Dingen die je graag wilt, maar nooit doet

by DutchieontheRoad
23 comments

Twee weken gelezen las ik bij Marcella Molenaar een hartstikke leuk artikel: Dingen die je graag wilt, maar nooit doet. Heel herkenbaar! Ook ik ben een kei in goede voornemens. In mijn hoofd sproken de grootste dromen om er vervolgens niets mee te doen 😉 . Ik ging met mezelf in conclaaf en kwam tot de volgende lijst.

Travel

Mijn Bucketlist is oneindig lang en wordt ieder jaar alleen maar langer. Volgens mij heb ik negen levens nodig om alles te zien dus in een volgend leven kom ik terug als kat.

 • 10 jaar geleden reisde ik door Australië en ik vond het geweldig. Ik nam mezelf voor om snel terug te keren voor de westkust. Uhuh…ik ben nog steeds niet geweest
 • Ook nam ik me voor om écht naar Nieuw-Zeeland te gaan en Mount Doom en Hobbiton te bezoeken (nerd alert). Tja, ook weer een gevalletje ‘Australië’. Niet om de hoek en je vliegt niet even voor drie weken naar Nieuw-Zeeland.
 • Een wereldreis. Tja, dit blijft toch een dingetje. Na mijn studie had ik de kans, maar ik nam de beslissing om ‘slechts’ zeven weken te gaan. Ook heel gaaf, maar ik vond het zo geweldig dat ik baalde dat ik naar huis moest.  Die wereldreis blijft dus een diep gekoesterde wens, maar als je eenmaal een eigen huisje en een leuke baan hebt, wordt het toch iets anders. Ook zie ik het niet zitten om een dergelijke reis alleen te ondernemen en laat ik mijn prins op het witte paard nog steeds niet hebben gevonden. Ik zie de wereld dus gewoon in stukjes.
 • Weten jullie wat mij nou echt gaaf lijkt? In zo’n Volkswagen door Europa rijden. Het moet natuurlijk wel een gepimpte Volkswagen zijn (door mijzelf uiteraard).
 • Bestemmingen die al lang op mijn wishlist staan zijn: Nepal (ga ik in oktober naar toe), Japan, Marokko, Peru, Bolivia, Costa Rica, Myanmar, Kenia, Tanzania, Madagaskar, Schotland, India en nog veel meer.
 • Slow Travel onder de knie krijgen 🙂 . Ik heb altijd haast en wil zoveel mogelijk zien in een korte tijd. Erg vermoeiend en dat realiseer ik mij steeds meer. Het lijkt mij heerlijk om eindelijk eens optimaal van een bestemming te kunnen genieten.
 • Meer ondernemen in eigen land. Ik ben altijd maar aan het werk of in de weer met iets anders. Ik wil eindelijk eens naar de Waddeneilanden en de Keukenhof. Dat moet te doen zijn toch?

Dingen die je graag wilt, maar niet doet

Persoonlijk

 • Weer gaan sporten en het deze keer ook volhouden. Ik ben alles behalve sportief aangelegd, maar het is natuurlijk wel nodig voor je gezondheid. Ik wil eindelijk eens een sport vinden waar ik echt plezier aan beleef en daardoor ook volhoud. De kans is aanwezig dat ik weer richting de dansschool ga want ik heb vroeger veel gedanst.
 • Minder chocolade eten. Tja, spreekt voor zich. Ik ben nou eenmaal een vrouw. I can’t help it 🙁
 • Ik wil graag meer lezen want tegenwoordig komt het er niet meer van. Vroeger was ik een echte boekenwurm en vond het heerlijk om uren te lezen. Helaas heb ik er tegenwoordig geen tijd en puf meer voor. Mijn goede voornemen: heerlijk een boek lezen in de tuin.
 • Meer me-time. Ik ben een erg bezig bijtje en altijd in de weer. Als ik niet aan het werk ben, zit ik achter mijn computer te bloggen, fotografeer ik of ben ik iemand anders aan het helpen met een project. Ik moet echt leren prioriteiten leren stellen en ook meer ‘nee’ zeggen. Inmiddels heb ik me dit jaar (tijdelijk) teruggetrokken bij een groot project en twee fotoshoots geweigerd. Wie weet leer ik het ooit 😉 .

