DIY: Geluks Boedddha maken

by DutchieontheRoad
3 comments

O jongens…het is écht veel te lang geleden dat ik een DIY plaatste. Het is niet dat ik geen ideeën heb hoor. Nope…ik barst van de ideeën. Te veel eigenlijk en dat is ook niet altijd handig, haha. Het is écht gebrek aan tijd. Toch heb ik even tijd kunnen maken voor een makkelijke en korte DIY. Er was een tijd dat ik heel graag sieraden maakte. Ik heb altijd van die hobby-periodes en zo heb ik ook een sieraden-periode gehad 😉 Het leek mij daarom leuk om weer een sieraad te maken, een Geluks Boeddha. Je kunt van deze Geluks Boeddha een sleutelhanger of ketting maken. Ik koos voor de laatste optie.

Geluks Boeddha maken: Wat heb je nodig?

Onderstaande materialen zijn verkrijgbaar bij een hobbywinkel zoals Pipoos, maar ik kocht een deel van onderstaande materialen bij deze webwinkel. Ook bij de Xenos of de Action zijn met regelmaat materialen te koop om sieraden mee te maken.

 • Een platbektang, rondbektang en een kniptang
 • Boeddha kraal
 • Bedeltje
 • Nietstiften
 • Jumpring 4mm
 • Splitring
 • Spacer beads
 • 6mm kraal
 • Ballchain ketting
 • Ballchain eindkapjes
 • Karabijnsluiting

Hoe ga je te werk?

 • Aan je nietstift zit een klein knopje (als een speld). Knip deze met je kniptang af zodat je twee gelijke uiteindes hebt.
 • Buig vervolgens het uiteinde van je nietstift rond met rondbektang. Door de nietstift rondom de rondbektang te buigen, krijg je een oogje. De eerste keer zal dit even oefenen zijn maar zodra je door hebt, is het een koud kunstje. Je maakt dus één oogje en dat is het begin van je Geluks Boeddha. Nu kun je gaan rijgen 🙂
 • Begin met een spacer bead, vervolgens een kraal, weer een spacer bead, je Boeddha kraal en sluit weer af met een spacerbead. Volg je het nog? Kijk even op onderstaande foto of het klopt. Zo ja…maak dan boven je bovenste spacerbad weer een oogje met je rondbektang zodat je kralen ‘vast’ zitten. Als het goed is heb je nu dus twee oogjes gemaakt, één aan de onderzijde en één aan de bovenzijde.
 • Je hanger is nu bijna klaar. Kies een bedeltje die je onder je Geluks Boeddha kunt hangen. Ik koos voor muntje maar je kunt natuurlijk ook voor een hartje, sterretje of iets anders kiezen. Wat jij leuk vindt. Pak een jumpring en maak deze open met behulp van een rondbektang en een platbektang (deze staat overigens niet op de foto, maar is wel handig om te hebben). Je opent de jumpring door de ring van je af te openen. Op die manier verbuig je de jumpring niet. Klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet. Als je bezig bent, spreekt het voor zich.
 • Bevestig je bedeltje aan de geopende jumpring en hang je bedeltje vervolgens aan je Geluks Boeddha. Maak de jumpring weer dicht met je rondbektang en platbektang. Je hanger is nu klaar. Nu gaan we de ketting maken.

Geluks Boeddha maken

 • Pak je ballchain ketting en bepaal hoe lang je ketting moet worden. Knip met een schaar of de kniptang de gewenste lengte.
 • Pak vervolgens twee ballchain eindkapjes en bevestig deze aan de uiteindes van je ballchainketting. Dit doe je door het laatste balletje in het eindkapje te leggen en deze met een platbektang dicht te knijpen. Doe dit vervolgens ook aan de andere kant.
 • Je bent bijna klaar 🙂 Rijg je Geluks Boeddha om je ketting en bevestig aan beide uiteindes van de ketting een jumpring. Aan de ene jumpring bevestig je de splitring (dit is een dubbele ring) en aan de andere jumpring de karabijnsluiting. Je kunt nu je ketting vastmaken. PS: Ik heb uiteindelijk een andere sluiting gebruikt omdat mijn rumpringen te groot waren (deze had ik nog op voorraad liggen en bleken groter te zijn dan de gewenste 4mm). Als je 4mm jumpringen hebt, is het geen probleem om de karabijnsluiting te bevestigen.
Geluks Boeddha maken

En klaar is je Geluks Boeddha! Super leuk toch en écht heel erg makkelijk. Begrijp je de beschrijving niet helemaal? Bekijk dan even het instructiefilmpje van Beads and Basics want daar komt bovenstaande ketting namelijk vandaan. Nee, dit is geen samenwerking. Ik vond het gewoon een erg leuke ketting en wilde deze graag zelf maken 🙂 Er staan nog veel meer leuke DIY op deze website en die filmpjes zijn toch wel erg handig. Na deze DIY heb ik weer zin om nog meer te maken. Toch maar weer eens tijd maken om te gaan hobbyen.

Zijn jullie ook graag creatief bezig of ben ik de enige ‘knutselfreak’ 😉

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Manon Ruitenberg 13 augustus 2019 - 15:08

Leek om dit kado te geven ofzo. Zeker als het zelf gemaakt is.. meestal wordt de moeite gewaardeerd 🙂

Reply
Linda 13 augustus 2019 - 15:18

Ik ben ook graag creatief bezig, vind dat heerlijk om te doen! Ik doe veel verschillende dingen, dit is ook zeker een leuk idee!

Reply
Jenny 16 augustus 2019 - 17:27

Wat een leuk resultaat. En niet echt moeilijk om te maken.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.