De Travelconfessions tag

by DutchieontheRoad
12 comments

Vorige week kwam ik de Travelconfessions tag tegen bij Marcella Molenaar. Deze tag is bedacht door Travellers of the World. en bestaat al een tijdje, maar het leek me erg leuk om deze in te vullen.

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo?

Jeetje, meteen zo’n moeilijke vraag. De ABC eilanden trekken mij eerlijk gezegd niet zo. Ik ben geen strandliefhebber en zal niet snel voor een strandvakantie kiezen. Ik vind een prachtig strand fotografisch gezien erg interessant, maar ik zal niet snel uren op een strand gaan liggen. Tja, smaken verschillen. Ondanks het feit dat ik geen strandliefhebber ben, was ik wel onder de indruk van de Thaise stranden 🙂

Travelconfessions tagWelke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?

Milaan, ondanks dat er een prachtige kathedraal is (wat ik overigens nog maar een paar maanden weet). Bij Milaan denk ik altijd aan fashion en dat is niet zo mijn ding. Ik heb meer dan eens proberen te winkelen in Italië en die maten kloppen voor geen meter, haha. Mijn Hollandse rondingen passen daar toch niet in 😉

Welke stad is je tegen gevallen?

Wenen! Mijn moeder wilde dolgraag naar Wenen en ondanks dat deze stad mij niet trok, liet ik me toch overhalen. Na drie dagen Wenen was mijn moeder ook genezen…dit was niet onze stad. We hadden een slecht hotel, de bezienswaardigheden vielen mij eigenlijk ook best tegen en ik vond de mensen erg stug en onvriendelijk. Niet mijn ding. Ik heb dan ook amper foto’s gemaakt in Wenen en dat zegt al genoeg.

Travelconfessions tagWelk land viel je tegen?

Dit is echt zo’n onmogelijke vraag, haha. Ik heb geen land wat mij echt tegenviel en ik kan ook geen land bedenken waar ik niet een tweede keer naar toe zou willen. Ik vond Thailand erg toeristisch en massaal, maar het viel mij niet tegen. Dat wist ik van te voren. Ik ga dan ook geen keuze maken, haha.

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?

Las Vegas! Ik had eigenlijk helemaal geen zin om naar Las Vegas te gaan. Zo niet mijn ding. Ik drink niet en heb nog nooit een stuiver in een automaat gegooid. Na twee dagen moest ik mijn mening bijstellen: Las Vegas is geweldig! Ik heb mijn ogen uitgekeken, echt waar. Las Vegas is zo bizar, dat het leuk is. Deze vreemde wereldstad moet je  gewoon een keer gezien hebben.

Travelconfessions tagWelke gekke gewoonte heb je op reis?

Ik heb altijd Snickers in mijn rugzak, haha. In Nederland eet ik echt nooit Snickers, maar op reis is dat mijn noodrantsoen. Ik moet op regelmatige tijden eten want anders word ik echt onwijs chagrijnig (zoals de reclame van Snickers). Regelmatig eten lukt echter niet altijd tijdens een rondreis en Snickers heeft mij (en reisgenoten 😉 ) al meer dan eens gered. Deze goed vullende chocoladereep is goed voor lunch, diner en zelfs ontbijt. Benieuwd naar meer reisweetjes? Ik heb  25 reisweetjes op een rij  gezet zodat jullie mij nog beter leren kennen.

Waar ben je stiekem best trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik überhaupt ben gaan reizen. Ik en mijn omgeving hadden nooit verwacht dat ik dit zou durven. Vroeger was ik namelijk een best een grijze muis…een onzeker meisje. Stiekem droomde ik van verre reizen, maar ik durfde helemaal niet. Australië was mijn grote droom. Ik spaarde stiekem zonder te melden waar ik voor spaarde en tijdens mijn afstudeerjaar hakte ik de knoop door. Ik zou naar Australië gaan, in mijn eentje. Mijn omgeving verklaarde mij voor gek. Wat ging Kelly aan beginnen? Mensen spraken serieus hun twijfel uit. Kelly die in haar eentje naar de andere kant van de wereld vliegt? Dat durft ze nooit! Ik deed het toch en het was de beste beslissing ooit. Daar ben ik nog steeds trots op.

Travelconfessions tagWat mis je tijdens reizen het meeste van thuis?

Ik mis mijn katten als ik op reis ben. Pip en kleine Saar zijn mijn kindjes en vooral Saar mist mij enorm als ik weg ben. Mijn moeder zorgt ervoor dat ze niets tekort komen, maar ik blijf het zielig vinden. Saar is echt van streek als ik er niet ben.