Dingen die je graag wilt, maar niet doet

Ontwikkeling

 • Ik zou heel graag een nieuwe taal willen leren. Ik was vroeger echt een taalmeisje, maar inmiddels is daar weinig meer van over. Frans ben ik inmiddels verleerd (ik sprak serieus goed Frans) en mijn Duits is ook niet om aan te horen. Vroeger leerde ik erg snel een taal en en daarom zou ik heel graag Spaans willen leren. O ja, bijscholing Frans en Duits is misschien ook niet verkeerd. Nog zoiets, ik zou ook graag gebarentaal willen leren. Waarom? Geen idee, maar het lijkt me heel interessant.
 • Ik heb altijd al een boek willen schrijven en het liefst een kinderboek met mijn eigen illustraties. Als ik het doe, dan maar meteen goed.
 • Beter leren filmen. Fotograferen heb ik wel redelijk onder de knie 😉 maar van filmen heb ik geen kaas gegeten. Ik probeer het wel, maar eerlijk gezegd durf ik mijn filmpjes amper online te zetten. Tegenwoordig zie je prachtige filmpjes voorbij komen en daardoor lijken die van mij nog slechter.
 • Meer leren over SEO. Ook van SEO heb ik weinig tot geen verstand. Ik heb een totaal andere achtergrond dus ik heb alles zelf moeten leren als het gaat om bloggen en SEO. Het lijkt mij hartstikke leuk en interessant om meer te leren en zo mijn blog te verbeteren.
 • Een opleiding of cursussen volgen. Ik ben altijd erg leergierig geweest en ben van mening dat je jezelf altijd moet blijven ontwikkelen. De laatste jaren heb ik een beetje stilgestaan (vind ik zelf) en daarom zou ik wel weer een opleiding of cursussen willen volgen.
 • O ja, ik zou heel graag een muziekinstrument willen leren spelen. Ik heb een goed muzikaal gehoor, maar heb nooit een muziekinstrument leren spelen. Verder dan kinderliedjes op het keyboard en ‘Boer wat zeg je van mijn kip’ op de gitaar ben ik niet gekomen. Eind augustus maand volg ik een workshop ukele dus wie weet 🙂 .

Dingen die je graag wilt, maar niet doet

Welke dingen zouden jullie graag willen doen, die je eigenlijk toch niet doet?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

23 comments

Sanne 15 augustus 2017 - 19:07

Hihi, heel herkenbaar, minder chocolade eten! Ik zou heel graag eens naar Paaseiland willen, maar het is er nog steeds niet van gekomen. De ultieme bucketlist bestemming wat mij betreft. Gelukkig hebben we nog wat te dromen! 🙂

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 18:56

Paaseiland staat ook heel hoog op mijn lijst. Dat lijkt me zo’n mystieke plek. Minder chocolade eten gaat toch niet lukken, haha 😉

Reply
Marcel 16 augustus 2017 - 21:33

Een heel herkenbaar lijstje, of moet ik zeggen lijst 😉 Ik zou heel graag naar Zuid-Amerika willen maar het is er nog steeds niet van gekomen. Maar hé, er moet wat te dromen blijven.
Marcel onlangs geplaatst…WildlifeWednesday #18: NijlpaardMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 18:57

Zo is het maar net! Ik ben ook nog nooit in Zuid-Amerika geweest. Peru en Bolivia hebben dan mijn voorkeur 🙂

Reply
Jenny 17 augustus 2017 - 17:56

Ik heb altijd tijd te weinig, dus ik moet vooral niet meer doen. En dat is lastig.

Ik mag niet klagen over de hoeveelheid reizen. Ik zou misschien ooit wat minder willen werken. Wat ik vooral wil is weer 100% gezond worden zodat ik meer energie heb.

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 18:58

Ik snap heel goed dat je weer helemaal gezond wil worden. Helemaal na dat ongeluk. Ik hoop dat je weer volledig herstelt.

Reply
Kirsten 18 augustus 2017 - 07:25

Heel herkenbaar idd. Zoveel te doen in zo relatief weinig tijd. Ik zou heel graag iets voor mezelf willen beginnen, een guesthouse ofzo. Maarja dat zeg ik al jaren en verder dan een droom ben ik nooit gekomen. En tsjah de wereld zien. Nu op wereldreis maar de bucketlist is zo oneindig lang! Ook ik zie de wereld dus in stukjes 😉
Kirsten onlangs geplaatst…Video Vietnam: Reis mee op de motor door VietnamMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 18:59

Zo zie je maar weer. Zelfs als je op wereldreis bent, wordt de lijst alleen maar langer 😉 . Iets voor mezelf beginnen lijkt me ook wel leuk. Wie weet ooit…in de verre toekomst 🙂

Reply
Carolien 18 augustus 2017 - 11:53

Heel herkenbaar. Gelukkig veel dromen. En niet alles moet toch? Ik wil vooral ook tussen de langere en verre reizen door ook meer (weekends) genieten van ons eigen landje (of België). Ik ben dus al allerlei leuke bestemmingen, outdoor activiteiten en campings aan het opzoeken. Als ik dan tijd heb kan ik gelijk gaan zonder uitzoekwerk ?
Carolien onlangs geplaatst…Vraag en antwoord over mijn wandelen: de wandel-tagMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 19:01

Natuurlijk hoef ik niet alles, haha. Het zijn dromen en dromen zijn altijd fijn 😉 . Ik zou ook graag meer in Nederland willen ontdekken, maar heb gewoon een chronisch tijdgebrek. Ik wil graag dagen van 36 uur en weken van 9 dagen 😉 .

