DIY adventskalender: geef een leuke decemberkalender cadeau

by DutchieontheRoad
2 comments

Ik zit weer helemaal mijn creatieve flow. De laatste maanden was ik amper creatief bezig maar sinds de herfst zijn intrede gedaan heeft, heb ik er weer helemaal zin in. Zijn jullie ook zo dol op adventskalenders? Ik wel…het is zo leuk om iedere dag iets te mogen uitpakken. Je kunt natuurlijk een kant en klare adventskalender kopen (ook leuk) maar nog leuker is het om er zelf een te maken. Al jaren stond een DIY adventskalender op mijn wishlist. Afgelopen zomer maakte ik al een leuke adventskalender voor mijn zwangere collega, maar hoe leuk is het om een decemberkalender te maken. Zodoende ging ik een maand of twee geleden aan de slag om cadeautjes te verzamelen voor mijn moeder. Zij staat altijd klaar voor mij en mijn broer en ik vond dat ze wel iets leuks verdiend had.

Een adventskalender is een superleuk cadeau voor diverse gelegenheden, maar ik ging aan de slag met een decemberkalender. Afhankelijk van je budget en tijd die je hebt, kun je het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Wil jij ook een adventskalender maken? Lees dan verder hoe ik deze leuke DIY adventskalender heb gemaakt.

DIY adventskalender: aftellen tot kerst

Ik wilde een cadeautjesmand maken voor mijn moeder waarbij ze iedere dag een cadeautje mag uitpakken tot kerst. Daarom ging ik op zoek naar 24 cadeautjes. Mijn advies is dan ook om bijtijds te beginnen met het verzamelen van cadeautjes want je hebt niet 24 cadeautjes in een middag gekocht, ik althans niet. Ook is het superleuk om zelfgemaakte cadeautjes te geven en ook dat kost even tijd. Ik vroeg mijn schoonzus om de kinderen iets te laten maken want dat vinden oma en opa altijd leuk. Een adventskalender maken is echt niet moeilijk, het kost alleen even tijd.

Ik scoorde mijn cadeautjes voornamelijk bij de Action, Xenos, Kruidvat en de supermarkt. Het hoeven echt maar kleinigheidjes te zijn, maar het totaalresultaat is echt heel erg leuk. Mijn ouders waren heel verrast toen ik op 1 december op de stoep stond met de adventskalender…die zagen ze niet aankomen. Mijn vader geeft normaliter helemaal niets om cadeaus, maar op 2 december had hij stiekem een cadeautje geopend voordat mijn moeder überhaupt de kans had. Hij is blijkbaar toch nieuwsgieriger dan wij dachten, haha.

Je adventskalender versieren

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je adventskalender te versieren. Ik kocht mijn verpakkingsmateriaal bij de Action en maakte eenvoudige zwarte labels voor aan de cadeaus en nummerde deze t/m 24 met een witte chalkstift. Ik deed de cadeaus in een rieten mand die ik nog had liggen, maar je kunt de cadeaus ook in een leuke krat doen of aan een grote tak binden. De mogelijkheden zijn oneindig. Het is verstandig om een kleurenthema te kiezen en het niet te bont te maken. Je wilt immers niet dat het een bonte kermis wordt. Ik koos voor groen en goud in combinatie met zwarte labels.

DIY adventskalender

Tips voor leuke cadeaus

Wat geef je nou cadeau zonder dat het een godsvermogen kost want het is immers niet niks om 24 cadeautjes te verzamelen. Er zijn voldoende kleine low-budget cadeautjes die je voor de adventskalender kunt kopen of maken. Nee mam, denk maar niet dat onderstaande cadeautjes allemaal nog ingepakt zitten, haha.

 • Geurkaarsen
 • Chocolademelk
 • Een leuke mok
 • Een klein flesje wijn
 • Bakmix (taart, kerstkoekjes, pannenkoeken enz)
 • Koekvormpjes
 • Chocoladeletter (op 5 december uiteraard)
 • Kruidnoten
 • Gevulde speculaas of een banketstaaf
 • Waxinelichtjes (komt altijd van pas in de feestelijke maand december)
 • Zelfgemaakte granola (heb ik ook aan mijn ouders gegeven en hebben ze inmiddels al uitgepakt)
 • Een zelfgemaakte kerstslinger
 • Koekjes
 • Chocolaatjes
 • Fotolijstje met eventueel een leuke foto
 • Nagellak
 • Sokken
 • Vetbollen of pinda’s voor in de tuin (hebben mijn ouders inmiddels ook al uitgepakt want zij zorgen heel goed voor de vogeltjes in de tuin)
 • Thee of koffie
 • Een eigen recept (eventueel heel mooi uitgeschreven)
 • Zelfgemaakte (gezonde) spread in een leuke weckpot
 • Gezichtsmasker
 • Boek
 • Boekenlegger (kun je ook eenvoudig zelf maken)
 • Een spelletje
 • Kerstkaarten
 • Knutselspullen als de persoon in kwestie een knutselliefhebber is. Denk aan stiften/potloden/washitape enz.
 • Mini verzorgingsproduct…altijd handig voor vakantie.
 • Een kerstbal
 • Bodylotion of doucheschuim
 • Iets voor de hond of kat (of een ander aanwezig huisdier)
 • Een zelfgemaakte (of gekochte) kaart met een leuke/inspirerende quote
 • Laat de kinderen iets persoonlijks maken of neem een videoboodschap op met de kinderen
 • Een persoonlijke brief
 • Een leuk uitje
 • Een tegoedbon voor (de afwas, de hond uitlaten, een massage, een mama en-of papadag enz)

Zoals jullie kunnen lezen zijn er meer dan voldoende cadeautjes die je kunt geven en/of maken. Je kunt er ook voor kiezen om de cadeautjes in leuke papieren zakjes te verpakken of envelopjes te maken. De keuze is reuze en uiteraard heel persoonlijk.

DIY adventskalender
 
Ik hoop dat jullie genoeg inspiratie hebben gekregen om ook aan de slag te gaan met een DIY adventskalender. Ik vond het erg leuk om te maken en nog leuker was de reactie van mijn ouders. Daar deed ik het immers voor want ze waren echt verrast.

Hebben jullie wel eens een adventskalender gemaakt?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin


*Twee van bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik.

 

You may also like

2 comments

Yvonne 6 december 2021 - 20:53

Wauw, een maand of 2 geleden al de cadeautjes verzameld. Goede planning, haha! En wat zal je moeder blij verrast zijn geweest. Leuke ideetjes voor cadeautjes, ik ga het onthouden voor volgend jaar. 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…de meest hartverwarmende, behulpzame mensen op reisMy Profile

Reply
Janet 7 december 2021 - 20:42

Wat een leuk idee zeg. En leuk ook dat je helemaal in een creatieve flow zit, dat zit ik zelf momenteel ook. Is de header van je adventkalender? Dat ziet er heel leuk uit.
Janet onlangs geplaatst…TRVL summary – november 2021My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.