De Wildlife-Tag

by DutchieontheRoad
3 comments

Afrika is by far mijn favoriete continent. In 2013 bezocht ik Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho en in 2015 maakte ik een prachtige rondreis van Kaapstad tot de Victoria watervallen, een droomreis. Ook in Nepal ging ik op safari en toen bleek dat je ook in Azië prima op safari kunt. Wildlife fotograferen vind ik echt één van de leukste dingen om te doen op reis. Toen ik de de Wildlife-Tag van Marcella voorbij zag komen, was ik meteen enthousiast. Die wilde ik ook invullen. Zijn jullie benieuwd naar mijn wildlife ervaringen?

Welk wildlife heb je gespot?

Lucht – Afrikaanse Havik, Afrikaanse havikarend, Zeearend, kiekendief, gier, Zuidelijke hoornraaf, geelsnaveltok, lelieloper, kluut, goudsnip, Afrikaanse reuzenijsvogel, bonte ijsvogel, dwergbijeneter, helmparelhoen, wever, pelikaan, papegaai, kwartel, kwak, reiger, lepelaar, ibis, flamingo, fuut, aalscholver, jan van gent, papegaaienduiker, specht, albatros, geelkuifkaketoe, roze kaketoe,  edelpapegaai, lorikeet en nog veeeeel meer. Ik ben niet zo’n vogelaar, maar ik weet wel dat ik er veel gezien heb 🙂
Grond – olifant, zebra, giraffe, leeuw, cheeta, luipaard, neushoorn, nijlpaard, kudu, wilde hond, springbok, dik dik, impala, spiesbok, duiker, nyala, baviaan, brulaap, makaak, gibbon, gnoe, wrattenzwijn, everzwijn, meerkat, hyena, jakhals, buffel, stokstaartje, Namaqua kameleon, Palmato gekko, Cartwheeling spin, klipdas, orang-oetan, kangoeroe, koala, walibi, bighorn sheep, eekhoorn, varaan, struisvogel, emoe, vos, damhert, slangen, kikkers, stinkdier (oké…alleen de staart gezien en vervolgens geroken) en nog meer. Ik ben er vast en zeker nog meer vergeten.
Water – zeehond, krokodil, alligator, zeeleeuw, dolfijn, pinguïns, bultrugwalvis, Zuidkaper en nog vele vissen waarvan ik de naam niet weet 😉  Ik heb geen encyclopedie bij me tijdens het snorkelen.

Cheeta

neushoorn Etosha National Park

Chobe, BotswanaWat is het grootste wildlife dat je hebt gespot?

Dat is de bultrug walvis. Hervey Bay staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Ik heb echter een tour gedaan vanuit Fraser Island. Dit is nog steeds (2008) één van de gaafste activiteiten ooit! De walvissen doen zich hier tegoed aan vis en krill en migreren voor de wintermaanden naar warme tropische wateren. Vanaf half juli tot eind oktober kun je hier walvissen spotten. Er zijn geen garanties, maar die heb je nooit in het leven. Mocht je in het juiste seizoen in Hervey Bay zijn, grijp je kans want dit zal je nooit meer vergeten. Dit is nog steeds een van de mooiste ervaringen ooit!

Australia, whale, Fraser IslandWat is het kleinste wildlife dat je hebt gespot?

Ik denk de Namaqua kameleon of de Palmato gekko. Sowieso zijn gekko’s ontzettend klein. Deze zitten echt overal in Azië en Afrika. Je hoort ze vooral als je in je bed ligt, terwijl jij probeert te slapen. Die vreemde roepende geluidjes ’s nachts…dat zijn gekko’s. Vanuit Swakopmund in Namibië gingen wij de woestijn in, op zoek naar kleine dieren. Daar kwamen we de Namaqua kameleon en de Palmato gekko tegen. Twee super kleine diertjes. De gekko was zo klein dat ik hem niet fatsoenlijk gefotografeerd kreeg. Ik kreeg het niet voor elkaar om goed scherp te stellen. De kameleon kreeg ik wel prima op de foto dus ik heb een vermoeden dat de gekko kleiner was 😉

