Deze 10 dieren hoop ik ooit nog in het wild te zien

by DutchieontheRoad
18 comments

Ik ben een groot dierenliefhebber en heb al de nodige dieren in het wild mogen zien, waar ik heel dankbaar voor ben. Het is een privilege om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien…dat vind ik echt magisch mooi. Toch staan er nog veel dieren op mijn wishlist. Deze 10 dieren hoop ik ooit nog in het wild te zien.

#1 Orka

Walvissen spotten is nog steeds één van de gaafste dingen die ik ooit gedaan heb. Wat een geweldige ervaring. Ook dolfijnen kan ik van mijn lijstje strepen, ondanks dat ik daar nog steeds geen fatsoenlijke foto’s van heb. Ik heb echter nog nooit wilde orka’s gezien. Dat lijkt me echt de max! Een rondreis door Canada staat daarom nog steeds hoog op mijn veel te lange lijstje. Helaas is Canada geen goedkope bestemming…dat wordt flink sparen.

#2 Ringstaartmaki

Onlangs bracht ik een bezoek aan Dierenrijk Nuenen waar ik een abonnement heb. Het verblijf van de ringstaartmaki’s blijft mijn favoriet omdat je daar tussen de dieren mag lopen. Het is een heel mooi en ruim verblijf met een looproute voor bezoekers.  De nieuwsgierige maki’s springen zo nu en dan op je schouders en dan ben ik echt als een kind zo blij. Ik heb namelijk een zwak voor deze dieren…ze zijn zo ontzettend leuk! Het is dan ook een grote wens om ooit ringstaartmaki’s in het wild te zien en daarvoor moet ik uiteraard naar Madagaskar reizen. Dit bijzondere eiland staat al heel wat jaartjes op mijn wishlist vanwege de bijzondere flora en fauna.

dieren in het wild zien#3 Berggorilla

Ik ben een groot liefhebber van apen en daarom staat de berggorilla ook op mijn lijstje. Wil ik de berggorilla spotten, moet ik uiteraard naar Oeganda. Het mag geen verrassing zijn dat ik als liefhebber van het Afrikaanse continent, héél erg graag naar Oeganda wil. Helaas (en eigenlijk ook gelukkig) moet je diep in de buidel tasten om berggorilla’s te mogen bezoeken. Een permit kost namelijk een paar honderd dollar en daarmee is het bezoeken van berggorilla’s dus ook heel exclusief. Aan de ene kant is dat natuurlijk ook goed want anders komen er te veel toeristen wat ten nadele zou komen van het leefgebied van de gorilla. De omliggende dorpen hebben baat bij de toeristen en mede daarom groeit de populatie berggorilla’s nog steeds. Dat was jaren geleden wel anders toen er nog heel veel gestroopt werd. Ooit hoop ik Oeganda te mogen bezoeken en dan wil ik zeker de berggorilla’s zien (en wilde chimpansees). Moet ik wel eerst naar de sportschool want het schijnt een hele pittige bergtocht te zijn.

#4 Cheeta

Oplettende lezers zullen nu misschien wel in de war zijn. Meer dan eens deelde ik een foto van een cheeta dus waarom staat dit prachtige dier dan op mijn lijstje? Omdat ik heel eerlijk moet bekennen dit dier niet op de Afrikaanse savanne gezien te hebben. De cheeta’s die ik gefotografeerd heb, leefden in een afgezet gebied van het Cheetah Conservation Fund in Namibië. Deze organisatie is één van de beste georganiseerde cheetabeschermingsprojecten ter wereld en zij hebben écht het beste voor met deze prachtige dieren. Zij werken ook nauw samen met Stichting Spots en World of Wildlife. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik een cheeta in Namibië zou zien aangezien dit het leefgebied is van deze dieren. Dat viel echter vies tegen en daarom was ik alsnog heel blij deze mooie dieren te zien. Echter was het gebied afgezet dus tel ik het niet als een ‘dier in het wild’. Ooit hoop ik nog naar Kenia en/of Tanzania te gaan en heel veel katachtigen te mogen fotograferen, waaronder de cheeta.

dieren in het wild zien#5 Tijger

Een tijger zien in het wild is uniek en lijkt me écht te gek! Dit prachtige roofdier kun je het beste in India spotten en laat dit land nou nog steeds op mijn lijstje staan. Er zijn 27 parken in India waar tijgers voorkomen, op papier althans. Stroperij is een groot probleem en het gaat daarom niet goed met de tijger. Jaren geleden was ik in Nepal en bezocht ik Chitwan National Park. Ook hier leven tijgers, maar de kans dat je daar een tijger ziet is echt nihil. Daar had ik ook geen rekening mee gehouden. De beste kans op het zien van wilde tijgers is in India dus dan moet ik toch maar een keer die kant op gaan 🙂

