De Vakantievragen-Tag Thailand

by DutchieontheRoad
21 comments

De zomervakantie is weer voorbij en het zuiden van Nederland is inmiddels ook weer tot leven gekomen. Bij Marcella kwam ik de Vakantievragen-tag tegen en deze leek mij wel leuk om in te vullen naar aanleiding van mijn reis door Thailand.

Heb je alles gezien wat je wilde zien?

Uhhhh….nee. Dat kan ook niet in drie weken tijd. Ik had niet verwacht dat Thailand zde-vakantievragen-tago veelzijdig zou zijn, dus toen ik mijn route ging bepalen, kwam ik tot de ontdekking dat drie weken bij lange na niet voldoende zou zijn.
Ik koos er bewust voor om meer tijd door te brengen in het noorden omdat het daar rustiger is. Strand is niet echt mijn ding en daarom heb ik ook maar drie dagen strand gezien. De meeste reizigers die ik sprak, kozen echter wel heel bewust om voornamelijk het zuiden te bezoeken. Ieder zijn ding 🙂 . Er stonden een aantal dingen op mijn lijst die ik perse wilde bezoeken en dat waren Sukthothai, Chiang Mai, Khao Sok National Park en Bangkok. De overige plaatsen waren bonus 😉 .
Ik zou best nog wel eens terug naar het zuiden willen om Koh Lanta en Koh Lipe te bezoeken want daar heb ik ook goede verhalen over gehoord. Er moesten nou eenmaal keuzes gemaakt worden en ik ben blij met de keuzes die ik gemaakt heb.

Wat is je grootste aanrader?

Ik vond Sukhothai echt het hoogtepunt van mijn rondreis. Sukhothai is wel bekend onder toeristen, maar niet veel bezocht door de ongunstige ligging. De meeste mensen bezoeker liever Ayyuthaya omdat ze vanuit daar makkelijk met de nachttrein naar Chiang Mai kunnen reizen. Ik wilde echter koste wat kost naar Sukthothai dus paste ik daar mijn reisroute op aan. Dat was een wijs besluit.
Ik was echt zo onder de indruk van Sukhothai! Het was heerlijk rustig en de tempels zijn daar zo goed bewaard gebleven. Ik huurde een fiets bij mijn guesthouse en had de dag van mijn leven. Als je een liefhebber bent van tempels, ben je in Sukhothai aan het goede adres.

Sukhothai - Thailand

En wat raad je juist af?

Afraden vind ik een heel groot woord. Ik had Bangkok bewust tot de laatste drie dagen bewaard omdat ik zoveel negatieve reacties hoorde over deze wereldstad. Het leek mij daarom verstandig om deze enorme stad tot het laatst te bewaren. Twee weken lang hoorde ik alleen maar negatieve reacties over Bangkok. Het zou groot, vies en onveilig zijn. Ook in Nederland ben ik meerdere keren gewaarschuwd door bekenden om vooral niet alleen over straat te dwalen in Bangkok. Het zou er niet veilig zijn. Nou weet ik niet of het aan mij lag, maar ik vond Bangkok echt serieus reuze meevallen.
Ik bracht de laatste drie dagen door in Bangkok en heb me er meer dan prima vermaakt. Ik verbleef om de hoek van Khao San Road, ben niet lastig gevallen of opgelicht (zover ik weet 😉 ) en kon als vrouw zijnde gewoon over straat lopen. Niets aan het handje. Geen dingen doen die je thuis ook niet doet 😉 .
Mijn advies zou dus zijn om Bangkok tot het laatst te bewaren, zodat je al gewend bent aan Thailand en dan valt Bangkok reuze mee. Ik vond het zelfs een leuke stad en zou er zeker nog een keer terug naar toe willen.

Ik had overigens de meeste accommodaties al in Nederland vastgelegd omdat ik maar drie weken de tijd had. Als je geen voorkeur hebt qua accommodaties of langer de tijd hebt, zou ik lekker alles ter plaatste boeken. Thailand is echt super makkelijker bereisbaar en je kunt alles ter plaatse regelen. Je hebt dan lekker veel vrijheid.

Erawan watervallen - Thailand

Wat is je favoriete vakantiefoto?

Sukhothai - ThailandDat is uiteraard een foto uit Sukhothai. Ik was mijn dag begonnen in het Historical Park, waar de mooiste tempels te vinden zijn. Wat Mahathat was mijn grote favoriet maar ik moest en zou natuurlijk ook die immens grote Boeddha bezoeken. Na enige informatie bleek dat ik het park moest verlaten en nog twee kilometer moest fietsen. Prima!
Op een Hollands tempo (pffff) fietste ik naar de populaire Wat Sa Si. Dit is de grootste Boeddha die je in Sukhothai kunt bezichtigen. Geloof me…deze schoonheid wil je echt niet missen. Zodra je Wat Sa Si benaderd, moet je even om het hoekje kijken. Wow, dat noem ik pas een grote Boeddha. Wat Sa Si is echt perfect bewaard gebleven. Terwijl ik druk aan het fotograferen was, bedacht ik hoe gaaf het zou zijn als er een monnik in beeld kwam. Je ziet die foto’s wel eens op internet voorbij komen. Puur mazzel of misschien zelfs wel geregisseerd door de fotograaf. Karma…want vijf seconden laten kwam er serieus een monnik voor mijn neus staan, haha. Ik wist niet hoe snel ik moest reageren. Lucky bastard…sometimes wishes do come true 😉 .

