DIY: Christmas Home Decorating

by DutchieontheRoad
11 comments

De dagen worden korter en het is bijna kerstmis. Al dagen is iedereen druk in de weer met kerstversiering. Kerstlampjes worden opgehangen, kaarsen worden ontstoken, haardvuren branden, kerstmenu’s worden samengesteld en cadeautjes worden ingepakt. Gezelligheid alom.

Ik kan het natuurlijk niet maken om geen leuke DIY met jullie te delen. Ook ik ben druk in de weer met de kerstversiering, maar er ontbrak nog iets in mijn keuken. December is een erg dure maand en daarom koos ik voor een low budget DIY. Mijn oude bloempotten konden wel een nieuw jasje gebruiken dus ging ik aan de slag met deze DIY Christmas Home Decorating.

Benodigdheden

 • Bloempotten. Mijn bloempotten stonden op de nominatie om weg te gooien, maar ik gaf ze een tweede leven.
 • Structuurverf (€ 2,99 bij de Action)
 • Schoolbordverf (€ 1,78 bij de Action)
 • Sisaltouw (€ 0,99 bij de Action)
 • Kersthangers (€ 0,89 bij de Action)
 • Schilderstape
 • Dubbelzijdig tape, lijm of een lijmpistool
 • Krijtje, chalkstift of witte verf
 • Penselen
 • Plakband of tape
 • Plantjes 🙂DIY Christmas

Hoe ga je te werk?

 • Plak de bloempotten af met schilderstape
 • Beschilder de bloempot met structuurverf.
 • Verwijder de schilderstapeDIY Christmas
 • Beschilder het andere deel van de bloempot met schoolbordverf. Je kunt ook gewoon zwarte verf gebruiken, maar ik vind schoolbordverf altijd erg goed dekken. Ook kun je natuurlijk leuke teksten schrijven op schoolbordverf.DIY Christmas
 • Ga nu aan de slag met het sisaltouw. Omdat ik erg dun sisaltouw had, was het haast niet mogelijk om het lijmpistool te gebruiken. Een lijmpistool werkt erg makkelijk, maar ik heb niet bepaald vuurvaste vingers 😉 . Daarom bevestigde ik het sisaltouw met behulp van dubbelzijdig tape en lijm. Mocht je dikker touw hebben of vuurvaste vingers, kun je misschien wel een lijmpistool gebruiken.DIY Christmas
 • Beschilder de kersthangers met schoolbordverfDIY Christmas
 • Schrijf indien gewenst een tekst of kerstwens op de kersthanger. Tegenwoordig heb je chalk stiften waarmee je makkelijk teksten kunt schrijven op schoolbordverf. Ik ben helaas niet in het bezit van een dergelijke stift (staat op mijn verlanglijstje 🙂 ) dus moest ik aan de slag met verf. Een schoolbordkrijtje kan natuurlijk ook.
 • Ik plakte vervolgens de kersthangers met een plakbandje aan de binnenkant vast.
 • Plantjes in de bloempotten en klaar is kees 🙂
  DIY ChristmasDIY Christmas
 • Verwijder na de feestdagen de kersthangers en je kunt nog het hele jaar genieten van deze leuke bloempotten.

Tip

Je kunt bovenstaande kersthangers ook heel goed gebruiken voor kerstdecoratie in de boom. Ik had nog twee kersthangers over en die wilde ik uiteraard ook gebruiken. Schrijf een leuke travelquote op de hanger, een plaatsnaam of beplak de kersthanger met een stukje landkaart. In slechts een paar minuten tijd heb je een leuke reis kersthanger voor in de kerstboom. Een kind kan de was doen. Je hoeft echt niet creatief te zijn voor deze leuke DIY. Dit kan iedereen maken .

DIT Christmas

Hebben jullie al zin om zelf aan de slag te gaan?

You may also like

11 comments

Yvonne 18 december 2016 - 19:53

Wat een superleuk DIY idee weer zeg! En inderdaad low budget! Had je deze planten trouwens al? En haal je na de kerst de kersthangers er gewoon weer af, zodat de potten kunnen blijven staan?
Yvonne onlangs geplaatst…Dé Sri Lanka route die alles heeftMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 december 2016 - 19:11

Ik heb wel nieuwe planten aangeschaft want ik had eerst neppers 😉 . Deze waren al zeven jaar oud en waren aan vervanging toe. Daarom heb ik er nog een middagje tuincentrum aangeplakt en deze keer maar echte planten aangeschaft 🙂 . De kersthangers kun je na de feestdagen inderdaad weer verwijderen zodat de potten kunnen blijven staan.

Reply
Jessica 19 december 2016 - 02:42

Wat ziet dit er onwijs leuk uit! Jij zou eigenlijk een webshop oid moeten beginnen Kelly, want ik heb bijvoorbeeld voor dit soort dingen vaak de tijd en de zin niet om het te maken, maar ik zou het wel tof vinden om in huis te hebben ;p
Jessica onlangs geplaatst…9x de leukste reisspellen om mee te nemen + WINMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 december 2016 - 19:12

Dank je Jessica 🙂 . Wie weet ooit in de toekomst als ik heeeeel veel tijd heb, haha 😉

Reply
Jenny - ikreis.net 19 december 2016 - 14:01

Wat een leuk ideetje weer!

Ik heb m’n hele vensterbanken vol met planten. Plus nog wat losse planten 🙂 Eigenlijk versier ik ze nooit.

Reply
DutchieontheRoad 19 december 2016 - 19:14

Ik heb eigenlijk vrij weinig planten in huis, maar ik schaf er wel steeds meer aan. Ik was mijn lelijke bloempotten zo beu en kon geen mooie vinden. Dan maar zelf aan de slag…pimp je bloempot 🙂 .

Reply
Gabriëlle ~ GlobeGirl 20 december 2016 - 10:37

Wat een leuke DIY, zelf ben ik wat klunsig maar met wat hulp van mijn vriend moet dit wel lukken. In Zweden is alles extreem duur, dus volgend jaar als ik weer in Nederland kerst vier, ga ik dit eens uitproberen! Hier zou het niet meer zo low-budget zijn helaas 😛
Gabriëlle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Hoe kom je de winter door? (5 tips)My Profile

Reply
Yvon 21 december 2016 - 20:58

Wat een leuke DIY! Simpel ook om te maken ook.
Zelf heb ik geen planten in huis, veel te bang dat de poezen er een zooitje van maken.

Reply
ivonne 23 december 2016 - 21:32

Wat een super idee. Ik heb in mijn leven heel wat afgeknutseld maar inmiddels heb ik er privé niet zo’n zin meer in. Als ik op school ben knutsel ik nog regelmatig met de kinderen. Wij hebben op 1 cactus/ vetplant pot na niks echt meer wat leeft. We zijn zo vaak weg dat alles vervangen in door een paar mooie nepplanten. Wel zo makkelijk. Eerst vond ik het wel een gemis, nu ben ik er wel aan gewend. Dan kijk ik maar wat vaker de tuin in!
ivonne onlangs geplaatst…Mijn meest gelezen blogs van 2016My Profile

Reply
Mirre 24 december 2016 - 17:37

Ahh wat een schattige potjes! Jammer genoeg ben ik zelf niet zo creatief (en heb ik er het geduld niet voor)…

Reply
Cold Factor 20 september 2021 - 19:38

Wow! Totally love it!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.