De Thee tag: omdat een kopje thee altijd een goed idee is

by DutchieontheRoad
2 comments

Wat een vreselijk weer afgelopen weekend. Ik geloof niet dat het zaterdag droog is geweest. De regen viel de met bakken naar beneden en ik was dan ook blij toen ik ‘s middags lekker op de bank kon kruipen met een kop thee. Ik lust geen koffie en drink heel veel thee…een echte theemuts dus. Ik kan echt zo genieten van een kopje thee en daarom vandaag de thee tag, bedacht door  2WMN.

De thee tag: Losse thee of theezakjes?

Ik gebruik meer theezakjes, maar heb ook losse thee in huis. Het ligt een beetje aan het moment voor welke ik kies. Eigenlijk heb ik geen voorkeur want ik vind beide erg lekker. Ik heb een periode veel losse thee gebruikt van teabar.nl en met name notendroom was favoriet. Ook drink ik regelmatig verse muntthee…heerlijk.

Sterke of slappe thee?

Slappe thee! Ik vind sterkte thee echt zo ontzettend vies. Het zakje gaat hooguit vier keer op en neer en dan is het echt klaar. Ik drink veel groene thee en als die te sterk is, smaakt hij heel bitter. Echt niet lekker. Ik snap niet dat er mensen zijn die het theezakje vijf minuten laten trekken…bah!

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?

Wat niet kun je beter vragen, haha. Chocolade, koekjes, taart…het smaakt allemaal prima bij de thee 😉 Natuurlijk eet ik niet altijd iets lekkers bij de thee hoor. Ik ben geen achttien meer en zou dichtgroeien als ik altijd iets bij de thee zou drinken. Gelukkig kan ik wel heel goed mate houden. Ik kan prima één blokje chocolade pakken en het daar dan ook bij laten.

Wat zijn je favoriete merken thee?

Ik heb eigenlijk niets met merken en heb dan ook geen voorkeur. Uiteraard heb ik geregeld Pickwick in huis, maar ook eigen merk Jumbo of AH vind ik prima. Zoals ik hierboven al aangaf, heb ik een poosje losse thee gebruikt van de teabar. Erg lekker, maar ik vind thee uit de supermarkt ook meer dan prima.

Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?

Eigenlijk niet. In restaurants drink ik meestal verse muntthee…zonder honing welteverstaan want ik ben geen liefhebber van honing. Ik doe alleen honing in de thee als ik keelklachten heb. In de winter drink ik wel vaak andere theesmaken dan in de zomer.

De thee tag

Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment

In de zomer drink ik voornamelijk groene thee, met name citroen en cranberry zijn favoriet. Ook verse muntthee vind ik heerlijk in de zomer. In de herfst en winter stap ik meestal over op de kruidige theesmaken. Ik ben echt een liefhebber van kruidige thee. Rooibos Mango, Chai en Autumn Storm vind ik heerlijk, maar Minty Marocco drink ik ook vaak in de herfst en winter. Rooibos thee heb ik overigens leren drinken in Zuid-Afrika. Vroeger vond ik dat echt niet lekker, maar in Zuid-Afrika kom je niet onder rooibos thee uit en na drie weken rondreizen, vond ik het heerlijk. Sindsdien drink ik heel veel rooibos thee. In Japan dronk ik veel matcha thee…ook erg lekker en daarom heb ik ook een zak meegenomen uit Japan 🙂

Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?

Ik drink het liefst thee uit een hele grote mok. Thuis heb ik grote mokken van Blond en deze lenen zich perfect voor een heerlijk rustmomentje met thee. Ik ben trouwens geen liefhebber van dubbelwandige theeglazen. Daar heb ik al meerdere keren mijn tong en gehemelte aan verbrand dus die glazen komen mijn huis niet in, haha.

Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen?

Een lekkere grote mok en het liefst met een oor want dat vind ik prettiger vasthouden.

Welke thee vind je echt niet te pruimen?

Ik vind aardbeienthee, sinaasappelthee en zwarte thee echt niet lekker. Fruitige theesoorten zal ik minder snel kiezen. Ik lust ze wel, maar koop ze zelf niet. Ik houd toch meer van kruidige thee of groene thee.

Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?

Ik drink iedere avond rond 20.30 uur een grote mok thee. Ik sluit mijn werkdag dan af, de computer gaat uit en dan kruip ik onder een plaid op de bank met een kopje thee en iets lekkers. Dat is echt mijn moment…heerlijk.

Wat is jullie favoriete theesmaak? Wil je de thee tag overnemen, vergeet je dan niet om een link te plaatsen naar 2WNM?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Lizette 6 oktober 2020 - 17:35

Wat een leuke tag! Ik Ben ook een enorme theemuts en drink liters per dag. Letterlijk want ik vul de thermoskan meestal wel thee keer per dag met heet water. Rooibos is mijn favoriet, met perziksmaak of met honing. Ik hou juist minder van kruidenthee en wel van zoete fruitsmaken. Een een grote mok met oor heb ik ook het liefste. Maar ik sop mijn zakje wel meer dan vier keer. Wel doe ik er twee koppen mee.
Lizette onlangs geplaatst…Tips voor een zonvakantie in de herfst en de beste Europese bestemmingenMy Profile

Reply
Marcella 1 november 2020 - 17:08

Ik ben een onwijze theeleut, maar pas sinds de zomer drink ik losse thee. Ik had het eerder ook wel eens in huis, maar liet het altijd oud worden. Nu drink ik zeker twee keer per dag een pot verse losse thee. Mijn favorieten zijn witte thee met een soort champagnesmaak, een kamille thee variant en groene thee met oa citrus, En gember is ook favoriet door de thee!
Marcella onlangs geplaatst…Drentsche Aa – Wandelen in het EvertsbosMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.