Dit zijn mijn minst favoriete steden

by DutchieontheRoad
6 comments

Vorige week plaatste ik een artikel over mijn 10 favoriete steden. Er zijn echter ook steden die mij minder konden bekoren. Daarom deze week een lijst met mijn minst favoriete steden. Tja…die zijn er nou eenmaal ook. Onderstaande steden vond ik persoonlijk toch een beetje tegenvallen.

#1 Los Angeles

Een oude bekende vertelde mij een aantal jaar geleden dat LA zijn favoriete stad was. Hij had een rondreis door Amerika gemaakt en LA was het hoogtepunt van de reis. Serieus?! Heb je met een zak over je hoofd gelopen in alle nationale parken? Ik vond LA namelijk echt een afknapper van de bovenste plank. Wat een foute en sfeerloze stad. Zelfs Las Vegas heeft meer charme. Hollywood Boulevard stelt echt niets voor en die sterren op de grond zou je haast voorbij lopen. De tour langs alle landhuizen van de wereldberoemde sterren is zo mogelijk nog fouter. Nee dank je. Trap het gaspedaal maar snel in want je mist helemaal niets in LA.

Om de hoek ligt het bekende Santa Monica Beach. Ook hier namen we even een kijkje. Terwijl ik over het strand liep, zag ik overal extreem gespierde mannen en vrouwen in bikini met veel te veel implantaten…allemaal super bruin van de zon uiteraard. Liep ik daar als Hollandse melkfles 🙁   Zoals je het op televisie ziet, zo is het in het echt ook. Zo niet mijn ding.

Minst favoriete steden#2 Ho Chi Minh

Wat een cultuurshock was Ho Chi Minh oftewel Saigon. Vietnam was mijn eerste kennismaking met Azië en ik vertrok uit Nederland met sneeuw. Was dat even acclimatiseren. Het was er bloedheet en mijn lichaam kon slecht met dit enorme temperatuurverschil omgaan. De eerste dag was het voor mijn gevoel echt overleven. Als dat verkeer! Hoe kom ik in hemelsnaam ooit aan de overkant van de weg? Ho Chi Minh was op dat moment te veel voor mij. Te druk, te warm, grauw en grijs. Ik was blij dat ik deze stad kon verlaten en naar de Mekong Delta ging.

Minst favoriete steden#3 Wenen

Verrassend zeker? Mijn moeder wilde jaren geleden heel graag naar Wenen. Iets met Sissi 😉 Ik wilde Wenen best een kans geven, maar deze stad kon mij totaal niet bekoren. Oké, Schönbrunn was wel interessant maar dat was dan ook het enige. O nee…de dierentuin heeft pandaberen en dat is wel een pluspunt.  Ik vond Wenen echt heel saai en de mensen vond ik eerlijk gezegd ook onvriendelijk. Heel stug en soms ronduit onbeschoft.

Minst favoriete steden#4 Graaff Reinet

Graaff Reinet was na Lesotho echt zo’n afknapper. Dit Zuid-Afrikaanse stadje was echt zo saai. Gelukkig waren we hier slechts één dag, maar dat was ook meer dan voldoende. Wat doe ik hier, vroeg ik mezelf af. Gelukkig verbleven we op een hele leuke boerderij waar ze onwijs lekker vegetarisch voor mij gekookt hadden. En ze hadden een heel schattig hondje. Lekker eten en een leuke hond maakte veel goed 😉

Minst favoriete steden#5 Lüderitz

Als je niet geïnteresseerd bent in spookstadjes, kun je jezelf de lange route naar Lüderitz besparen. Er zijn namelijk veel leukere dingen te zien in Namibië. Wij gingen hier naar toe voor het Sperrgebied (georganiseerde reis dus het programma stond vast). De aangeboden tour naar het Sperrgebied was echter zo belachelijk duur dat we dat niet zagen zitten. Met z’n vieren besloten we op eigen gelegenheid naar Kolmanskop te gaan, een ander spookstadje in de buurt. Dit was wel de moeite waard maar de stad zelf is echt zo ontzettend saai! Er liep echt helemaal niemand over straat en er was niets te doen. Gelukkig hebben we ons ‘s avonds wel meer dan prima vermaakt in de lokale Duitse pub. Volgens mij waren ze daar zo blij met onze grote groep Hollanders, haha. Die Duitsers gingen helemaal los. Beeld je even in: een hele kleine dikke Duitser met enorme bierbuik dansend in zijn witte hemd op de bar. Coyote Ugly déjà vu 😉

Minst favoriete steden#6 Yogjakarta

Ik had eigenlijk best hoge verwachtingen van Yogjakarta. Toch vond ik het best tegenvallen en ik kan er eigenlijk ook niet echt een vinger opleggen waar dat nou aan lag. We zijn daar wel opgelicht maar daar moesten we eigenlijk wel smakelijk om lachen. Daar lag het niet aan. Wel is Yogjakarta een perfecte uitvalsbasis voor de mooie tempels Prambanan en Borobudur, maar de stad zelf vond ik niet veel aan.

Minst favoriete steden#7 Lovina

Dit kleine stadje op Bali was ook niet mijn favoriet. Veel mensen zijn erg enthousiast over Lovina, maar ik deel die mening niet. Wij waren hier slechts één dag en dat vond ik ook voldoende. Ik houd niet van duiken/snorkelen en dat is wat veel mensen hier komen doen. Een vriendin heeft wel gesnorkeld maar ze was niet bijster enthousiast. Het was leuk maar ze had vele mooiere plekken gezien. Zelf ben ik deze dag in het hotel gebleven, heel lui aan het zwembad met vele lassi’s en een massage 😉 Heel vervelend. Ik wilde nog naar het strand maar ik werd zo lastig gevallen daar dat ik er gewoon geen zin meer in had. Verkopers schreeuwden naar mij vanaf het strand terwijl ik op mijn ligbed aan het zwembad lag. Hele slechte verkoopmethode…mijn gezicht gaat dan op standje ‘laat mij met rust’. Lovina staat ook bekend om de vele dolfijnen. Hier kun je met een boot op zoek naar dolfijnen, maar dat is echt een heksenjacht. Tientallen boten varen op hoge snelheid achter de dolfijnen aan. Zo zielig!

