De Kerst-tag

by DutchieontheRoad
7 comments

Over anderhalve week is al kerst. Say what!? Ondanks alle drukte vind ik kerst toch wel  één van de leukste periodes van het jaar. Ik ben zo blij met mijn kerstboom en alle lichtjes in huis. Ook ben ik dol op kerstliedjes, kerstfilms, lekker eten en kerstmarkten. Ik kwam op 2wmn de kerst-tag tegen en deze moest ik natuurlijk invullen 🙂

Kerst-tag: Wat is jouw favoriete kerstliedje?

Ik ben echt dol op kerstliedjes en luister daarom ook dagelijks naar Sky Radio…heerlijk! Eerlijk gezegd luister ik in november al naar kerstliedjes….ik weet het…heel fout. Ik word gewoon zen van kerstliedjes, haha. Met name All I want for Christmas en Little drummer boy zijn favoriet.

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

The Polar Express vind ik echt héél erg mooi, maar ook The Santa Claus is nog steeds favoriet. Op Netflix kan ik trouwens The Christmas Chronicles aanraden…nooit geweten dat Kurt Russel zo’n geweldige kerstman zou zijn. Echt een aanrader voor liefhebbers van kerstfilms.

kerst-tagWat staat er boven aan je kerstverlanglijstje?

Ik heb toevallig vorige week mijn verlanglijstje ingeleverd bij mijn familie want wij vieren kerst heel traditioneel met pakjes onder de boom. Bovenaan mijn lijstje staat een sushimaker…dat lijkt mij echt ideaal. Mijn zelfgemaakte sushi valt altijd uit elkaar dus dit hulpmiddel kan ik wel gebruiken. Verder staat er een Japans kookboek en Rituals op mijn lijstje 🙂

Wat is je favoriet make-up look voor de kerst?

Ik draag eerlijk gezegd geen extra make-up met kerst. Glitter is totaal niet mijn ding…ik ben geen wandelende kerstbal. Met kerst draag ik dus gewoon mijn dagelijkse make-up.

Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Bij de kerstbrunch draag ik steevast een foute kersttrui die ik in Londen heb gekocht met de tekst “Merry Christmas you filthy animal”. De film Home Alone was één van mijn favoriete films als kind zijnde, dus ik moest zo lachen toen ik deze trui zag. Die moest gewoon mee. Dit jaar zal ik waarschijnlijk voor het eerst een jurk dragen met kerst…zonder glitters uiteraard 😉 O ja…Kelly doet ook niet aan pumps dus onder de jurk draag ik bikerboots.

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je liever binnen van een kop warme chocolademelk?

Eerst een mooie wandeling in de sneeuw maken en vervolgens naar binnen voor een warme kop chocolademelk met slagroom. Ik vind sneeuw erg leuk om te zien…behalve als ik de weg op moet. Dan mag het van mij zo snel mogelijk weg zijn.

kerst-tagWat doe je met kerst dit jaar?

Op kerstavond vieren wij met ons gezin kerst met pakjes onder de kerstboom. Meestal gaan we gourmetten of pizzaretten. Eerste kerstdag gaan we ’s avonds met z’n tienen bij mijn ouders eten en een dobbelspel spelen (met cadeautjes doorgeven 🙂 )  Tweede kerstdag gaan we met z’n drieën waarschijnlijk uiteten, maar daar zijn we nog niet helemaal uit. Ook brunchen wij dagelijks met ons gezin samen, waarvan één keer bij mij thuis. O ja…natuurlijk zal ik ook de nodige kerstfilms kijken.

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Een nepboom…ik heb geen zin in naalden in mijn huis. Ik heb een hele mooie kerstboom die eenvoudig in elkaar te zetten is. Ook mijn lampjes zitten snel in de boom. Daar heb ik een makkelijk systeem voor 🙂

Kerst-tag: Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Mijn kerstversiering is rood met wit…lekker traditioneel. Verder heb ik nog een aantal houten elementen in mijn kerstboom. Dit jaar heb ik voor het eerst een aantal kersthuisjes in mijn kast staan. Mijn ouders hadden een aantal huisjes over en die staan dus nu bij mij in de woonkamer. Gezellig!

Wat gaan jullie met kerst doen?

 

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

kerst-tag

You may also like

7 comments

Sarah Jo 17 december 2019 - 19:04

Hoe leuk! De kerstperiode is supergezellig, toch? De vraag over make-up is wel vreemd. Ik zou euh niet weten wat ik op mijn gezicht moet gooien om aan kerst te doen denken. Rode glitter? Kerstbaloorbellen? 😀 Maar goed, geniet van de feestdagen!

Reply
Yvonne van der Laan 18 december 2019 - 20:21

Leuk Kelly, zo te zien ga je een mooie kerst tegemoet. Wij vertrekken zaterdag voor 2 weken naar Kaapverdië.. waar ze ook Kerst vieren denk ik.. geen idee hoe, maar we gaan ‘t zien. 🙂 Vind ik niet heel spannend, want we gaan er vooral naartoe om veel moois te zien. Een fijne tijd gewenst voor jou.

Reply
Aniek 20 december 2019 - 07:50

Haha, All I want for Christmas is bij mij ook favoriet. Ik ga dit jaar zoals altijd de All You Need Is Love Kerstspecial kijken, en na kerst naar het NK Lange baan schaatsen.
Aniek onlangs geplaatst…De beste reistips voor een rondreis West AmerikaMy Profile

Reply
Jenny 20 december 2019 - 21:51

Ik heb een soort haat-liefdeverhouding met kerst. Ik vind de commercie eromheen en de kerstliedjes al snel te veel…

Maar ik geniet van het gezellig samenzijn met mijn familie en schoonfamilie. Daarnaast ga ik lekker op vakantie 🙂

Reply
Patricia 23 december 2019 - 00:02

Wij doen lekker rustig aan. En krijgen familie te gast.
Patricia onlangs geplaatst…GR5: psychologische roadthriller op EénMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 29 december 2019 - 13:09

Wij vierden dit jaar voor ‘t eerst Kerst met pakjes. We hebben er een soort Sinterkerst van gemaakt en dat vonden we heel gezellig. Heb jij je sushimaker gekregen?
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…365 dagen van 2019 in een lijstjeMy Profile

Reply
Dutchie on the Road 29 december 2019 - 15:11

Jaaa…ik heb de sushi aker gekregen. Gisteren getest en werkt echt super! Aanrader 😀

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.