iets nieuws heb ontdekt. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar met de volgende materialen kun je al beginnen:
• Zwarte stift/pen met een niet al te dikke punt. Je kunt natuurlijk ook andere kleuren gebruiken. Ik heb zelfs een witte pen en ook hele mooie ecoline Brush Pennen. De witte pen is heel tof op zwart papier.
• Potlood
• Liniaal
• Gum
• Eventueel een hokjesschrift om te oefenen
• Papier

That’s it! Zo weinig heb je nodig om aan de slag te gaan. Ik heb een iets uitgebreidere set, maar bovenstaande materialen kun je makkelijk en goedkoop bij de Action kopen. Een kleine investering voor heel veel plezier 🙂 .

Inspiratie

Maar dan? Geloof mij maar…ik heb geen geweldig handschrift. Ik heb in een ver verleden leren kalligraferen, maar de afgelopen jaren is er niet veel overgebleven van mijn mooie handschrift. Waar haal je inspiratie vandaan? Hoe kom ik aan al die mooie letters? Je kunt een boek over handletteren aanschaffen, maar je kunt natuurlijk ook gratis en voor niets inspiratie opdoen op Pinterest. Ik ben serieus verslaafd aan Pinterest en kan niet meer zonder. Ik maakte snel een nieuw bord aan en ging lekker pinnen. Heerlijk! Ook op You Tube vind je vele tutorials waar je veel van kunt leren. Ik meldde me meteen aan voor twee Facebookgroepen en zag dagelijks prachtige werken voorbij komen. Heel frustrerend wanneer je in de pauze dergelijke kunstwerken voorbij ziet komen en jij moet nog de hele dag werken. Ahhhh…wanneer is het weekend!? Inspiratie vind je echt overal. Denk aan liedjes of bijvoorbeeld films. Ik ging natuurlijk aan de slag met Travel Quotes.

Dutchie aan de slag

Ik ben zo enthousiast – en ongeduldig – dat ik meteen voor het echte werk ga. Ik wil een complete Travel Quote maken. Op Pinterest vind ik drie toffe Travel Quotes die er niet al te moeilijk uitzien. Dat moet mij zelfs lukken.

Hoe saai en vervelend het ook is, je zal eerst de nodige hulplijnen moeten tekenen. Ik teken alles netjes uit met potlood om te voorkomen dat ik schots en scheef ga schrijven. Dat wil je nou eenmaal niet. Neem hier even de tijd voor want dat scheelt veel frustratie en corrigeren.

Zodra ik alle hulplijnen op papier gezet, begin ik voorzichtig met tekenen. Oké, het is niet helemaal strak, maar voor de eerste keer vind ik het helemaal niet slecht. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen 😉 . Uiteindelijk ben ik tevreden over mijn schets en ga ik aan de slag met de witte pen.

Wow, wat is dit verslavend! Ik ben helemaal happy met mijn eerste Travel Quote en besluit er nog twee te maken. Ik vind het geweldig en ben niet te stoppen. Helemaal trots ben ik op mijn Travel Quotes 🙂 . Op mijn toilet heb ik drie fotolijstjes hangen die aan vervanging toe zijn en daarom besluit ik mijn Travel Quotes in te lijsten.

Handletteren

Handletteren

Handletteren

Help, ik heb een nieuwe hobby!

O jee, Kelly heeft WEER een nieuwe hobby. Alsof ik het nog niet druk genoeg heb. Ik vind het leuk jongens! Oké, ik moet nog heel veel oefenen voordat ik zelf quotes kan bedenken, maar dat vind ik helemaal niet erg. Je moet ergens beginnen. Handletteren is hartstikke leuk en ontspannend. Ook is het ideaal om cadeau te geven aan iemand.

Is handletteren iets voor jullie?

Ook zin om creatief aan de slag te gaan?  Misschien zijn onderstaande DIY’s wel iets voor jou.

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

In dit artikel vind je een aantal affiliatelinks.

