DIY: Geef een Happiness Jar cadeau

by DutchieontheRoad
0 comment

O jee…het is al bijna kerst! Iedereen is druk bezig met de kerstboom optuigen, feestmaaltijden samenstellen en kerstcadeaus kopen. Ben je nog op zoek naar een leuk en betaalbaar (kerst)cadeau? Ga dan zelf aan de slag met een leuke DIY. Nieuwsgierig? Lees snel verder voor de werkbeschrijving van deze leuke Happiness Jar.

Wat is een Happiness Jar?

Heel simpel. Een Happiness Jar is een glazen pot waar je briefjes met leuke herinneringen in verzamelt. Waarom zou je dat doen? Het leven wordt steeds drukker, hectisch en gekker. Vroeger waren we snel tevreden met kleine dingen. We hoefden niet zo nodig gekke activiteiten te ondernemen of verre reizen te maken. We waren snel tevreden met minder. Tegenwoordig ‘moet’ alles steeds groter en gekker. Mede daardoor vergeten we echter het kleine geluk. Mijn moeder leerde mij vroeger dat de mooiste cadeautjes in de kleinste pakjes zitten. Een hele wijze les.

Het grootste geluk zit ook in de kleine dingen, niet in de extravagante. Door de snelheid van de leven vergeten we dit echter vaak. Ook ik moet bij het maken van mijn maandelijkse overzichten in mijn telefoon kijken wat ik allemaal gedaan heb. Negen van de tien kleine dingen ben ik vaak al vergeten. Oeps. Ook een wijze les voor mijzelf.

Een Happiness Jar helpt je om de kleine dingen niet te vergeten. Schrijf de kleine geluksmomenten op een briefje en zorg dat ze niet verloren gaan. De blaadjes die verkleuren in de herfst, een mooie zonsondergang, die onverwachte vriendelijke begroeting van een wildvreemde, een boswandeling, de hond die blij achter een stok rent of een leuke uitspraak van een kind. We vergeten het zo snel. Laat de kleine herinneringen niet verloren gaan en bewaar ze. Lees ze bij de jaarwisseling nog eens terug en dan merk je dat je onwijs veel mooie herinneringen hebt. De kleine dingen zijn goud waard!

Happiness Jar
Happiness Jar

Wat heb je nodig?

 • Glazen pot (Action/Ikea)
 • Gekleurd touw/sisal touw
 • Houten kralen (Action)
 • Label
 • Houten kerstster (Action)
 • Zwarte stift
 • Happiness briefjes

Werkbeschrijving

 • Je basis is een glazen (weck)pot. Deze kun je overal voor een paar euro kopen of gebruik een glazen pot uit de supermarkt. Ook prima. Je kunt deze glazen pot versieren zoals je zelf wilt. Houd het lekker simpel of pak iets meer uit.
 • Neem een stuk gekleurd touw of sisal touw en wikkel deze diverse keren om de glazen pot (aan de bovenkant). Knoop het touw vast en zorg dat je een stuk touw overhoudt. Rijg een aantal houten kralen aan dit stuk touw, zodat je een leuke slinger met kralen aan de zijkant hebt hangen. Als je voldoende kralen hebt, kun je ook een lange slinger van kralen maken en deze rond de glazen pot binden. Ook leuk.
 • Ze verkopen kant en klare labels bij de Action, maar ik heb zelf een label gemaakt. Ze verlopen ook houten labels. Versier een label en hang deze aan de glazen pot. Ben je handig met handletteren? Dan kun je de glazen pot natuurlijk ook versieren door te handletteren.
 • Bevestig nog een houten kerstster aan de glazen pot. Een takje hulst is natuurlijk ook altijd leuk. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.
 • Om het geheel af te maken, maakte ik ook nog Happiness briefjes waar de ontvanger zijn/haar herinneringen op kan schrijven. Dit kun je heel simpel in Word of Photoshop doen, maar er zijn ook meer dan voldoende gratis online templates die je uit kunt printen.
 • Je hebt met een hele eenvoudige DIY een heel origineel cadeau gemaakt. Pak je cadeau in en geef het cadeau. Fijne feestdagen!

Hebben jullie wel eens een cadeau zelf gemaakt of ontvangen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂 

Happiness Jar

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.