De vakantievragen-tag: Nepal

by DutchieontheRoad
9 comments

Bij Marcella Molenaar kwam ik de vakantievragen-tag tegen. Deze vulde ik anderhalf jaar geleden ook al eens in na mijn rondreis door Thailand. Afgelopen oktober was ik in Nepal en daarom vul ik de vragenlijst nogmaals in 🙂

Heb je alles gezien wat je wilde zien?

Nee, maar dat kan ook niet in slechts zestien dagen. Ik heb echt de highlights van Nepal gezien en het smaakte naar meer. Het lijkt me hartstikke mooi om een meerdaagse trekking te doen, maar daar had ik deze keer gewoon geen behoefte aan. Ik sport al een hele tijd niet meer en ga niet ongetraind de bergen van Nepal in. Ook Bardia Nationaal Park lijkt me erg tof. Ik heb in ieder geval meer dan voldoende redenen om Nepal een tweede keer te bezoeken.

De vakantievragen-tagWat is je grootste aanrader?

Mijn grootste aanrader is toch wel een verblijf in een homestay. Ik verbleef twee maal bij een Community Homestay en dat was echt zo de moeite waard. In Paunati verbleef ik echt bij mensen thuis. Zij hadden een verdieping ter beschikking gesteld aan toeristen. De badkamer en keuken deelde je dan met de bewoners van het huis. Zij kookten voor ons, lieten ons zien hoe je momo’s maakt, brachten henna aan en lieten ons het dorp zien. Wat een ontzettend lief gezin!

De tweede homestay was een community stay nabij Chitwan Nationaal Park. Daar verbleven we in een klein dorpje waar een aantal gezinnen een huisje hadden die zij verhuurden. De inkomsten gingen rechtstreeks naar de gezinnen zelf. Er is een klein restaurantje en ze bieden ook tours aan naar Chitwan Nationaal Park. Je verblijft echt tussen de lokale bevolking en de geiten en kippen scharrelen over je veranda. Super leuk!

O ja, ik moet natuurlijk ook even de ultralight vlucht boven Pokhara noemen. Ik was zo zenuwachtig, maar voordat ik er erg in had, waren we in de lucht en was ik alles vergeten. Zo ontzettend gaaf om in een klein dergelijk vliegtuigje boven Pokhara te vliegen. Echt een aanrader!

De vakantievragen-tagWat raad je juist af?

Mmmm…dat is een makkelijke. Ik kraak niet graag hotels af, maar in Nargarkot verbleef ik in hotel View Point…een onwijs slecht hotel. Ik ben niet flauw en kan heel veel hebben, maar dit sloeg echt alles. Het hotel was serieus heel erg vies. De badkamer was zo smerig dat ik alleen het toilet gebruikt heb, er was geen stromend water en je kon het vuil van de muren schrapen. Er stond schimmel op de muren, het personeel was onvriendelijk en het eten was ronduit slecht waar ze ook nog eens de hoofdprijs voor vroegen. Het hotel bij de buren was een stuk aantrekkelijker dus ik ben daar gaan plassen. Dat zegt genoeg lijkt mij. Het uitzicht was mooi, maar dat was ook alles. Eens, maar nooit meer.

Wat is je mooiste vakantiefoto?

Moeilijk want ik ben namelijk nog steeds niet klaar met bewerken, haha. Heel slecht, maar wegens drukte loop ik enigszins achter. Ik ben erg blij met mijn foto’s van de sadhus, maar ook met de foto’s van het Diwali Festival en ik ben helemaal weg van onderstaande foto van de omgeving van Paunati. Wat een prachtig gebied is dat!

De vakantievragen-tag

NepalWat heeft het meeste indruk gemaakt?

Ik denk toch wel de lokale bevolking van Nepal. Ik ben zelden zo´n vriendelijke mensen tegengekomen op reis. Natuurlijk zijn ze in andere landen ook vriendelijk, maar in Nepal zijn ze oprecht vriendelijk. Ze hebben onwijs veel meegemaakt en je ziet nog steeds veel schade van de verwoestende aardbeving. Er zijn veel gebouwen ingestort, families zijn uit elkaar gerukt, toeristen bleven weg en daardoor ook inkomsten. Desondanks blijven de mensen positief, veerkrachtig, vriendelijk, oprecht en geïnteresseerd. Nepal verdient meer toerisme. Het begint weer toe te nemen, maar het is nog steeds niet wat het geweest is. Ze zijn nog druk bezig met het herstellen van de schade, maar ook nu is Nepal zeer de moeite waard om te bezoeken. Je zal er geen spijt van krijgen.

Verder is Nepal onwijs divers. De natuur is oogverblindend mooi, er is veel cultuur, er zijn nationale parken waar je op safari kunt, je kunt prachtige meerdaagse trekkings ondernemen, heerlijk eten en de mensen zijn zo ontzettend vriendelijke. Love for Nepal!

Nepal

KathmanduWat is je mooiste souvenir?