Wat heeft het meeste indruk gemaakt?

Zoals ik hierboven al aangaf was ik erg onder de indruk van Sukhothai. Ook was ik erg onder de indruk van de veelzijdigheid van Thailand. Oké, Thailand is echt enorm toeristisch (te toeristisch eerlijk gezegd) maar wel enorm veelzijdig.
Het noorden was favoriet mij bij mij. Ik bracht vijf dagen door in Chiang Mai en heb daar heerlijk op mijn gemak kunnen genieten van de omgeving. Thailand heeft jungle, wildlife, tempels, prachtige stranden en onwijs lekker eten. Wat wil je nog meer? Iets meer authenticiteit zou prettig zijn want dat is tegenwoordig ver te zoeken. Wil je ongerept Thailand zien, zal je van de gebaande paden moeten afwijken. Ik ben ervan overtuigd dat Thailand nog veel meer heeft te bieden maar dan zal je van de toeristische route moeten afwijken. Ik koos bewust voor een aantal bekende trekpleisters want je wilt ze immers toch gezien hebben 😉 .

O ja, het viel mij ook op hoe makkelijk bereisbaar Thailand is. Ga je voor het eerst alleen op reis naar Azië? Kies dan voor Thailand. Super makkelijk, ook voor een vrouw alleen. Je hoeft amper iets te regelen want alles is gewoon voorgekauwd voor de toerist. Makkelijker kan haast niet.

Khao Sok National Park

Wat is je mooiste souvenir?

Ik heb voor mijn doen echt bizar weinig souvenirs gekocht. Ik koop meestal meer cadeaus dan souvenirs voor mijzelf. Volgens mij ben ik de enige toerist die geen Thaise olifantenbroek heb gekocht, haha.
In Ao Nang volgde ik een workshop zilversmeden en maakte een unieke zilveren ring voor mijzelf. Dat noem ik pas een bijzonder souvenir. Ik heb echt een onmogelijke ringmaat (15/15,5) die in Nederland moeilijk verkrijgbaar is. Daarom wilde ik een persoonlijk sieraad maken. Ik ben dan ook onwijs blij met dit mooie souvenir. Binnenkort zal ik meer vertellen over deze bijzondere workshop.
Verder kocht ik uiteraard een keukenmagneet, een paar slippers, kruiden en cadeaus voor mijn petekinderen. Zonder cadeaus mag ik niet naar huis komen 😉 .

De vakantievragen-tag

Voel je vrij de vakantievragen-tag ook in te vullen 🙂 .

You may also like

21 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 14 september 2016 - 14:55

Erg leuk om te lezen! Ik vind die foto van die monnik echt helemaal geweldig!

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:37

Dank je Narelle 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 14 september 2016 - 19:17

Wat een leuke workshop! Ik vind je ring echt heel mooi geworden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar je blog.

Zelf ben ik best vaak in Thailand geweest, maar zijn er nog steeds plekken waar ik wel heen zou willen. Thailand heeft zo veel moois te bieden.

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:38

Informatie over de workshop staat inmiddels online Jenny 🙂 . Ik vond het ook echt super leuk om te doen!

Reply
AnneMarie 14 september 2016 - 20:29

Steeds weer leuk je verslagen te lezen en wat een mooie ring. Die monnik is een cadeautje, prachtige foto.

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:38

Dank je Annemarie 🙂

Reply
Yvonne 15 september 2016 - 15:10

Ieder zijn ding inderdaad. Wij kozen er tot 3 keer toe voor om juist alles noord van BKK te bezoeken en zijn maar op een stuk of 4 eilanden geweest in 3 maanden Thailand. Ik kan me voorstellen dat je er nog lang niet alles gezien hebt, want dat hebben wij ook nog steeds niet. Wil echt terug!!

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:40

Ik weet niet of ik snel terug zal gaan, ondanks dat ik een erg leuke vakantie heb gehad. Misschien wel want ik weet zeker dat Thailand nog veel meer te bieden heeft. Wie weet bezoek ik ooit nog eens een eiland in combinatie met Laos of Cambodja. Dat lijkt me wel een goede combi 🙂 .

Reply
Sanne 19 september 2016 - 18:07

Wat leuk dat je zo’n workshop hebt gevolgd! Lijkt me best lastig om te maken. Het resultaat mag er zijn!
Sanne onlangs geplaatst…Litchfield National Park: watervallen & kristalhelder waterMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:42

Dank je Sanne 🙂 . Ik heb gelukkig wel veel hulp gehad hoor 😉 . Ik vond het in ieder geval wel erg leuk om te doen en weer eens iets anders.