You may also like

16 comments

Shirley 18 januari 2017 - 07:14

Ik wil het eigenlijk ook wel eens proberen, maar zulke mooie dingen als jouw eerste resultaten kan ik echt niet maken denk ik. Op mijn werk schrijf ik, in mijn vrije tijd ook, daarom lijkt het me toch wel eens lekker om op een andere manier creatief bezig te zijn.
Shirley onlangs geplaatst…Wat kost een weekend in Edinburgh?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 januari 2017 - 20:02

Het valt echt reuze mee Shirley 🙂 . Gewoon proberen. Wie niet waagt, wie niet wint 😉 .

Reply
Stéphanie 18 januari 2017 - 13:11

Jaaa! Dit lijkt mij heel leuk om te doen, ook al heb ik twee linkerhanden. De Adventure quote vind ik erg gaaf geworden!
Stéphanie onlangs geplaatst…Roadtrip Canada: Oost of West?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 januari 2017 - 20:03

Gewoon eens proberen Stéphanie. Het is echt hartstikke leuk!

Reply
Marlies 18 januari 2017 - 22:17

Super leuk Kelly! Ik ga dit jaar op mezelf wonen en kan op deze manier mijn kamer/appartement leuk aankleden. Bedankt voor deze leuke DIY 🙂
Marlies onlangs geplaatst…What to see and do in LisbonMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:27

Je kunt echt ontzettend leuke dingen maken met handletteren en het is inderdaad ideaal om je appartement aan te kleden. Maakt het meteen een stuk persoonlijker 🙂 .

Reply
Rowan 19 januari 2017 - 19:35

Wat zijn ze leuk en mooi geworden zeg! Knap hoor, voor zo’n eerste keer! Ik zou het ook wel willen proberen, maar ik dacht altijd dat ik dat niet zou kunnen… Maar misschien lukt het toch met jouw tips in mijn achterhoofd. 😉
Rowan onlangs geplaatst…Alles over kokosolie + recept voor chocoladekoekjesMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:28

Jij bent volgens mij ook erg creatief Rowan dus dat moet vast lukken 😉 .

Reply
Yvonne 22 januari 2017 - 21:38

Wat ziet dit er weer leuk uit Kelly! Ik ben zo langzamerhand wel heel nieuwsgierig naar jullie huis, volgens mij is dat echt heel erg gezellig met al jouw mooie DIY’s!!
Yvonne onlangs geplaatst…Retour vlucht geannuleerd – en dan? Feestje?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 januari 2017 - 13:06

In mijn huis staan inderdaad de nodige DIY’s 🙂

Reply
Gabrielle ~ GlobeGirl 24 januari 2017 - 10:43

Dit is echt super leuk en makkelijk! Ik ben net verhuisd, dus kan nog wel wat leuke dingen aan de muur gebruiken. Ik snap meteen dat je een nieuwe hobby hebt, zulke gave DIY’s zijn verslavend!
Gabrielle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Mijn allereerste vliegreis-tagMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 januari 2017 - 13:07

Wat leuk dat je net bent verhuisd. Kan je meteen aan de slag 🙂 .

Reply
Jessica 28 januari 2017 - 07:56

Wat ben je toch een heerlijk creatief mens! Ik wil dit ook graag gaan proberen als ik thuis ben, maar ik ben bang dat ik er te ongeduldig voor ben en mijn handschrift te erg is (mensen zeggen vaak dat zelfs doktoren een beter handschrift hebben haha;p)
Jessica onlangs geplaatst…Verrassende steden voor jouw volgende stedentripMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 januari 2017 - 13:08

Mijn handschrift is ook niet om over naar huis te schrijven 😉 . Vroeger wel, maar inmiddels is er niet veel meer van over, haha.

Reply
Janna 13 juni 2017 - 19:03

Wat leuk! Dat lijstje met Adventure vind ik echt tof 🙂 Ik ben een tijdje geleden begonnen met Brushlettering en ben ook echt heel erg enthousiast (een artikel hierover lees je op mijn blog!).

Reply
Wannderful 10 juli 2017 - 13:26

O ik heb in juni ook een workshop handlettering gevolgd. Super! Maar toch wat oefening nodig en … een vaste hand?✍?!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.