Dit ben ik-tag: tien feitjes over mezelf

by DutchieontheRoad
8 comments

In januari introduceerde Jessica van Corners of the World de leuke Dit ben ik-tag: tien feitjes over mezelf. Ze schreef een leuke blog met allerlei feitjes zodat we haar een beetje beter leerde kennen. Harstikke leuk! Marcella Molenaar nam de tag over en vroeg andere bloggers deze tag in te vullen. Daar ben ik eens goed voor gaan zitten. Deze week komen jullie meer te weten over Kelly.

1.Ik heb veertien jaar geskatet

Jazeker, Kelly stond vroeger op skates…en niet te zuinig. Als vierjarig meisje stond ik schuifelend naast de kerstman tijdens mijn eerste kerstshow, inclusief blauwe tutu. Tegenwoordig is rolschaatsen alles behalve cool, maar dat was vroeger (ik word oud) wel anders. Iedere week stond ik één of meerdere keren op de rolschaatsbaan om de gekste capriolen uit te halen. Freestyle skating, disco, kunstrijden…ik heb het gelijk gedaan. Op mijn zestiende ging ik zelfs les geven aan kinderen maar op mijn 18de was ik het ineens beu. Het was steeds moeilijker te combineren met school, ik kreeg knieklachten en het voelde inmiddels als een verplichting. Tijd om te stoppen dus. Drie jaar geleden was er een reünie en toen bleek dat het net als fietsen is…je verleert het nooit. Helaas had ik door het rolschaatsen wel een abonnement op de eerste hulp. Dat was dan weer minder.

2.Ik scheurde mijn pols als hulpje van de Sint

Ik ben jarenlang het trouwe hulpje van de Sint geweest. Zo ontzettend leuk om te doen. Op mijn 21ste kwamen we op het briljante idee dat ik WegWijs zou zijn…op rolschaatsen. Heel logisch natuurlijk en ik was dan ook erg enthousiast over dit idee. Terwijl ik achteruit skatete om de jeugd in de gaten te houden, had ik een verhoogde put over het hoofd gezien. Oeps. We waren serieus net vijf minuten onderweg. Ik viel op mijn stuitje en aangezien ik die al meerdere keren gekneusd had, overheerste die pijn. Later bleek dat mijn pols een groter probleem was en kon ik als hulpje richting mijn geliefde eerste hulp. Dat was toch best een ervaring aangezien er de nodige kinderen in de wachtkamer zaten. De artsen vonden het ook ontzettend grappig (ik niet) en kwamen iedere keer om het hoekje kijken. Gordijntje weg…haha…gordijntje dicht…gordijntje weer open…twee artsen…haha…gordijntje weer dicht. “U woont zeker in Madrid? Houdt P. van gips?” Heel grappig maar op dat moment zag ik er de humor niet van in. Mijn pols bleek gescheurd te zijn en ik kon voor vijf weken het gips in. Ik heb vervolgens nog jaren klachten gehad van deze breuk. Bij lange vluchten wil mijn stuitje ook nog wel eens gaan vervelen.

3.Ik kan schminken, grimeren en bodypainten

Yep, dat hoor je niet iedere dag. Op mijn zestiende besloten mijn tante en ik om een cursus kinderschminken te volgen. Gewoon voor de lol. Dat vonden we zo ontzettend leuk dat we verder gingen bij een theaterstichting. We leerden grimeren, bodypainten en bellypainten. Ik heb op vele braderieën geschminkt, demonstraties gegeven, aan wedstrijden meegedaan en we hebben zelfs gegrimeerd voor een afstudeerproject van de filmacademie. Wat een leuke tijd was dat. Het laatste jaar gaf ik soms ook les. Ik heb zelfs meerdere malen danseressen gebodypaint in discotheken…en plein public. Dat was wel even wennen want dat toch even een ander publiek dan ik gewend was. Je kunt maar een bijbaantje hebben tijdens je studie 😉 .

