Dierenrijk Nuenen: een gezellig uitje voor jong én oud

by DutchieontheRoad
1 comment

Dierenrijk Nuenen is een begrip in Zuid-Oost Brabant en terecht! Deze dierentuin staat bekend als ‘dé kinderdierentuin’ en daar ben ik het volledig mee eens. Mede daarom hebben vele gezinnen in mijn omgeving een abonnement en ik inmiddels ook. Buiten het feit dat Dierenrijk Nuenen een erg leuke dierentuin is, hebben ze er ook meerdere geweldige speeltuinen en alleen daarom is een bezoek al aan te raden. Dierenrijk Nuenen is een gezellig uitje voor jong én oud.

Dierenrijk Nuenen

In Dierenrijk kun je vele dieren van héél dichtbij ontmoeten zoals olifanten, leeuwen, tijgers, cheeta’s, chimpansees, beren, lynxen, rode panda’s en nog veel meer. Mijn grote favoriet zijn toch wel de ringstaartmaki’s die los door het verblijf lopen en zo nu en dan op je schouders komen zitten. In Vogelrijk kun je geweldig fotograferen én er zijn twee ijsbeertjes geboren! Deze twee kleine ijsberen mochten vorige week voor het eerst naar buiten dus voor mij een goede reden om op korte termijn nogmaals een bezoek te brengen aan Dierenrijk. O ja…kleine olifant Jing steelt regelmatig de show door de apen te vervelen. Wat een deugniet 😉

In Dierenrijk zijn de hele dag door leuke en leerzame presentaties en je kunt deelnemen aan vele activiteiten. Ga met de kinderen mee op Toer op Voer en leer meer over wat de verschillende dieren eten en op welke manier. Misschien mag je zelfs meehelpen met voeren?

Melanoom in regressieVele en vele speeltuintjes

Door de hele dierentuin zijn vele speeltuintjes en dat is ideaal. We weten allemaal dat kinderen een korte spanningsboog hebben 😉 en een speeltuin op zijn tijd is dan zeer welkom. Even dieren kijken, even spelen, even dieren kijken en weer even spelen. Daar hebben ze echt heel goed over nagedacht. Dierenrijk heeft een indoorspeeltuin (met uitzicht op het apenverblijf), een hele grote outdoorspeeltuin, meerdere kleine speeltuinen en uiteraard ook de nodige terrassen voor de ouders (of tantes in mijn geval 🙂 )

Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk NuenenZeer voordelig abonnement

De entree voor Dierenrijk vind ik best pittig want je betaalt € 19,95 aan de kassa (en € 17,95 online) vanaf 2 jaar. Gelukkig zijn er regelmatig leuke deals te vinden via Social Deal of Groupon. We denken immers allemaal aan onze portemonnee 😉 Nog leuker is een abonnement op de dierentuin. Voor slechts € 45 kun je namelijk het hele jaar Dierenrijk bezoeken! Dat vind ik echt een hele fijne prijs. Ook als de kinderen geen zin hebben om dieren te kijken, is deze dierentuin nog steeds de moeite waard voor de speeltuinen. Ik ken meerdere mensen die alleen voor de speeltuin al een abonnement hebben. De dieren zijn dan een bonus 🙂 Voor maar € 12,50 extra kun je een jaar lang ook  ZooParc Overloon bezoeken. Ook een aanrader.

Ook ik ben inmiddels overstag gegaan en heb een abonnement afgesloten zodat ik met mijn kleine nichtje op pad kan. Ook wil ik een paar keer alleen gaan fotograferen, zodat ik alle tijd heb en met niemand rekening hoef te houden. Pluspuntje voor mij…ik woon serieus op fietsafstand van deze dierentuin. Ideaal!

Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk Nuenen

Benieuwd naar tips over fotograferen in de dierentuin? Lees dan vooral dit artikel. Hebben jullie wel eens van Dierenrijk Nuenen gehoord of zijn jullie er wel eens geweest?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Dierenrijk Nuenen

You may also like

1 comment

Jenny 8 maart 2019 - 21:36

Ik ben er nog nooit geweest en had er ook nog nooit van gehoord. Maar Nuenen ligt niet al te ver van opa en oma, dus misschien moet ik er over een paar jaar maar eens naar toe met mijn dochtertje. Ik ben wel al met haar naar Anholter Schweiz geweest, dat was erg leuk. Vooral voor mij 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.