Swakopmund, NamibiëMijn meest bijzondere wildlife-moment

Dat is zonder enige twijfel de zonsondergang in Etosha National Park. We hadden best een teleurstellende safari achter de rug in Etosha National Park. Het was winter en daarom waren de meeste dieren naar het noorden getrokken. Enigszins teleurgesteld kwamen we dus terug op de campsite. Gelukkig heeft iedere campsite zijn eigen waterplas waar je kans hebt om dieren te spotten. Nou, wat we daar zagen! Tegen zonsondergang kwam daar ineens een hele kudde (serieus!!) aangestormd om bij de waterplas te gaan drinken. Wow! Wat een geweldig moment was dat…ik stond serieus te dansen als een klein kind met een lach van oor tot oor. Ga je dus ooit naar Etosha National Park, zorg dan dat je je verblijft in Okaukuejo Camp! Bij deze waterpoel gebeuren hele bijzondere dingen 🙂

wildlife tagWildlife-wishlist

Ik zou heel graag de orka willen spotten. Dat lijkt me echt zo ontzettend gaaf! Free Willy! Ook zou ik heel graag de gorilla willen zien in Oeganda. Dat lijkt me zo bijzonder. De kans is zeer aanwezig dat ik begin te huilen als een klein kind wanneer ik deze dieren zie, haha. Ik kan nogal snel ontroerd raken van mooie momenten. Als ik dan toch in Oeganda ben, wil ik ook heel graag de chimpansee zien want ik heb echt een zwak voor apen 😉

Verder wil ik ook heel graag die kleine groene kikkertjes in Costa Rica fotograferen en ringstaartmaki’s spotten in Madagaskar. Ringstaartmaki’s zijn zo gaaf. In Madagaskar leven ook zo onwijs veel gave dieren. Hebben jullie die gekleurde kameleons wel eens gezien? Wat een briljante dieren! Die wil ik ook wel eens zien. Neusapen spotten in Maleisië lijkt me ook wel heel tof. Zo zie je maar, er blijft altijd voldoende op de wishlist staan.

wildlife tag

De Wildlife-Tag

Chobe, Botswana

Ik ben benieuwd welk wildlife jullie gespot hebben en wat jullie favorieten zijn.  Voel je vrij om de tag over te nemen, maar vergeet je dan niet om een linkje naar Marcella en mij toe te voegen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Aniek 12 november 2019 - 10:03

Bij mijn laatste reis door India apen, en daarvoor in Kirigizië Agali en veel bergmarmotten. De safari in Afrika om op zoek te gaan naar wildlife staat nog hoog op mijn wensenlijst 🙂
Aniek onlangs geplaatst…In een riksja door India reizen: Rickshaw Challenge Tamil NaduMy Profile

Reply
Linda 13 november 2019 - 22:58

Wat een leuke tag! Wij zagen orang oetans, neusapen, krokodillen, dolfijnen, orka’s, walvissen, kangoeroes, koala’s,emoes, bizons en vast nog meer. Ik wil dolgraag nog eens naar Afrika voor een safari en de big five zien. Madagascar en Costa Rica spreken mij ook aan voor wildlife. Jij hebt ook echt al enorm veel dieren gezien, gaaf! Wij waren in Australië helaas niet in het walvissen seizoen, anders had ik bij hervey bay ook zeker walvissen willen spotten

Reply
Marcella Molenaar 30 november 2019 - 16:16

Jeej, wat leuk dat je deze tag hebt overgenomen! En wauwww, wat heb je al veel gave dieren gezien joh! Afrika, daar móet ik zeker nog eens naartoe om de Big Five te spotten. Lijkt me magisch. Maar eerst ga ik volgend jaar voor de koala en de kangoeroe. Die felgekleurde kikkertjes in Costa Rica staan trouwens ook op mijn wishlist!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Winactie Handmade by Charlie – Kies je favoriete munt voor jouw sieraad!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.