De Zomerse Dilemma’s-tag

by DutchieontheRoad
5 comments

De zomervakantie is begonnen en dan mag een zomerse tag niet ontbreken. Ik kwam bij Marcella de Zomerse Dilemma’s-tag van Renske tegen en besloot over deze dilemma’s te gaan brainstormen. Zijn jullie benieuwd naar mijn zomerse dilemma’s? Lees dan snel verder.

Op blote voeten door het gras Of op blote voeten door de branding?

Dan kies ik voor de branding. Ik woon het zuidoosten van het land dus met mijn voeten door de branding lopen is een zeldzaamheid. Ik ben geen strandganger maar met mijn voeten door de branding lopen vind ik echt heerlijk. Het lijkt me erg fijn om dicht bij het strand te wonen zodat je in het weekend even lekker kunt uitwaaien.

Een vakantie op een tropisch eiland OF een zonnige culturele stedentrip?

Mmmm…ik ben wel echt een liefhebber van culturele stedentrips, maar een tropisch eiland klinkt ook wel aantrekkelijk. Toch ga ik voor een culturele bestemming. Ik kan moeilijk stilzitten, ga graag op ontdekkingstocht en ben een echte cultuurliefhebber. Meestal probeer ik cultuur en natuur af te wisselen en als het mogelijk is, zeg ik zeker geen nee tegen een bezoek aan een tropisch eiland…voor een paar dagen. Na een aantal dagen zal ik mij waarschijnlijk gaan vervelen, haha.

Ao Nang - ThailandJouw diner bestaat alleen nog maar uit homemade pastasalades OF Jouw diner bestaat alleen nog maar uit barbecueën?

Ik kom uit een echte barbecue familie. Zodra het even kan, steken mijn ouders de barbecue aan en eet ik een hapje mee. Barbecueën staat voor gezelligheid en daar houden wij Brabanders van. Ik eet geen vlees maar weet inmiddels uit ervaring dat je prima kunt barbecueën zonder vlees. De afgelopen jaren ben ik erg creatief geworden met barbecuen. Geroosterde aubergine met tomatensaus en mozzarella, portobello met knoflook, ananas met kaneel en met een maiskolf kun je mij ook heel blij maken.  Om het af te maken een heerlijke salade…met of zonder pasta 😉

Zwoegen in de sportschool OF Workouts in de buitenlucht?

Pfff…ik ben eerlijk gezegd niet zo’n sporter. Zwoegen in de sportschool heb ik jaren met tegenzin gedaan want het is nou eenmaal gezond. Ik kon het op een gegeven moment niet meer opbrengen om iedere week passief aan die apparaten te hangen. Ik zou nu kiezen voor workouts in de buitenlucht. Ik wil sowieso meer naar buiten dus dan kan ik het lekker combineren. De kans is overigens wel aanwezig dat ik het laat afweten als het regent, haha. Best vaak dus 😉 Misschien toch maar weer gaan zwoegen in de sportschool.

Iedereen denkt dat jij de zon tevoorschijn tovert OF Niemand wil ooit nog met jou op vakantie?

Het zou fijn zijn als iedereen denkt dat ik de zon tevoorschijn tover. Ondanks het feit dat ik meestal alleen op reis ga, zou ik het vervelend vinden als niemand meer met mij op vakantie zou willen. Ik vind het toch wel erg gezellig om samen met iemand op pad te gaan.

zomerse dilemma'sEen hele zomer doorbrengen in Scandinavië OF Een hele zomer backpacken door Azië?

Laat mij maar lekker backpacken door Azië, ondanks het feit dat Scandinavië ook wel heel aantrekkelijk klinkt. Azië is toch wel één van mijn favoriete continenten. Het is er zo veelzijdig en het eten is zo ontzettend lekker. Het lijkt me heerlijk om de hele zomer door Azië te reizen…doe mij maar een ticket 🙂

Nooit meer jouw teennagels lakken OF Nooit meer slippers dragen?

Slippers zijn heilig dus dan kies ik absoluut voor mijn slippers. Ik lak mijn teennagels ook graag maar dat ziet niemand als je geen slippers mag dragen.

