De Winter Tag: mijn winter favorieten

by DutchieontheRoad
13 comments

En toen lag er plots vijftien centimeter sneeuw in mijn tuin. Daar had ik niet meer op gerekend en zat ik eerlijk gezegd ook niet op te wachten. Ik vind sneeuw erg mooi met kerst en in het weekend…maar niet als ik moet werken 😉 Toch was deze koukleum vroeger dol op de winter. Jaarlijks ging ik op skivakantie met mijn ouders en ik durf best te zeggen dat ik serieus goed kon skiën. Vandaag gaat het weer dooien en daarom wil ik toch nog even aandacht besteden aan mijn winter favorieten in de Winter Tag die ik bij Marieke tegenkwam.

Houd je van de kou?

Nope…ik ben een ontzettende koukleum. Dat zullen veel mensen in mijn omgeving ook bevestigen. Kelly heeft het altijd koud! Toch kan ik erg genieten van een koude winterdag met een strakblauwe hemel en een zonnetje. Dan is de winter best fijn.

Wat doe je het liefst in de winter?

Voornamelijk binnen zitten met de verwarming op minstens 20 graden Celsius 😉 Lekker op de bank Netflixen met een grote mok thee. ‘s Avonds steek ik altijd kaarsjes aan want dat vind ik erg gezellig. Verder vind ik het heerlijk om in de winter creatief bezig te zijn of een spelletje te spelen.

winter tag

Wat is je favoriete winterdrankje?

Warme chocolademelk met slagroom natuurlijk. De laatste tijd drink ik geregeld havermelk van Oatly met cacaopoeder want ik kan niet zo goed tegen lactose.. De slagroom is dan natuurlijk ook minder goed, maar dat neem ik dan maar een beetje. De échte chocolademelk is natuurlijk ook erg lekker, maar dan krijg ik last van een opgezette buik en dat is niet altijd even prettig. Verder drink ik ook liters thee in de winter. Mijn favoriete smaken zijn groene thee (cranberry of citroen), chai, winterglow, autumn storm, citroen/gember en munt.

Welke buitenactiviteiten doe je in de winter?

Eerlijk gezegd ben ik erg weinig buiten te vinden in de winter omdat ik zo’n ontzettende koukleum ben. Ik weet dat het goed is om geregeld naar buiten te gaan, maar ik kan me er moeilijk toe zetten in de winter. Dat wil overigens niet zeggen dat ik de hele winter binnen zit hoor. Als de regen niet met bakken naar beneden komt, ben ik dagelijks buiten met de kinderen van mijn werk. Zij willen uiteraard dagelijks even buitenspelen dus dan ben ik natuurlijk ook buiten.

Ik heb overigens ook helemaal geen behoefte om te gaan schaatsen als er een dik pak ijs ligt. Schaatsen is niet aan mij besteed…skiën vind ik overigens wel erg leuk.

Wat is je favoriete wintergeur?

Jeetje…qua eau de toilette heb ik geen favoriete wintergeur, hoewel ik vroeger wel graag Gucci Rush gebruikte in de winter. Tegenwoordig besteed ik mijn geld liever aan andere dingen als ik eerlijk ben. Wel heb ik de nodige etherische oliën in huis voor in mijn aromadiffuser. Ik ben namelijk wel een liefhebber van lekkere geurtjes in huis. In de winter vind ik winter wonder, eucalyptus en lavendel erg fijn. Overigens heb ik op mijn toilet vaak van die geurzakjes liggen met kaneel…heerlijk. Ik ben echt dol op de geur (en smaak) van kaneel.

winter tag

Sneeuwt het waar je woont?

Normaliter niet natuurlijk, maar afgelopen week is er in Zuidoost Brabant echt een dik pak sneeuw gevallen. De laatste keer dat er zo ontzettend veel sneeuw is gevallen, is volgens mij zo’n tien jaar geleden. Ik kan me herinneren dat ik toen een wandeling gemaakt heb op de Karpendonkse Plas waar toen volop geschaatst werd en de scouting ‘Koek & Zopie’ verkocht op het ijs. Dat was een leuke dag 🙂

Wat is je favoriete kledingstuk in de winter?

Zonder enige twijfel mijn pantoffels, haha. Ieder jaar koop ik in de herfst nieuwe pantoffels en deze slijt ik in een half jaar tijd. Dan zijn ze echt op, haha. Ik draag dagelijks pantoffels…heerlijk.

Wat is je favoriete winterherinnering?

Dat zijn toch wel de wintersportvakanties met mijn ouders naar Oostenrijk. Wij gingen meestal naar Zell am See of Serfaus. Ik kon al op hele jonge leeftijd goed skiën en won zelfs de derde prijs op zes jarige leeftijd terwijl de andere deelnemers twaalf jaar oud waren, haha. Kleine Kelly was niet bang aangelegd en ging als een speer naar beneden.

Wel had ik een bloedhekel aan de skiklas en daarom mocht ik op acht jarige leeftijd met mijn ouders van de berg naar beneden. Ik was tien jaar oud toen ik mijn eerste zwarte piste nam, een buckelpiste. Jeetje…ik deed het nog net niet in mijn (ski)broek. Wat vond ik dat spannend, maar wat was ik trots (en mijn ouders ook).

