De Zomerse Dilemma’s-tag

by DutchieontheRoad
22 comments

De zomervakantie is begonnen en dan mag een zomerse tag niet ontbreken. Ik kwam bij Marcella de Zomerse Dilemma’s-tag van Renske tegen en besloot over deze dilemma’s te gaan brainstormen. Zijn jullie benieuwd naar mijn zomerse dilemma’s? Lees dan snel verder.

Op blote voeten door het gras Of op blote voeten door de branding?

Dan kies ik voor de branding. Ik woon het zuidoosten van het land dus met mijn voeten door de branding lopen is een zeldzaamheid. Ik ben geen strandganger maar met mijn voeten door de branding lopen vind ik echt heerlijk. Het lijkt me heerlijk om dicht bij het strand te wonen zodat je in het weekend even lekker kunt uitwaaien.

Een vakantie op een tropisch eiland OF een zonnige culturele stedentrip?

Mmmm…ik ben wel echt een liefhebber van culturele stedentrips maar dan kies ik toch voor het tropische eiland. Ik vind veelzijdigheid erg belangrijk en dat heb je toch minder tijdens een stedentrip. Als ik dan mag kiezen, mag ik dan naar Hawaii? Dat lijkt me serieus een ontzettend veelzijdig tropisch eiland met mooie stranden, ruige kustgebieden, regenwoud, vulkanen en steden. Dan heb ik het allemaal 😉 .

Ao Nang - Thailand

Jouw diner bestaat alleen nog maar uit homemade pastasalades OF Jouw diner bestaat alleen nog maar uit barbecueën?

Ik kom uit een echte barbecue familie. Zodra het even kan, steken mijn ouders de barbecue aan en eet ik een hapje mee. Barbecueën staat voor gezelligheid en daar houden wij Brabanders van. Ik eet geen vlees maar weet inmiddels uit ervaring dat je prima kunt barbecueën zonder vlees. Jazeker, dat kan!
De afgelopen jaren ben ik erg creatief geworden met eten. En bij een barbecue horen uiteraard ook salades. Ik ga dan voor mijn geroosterde aubergine met zelfgemaakte tomatensaus en mozzarella. Uiteraard mag mijn portobello met knoflook ook niet ontbreken op de barbecue. Daarbij maak ik dan nog zelfgemaakte platbroden die je ook heerlijk op de barbecue kunt bakken en om het af te maken een heerlijke salade…met of zonder pasta 😉 . O ja, en als toetje leg ik ananas met kaneel op de barbecue…heerlijk!

Zwoegen in de sportschool OF Workouts in de buitenlucht?

Pfff…ik ben eerlijk gezegd niet zo’n sporter. Zwoegen in de sportschool heb ik jaren met tegenzin gedaan want het is nou eenmaal gezond. Ik kon het op een gegeven moment niet meer opbrengen om iedere week passief aan die apparaten te hangen. Ik zou nu kiezen voor workouts in de buitenlucht. Ik wil sowieso meer naar buiten dus dan kan ik het lekker combineren. De kans is overigens wel aanwezig dat ik het laat afweten als het regent, haha. Best vaak dus 😉 . Misschien toch maar weer gaan zwoegen in de sportschool.

Iedereen denkt dat jij de zon tevoorschijn tovert OF Niemand wil ooit nog met jou op vakantie?

Het zou fijn zijn als iedereen denkt dat ik de zon tevoorschijn tover. Over het algemeen regent het meestal tijdens mijn vakantie. Vorig jaar heeft Nederland de volle laag gehad tijdens mijn vakantie. Toen ik terug was, werd het ineens prachtig weer. Was dat even fijn…ik had voor iedereen de zon mee teruggenomen uit Thailand.

zomerse dilemma's

Een hele zomer doorbrengen in Scandinavië OF Een hele zomer backpacken door Azië?

