Deze Aziatische tempels moet je écht een keer gezien hebben

by DutchieontheRoad
10 comments

Azië is toch wel één van mijn favoriete continenten. Er is volop natuur en cultuur, het is makkelijk bereisbaar, het eten is onwijs lekker, er zijn mooie stranden en de mensen zijn er heel vriendelijk. Azië heeft eeuwenoude tempels en ik ben dan ook dol op het bezoeken van deze tempels. Ik zet mijn 10 favoriete Aziatische tempels op een rij en sluit af met twee tempels die nog op mijn wensenlijst(je) staan 🙂

Thailand: Sukhothai

Sukhothai is een klein stadje in Centraal Thailand en sommige noemen het de belangrijkste historische plaats van Thailand.
Sukhothai Historical Park is gelegen in de oude stad, twaalf kilometer buiten de huidige nieuwe stad. In Sukhothai zelf is niet veel te beleven, maar hier kun je wel de best bewaarde tempels van Thailand ontdekken. Het gebied is vrij groot en in maar liefst vijf delen onderverdeeld, waarvan er drie zeker het bezoeken waard zijn. De oude stad is toch wel het mooiste deel. Huur een fiets en ontdek de tempels van Sukhothai.

Aziatische tempelsThailand: Wat Pho

What Po is de grootste en oudste tempel van Bangkok en staat bekend om zijn enorme liggende Boeddha.  Prachtige stoepa’s liggen verborgen achter tempelmuren, prachtig aangelegde tuintjes met watervallen en meer dan 1000 (!!) Boeddhabeelden zijn hier te bewonderen. What Pho is toch wel mijn favoriete tempel in Bangkok

Aziatische tempelsThailand: Ayutthaya

Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van Thailand en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je vele historische tempels, ruïnes en Boeddhabeelden. Trek minimaal één dag uit voor Ayutthaya, maar twee tot drie dagen is aan te bevelen. Het gebied is namelijk enorm en de afstanden zijn ook vrij groot. Huur een fiets en ga zelf op pad of laat je rijden door één van de vele tuktuks. Zij laten je met plezier de mooiste tempels van de omgeving zien.

Aziatische tempelsThailand: Wat Arun

Al die gouden tempels in Thailand doen gewoon pijn aan je ogen. Kun je geen bladgoud meer zien, neem dan vooral een kijkje bij Wat Arun. Wat een verademing.  Deze tempel is rijkelijk versierd met gekleurde porseleinen bloemen mozaïeken. Toen ik in Thailand was, werd deze tempel gerestaureerd maar dat neemt niet weg dat ik het alsnog een schitterende tempel vond. Als ik nog een keer naar Bangkok ga, wil ik deze tempel zeker nog een keer bezoeken.

Aziatische tempelsIndonesië: Borobodur

Borobudur is het paradepaardje van Java en absoluut een bezoek waard. Borobudur is een absolute topattractie en wordt vaak gezien als één van de zeven wereldwonderen, hoewel dit officieel niet het geval is. De Borobudur bestaat uit een stenen heuvel, met verschillende etages en honderden Boeddha’s. Op het hoogste plateau staan meer dan 400 stoepa’s. Houd er rekening mee dat dit één van de meest toeristische attracties van Indonesië is en je de tempel moet delen met vele andere toeristen. Toen ik er was, viel het gelukkig mee met de drukte. Vooral de zonsopkomst bij de Borobodur is druk bezocht.

Aziatische tempelsIndonesië: Prambanan

Als je in de buurt van de Borobodur bent, kun je net zo goed Prambanan ook bezoeken. Deze Hindoeïstische tempel is één van de bekendste  van Indonesië en absoluut een bezoek waard. De Prambanan heeft verschillende tempels, maar de drie hoofdtempels zullen het meest opvallen. Prambanan is makkelijk vanuit Yogjakarta te bereiken per tour, bus of fiets.

Aziatische tempelsNepal: Pashupatinath

Pashupatinath is een van de heiligste tempels van Nepal en voor mensen die niet in staat zijn om naar Varanasi (India) te reizen, is een bezoek aan Pashupatinath een goede tweede optie. De hoofdtempel mag je overigens alleen betreden als je hindoe bent. Wandel langs de rivier en aanschouw de eeuwenoude tempels en heiligdommen die gewijd zijn aan Shiva. Pashupatinath staat vooral bekend om de ghats. Mensen gaan hier naar toe om een bad te nemen, maar hier zie je ook openluchtcrematies. Er zijn brandstapels te zien en families maken overleden dierbaren gereed voor een crematie. Heel bijzonder en bizar om mee te maken, maar zeker de moeite waard.

Aziatische tempelsNepal: Swayambhunath 

Swayambhunath is zonder enige twijfel mijn favoriete tempel in Kathmandu en absoluut één van de mooiste tempels die ik ooit bezocht heb. Deze tempel is een Boeddhistisch heiligdom en wordt vaak Apentempel genoemd vanwege de vele apen die er leven. Beklim de 365 treden en zie vele pelgrims en vrouwen in prachtige sari’s naar boven lopen.

