De vakantievragen-tag: Japan

by DutchieontheRoad
4 comments

Een paar jaar geleden bedacht Marcella de Vakantievragen-tag. Al eerder vulde ik deze tag in voor Thailand, Nepal en Marokko. Inmiddels ben ik al een tijdje terug uit Japan en wil ik met deze tag even terugblikken op mijn prachtige reis door Japan.

Vakantievragen-tag Japan: Heb je alles gezien wat je wilde zien?

Nope…bij lange na niet! Ik was drie weken in Japan en heb echt keuzes moeten maken. Ik kan mijn reis dan ook omschrijven als een mooie kennismaking met Japan, maar ik weet zeker dat ik een keer terug ga. Wat een geweldig en divers land. Met name Tokyo en Kyoto waren te kort en ook in Hiroshima had ik graag een dag langer willen blijven. Wat een verrassend leuke stad. Ik had deze keer bewust gekozen om ook een stukje Japanse Alpen mee te pakken en dat was een goede keuze. De natuur in Japan is echt heel erg mooi. De volgende keer wil ik mij vooral richten op Tokyo en Kyoto want daar was ik nog lang niet uitgekeken. Graag zou ik dan ook Mount Fuji en Osaka bezoeken.

vakantievragen-tag Japan

Vakantievragen-tag Japan: Wat is je grootste aanrader?

Jeetje…naar Japan gaan is gewoon één grote aanrader! Ik vond Japan echt zo indrukwekkend vol met hoogtepunten. Tokyo is echt een bizar grote (en drukke) stad maar ik vond het echt heel tof. De natuur is echt werkelijk schitterend in Japan en Kyoto vond ik écht geweldig! Als ik één aanrader moet geven is dat het Borderless Museum in Tokyo. Wat een aanslag op je zintuigen! Borderless is echt het mooiste museum waar ik ooit geweest ben.

Vakantievragen-tag japan

vakantievragen-tag JapanVakantievragen-tag Japan: Wat raad je juist af?

Ik vond Nagasaki tegenvallen. Het is geen verkeerde stad maar ik had liever wat langer de tijd gehad in Tokyo of Kyoto. Ik had in Hiroshima natuurlijk al het nodige bezocht met betrekking tot de atoomaanvallen en ik vond het daar indrukwekkender dan in Nagasaki. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er daar gebeurd is, maar ik vond één van de twee steden wel voldoende. Hiroshima was gewoon een vele leukere stad. Als je dus moet kiezen tussen Hiroshima of Nagasaki, zou ik absoluut voor Hiroshima gaan. Daar kun je veel meer ondernemen.

vakantievragen-tag japanVakantievragen-tag Japan: Wat is je mooiste foto?

Ik vind dat altijd zo’n lastige vraag…een onmogelijke vraag eigenlijk. Japan is zo divers dat ik echt zo’n uiteenlopende foto’s heb gemaakt. Als ik één foto moet kiezen is dat dan toch van de Kinkaku-ji tempel in Kyoto. Deze tempel is één van de populairste attracties van Japan en daarmee ook één van de meest gefotografeerde tempels. Ik begrijp dat volkomen want het is er werkelijk schitterend. Zo toeristisch…maar ik was zo onder de indruk van deze tempel. Wat een plaatje en helemaal met de herfstkleuren op de achtergrond/voorgrond. Ook ben ik erg blij met de foto’s van de vrouwen in kimono. Wat een prachtige gewaden…zo kleurrijk. Daar houd ik van. De Japanners zijn ook zo vriendelijk en hadden totaal geen moeite om gefotografeerd te worden.

vakantievragen-tag Japan

vakantievragen-tag japan

vakantievragen-tag japanWat heeft het meeste indruk gemaakt?

Ik was echt zo positief verrast over de prachtige natuur. Wow!! Bij Japan denk je toch vooral aan grote drukke steden en hard werkende Japanners. Dat klopt inderdaad maar ik was oprecht verbaasd dat de natuur er zo ontzettend mooi is. Ik raad een bezoek aan de Japanse Alpen dan ook van harte aan. Japan is zo veel meer dan alleen de grote steden.

