Deze 8 eilanden wil ik graag bezoeken

by DutchieontheRoad
1 comment

Hoe meer je ziet van de wereld, des te langer je wishlist. Dat is echt zo. Je ontmoet veel mensen onderweg en iedereen vertelt over zijn of haar reizen. De wishlist wordt dus niet korter, maar alleen maar langer. Ik besefte mij dat ik eigenlijk altijd op het vaste land reis en nooit geen eilanden bezoek. Waarom? Geen idee eigenlijk, maar wel een goede reden voor een nieuw lijstje met droombestemmingen. Welke eilanden wil ik bezoeken?

#1 Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat al jaren torenhoog op mijn wishlist. Waarom? Heeft volgens mij iets te maken met Lord of the Rings 😉 Ondanks dat ik echt een cultuurliefhebber ben, lijkt mij de natuur in Nieuw-Zeeland zo overweldigend. Dat moet ik gewoon gezien hebben. Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik nog niet in Nieuw-Zeeland geweest ben. Mensen vinden het blijkbaar écht een bestemming voor mij. Nieuw-Zeeland splits je niet op in tweeën je hebt minimaal 4-6 weken nodig om het goed te kunnen zien. Niet handig qua werk dus dat zit er helaas voorlopig niet in. Daarbij komt ook nog kijken dat Nieuw-Zeeland geen goedkope bestemming is. Nieuw-Zeeland zal daarom nog even op zich moeten laten wachten, maar gelukkig loopt dit eiland niet weg 😉 Ooit ga ik een keer naar Nieuw-Zeeland.

Welke eilanden bezoeken

#2 Hawaii

Bij Hawaii dacht ik eigenlijk alleen aan strand en veel Amerikanen. Niet bepaald mijn ding. Toen ik erachter kwam dat de serie Lost opgenomen was op Hawaii, was ik stomverbaasd. Ik had niet verwacht dat Hawaii echt ruige natuur zou hebben. Wel dus. Ik had nooit gedacht dit te gaan zeggen, maar ik wil echt heel graag naar Hawaii. Er zijn actieve vulkanen, ruige landschappen, watervallen en het is er zo ontzettend groen. Ik wil ook, maar eerst flink sparen want Hawaii is zo ontzettend duur.

droombestemming

#3 Madagascar

Ik wil al jaren naar Madagaskar! Waarom? Om de unieke flora en fauna uiteraard. Nergens anders ter wereld kun je lemuren en ringstaartmaki’s zien en laat ik daar nou een zwak voor hebben. Er leven veel dieren en planten die nergens anders ter wereld voorkomen zoals vele vlinder- en vogelsoorten, felgekleurde hagedissen, gekko’s en kameleons. Geweldig om te fotograferen dus. Madagaskar is een uniek eiland dat je met geen ander land kunt vergelijken. Bijzondere dieren, afwisselende landschappen en een zeer vriendelijke bevolking…daar moet ik dus een keer naar toe.

Leuke uitjes voor kinderen#4 De Azoren

Ik ben nog nooit in Portugal geweest en ik heb onwijs goede verhalen gehoord en gelezen over de Azoren. Als je een natuurliefhebber bent, moet je hier echt naar toe. Je kunt prachtige wandelingen maken en zelfs dolfijnen en walvissen spotten. Jaaaa….wil ik!

droombestemming

#5 Paaseiland

Paaseiland (Rapa Nui) heeft een bepaalde aantrekkingskracht op mij. Ik maakte kennis met dit mysterieuze eiland door als kind zijnde  Suske en Wiske te lezen. Jazeker, haha. Ik vond het een geweldig verhaal en sindsdien wil ik er ook naar toe. Dat Paaseiland helemaal aan de andere kant van de wereld ligt, daar stond ik als achtjarige nog niet bij stil 😉 De Moai beelden, parelwitte stranden en Rano Raraku vulkaan maken van Paaseiland een prachtige vakantiebestemming waar ik heel graag een keer naar toe zou willen gaan.

welke eilanden bezoeken#6 Galapagos Eilanden

Ik ben een groot liefhebber van wildlife en dan ben je bij de Galapagos Eilanden aan het juiste adres.  Reuzenschildpadden, zeeleguanen, zeehonden, flamingo’s, pinguïns, pelikanen en nog veel meer. De Galapagos is één grote dierentuin! Dit is echt een walhalla voor natuurliefhebbers en laat ik er nou eentje zijn. De Galapagos staat bij vele reizigers heel hoog op de wishlist, maar helaas is het ook een hele prijzige bestemming dus voorlopig blijft het alleen bij dromen.

welke eilanden bezoeken#7 Zuidelijke eilanden in Thailand

In 2016 was ik al eens in Thailand en maakte kennis met dit prachtige diverse land. Juist omdat er zo ontzettend veel te doen is, moest ik duidelijke keuzes maken. Het noorden of het zuiden? Ik koos uiteindelijk voor het noorden met een klein uitstapje naar het zuiden. Ik ben namelijk geen strandganger dus ik ben niet verder gekomen dan het strand van Ao Nang…een leuke kennismaking met het zuiden van Thailand. Dat kleine stukje in het zuiden maakte zo’n indruk op mij dat ik graag een keer terug wil naar Thailand en dan de Zuidelijke eilanden wil ontdekken. Er zijn zo ontzettend veel mooie eilanden in Thailand die het bezoeken waard zijn.

Welke eilanden bezoeken#8 Perhentian Islands

Zoals ik hierboven al aangaf, ben ik geen liefhebber van strand maar ik vind het wel prachtig om te fotograferen. De Perhentians zijn toch wel de ultieme bounty-eilanden. Dat wil ik toch écht wel een keer zien. Sowieso spreekt Maleisië mij steeds meer aan en dan kan ik dat perfect combineren met de Perhentians. Sla ik meteen twee vliegen in één klap.

Terwijl ik dit lijstje maakte, kwamen er nog veel meer eilanden naar boven, haha. Zo wil ik ook nog een keer terug naar Bali omdat ik er jaren geleden slechts één week was en niet geheel fit was. Dat vond ik jammer en daarom wil ik Bali nog een tweede kans geven.

Welke eilanden staan op jullie wislist of wat zijn jullie aanraders?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Welke eilanden bezoeken

*Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik.

You may also like

1 comment

Denise 29 januari 2020 - 17:06

De Azoren, de Perhentians en de zuidelijke eilanden in Thailand heb ik bezocht (ik schreef gisteren nog over een mooi onbekend Thais eiland!) en daarnaast heb ik nóg meer dan 50(!) eilanden bezocht. Ik ben juist een ontzettende fan van eilanden! Madagaskar en Hawaii (met name Kauai) staan ook hoog op mijn lijstje, maar het blijft nog even bij dromen vrees ik…
Mocht je inderdaad een keer naar de Azoren gaan ga dan zeker ook naar Flores!
Denise onlangs geplaatst…Koh Sukorn: authentiek eiland off the beaten track in ThailandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.