Je draagt de hele zomer een nét te kort zomers rokje OF Je mag nooit meer jouw benen ontharen?

Oké, nou moet ik eerlijk bekennen zelden rokjes of jurken te dragen. Als je heel goed zoekt in mijn kledingkast, ligt er misschien ergens eentje verstopt in een hoekje. Ik voel me gewoon niet op mijn gemak en het past niet bij me. Mijn omgeving deelt die mening niet en zijn wel van de rokjes, jurken, glitters enz. Geef mij maar lekker een broek. MAAR…mijn benen nooit meer ontharen is helemaal geen optie. Dat vind ik echt niet kunnen. Daarom ga ik mijn omgeving een groot plezier doen en kies ik met pijn in mijn hart voor het nét te korte rokje.

Iedere nacht illegaal kamperen in een weiland OF Iedere nacht doorbrengen onder de sterrenhemel?

Deze twee opties kun je toch makkelijk combineren? Ik ga voor het illegaal kamperen en als het een heldere nacht is, gooi ik mijn slaapzak buiten om te genieten van de sterrenhemel.

Zomerse dilemma's

Jouw favoriete ijsjessmaak is nergens meer verkrijgbaar OF Je mag de hele zomer geen zoetigheid meer?

Dat is een hele makkelijke! Dag ijsco! Ik vind ijsjes wel lekker hoor, maar dat beperkt zich tot af en toe een ijsje. Geen zoetigheid is voor mij geen optie dus ik kies absoluut voor optie 2 🙂

Iedere zomer hoor je altijd ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in jouw hoofd OF Bij het horen van muziek begin je onuitstaanbaar te huilen?

Ik was als kind zijnde een groot fan van ‘Kinderen voor Kinderen’, haha. Ik kon echt alle liedjes meezingen. Dat waren nog eens tijden dus ik kies graag voor het liedje ‘Op een onbewoond eiland’. Kan ik weer lekker mee blèren.

Voel je vrij om de Zomerse Dilemma’s-Tag over te nemen.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Lizette 20 juli 2020 - 14:51

Wat leuk om je antwoorden op deze zomer dilemma’s te lezen. We hebben heel veel overeenkomsten in de antwoorden. Behalve dat ik voor een tropische bestemming zou kiezen in plaats van een cultureel tripje. Maar daar twijfel ik wel erg tussen.

Reply
Linda 22 juli 2020 - 10:17

Wat een leuke tag en leuk om jouw antwoorden te lezen. Bij sommige hebben we wel overeenkomsten, maar ik zou wel voor de tropische bestemming kiezen, ook al vind ik een cultureel tripje ook heel leuk hahah, ik heb het liefst een combinatie eigenlijk. Oh en ik zou naar Scandinavië gaan als ik ook onbeperkt geld zou hebben, Noorwegen staat enorm hoog op mijn lijstje. Maar als ik op het budget moet letten ging ik naar Azië 😉
Linda onlangs geplaatst…7x lekker eten in en rondom DrachtenMy Profile

Reply
Ann 23 juli 2020 - 22:46

Grappig! Ik weet niet of ik de hele tijd ‘Op een onbewoond eiland’ in mijn hoofd wil hebben, laat staan het horen zingen door medereizigers :D. Maar wat muziek onderweg is altijd zalig. Sommige liedjes werden bij ons echt vakantieliedjes omdat we ze tijdens één bepaalde reis de hele tijd beluisterden!

Reply
Yvonne van der Laan 26 juli 2020 - 23:43

Leuk om jouw keuzes te lezen Kelly. Ik geloof dat ik in bijna alle gevallen dezelfde keuzes gemaakt zou hebben. En ondanks dat ik ook uit een bbq-familie kom, doen wij dat zelf veel te weinig. Ik vond het zo’n gedoe toen de kids klein waren.. tegenwoordig doen we het vaker!

Reply
Marcella Molenaar 31 juli 2020 - 22:18

Leuke tag Kelly! Ik heb ‘m jaren geleden ook ingevuld volgens mij. Ik móet ook altijd met mijn bene in de zee, ook al is het ijskoud. Dat gevoel is toch goddelijk!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist juli 2020 – Ons jubileum vieren & op pad in de provincieMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.