Ik heb eigenlijk vrij weinig souvenirs gekocht in Nepal. Normaliter houd ik wel van shoppen 😉 Mijn mooiste souvenir is toch wel de klankschaal die nu in mijn woonkamer staat. Deze kocht ik op de allerlaatste dag in Nepal want ik had geen zin om twee weken een zware klankschaal mee te sjouwen in mijn backpack.

Voel je vrij om de vakantievragen-tag over te nemen, maar vergeet je dan niet om een linkje te plaatsen naar Marcella? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

9 comments

Esther 12 januari 2018 - 15:38

Wat een leuke vragen om te beantwoorden! Ik zou graag eens nog naar Nepal gaan en met veel interesse lees ik dus ook jouw antwoorden. Wat een prachtige foto heb je inderdaad gemaakt van die man. Een verblijf in een homestay lijkt me ook fantastisch, zo krijg je echt wat mee van de dagelijkse gang van zaken en hoe de mensen er leven.
Esther onlangs geplaatst…Een prachtige route door veelzijdig SloveniëMy Profile

Reply
Marcel 12 januari 2018 - 18:29

Altijd leuk om te lezen zulke vragenlijstjes. Jammer dat je zo’n slechte ervaring met het hotel had. Gebruik maken van het toilet van het naastgelegen hotel zegt inderdaad genoeg. Ik begrijp heel goed de keuze voor de foto met de man erop, is prachtig!
Marcel onlangs geplaatst…Terugblik rondreis VAE en Oman | Route, planning en accommodatiesMy Profile

Reply
Britte 12 januari 2018 - 21:32

Ik snap dat je moeilijk kon kiezen welke foto de beste foto van je reis was, ik heb al zoveel prachtige Nepal-beelden van je voorbij zien komen. Deze is inderdaad ook heel bijzonder! Heb je al plannen voor een volgende reis naar Nepal?
Britte onlangs geplaatst…7 redenen voor een citytrip naar StockholmMy Profile

Reply
Jenny 12 januari 2018 - 22:05

Nepal is echt een heerlijk land.

Leuk dat je er een klak schaal gekocht hebt, hier staat er eentje uit Tibet op tafel. De beschilderde doeken uit Nepal (met mandala’s) vind ik ook heel mooi.

Reply
Jessica 13 januari 2018 - 10:15

Wat gaaf dat je zo’n klankschaal hebt gekocht! Dat hotel klinkt inderdaad niet heel fijn.. Ik kan ook veel hebben maar als ik niet eens meer over de grond zou durven lopen.. ;p Je hebt gelukkig een hoop mooie plekken gezien in Nepal, prachtige foto’s so far hoor! 🙂

Reply
Caro 18 januari 2018 - 04:58

Leuk om dit te lezen! In Panauti sliep ik ook in een homestay en dat was zo gaaf om te doen! Ik zou ook echt in het vervolg wel in meerdere keren in een homestay willen verblijven na die ervaring. En wat een lieve foto heb je trouwens van die neushoorns zeg…
Caro onlangs geplaatst…Doen: Raften in NepalMy Profile

Reply
Aniek 18 januari 2018 - 09:28

Leuke vragen om te lezen. Ik wil zo graag naar Nepal en jouw foto’s maken dit alleen maar erger 😉 Ik zou een hike willen maken en een paar dagen in Kathmandu verblijven. Ik ben wel benieuwd naar de klankschaal!
Aniek onlangs geplaatst…10x wegdromen bij avontuurlijke reisprogramma’sMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 19 januari 2018 - 09:34

Onwijs leuk dat je de Vakantievragen tag hebt ingevuld! Ook ik heb ‘m nog wel eens vaker ingevuld voor een andere reis. Ik snap dat je in 16 dagen niet alles kon zien van het land, maar je hebt wel veel moois gedaan. Het vliegen klinkt spannend, maar ook erg gaaf! Jammer dat het hotel zo tegenviel, het lijkt Cuba wel 😉 Daar troffen we ook nogal viezen accommodaties. Wat een mooie mensen trof je in Nepal, klinkt onwijs goed. Nepal staat nog niet erg hoog op mijn lijstje omdat er zoveel is wat hoger op dat lijstje staat, maar wie weet gaan we er over een tijdje naartoe. Het land lijkt me prachtig!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Here and Now #45 – Een ritme vinden & mijn zoektocht naar werkMy Profile

Reply
Carolien 19 januari 2018 - 09:54

Wat een leuke tag en vragen. Fijn om zo even terug te kijken op je reis. Nepal lijkt me ook echt mooi. Ik zou dan zeker de mooie natuur willen zien en misschien ook een trekking, hoewel ik dan misschien nog iets meer moet trainen 😉 Een homestay lijkt me ook leuk. En weer prachtige foto’s heb je gemaakt!
Carolien onlangs geplaatst…Verborgen parel: de wildernis van Corkscrew Swamp Sanctuary in FloridaMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.