Reply
Jessica | Corners of the World 20 september 2016 - 02:07

Sukhothai ziet er inderdaad indrukwekkend uit, mooi! En wat tof dat je tijdens de workshop jouw eigen ring hebt gesmeden, heel leuk! Ook wel echt iets voor jou ook om zelfs op reis nog lekker creatief aan de slag te gaan 😉
Jessica | Corners of the World onlangs geplaatst…VIDEO Jamaica: out of many, one peopleMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:43

Haha, inderdaad echt iets voor mij. Ik was dan ook als een kind zo blij toen ik deze workshop zag. Weer of geen weer…Kelly zou een ring gaan maken 😉 . Creatief bezig zijn is echt zo belangrijk voor mij 🙂 .

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 20 september 2016 - 16:07

Wat een leuke tag! Ik kom de tag steeds vaker tegen en steeds denk ik ‘Ik moet ‘m ook invullen!’.. Misschien nu echt maar eens gaan doen 🙂 . Die ring is mooi geworden zeg!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Vettt Workshop: Verpakkingen lezenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:43

Zou heel leuk zijn als je de tag ook invult Maud. Ik ben benieuwd 🙂 .

Reply
Denise - Follow my footprints 22 september 2016 - 10:14

Leuk om te lezen! En dat van Bangkok is inderdaad onzin. Ik heb er gewoond en liep er altijd als vrouw alleen rond. Oké, je moet altijd een beetje oppassen, maar vergeleken bij heel veel andere steden ter wereld (ook in Europa) is Bangkok juist een hele prettige stad als vrouw alleen. En jaaaa, het Thaise eten, dat mis ik nog steeds!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Zwoele zomeravonden op het ZuiderstrandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:47

Ik vond Bangkok ook een prettige stad maar blijkbaar was ik de enige die daar zo over dacht. Gelukkig ben jij ook enthousiast over Bangkok 🙂 . Je zou haast ‘bang’ worden van al die negatieve verhalen…nergens voor nodig. Bangkok was top 🙂 .

Reply
Aniek 23 september 2016 - 09:39

Jouw favoriete foto is ook echt heel mooi! Vriendlief en ik denken er inderdaad over na om onze eerste reis naar Azië te kiezen voor Thailand. Hoeveel vakantiedagen moeten we hier minstens voor opsparen denk je? 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Almhütten en Bauernküche: hiken van Giggelberg naar KatharinabergMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:50

Voor een eerste reis naar Azië is Thailand echt ideaal. Makkelijker kan haast niet. Hoe lang is natuurlijk ook afhankelijk wat jullie willen zien. Ik heb meer dan voldoende mensen gesproken die twee weken in Zuid- Thailand verbleven. Ik zou persoonlijk zeker drie weken gaan, maar vier is beter. Vakantie is nooit lang genoeg, haha 😉 .

Reply
Carolien | Dream the World 23 september 2016 - 18:14

Oja Thailand, you love it or hate it..het was onze eerste verre reis en maakte een enorme indruk op ons. We keken toen nog onze ogen uit! Thailand was toen nog bijzonder. Nu is volgens mij écht iedereen in Thailand geweest. Haha. Authenticiteit is er tegenwoordig ver te zoeken volgens mij. Ik heb al eens geschreven dat Thailand inmiddels onderaan mijn bucketlist staat. Niet omdat het geen mooi land is, maar vooral omdat echt iedereen er heen gaat en en dat vooral doet omdat het zo lekker goedkoop is, haha. Niet mijn ding. Maar misschien juist de uitdaging om een keer op zoek te gaan naar Authentiek Thailand 🙂

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2016 - 18:57

Mijn eerste kennismaking met Azië was Vietnam en dat maakte ook enorme indruk. Azië is echt geweldig, maar Thailand is tegenwoordig inderdaad ‘minder bijzonder’. Klinkt wel heel verwend eigenlijk 😉 . Thailand is echt een heel mooi land maar vele plaatsen zijn zo overspoeld door toeristen, dat je bijna vergeet dat je in Azië bent. Zonde, maar dat zijn nou eenmaal de consequenties van toerisme. Mede daarom heb ik Phuket en Koh Samui links laten liggen. Ik weet zeker dat er nog bijzondere plekjes zijn die minder bekend zijn…dat is inderdaad ook een leuke uitdaging 🙂 . Ik wilde bewust toch een aantal highlights bezoeken want je wilt ze immers toch gezien hebben. Kan ik een eventuele volgende keer op zoek gaan naar authentiek Thailand 🙂 .

Reply
Marcella 3 oktober 2016 - 15:28

Superleuk dat je mijn tag hebt ingevuld! Wat had je een mooie reis, klinkt echt heel erg fijn! Ik vind je ring helemaal tof, wat gaaf dat je die zelf gemaakt hebt. Supermooi souvenir!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.