Mijn eerste gedachte was Azië maar een paar seconden later Scandinavië. Ik ben dol op Azië maar in de zomer kun je veel gebieden niet (moeilijker) bezoeken vanwege de moesson. Afgelopen vakantie kwam ik tot de conclusie dat het echt hard kan regenen in Azië en daarbij was het ook heel erg warm. Scandinavië lijkt me echt super mooi en is weer eens iets heel anders. Daarom kies ik toch voor Scandinavië in de zomer en voor Azië in het voor- of najaar of de winter.

Nooit meer jouw teennagels lakken OF Nooit meer slippers dragen?

Slippers zijn heilig dus dan kies ik absoluut voor mijn slippers. Ik lak mijn teennagels ook graag maar dat ziet niemand als je geen slippers mag dragen.

Je draagt de hele zomer een nét te kort zomers rokje OF Je mag nooit meer jouw benen ontharen?

Oké, nou moet ik eerlijk bekennen nooit rokjes of jurkje te dragen. Als je heel goed zoekt in mijn kledingkast, ligt er misschien ergens één verstopt in een hoekje. Ik voel me gewoon niet op mijn gemak en het past niet bij me. Mijn omgeving deelt die mening niet en zijn wel van de rokjes, jurken, glitters enz. Geef mij maar lekker een broek. MAAR…mijn benen nooit meer ontharen is helemaal geen optie. Dat vind ik echt niet kunnen. Daarom ga ik mijn omgeving een groot plezier doen en kies ik met pijn in mijn hart voor het te korte rokje.

Iedere nacht illegaal kamperen in een weiland OF Iedere nacht doorbrengen onder de sterrenhemel?

Deze twee opties kun je toch makkelijk combineren? Ik ga voor het illegaal kamperen en als het een heldere nacht is, gooi ik mijn slaapzak buiten om te genieten van de sterrenhemel.

Zomerse dilemma's

Jouw favoriete ijsjessmaak is nergens meer verkrijgbaar OF Je mag de hele zomer geen zoetigheid meer?

Dat is een hele makkelijke! Dag ijsco! Ik vind ijsjes wel lekker hoor, maar dat beperkt zich tot af en toe een ijsje. Geen zoetigheid is voor mij geen optie dus ik kies absoluut voor optie 2 🙂 .

Iedere zomer hoor je altijd ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in jouw hoofd OF Bij het horen van muziek begin je onuitstaanbaar te huilen?

Ik was als kind zijnde een groot fan van Kinderen voor Kinderen, haha. Ik kon echt alle liedjes meezingen. Dat waren nog eens tijden dus ik kies graag voor het liedje ‘Op een onbewoond eiland’. Kan ik weer lekker mee blèren.

Voel je vrij om de Zomerse Dilemma’s-Tag over te nemen.

You may also like

22 comments

Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl 15 augustus 2016 - 20:57

Lastige dilemma’s, maar he het heet ook niet voor niets dilemma tag haha. En altijd maar huilen bij het horen van muziek lijkt me ook echt verschrikkelijk, dan maar kinderen voor kinderen. Leuk, jeugdsentiment haha 😉
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl onlangs geplaatst…LiveTheLifeYouLove blaast haar 2de kaarsje uit!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:29

Zo is het maar net 😉 . Het waren inderdaad lastige dilemma’s . Ik ben dol op jeugdsentiment, haha 😉

Reply
Rowan 17 augustus 2016 - 20:01

Lastig hoor, deze dilemma’s! Leuk om je antwoorden te lezen!
Rowan onlangs geplaatst…Mdina: de stille stad van MaltaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:28

Het waren inderdaad lastige dilemma’s 😉

Reply
Marcella 19 augustus 2016 - 21:26

Geinige tag is dit, leuk om jouw antwoorden te lezen! We kiezen eigenlijk overal hetzelfde 😉 Ik had hetzelfde als jij bij het tropische eiland, daar vind je vast alles joh 😉

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:27

Ik ben dol op stedentrips maar dat tropische eiland is toch veel te verleidelijk 😉

Reply
karlien 21 augustus 2016 - 13:30

Hahah wat een leuke tag! Ik zou toch gaan voor een hele zomer backpacken door Thailand. En een citytrip maak ik naar een tropisch eiland 😉
karlien onlangs geplaatst…Dierentuin Curacao: Parke TropicalMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:26

Ik wilde in eerste instantie ook meteen naar Azië vertrekken hoor, haha. Scandinavië is nog onbekend terrein voor mij 🙂 .