Aziatische tempelsNepal: Boudhanath Stupa

Deze enorme stoepa is de grootste van Nepal en één van de grootste boeddhistische stoepa’s in Azië. Deze heilige Tibetaanse tempel is ongeveer vijfhonderd jaar oud en heeft een grote aantrekkingskracht op pelgrims. Deze prachtige stoepa ligt op een mooi plein waar ook vele leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn. Honderden gebedsvlaggen wapperen in de wind en vele pelgrims lopen rond de stoepa. Deze heilige stoepa was behoorlijk beschadigd door de verwoestende aardbeving. Inmiddels is de tempel weer gerestaureerd.

Aziatische tempelsVietnam: Cau Dai

Een van de meest bijzondere religies van Vietnam is het Cao Daïsm. Het Cao Daïsme bestaat uit meerdere religies en vormen zo een godsdienst. Cau Dai is een geloofsleer bestaande uit het Christendom, Boeddhisme, Confucianisme, Hindoeïsme, Taoïsme en de Islam. Bezoek de Cau Dai tempel in Tay Ninh, zo’n anderhalf uur rijden van Ho Chi Minh. Deze kleurrijke tempel is een kitscherig geheel met elementen uit de verschillende godsdiensten. Bezoek deze tempel vooral tijdens één van de vier dagelijkse gebedsceremonies.

Aziatische tempels

Ik heb nog veel meer tempels gezien, maar bovenstaande Aziatische tempels zijn toch wel mijn favoriet. Toch staan er nog een aantal tempels op mijn wishlist die ik héél graag zou willen zien, waaronder onderstaande twee 🙂

Cambodja: Angkor Wat

Tja, dat is natuurlijk een inkoppertje 😉 Dit immens populaire tempelcomplex staat al jaren heel hoog op mijn wishlist. Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en daardoor ook zeker één van de indrukwekkendste monumenten. Ik hoor geregeld negatieve verhalen over Angkor Wat. Te druk, massaal en totaal uitgemolken door toerisme. Heel erg jammer. Toch wil ik er nog een keertje naar toe om dit enorme tempelcomplex met eigen ogen te aanschouwen.

Aziatische tempels

Myanmar: Bagan

Bagan heeft één van de mooiste tempelcomplexen ter wereld. Op zo’n veertig vierkante meter, vind je 2200 (!!!) boeddhistische tempels, kloosters, kunstschatten en pagodes. Ook zijn er nog ruim 2000 ruïnes te vinden. Bagan is duidelijk een tempel walhalla! Het is dan ook niet voor niets een van de belangrijkste archeologische vondsten in heel Azië. Een grote wens van mij is ook om een ballonvaart over Bagan te maken. Dat lijkt me echt magisch mooi!

Aziatische tempels

Welke Aziatische tempels zijn jullie favoriet?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Twee foto’s zijn afkomstig van Pixabay en gelabeld voor hergebruik

Pinnen maar 🙂

Aziatische tempels

You may also like

10 comments

Aniek 18 september 2018 - 12:52

Ik zou deze plekken eigenlijk allemaal wel willen bezoeken! Nu houd ik ook wel van architectuur en historie. Ik hoop in 2019 toch maar die reis naar Azie te maken. Maar het is lastig kiezen waar naartoe 😉
Aniek onlangs geplaatst…Fietsen langs de kust van Catalonië!My Profile

Reply
Lizzie 18 september 2018 - 19:33

Ik kan er zowaar al een paar afstrepen van dit lijstje haha. En over 1 maand ben k in Java dus dan kan k die ook doorstrepen 😉

Reply
Jenny 20 september 2018 - 23:49

Zo erg, na al mijn reizen naar Thailand ben jk nog steeds niet in Sukothai geweest. Het staat beslist op mijn wensenlijst, maar ik ben steeds nét niet in de buurt.

De andere tempels heb ik gezien. Prachtig. Ik wilde eigenlijk volgende maand terug naar de Borobudur en Prambanan (voor de derde keer), maar dat wordt toch een jaartje later.

Reply
ivonne 22 september 2018 - 11:00

Haaa, al mijn favorieten staan erin. Ik heb ze allemaal afgevinkt en de meesten zelfs al twee keer. Zo mooi!
ivonne onlangs geplaatst…Wonen in Colombia, een leven vol passieMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2018 - 17:09

Gaaf dat jij sommige tempels al twee keer gezien hebt. Zeker geen straf 🙂

Reply
Sanne 22 september 2018 - 17:40

Wat een keuze he! Ik heb heel Azië nog te gaan. Angor Wat en Bodorpapor staan zeker op mijn bucketlist

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2018 - 17:09

Nog niet in Azië geweest Sanne? Zeker een keer doen. Zo’n fijn continent 🙂

Reply
Janet | thatonetime 23 september 2018 - 16:36

Wat een prachtige tempels. De mooiste tempel in Thailand vond ik de witte tempel in Chang Rai. Die is zo bijzonder!

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2018 - 17:07

Chiang Rai heb ik niet bezocht, maar de volgende keer wil ik zeker naar toe. Die tempel lijkt mij echt heel erg mooi.

Reply
Linda 23 september 2018 - 21:21

Wat een super leuk artikel. Van deze tempels heb ik er echt nog geen een gezien. Hopelijk zien wij die in Nepal tijdens onze wereldreis, maar ook Angkor wat staat op de planning. Prambanan en Borobodur lijken mij ook ontzettend mooi en aangezien wij na Nieuw-Zeeland naar Bali vliegen, wil ik toch ook wel graag doorreizen naar Java om deze tempels te bewonderen.
Linda onlangs geplaatst…Budget Rome: wat kost een citytrip naar Rome?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.