Helaas kwam er door mijn vaders gezondheid een einde aan de jaarlijkse skivakanties toen ik elf jaar oud was. Hij mocht een lange periode de bergen niet meer in en later zijn we niet meer gegaan. Overigens zijn mijn ouders een aantal jaar geleden wel weer naar Winterberg gegaan en mijn vader blijkt nog steeds een uitstekende skiër te zijn. Ooit willen we als gezin naar Winterberg en weer samen op de latten staan 🙂

Een aantal jaar geleden stond ik voor het eerst weer op de latten, weliswaar in een indoorskihal maar dat mocht de pret niet drukken. Het is net als fietsen…je verleert het niet, maar ik ben niet meer zo’n held als dertig jaar geleden. Met mijn broer en schoonzus volgde ik een aantal jaar geleden een proefles snowboarden, maar dat viel erg tegen met blauwe billen als gevolg. Mijn broer vond het daarentegen geweldig en kan tegenwoordig prima snowboarden. Mijn schoonzus had iets minder aanleg en liet het bij die ene les 😉

Winter tag

ski vakantie

Dit waren mijn winterfavorieten en ik ben erg benieuwd naar die van jullie. Als jullie de Winter Tag ook invullen, laat dan een berichtje achter en dan kom ik ook even lezen 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

13 comments

Jacoba 17 februari 2021 - 10:16

Leuk lijstje! Ik herken het goed, ik ben ook een ontzettende koukleum en zit in de winter het liefste binnen met pantoffels aan haha!
Jacoba onlangs geplaatst…Overzicht: alle nationale parken in NederlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 februari 2021 - 13:46

Volgens mij zitten de meeste mensen het liefst binnen met pantoffels aan in de winter, haha. Ik ben ok team pantoffel 🙂

Reply
Anne - Ditisanne.nl 17 februari 2021 - 17:26

Een mooie lijst! Ik houd inderdaad ook heel erg van skiën en juist niet van schaatsen…dacht echt dat ik de enige was… 🙂 Op het ijs ben ik gewoon een bangerik, terwijl ik wel fluitend zwarte pistes af ga.
Maar inderdaad, lekker binnenblijven in de winter is ook fijn!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Tips voor de meivakantie: Deze vijf plekken zou ik graag bezoeken!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 februari 2021 - 13:45

Ik ben ook een bangerik op schaatsen hoor, terwijl ik wel heel goed kan (kon) rolschaatsen. Was ook altijd bang dat ik door het ijs zou zakken.

Reply
Liesbethblogt 17 februari 2021 - 22:39

Wat een leuke tag, ik ga die opslaan maar denk dat ik hem bewaar voor volgend jaar. Ik ben niet van de wintersport een beetje foto’s maken en door de sneeuw ploeteren vind ik heerlijk. Je kinderfoto’s zijn heerlijk.
Liesbethblogt onlangs geplaatst…Zes woorden verhaal – OmgekeerdMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 februari 2021 - 13:44

Ik ben inmiddels ook al heel wat jaartjes niet meer op wintersport geweest. Als ik tegenwoordig moet kiezen tussen zomer- of wintervakantie…kies ik toch echt voor het eerste 😉

Reply
Gundi 18 februari 2021 - 14:54

Ik kan me heel goed vinden in je tekst. ik hou ook van sneeuw met kerst en in het weekend maar als ik erdoor moet is het een andere zaak.
Ook ik hou van kaarsjes en warme chocomelk. Die thee vind ik ook altijd gezellig en lekker. Je kan ook prachtige foto’s nemen in de sneeuw. Maar voor nu kijk ik toch al uit naar de lente.
Gundi onlangs geplaatst…Wandelen in Affligem – Roofridderspad van de Brabantse KoutersMy Profile

Reply
Kirsten 19 februari 2021 - 10:15

Leuk lijstje! Hier in huis zit ik ook altijd met dikke sokken en een dekentje over me heen op de bank hoor. Maar wauw, ik vond het vorige week heerlijk 🙂 Het pak sneeuw, het eindelijk kunnen schaatsen.

Reply
Marcel 19 februari 2021 - 11:23

Ik behoor absoluut niet tot team winter, en zeker niet als er een pak sneeuw ligt en je moet op pad. Wel moet ik bekennen dat ik ontzettend genoten heb van de sneeuw in Nederland onlangs. Ik ben elke dag naar de Amsterdamse Waterleidingduinen gegaan voor een winterse wandeling. Maar van mij mag het nu wel echt lente worden!

Reply
Yvonne 19 februari 2021 - 23:00

20 Graden? Onze verwarming staat meestal op 21 of 22, haha. Ik ben ook echt een koukleum. Maar wat was het fijn, om even in de sneeuw en op het ijs te zijn afgelopen weken. We hebben er onwijs van genoten.

Reply
Linda 20 februari 2021 - 14:41

Wat een leuke tag! Ik vind de winter Zo mooi, zo’n pak sneeuw is fantastisch, maar niet handig als je moet werken haha. Ik vond het schaatsen ook echt zo leuk, ik ben daar dol op. Jammer dat we dit niet elk jaar 1 of 2 weken hebben, heb er echt van genoten. En die warme chocolademelk smaakt dan ook extra lekker 😉
Linda onlangs geplaatst…De 20 mooiste uitzichten van AustraliëMy Profile

Reply
Lizette 23 februari 2021 - 09:56

Leuk om zo weer meer over je te weten te komen. Warme chocolademelk met slagroom is ook mijn favoriet. En koud in de zomer. Wintersport heb ik nog nooit gedaan en zal ik ook nooit doen, het lijkt me niks. Ik vind sneeuw voor een paar dagen leuk, maar ook wel heel koud.

Reply
Janet 26 februari 2021 - 22:33

Leuke tag. Pantoffels zijn wat mij betreft ook echt wel een must have in de wintermaanden hoor, anders is het niet te doen haha.
Janet onlangs geplaatst…32x doen tijdens je eerste bezoek aan ThailandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.