Ook was ik erg onder de indruk van de Japanners. Wat een belachelijk harde werkers en ze zijn zo ontzettend beleefd! Ik heb niet één onbeleefde Japanner ontmoet en ik vraag me oprecht af of ze er überhaupt wel zijn. Japanners zijn zo welgemanierd dat het bijna ‘eng’ is. Daar kunnen wij Nederlanders nog heel veel van leren. Ik was dan ook voortdurende ‘op mijn hoede’  omdat ik niets verkeerd wilde doen. Ze zijn zo vriendelijk en beleefd. Alles is daar ook zo goed georganiseerd dat Japanners (met name in Tokyo) soms net robots lijken. Ik dacht dat ik perfectionistisch was, maar Japanners zijn echt de overtreffende trap 😉

Ook de Japanse keuken maakte veel indruk op mij. Ik had al hele hoge verwachtingen van de Japanse keuken en het viel zeker niet tegen, haha. Eten in Japan is echt een feestje. Als pescotariër is het prima te doen in Japan maar als je volledig vegetarisch bent, wordt het wel wat lastiger. Ik heb in ieder geval mijn buikje goed rond gegeten in Japan. Japan is trouwens ook het enige vakantieland ter wereld waar ik zonder angst rauwe vis gegeten heb. De grote voorliefde voor rauwe eieren in Japan begrijp ik niet helemaal en dat heb ik dan ook aan mij voorbij laten gaan.

Filosofenpad Kyoto
praktische tips reizen door japan

Wat is je mooiste souvenir?

Dat is natuurlijk mijn kimono…zo blij mee. Ik dacht echt dat ik onwijs veel souvenirs zou gaan kopen, maar de prijzen liggen in Japan toch ietsjes hoger 😉 Je denkt in Japan wel even na voordat je iets koopt, haha. Japan is geen Thailand waar je denkt “Ach…dat is leuk voor een paar euro. Ik kijk wel wie ik er blij mee maak”. De laatste dag van mijn vakantie stuitte ik per ongeluk tegen een tweedehands kimonowinkel…oeps. Eigenlijk was ik niet van plan om een kimono te kopen want wat moet ik er in hemelsnaam mee? Eigenlijk wilde ik een zomer yukata kopen als ochtendjas, maar dat bleek toch iets lastiger te zijn in de herfst. Ik zag geen mooie yukata’s, maar viel als een blok voor een kimono. Ik ging overstag en deze staat nu heel mooi op mijn slaapkamer. Ik ben er toch wel heel erg blij mee.

Voor de nieuwsgierigen onder ons…ik betaalde uiteindelijk € 55,- voor een tweedehands kimono. Overigens was dat wel één van de duurdere kimono’s in de tweedehandswinkel waaruit bleek dat ik toch een dure smaak heb, haha.

Sensoji tempel TokyoStaat Japan ook op jullie wishlist?

 

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

vakantievragen-tag japan

You may also like

4 comments

Manon Ruitenberg Fotografie 3 februari 2020 - 19:08

Kan me voorstellen dat 3 weken Japan een tikkeltje kort is! Lijkt me een geweldig land om naar toe te gaan… maar ik denk dat het prijstechnisch nog best duur is.

Reply
Diana 6 februari 2020 - 10:34

Die vraag van wat is je mooiste foto vind ik ook altijd een lastige. Vooral als je meerdere mooie hebt gemaakt. Bij mij springt er uiteindelijk toch altijd wel eentje uit. Dat zie ik dan in de maten van gebruik in blogs of dingen die ik deel. Ook dat van de natuur in Japan denk je niet zo snel aan.
Diana onlangs geplaatst…Auto huren in Lissabon: hier moet je op lettenMy Profile

Reply
Aniek 7 februari 2020 - 13:24

Ja, en dan inderdaad ook de voor de natuur. Die lijkt me namelijk prachtig. Met de bloesem of juist als alles in herfstkleuren is gehuld.
Aniek onlangs geplaatst…Wintersport in Livigno: skiën in de Italiaanse AlpenMy Profile

Reply
Linda 9 februari 2020 - 12:33

Door jouw blogs en foto’s staat Japan ook echt wat hoger op mijn lijstje. Eigenlijk zag ik het nooit zo zitten en wilde vooral Remco heel graag, maar nu wil ik zelf ook. zo mooi! Die foto van die tempel is prachtig, die weerspiegeling is ook zo mooi! En de natuur spreekt mij ook aan 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.