Reply
Jessica | Corners of the World 21 augustus 2016 - 15:57

Leuk om te lezen! Zag de tag al vaker voorbijkomen maar het blijft leuk om te zien wat iedereen antwoordt 🙂 Ananas met kaneel klinkt trouwens lekker, die ga ik onthouden!
Jessica | Corners of the World onlangs geplaatst…Road trip door West-Amerika: een korte samenvattingMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:25

Die ananas is zeker een aanrader Jessica! Ik heb hem gister weer op de bbq gehad 🙂 . Mijn broer kwam gister weer met een nieuw recept. Banaan met chocolade op de bbq 🙂 . Heerlijk dessert!

Reply
Yvonne 21 augustus 2016 - 16:15

Leuk om te lezen. Ik heb nooit zo’n moeite met kiezen, maar sommige van deze dilemma’s zijn wel echt lastig. Ik geloof dat ik in de meeste gevallen hetzelfde zou kiezen als jij. 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Road to MandalayMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:23

Ik heb wel altijd moeite met keuzes maken 😉 . Sommige waren erg makkelijk maar sommige dilemma’s waren idd erg lastig.

Reply
ivonne 21 augustus 2016 - 21:33

Wat een leuke tag, mocht ik nog een keer tijd hebben deze zomer dan zal ik hem ook eens invullen. Ik loop ook echt super graag op mijn blote voeten door de branding en kamperen in het weiland onder de sterrenhemel 🙂 !
ivonne onlangs geplaatst…De 5 mooiste wandelingen van Zion National ParkMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:22

Zeker een leuke tag Ivonne! Heerlijk toch om met je voeten door de branding te lopen 🙂 .

Reply
Sanne 24 augustus 2016 - 10:38

Leuke tag! Hihi, ik zou ook kiezen voor het mee blèren van “Op een onbewoond eiland” 🙂 Jeugdsentiment, ik ben bang dat ik zo ongeveer de hele tekst nog wel uit mijn hoofd weet.
Sanne onlangs geplaatst…Een zee aan bloemen en lichtjes tijdens het Diwali festivalMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:21

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de tekst ook nog weet 😉 . Ik was echt een groot fan van Kinderen voor Kinderen vroeger en wilde zelfs meedoen, haha. Als kind zijnde stond ik altijd met een bus haarlak op de tafel Kinderen voor Kinderen mee te zingen, haha.

Reply
Maud 24 augustus 2016 - 11:21

Ik vind dit zo’n leuke tag! Grappig om te zien dat we bijna dezelfde antwoorden hebben ingevuld!

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:20

Wat leuk dat jij hem ook hebt ingevuld Maud! Ik zal hem bij jou ook eens gaan lezen want nu word ik nieuwsgierig 🙂 .

Reply
aniek - travelwriter.nl 24 augustus 2016 - 12:26

Pfoe, wat een dilemma’s! Ik zou moeite hebben om te kiezen 🙂
aniek – travelwriter.nl onlangs geplaatst…Zweven boven de bergen. Paragliden in Zuid-TirolMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:19

Sommige dilemma’s vond ik ook erg moeilijk 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 24 augustus 2016 - 19:31

Rondreizen in Azië in de zomer gaat prima, door m’n werk in het onderwijs ben ik ervaringsdeskundige 🙂

Grappige keuzes staan er tussen. Benen niet scheren is ook hier not-done.

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:19

Reizen in Azië gaat idd prima. Ik had dit jaar een beetje pech dat ik enigszins werd achtervolgd door de regen, haha. Kan gebeuren maar eerlijk gezegd is het inderdaad prima te doen. Als je in het onderwijs werkt, heb je idd geen keus.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.