Reply
Gabriëlle 18 augustus 2017 - 16:21

Erg herkenbaar! Ik wil ook meer gaan sporten en vooral beter op mijn voeding letten maar dat komt er dus steeds niet van. Ik ben sinds een half jaar echt weer opnieuw verliefd geworden op Nederland, dus dat is iets wat ik kan afstrepen, eigen land ontdekken 😉
Gabriëlle onlangs geplaatst…Koh Phi Phi: doen of niet doen?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 19:03

Wat fijn dat je meer van Nederland ontdekt. Dat zou ik ook graag willen doen, maar heb helaas een chronisch tijdgebrek. Dat is ook het grote probleem met sporten. Ik heb ‘s avonds laat vaak niet meer de puf om nog naar de sportschool te gaan, maar ik moet er echt een keer aan geloven. Ik vertik het om een grotere maat broek te kopen, haha 😉

Reply
Marcella 18 augustus 2017 - 17:09

Jaaaa, leuk om te lezen! We hebben best wat overeenkomsten, leuk! Zullen we samen een SEO cursus doen? Mooie reisdromen heb je! Ik hoop ook naar Australië te reizen, lijkt me echt heel gaaf!
Marcella onlangs geplaatst…Winactie – Maak kans op 2x een wereldbol van kurk!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 19:05

Een SEO cursus lijkt me wel wat 🙂 . Ik snap er af en toe geen drol van en ben echt een autodidact als het gaat om bloggen. Australië moeten jullie echt een keer naar toe. Zo ontzettend mooi!

Reply
Aniek 18 augustus 2017 - 20:37

Die wereldreis. Maar ik hoop dat die er toch echt ooit van gaat komen! En dan komt Australië erin, en Zuid Amerika, en die 1000 andere plekken waar ik nog echt naartoe wil 🙂
Aniek onlangs geplaatst…De Westbank vanuit Jeruzalem: reizen door PalestinaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 19:06

Ik wist niet dat jij ook graag een wereldreis wil maken Anniek. Volgens mij kom ik nog tijd tekort tijdens een wereldreis. De bucketlist is gewoon veel te lang en mijn spaarrekening is ook niet toereikend, haha 😉

Reply
Jessica 18 augustus 2017 - 23:45

Leuk om te lezen! Gek genoeg staan er bij mij niet zozeer nieuwe landen die ik graag wil bezoeken maar waar het niet van komt, maar wel een aantal landen die ik al eens heb bezocht en waar ik graag nog eens naartoe wil gaan. Maar op de een of andere manier komt er altijd een andere bestemming weer tussen haha ;p Leuk dat je wat meer met video aan de slag wilt gaan! Ik ben momenteel een workshop in elkaar aan het zetten over het filmen en monteren voor reisvideo’s dus ik zal je laten weten als er wat meer duidelijkheid is als je interesse hebt! 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Wat te doen in Sevilla, Spanje: mijn favorietenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 19:08

Die workshop lijkt me zeker interessant Jessica. Daar heb ik zeker interesse in. Jij maakt altijd prachtige reisvideo’s. Ik wil nog terug naar een aantal bestemmingen. Ik reis vaak best gehaast en dan mis je toch het een en ander. Zo wil ik heel graag terug naar Australië, Verenigde Staten, Indonesië en IJsland.

Reply
Niels 19 augustus 2017 - 16:18

Ik denk dat we allemaal zo’n lijstje met gemak kunnen vullen, haha. Sommige dingen zijn best makkelijk af te strepen maar je moet je er toe aanzetten. Een dagje keukenhof is na een dagje gedaan, maar je moet er wel heengaan. Dat soort dingen. Er zijn altijd dingen die leuk zijn, die je wilt doen, maar die niet uitkomen. Soms moet je niet te veel willen en gewoon iets doen. De rest komt dan vanzelf
Niels onlangs geplaatst…Nijlpaarden in St. Lucia, gezien vanuit de bootMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2017 - 19:09

Dat klopt helemaal Niels. Ik moet ook niet teveel nadenken en gewoon doen, haha. Volgend jaar ga ik naar de Keukenhof…echt waar 😉

Reply
Laura | Travelvibe 21 augustus 2017 - 10:14

Mooie lijst! Slow Travel wil hier ook maar niet lukken, meer me-time is zeker een uitdaging (zonder laptop!) en beter leren filmen (én editen) staat hier ook op de lijst… Volgend jaar een update? 😉

Reply
Tineke Koning 23 augustus 2017 - 16:03

Wat een leuk idee van het lijstje. Mijn bucket list is zo groot en hij wordt als maar langer 🙂 wat goed is natuurlijk, als je alles al gedaan hebt, wordt je ook niet vrolijk van! Ooit wil ik nog een keer naar Nieuw Zeeland en Australie, maar dan moet ik flink gaan sparen.

Reply
anto 28 augustus 2017 - 11:16

Herkenbaar! Zo veel wensen, zo weinig tijd. Althans, tot voor kort. Heb mijn baan opgezegd en door voorlopig even wat ik wil doen. Dus lekker reizen, schrijven en hopelijk ook mijn fotografie skills weer een beetje op orde krijgen. Enne echt een keer doen Nieuw-Zeeland, ga er begin 2018 voor de derde keer naartoe en kan niet wachten … Mt Doom is prachtig!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.