Minst favoriete steden#8 Sanur

Oeps…weer Bali. Ik keek zo uit naar de laatste twee dagen Bali. Lekker relaxen op een mooi strand. Niet dus. Zodra we het strand betraden zagen we oude westerse mannen met hele jonge Balinese meisjes lopen. Dan gaan mijn nekharen al overeind staan. Je struikelde ook over de Australiërs in Sanur. Het weer was niet om over naar huis te schrijven (er was een cycloon op komst) dus het was ook alles behalve weer om op het strand te liggen. Wat hebben we dan gedaan? Fietsen gehuurd en twee dagen belachelijk veel gewinkeld, haha.

Minst favoriete steden#9 Hué

Weer een stad in Vietnam. Op een of andere manier kon Hué mij niet bekoren, ondanks dat deze stad historisch gezien wel interessant was. Ik was gewoon zo ontzettend tempelmoe. Dat heb je wel eens. Er zijn vele mooiere plekken en tempels in Vietnam. Verder vond ik Vietnam helemaal geweldig hoor!

Minst favoriete steden

#10 Alice Springs

Say What? Oké…je kunt Alice Springs niet overslaan als je naar Ayers Rock, Kata Tjuta en omgeving gaat maar wat is het een saaie stad. Er is namelijk vrij weinig te doen. De bekendste bezienswaardigheden zijn de Royal Flying Doctors, het Reptile Centre en School of Air. Deze bezienswaardigheden kun je in één dag zien en dat vond ik ook voldoende voor dit stadje. Alice Springs is ook niet de meest veilige stad van Australië. Het werd ons ook afgeraden om ‘s avonds alleen over straat te lopen (elf jaar geleden althans). Er is soms wat overlast op straat en dat maakt het niet altijd een prettige plek. Alice Springs is natuurlijk dé uitvalsbasis voor de Australische Outback, maar de stad zelf is gewoon niet heel bijzonder.

Minst favoriete steden

Terwijl ik dit schreef kwamen er nog meer steden in mij op, maar dat waren dan vooral de bekende badplaatsen waar ik heeeeel lang geleden was zoals Marmaris in Turkije en Salou in Spanje. Luie strandvakanties zijn niet bepaald mijn ding en daarom heb ik het vanaf 2007 over een andere boeg gegooid. Dag Costa del Sol en hallo wereld!

Welke steden vonden jullie tegenvallen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Minst favoriete steden

You may also like

6 comments

Dewi 11 februari 2019 - 21:09

Leuk om te lezen. Ho Chi Minh vond ik ook niet geweldig en Wenen viel mij inderdaad ook heel erg tegen. Schonbrunn was mooi inderdaad, maar het kon me verder niet bekoren. Grappig dat je Yogja niks vond. Dat is voor mij nog steeds een van mijn favoriete steden in Azië 🙂
Dewi onlangs geplaatst…De 9 leukste dingen om te doen in Georgetown, PenangMy Profile

Reply
Janet 13 februari 2019 - 19:23

Er zijn weinig plekken die ik echt niet leuk vind.. Ik vermaak me altijd al snel ergens maar Los Angeles vond ik ook echt niet leuk. Dat is één van de weinige plekken waar ik een negatief beeld bij heb. Oh Alice Springs vond ik juist wel leuk.
Janet onlangs geplaatst…11x to do in Sandakan, Maleisisch BorneoMy Profile

Reply
Yvonne 14 februari 2019 - 13:56

Wie weet zijn sommige van de plekken die je noemt wel positief veranderd in de afgelopen jaren. Nog eens terug dan maar? 😉
Zelf zou ik ook het zwembad opzoeken als ik op het strand lastig gevallen zou worden door verkopers, daar heb ik ook echt een hekel aan.
Yvonne onlangs geplaatst…Het Jaar van de Hond in reizen – koala’s, panda’s en kamelenMy Profile

Reply
Esther 15 februari 2019 - 23:13

Ook leuk om te lezen wat een tegenvaller is. Ik vond Los Angeles ook helemaal niks. Verder vond ik Genève echt sfeerloos. Een aantal van deze steden ken ik nog niet, maar zo te lezen moet ik dat zo houden 😉

Reply
Judith van der Linden 16 februari 2019 - 08:35

Ik heb hetzelfde gevoel met Yogya. Iedereen was laaiend enthousiast en ik dacht: is het dit nou? In Alice Springs was ik vooral om Ayers Rock te bezoeken, verder heb ik er niet veel gedaan. Is ook al weer 20 jaar geleden dus kan het me niet meer supergoed herinneren 🙂
Het blijft wel grappig dat de een helemaal weg is van een bepaalde plek terwijl een ander het helemaal niks vindt.
Judith van der Linden onlangs geplaatst…Wat te doen op Koh Lanta: 7 tipsMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 8 maart 2019 - 17:07

Leuk dat je ook over je minst fijne steden hebt geschreven! Ik ken de meeste steden uit jouw lijstje niet, maar met LA ben ik het zeker eens. Al vond ik Santa Monica wél leuk 🙂
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes in de USAMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.