Natuurlijk mis ik ook mijn petekinderen en kleine Hailey als ik op reis. O ja…mam, ik mis jou ook hoor 😉 Mijn moeder is een trouwe lezer, haha.

Wat mis je thuis het meeste aan het reizen?

De vrijheid om te doen wat je wilt. Zo heerlijk dat niets moet en alles mag. In Nederland worden we allemaal geleefd, iedereen is verslaafd aan de smartphone en Social Media en ga zo maar even door. Als ik op reis ben, schenk ik vrij weinig aandacht aan Social Media. Ik doe ook niet aan live bloggen…ik heb echt vakantie! Jullie lezen mijn ervaringen wel als ik terug ben. Iedereen moet dat voor zichzelf weten, maar ik heb er gewoon geen zin in om mij druk te maken over deadlines en dergelijke. Ik werk het hele jaar kei hard en tijdens mijn vakantie trek ik mij dan ook even terug. Toedeledokie… Ik heb een top 15 Happy Moments op een rij gezet en die mooie momenten zeggen genoeg. Daarom wil ik reizen 🙂

Wat is je grootste guilty pleasure?

Ik snoep behoorlijk veel op reis. Sowieso worden er de nodige Snickers verorberd, haha. In Nederland snoep ik vrij weinig (op chocolade na dan), maar op reis kan ik wat van hoor 😉 Meer dan eens maakte ik een groepsreis en wat er dan allemaal door die bus gaat! Iedereen heeft tassen vol met snoep en chips en dat gaat de hele dag door die bus. Erg gezellig hoor, maar niet zo goed voor de lijn. Overigens kom ik zelden aan tijdens mijn vakantie…gelukkig.

En… welke travelconfession heb je nu nog niet opgebiecht?

Veel mensen weten niet dat ik erg bang ben om in de zee te zwemmen. Ik ben als kind zijnde bijna verdronken en sindsdien heb ik schrik in natuurwater, ondanks het feit dat ik erg goed kan zwemmen. Heel sporadisch wil ik wel eens gaan snorkelen, maar alleen als ik zelf de touwtjes in handen kan houden. Ik wil zelf kunnen beslissen wanneer ik het water in ga en wanneer ik er weer uit ga. Snorkelen vanaf een boot doe ik liever ook niet vanwege zeeziekte. Kelly en de zee is gewoon geen goede combinatie. Ik zal dan ook nooit gaan duiken om gevaarlijke situaties te voorkomen In Mexico liet ik mij overhalen om mee te gaan snorkelen en vervolgens kreeg ik een paniekaanval…niet veilig dus. Sindsdien laat ik me nooit meer overhalen om iets te doen waar ik niet achtersta.

Travelconfessions tag

Ik ben benieuwd naar jullie Travelconfessions. Voel je vrij om de Tag over te nemen, maar vergeten jullie dan niet om een linkje te plaatsen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

12 comments

Linda | travellersoftheworld 26 februari 2018 - 23:07

Wat leuk zeg dat je hem ook ingevuld hebt! Leuk om je antwoorden te lezen. Die vraag van een land dat echt is tegengevallen is ook wel echt lastig, voor mij was dat Singapore, maar dat kwam omdat ik torenhoge verwachtingen had en daar gewoon ontdekte dat ik niet van steden hou met bijna alleen maar hoogbouw. Verder heeft elk land zijn charme en leuke dingen en kun je je inderdaad op het massale in bijvoorbeeld Thailand voorbereiden. Snoepen doe ik niet op reis, ik eet zelfs vrij slecht op reis, als in vrij weinig.
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Wereldreis voorbereidingen #2 | Welke vaccinaties heb je nodig voor een wereldreis?My Profile

Reply
Aniek 28 februari 2018 - 10:23

Leuke tag. Ik heb hem bij Marcella inderdaad ook gelezen. Las Vegas viel mij juist erg tegen. Veel glitter, maar weinig inhoud en veel verslavingen. Thailand lijkt mij prachtig, maar aan de andere kant ook erg toeristisch. Maar dat houdt mij niet tegen er toch naartoe te willen gaan 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Vero – True Social Media: het alternatief voor Instagram?My Profile

Reply
Gabrielle 1 maart 2018 - 07:28

Leuk om te lezen! Ik ging vorig jaar naar Milaan zonder enige verwachtingen maar ik vond de stad juist super gaaf 😀 Jammer dat Wenen tegenviel, ik ben er 10 jaar geleden geweest en wil graag terug, ik hoop dat het niet tegenvalt 😉
Gabrielle onlangs geplaatst…Overzicht van februari 2018My Profile

Reply
Jenny 1 maart 2018 - 13:45

Leuk!