4.Ik ben vrijwilliger bij een jeugdvereniging

Ik ben al vanaf mijn zeventiende vrijwilliger bij een jeugdvereniging (soort scouting). Tien jaar lang was ik activiteitenbegeleider voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18. Ieder jaar gingen we ook gezellig een week samen op zomerkamp en dat was altijd dolle boel. Na mijn studie had ik geen tijd meer om wekelijks groep te draaien en sindsdien ben ik actief in de activiteitencommissie. Ik organiseer overkoepelende activiteiten voor de gehele vereniging zoals carnaval, Halloween en andere grote activiteiten. Nog steeds doe ik dit met veel plezier.

5. Ik ben bang om in de zee te zwemmen

Niet heel logisch met tien zwemdiploma’s maar ik heb echt schrik in de zee. Als kind zijnde ben ik bijna verdronken in de Middellandse Zee en daar heb ik duidelijk een soort van ‘trauma’ aan overgehouden. Mede daarom zwem ik zelden in de zee. Als ik zelf kan bepalen wanneer ik de zee in ga en dicht bij de kust kan blijven, wil ik nog wel eens gaan snorkelen, maar eigenlijk liever niet. In Mexico kreeg ik zelfs een paniekaanval omdat ze ons midden op zee wilden laten snorkelen. Dat was zo gênant dat ik mezelf heb voorgenomen dat ik dat nooit meer doe. Ik bepaal wanneer ik het water in ga, hoe en wanneer ik eruit ga. Is dat niet mogelijk, ga ik de zee niet meer in.

6. Ik ben enorm onhandig

De keren dat ik van de trap ben gevallen is helaas niet op twee handen te tellen. Ik stoot geregeld mijn hoofd tegen de punt van de kast en sta op iedereen zijn hakken. Van mijn moeder mag ik ook nooit met een winkelwagentje lopen want dat is gevaarlijk volgens haar. Ik doe het niet expres maar ben gewoon een enorme kluns. Mede daarom ben ik ook erg slecht in teamsport, en met name in balsporten. Ik werd altijd in het doel gezet want daar liep ik het minst in de weg. Op het sportveld ben ik gewoon een ongeleid projectiel.

7.Ik ben dol op chocolade

Ik ben serieus dol op chocolade. Alles waar chocolade in zit is niet veilig voor Kelly. Mijn omgeving weet dat ook en verrast me dan ook graag met een chocolade lekkernij. Volgens mijn ouders krult mijn neus bijna omhoog bij het zien van een chocoladesoufflé. Volgens mij hebben ze gelijk.

8. Ik eet geen vlees

Als kind zijnde wilde ik eigenlijk al geen vlees eten maar daar waren mijn ouders het niet mee eens. Toen ik eenmaal op mezelf woonde, ging ik drastisch minderen met vlees. Tijdens mijn rondreis door China ging de knop om. Ik stuitte op een openbare slachterij en toen was ik er helemaal klaar mee. Ogen dicht en snel doorlopen. Ik nam een besluit en sindsdien (2011) heb ik geen vlees meer gegeten. Dat bevalt me nog steeds prima. Ik eet één keer per week vis en de andere dagen vegetarisch.

9. Ik heb twee petekinderen

Ik ben de trotse tante van twee petekinderen…een tweeling (jongen en meisje). Wat was ik trots toen ik gevraagd werd om peettante te zijn. Inmiddels zijn ze tien jaar en al die jaren ben ik erg nauw betrokken geweest bij de opvoeding. Ik ben een echte knutsel- en baktante en neem de kinderen geregeld een dagje uit. Een van de twee (jongen) was vorig jaar zo onder de indruk van mijn reis door Zuidelijk Afrika dat hij is gaan sparen. Hij wil met tante Kelly naar Afrika. Hoe schattig!? Goed blijven sparen jongen.