#6 Zwarte beer

Ik heb al heel veel dieren in het wild gezien, maar nog nooit geen beer. Aan de ene kant lijkt het mij onwijs spannend om een wilde beer te zien (geen idee waarom eigenlijk aangezien ik al heel veel wilde dieren gezien heb) maar ik vind het echt zo’n mooie dieren. Zoals jullie al hebben kunnen lezen, wil ik ooit graag naar Canada en dan hoop ik uiteraard ook wilde beren te zien. Ook wil ik nog een keer heel graag terug naar de Verenigde Staten en dan wil ik zeker Yellowstone bezoeken want dat blijkt echt één van de mooiste nationale parken te zijn. Ook daar leven zwarte beren dus wie weet…

#7 Luiaard

Wie heeft er geen zwak voor de luiaard…ze zijn zo schattig! De drievingerige luiaard is blijkbaar de meest voorkomende soort luiaard, maar ik zou überhaupt al heel blij zijn bij het zien van een luiaard…ongeacht of hij nou twee of drie vingers heeft 😉 Luiaards bewegen zich extreem langzaam voort en hangen hun hele leven hangend aan een boom. Het is geen groot geheim dat ik heel graag naar Costa Rica wil en dan hoop ik een luiaard te spotten zodat ik dit dier ook van mijn lijstje kan strepen.

#8 Neusaap

En daar is weer een aap. Neusapen komen uitsluitend op het eiland Borneo voor, een eiland waar ik al heel wat jaartjes naar toe wil. Volwassen mannetjes hebben een grote, opvallende neus en volgens wetenschappers hebben ze deze neus om indruk te maken op de vrouwtjes. Wisten jullie trouwens dat neusapen in Azië ‘Monyet Belanda’ genoemd worden, wat ‘Hollandse aap’ betekent? De eerste Nederlandse kolonisten kregen in de zon felrode gezichten (en neus) en daarom wordt deze aap de ‘Hollandse aap’ genoemd. Ik zou een goede neusaap zijn 😉

#9 Papegaaienduiker

Papegaaienduikers vind ik echt zo’n leuke diertjes. Helaas heb ik ze niet gezien tijdens mijn bezoek aan IJsland en daar baalde ik behoorlijk van. Een vulkaanuitbarsting was de oorzaak en alle papegaaienduikers waren spontaan verdwenen. Bijzonder toch dat dieren dit aan voelen komen. Ik wil al jaren nog een keer terug naar IJsland (en Schotland) en dan hoop ik alsnog papegaaienduikers te mogen zien en fotograferen.

#10 Stokstaartje

Wie is er geen fan van Timon? Ik wel! Ondanks dat ik al heel veel Afrikaanse dieren gezien heb, liet het stokstaartje zich niet zien tijdens mijn bezoek aan Afrika. Heel erg jammer want je hebt de meeste kans in Zuidelijk Afrika, waar ik al twee keer geweest ben. Er zijn ook speciale stokstaartexcursies in Zuid-Afrika waar je met een gids op pad gaat die zich echt richt op dit diertje. Mocht ik ooit weer terug gaan naar Zuid-Afrika acht ik de kans aanwezig dat ik dergelijke excursie onderneem want dit diertje wil ik toch wel heel graag zien in het wild.

dieren in het wild zien

Deze 10 dieren hoop ik ooit nog in het wild te zien. Het zal geen verrassing zijn dat mijn lijstje nog veel langer is, maar ik laat het even bij deze tien dieren. In Madagaskar leven talloze dieren die graag wil zien en als ik eerlijk ben zou ik natuurlijk ook graag een pandabeer in het wild zijn. Dat zal echter een droom blijven want dat is haast onmogelijk, haha.

Welke dieren zouden jullie graag in het wild willen zien?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

dieren in het wild zien

You may also like

18 comments

Lizette 3 augustus 2020 - 19:34

Heleboel dieren bucketlist! Een aantal heb ik mogen spotten. De orka zou ik heel graag willen zien. Afgelopen januari zag ik voor het eerst walvissen in het wild in Sri Lanka en vond het zo machtig ze uit het water te zien springen. Ik zou daarnaast de laagland gorilla’s graag willen bezoeken. Ten eerste is de hike makkelijker dan in de bergen (uiteraard) en ik begreep dat ze ten tweede ook rustiger en meer in open gebieden leven waardoor de kans op zicht beter is. Maar of dat zo is… afwachten. Ooit…
Lizette onlangs geplaatst…Genieten in de Achterhoek: glamping bij East NomadsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 augustus 2020 - 11:18

Walvissen spotten is nog steeds een van de gaafste reismomenten ooit…dat vergeet ook ook nooit meer. Goede tip van de laagland gorilla’s 🙂 Die ga ik onthouden.