Live bloggen is ook niet zo mijn ding. In post updates op sociale media, maar blogs die op IkReis verschijnen zijn allemaal al ingepland. Al vind ik het zeker leuk om live blogs van anderen te lezen.

Las Vegas lijkt en niks. Maar het is dus leuker dan het lijkt?

Reply
Marcel 2 maart 2018 - 09:20

Erg leuk om te lezen. Milaan is een erg toffe stad, ook als fashion niet je ding is. Las Vegas was niet mijn ding, leuk om gezien te hebben maar nooit weer. We bezochten de stad nadat we ruim een week in de natuur hadden doorgebracht. De drukte, geluiden en hectiek vond ik een aanslag op m’n lijf. En je stukje over de ABC eilanden had zo uit mijn pen kunnen komen.
Marcel onlangs geplaatst…De maand van yourtravelguideonline | Februari 2018My Profile

Reply
Britte 2 maart 2018 - 11:57

Dit is echt een leuke tag met originele vragen! Ik herken wel veel van wat je schrijft, vooral over strandvakanties en Milaan. Ik ben er toevallig wel geweest en ik vond het ook niet heel bijzonder. Natuurlijk, die kathedraal is mooi, maar ik vond de stad inderdaad heel erg gericht op fashion. Mooi dat je door je droom waar te maken wat meer uit je schulp bent gekropen en daarmee iedereen hebt verbaasd. Dat is voor mij ook heel herkenbaar 🙂
Britte onlangs geplaatst…Wereldreis voorbereiden: zo kies je je routeMy Profile

Reply
Jessica 2 maart 2018 - 15:39

Wat leuk om te lezen Kelly 🙂 Ik had van tevoren inderdaad ook niet verwacht dat Las Vegas zo leuk zou zijn, je kijkt inderdaad je ogen uit! (en stiekem vond ik het ook wel een fijne afwisseling van alle natuurparken die we bezochtten ;p) En zo leuk om te lezen dat je alsnog naar Australië bent gegaan, niet alleen omdat je zelf twijfelde of je het kon maar ook je omgeving. Je hebt iedereen mooi het tegendeel bewezen! 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Terugblik – Februari 2018My Profile

Reply
Yvonne 2 maart 2018 - 16:50

Wat een leuke foto van jou, daar bovenaan! En de ABC eilanden trekken mij ook helemaal niet eigenlijk, haha. Het lijkt me daar zo saai. Ik ga ook liever naar een Aziatisch strand. 🙂 Leuk om je antwoorden te lezen en jou en je reizen weer wat beter te leren kennen.

Reply
Martin 3 maart 2018 - 11:38

Leuk om te lezen! Ik zou den k ik precies hetzelfde hebben met Las Vegas…aan de ene kant lijkt het me helemaal niets, maar het zou best mee kunnen vallen omdat het zo over the top is dat het al je verwachtingen te boven gaat…
Martin onlangs geplaatst…Hele kip uit de oven met Chinees vijfkruidenpoederMy Profile

Reply
Wanda 10 maart 2018 - 13:30

Leuk om jouw antwoorden hierop te lezen! Ik heb hem zelf ook ingevuld maar dacht dus dat deze tag bij Marcella vandaan kwam. Wenen vond ik juist een hele mooie klassieke stad, grappig hoe iedereen dat weer anders kan beleven!
Wanda onlangs geplaatst…Schitterende pareltjes aan de Costa BravaMy Profile

Reply
Judith 15 maart 2018 - 21:22

Leuke tag! Ik denk dat ik ‘m binnenkort ook in ga vullen. Milaan zou ik graag eens bezoeken om met eigen ogen te zien dat het er niet zo leuk is als je geen fashionista bent. Stoer van je dat je jn je uppie naar Australië bent gehaan hoor!
Judith onlangs geplaatst…Durban, het Miami van Zuid-AfrikaMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 18 maart 2018 - 20:24

Leuk om te lezen Kelly! Wat onwijs goed dat je na je afstuderen bent gaan reizen door Australië, ondanks alle commentaar. Was vast erg een leerzame ervaring! Milaan staat ook niet op mijn wishlist, maar Wenen lijkt me wel leuk. Jammer dat het tegenviel. Las Vegas, daar had ik net als jij ook niets van verwacht. Maar het was er zoooo leuk!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Waarom ik Antwerpen niet de leukste stad van België vindMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.