10. Ik droom van een wereldreis

Een wereldreis is echt een hele diepe wens van mij maar toch is het er nog nooit van gekomen. Diep van binnen weet ik heel erg goed dat ik later spijt krijg als ik het niet doe. Ik heb nu al spijt dat ik niet na mijn studie op wereldreis ben gegaan. Ik ging zeven weken naar Australië. Onwijs gaaf maar ik was nog niet klaar met reizen. Had ik maar…Helaas is het door persoonlijke omstandigheden niet heel praktisch om op wereldreis te gaan. Ik blijf dus nog even dromen. Wie weet…ooit…als ik met pensioen ben, haha.

Wadi Rum

Dit waren tien feitjes over mijzelf. Voel je vrij om de tag over te nemen en zo leren we elkaar allemaal wat beter kennen. Wil je de tag overnemen, vergeet dan niet om een linkje te maken naar Jessica van Corners of the World.

Meer weten over Kelly?
Top 15 Happy Moments
Bucketlist
Top 10 favoriete dieren
Liebster Award
Momenten om snel te vergeten

You may also like

8 comments

Jessica 9 maart 2016 - 16:45

Iedereen komt met zulke originele weetjes met deze tag, erg leuk! Ik mocht vroeger van mijn ouders ook geen vegetariër worden, maar een paar jaar geleden zag ik een verschrikkelijke docu over McDonalds-vlees en sindsdien eet ik ook geen vlees meer :p Thuis zijn ze er inmiddels wel aan gewend en stiekem eten ze zelf nu ook wat minder (slecht) vlees. Wel eet ik net als jij nog ongeveer 1x per week vis. Geweldig trouwens dat je zo professioneel kunt schminken en grimeren. Van series als The Walking Dead vind ik behind the scenes altijd geweldig om te zien, heel gaaf hoe ze mensen letterlijk kunnen omtoveren. Leuke feitjes!

Reply
DutchieontheRoad 13 maart 2016 - 16:53

Wat grappig dat ze thuis ook minder vlees eten. Mijn ouders eten ook minder vlees tegenwoordig door mij. Ze zien ook steeds meer in dat het niet nodig is om iedere dag vlees te eten. Schminken en grimeren is echt jaren een heel belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Helaas doe ik er tegenwoordig niet veel meer mee. Zo nu en dan wil ik nog wel eens kinderschminken. Vroeger droomde ik van een carrière als grimeuse bij de ‘Lord of the Rings, haha. Je kunt maar een droom hebben 😉

Reply
Jessica 23 maart 2016 - 20:39

Nee hartstikke gaaf juist! En een meisje moet kunnen dromen toch? Soms worden die dromen werkelijkheid. 😉 Ik vind het altijd fijn om te horen dat mensen al minder vlees eten dan voorheen. Dat probeer ik mensen ook altijd duidelijk te maken als ik vertel over mijn eetgewoonten. Mensen hebben niet perse iedere dag bij iedere maaltijd vlees nodig. ;p
Jessica onlangs geplaatst…MachteloosMy Profile

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 9 maart 2016 - 18:26

Leuk om je op deze manier wat beter te leren kennen! Wat mooi om te zien dat je zo goed kan schminken 😀 Nummer 7 is erg herkenbaar voor mij haha!

Reply
Rowan - sillysis.nl 9 maart 2016 - 20:54

Wat een leuke feitjes. En leuk om wat meer over te je weten te komen. Nummer 6 en 7 zijn voor mij erg herkenbaar! 😉

Reply
DutchieontheRoad 13 maart 2016 - 16:48

Tja, vrouwen en chocolade 😉

Reply
Jenny - ikreis.net 12 maart 2016 - 18:55

Dat zwarte Piet verhaal! Ik kan me voorstellen dat je er zelf van baalde, maar het klinkt erg grappig.

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 13 maart 2016 - 15:05

Ik baalde inderdaad wel maar kon er achteraf wel om lachen. Dat verhaal komt nog wel eens naar voren tijdens verjaardagen 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.