Reply
Yvonne van der Laan 3 augustus 2020 - 19:49

Oh, die lijst kan ik zo kopiëren! Alleen beren hebben we in het wild gezien, in Roemenië.. gewoon aan de kant van de weg, in de bossen. Maar dat waren niet van die enorme zwarte.

Reply
DutchieontheRoad 8 augustus 2020 - 11:17

Bruine beren in Roemenië zien is ook heel tof…ik zou echt moeite hebben om mijn blik op de weg te houden als ik die plots zie, haha.

Reply
Manon Ruitenberg 4 augustus 2020 - 20:07

Leuk een dergelijk lijstje! Zelf zou ik een ‘wilde’ cheeta zeker op 1 plaatsen.

Reply
DutchieontheRoad 8 augustus 2020 - 11:16

Dat snap ik! Ik hoop de cheeta ook nog een keer echt in het wild te zien.

Reply
Diana 5 augustus 2020 - 09:05

Whoooo de tijger wil ik ook heel erg graag zien en de orka ook 🙂 heb de leeuw al gezien die al mega hoog op mijn lijstje gezien in Zambia
Diana onlangs geplaatst…Wandelen in Rendeux in de ArdennenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 augustus 2020 - 11:16

Ik heb de leeuw ook gezien, maar helaas wel op afstand. Kelly en katachtigen gaan blijkbaar niet goed samen 😉

Reply
Linda 7 augustus 2020 - 23:14

Wat een gave bucketlist! wij hebben van dit lijstje orka’s en neusapen in het wild gezien, zo gaaf! De orka’s daarvan zijn mijn favoriet. Dit was in Amerika langs de west kust (en in Nieuw-Zeeland zagen we zo ook!) en ze waren zo actief. Ze gingen jagen en sprongen steeeds uit het water etc. Echt een van de gaafste reismomenten ooit.

Ik wil zelf heel graag richting Afrika en de big five spotten. Maar de dieren uit jouw lijstje staan ook nog op de mijne.
Linda onlangs geplaatst…Naar de musical in Londen: de beste tips & tricks!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 augustus 2020 - 11:13

Orka’s zijn echt zo gaaf! Ik heb een dergelijk moment meegemaakt met walvissen…dat is ook nog steeds een van de gaafste reismomenten ooit.

Reply
Anouk 8 augustus 2020 - 03:44

Jaa de luiaard is zo leuk om in actie te zien! Het is ongelooflijk om te zien hoe ze bewegen. Het is wel verdomde lastig om ze te vinden, dus als je in Costa Rica bent vraag vooral rond of ga met een gids op pad.

Reply
DutchieontheRoad 8 augustus 2020 - 11:12

Bedankt voor de tip…ik zal het onthouden want ik wil echt heel graag naar Costa Rica 🙂

Reply
Denise 8 augustus 2020 - 15:18

Aks je een keer naar Costa Rica gaat ga je de luiaard zeker zien! Ik heb er daar meerdere gezien. En ook neusberen!
In Chitwan ben ik inderdaad ook geweest. Ik zag er vooral olifanten en nijlpaarden.
In Europa kun je trouwens ook beren spotten: in Servië bruine beren. Tijdens een wandeling die ik er door een mooi natuurgebied maakte stonden er overal waarschuwingsbordjes!
Denise onlangs geplaatst…Slapen in zwerfhut Van Gogh, een bijzonder houten huisje op de Wije WereltMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 augustus 2020 - 20:49

Ik neem aan dat je neushoorns gezien hebt in Chitwan ipv van nijlpaarden Denise 😉 Wat gaaf dat je luiaarden en neusberen gezien hebt Denise! Nu wil ik zeker naar Costa Rica.

Reply
Marcella Molenaar 8 augustus 2020 - 16:39

Wij zijn 2x op zoek gegaan naar walvissen en beide keren zagen we orka’s. En dus geen walvissen, dus die staan nog op onze wishlist. Beren zagen we in Canada en Finland: supertof! De luiaard en diverse apen staan nog op onze wishlist. In Mexico zagen we slingerapen en brulapen: wat een geweldige dieren!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…9x Doen in BelgiëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 augustus 2020 - 20:48

Brulapen heb ik ook gezien in Belize. Wat een herrie maken deze beesten zeg!

Reply
Janet 15 augustus 2020 - 20:26

Oh heerlijk lijstje. Ik ben echt dol op wildlife en ga er ook vaak naar opzoek als ik op reis ben. De luiaard en de berggorilla staan heel erg hoog op mijn lijstje! Lijkt me zo vet om die beesten in het echt te zien.
Janet onlangs geplaatst…TRVL summary – juni en juli 2020My Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 augustus 2020 - 20:42

Heerlijk toch om op zoek te gaan naar wildlife 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.